Sai omale uue kere orgunnitud ja lampi vaatasin mis too nii väga erineb siis minu vanast, ning hakkas silma selline asi nagu seda on
"Color Space"
valikud on siis
Adobe RGB
sRGB
seletage mul lahti mis need head teevad?
E: oskab äkki keegi öelda palju canon350D katik vastu peab? alla 100 000? _________________ 13700kf, z73, 4070ti, 64gb ddr5, 2x2tb 980pro, msi z790p.
As the recommended color space for the Internet, sRGB should be used for editing and saving all images intended for publication to the WWW. Images intended for professional printing via a fully color-managed workflow, e.g. prepress output, sometimes use another color space such as Adobe RGB (1998), which allows for a wider gamut.
üks nendest valikutest pani alakriipsu vist piltide ette: _MG_0001.jpg vms. see variant imes
mis on Adobe RGB-l pistmist just Canoniga, et selle peaks panema?
kui näitab pilte rohkem netis, sRGB on mõistlikum valik, vähem jebimist hiljem pilte muutes.
edit: ah jutt oli nendest alakriipsudest _________________ verba volant, scripta manent Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
Lisan täienduseks juurde, et raw pildistajatel pole pildiinfo mõttes vahet, kas kaameras on valitud AdobeRGB või sRGB. Erinevus on aga kaameras histogrammi esitamises, sest see joonistatakse kaamerasisese jpg baasilt, mida RGB ruumi valik mõjutab. sRGB valikuga hakkab histogramm varem näitama põlenud otsi kui ARGB-ga. Seetõttu on mõistlik seadistada kaamera AdobeRGB peale, sellega tekib histogrammi abil õige säri määramisega vähem valestitõlgendamisi. Eriti kasulik neile, kelle kaamera näitab lisaks luminentsi histogrammile ka eraldi kõiki kolme värvikanali oma. Kõikide toonide ja heleduste mahutamine väiksemasse sRGB ruumi on hiljem arvutis oluliselt mõistlikum teha.
Minu 300D hakkas 2 kuud enne garantii aja lõppu (2 a) kummaliselt kolisema. normaalsele katiku liikumise helile lisandus metalne müra. Lisaks suurematel kiirustel 1/800 1/1000 pani ajaga lihtsalt võssa. Viisin OVERALI. Kui tagasi salin oli selle garanii lehe peal kirjas katiku vahetus. Praegast kaamera jälle vaikne. 300D on üldiselt vaiksem kui 1000D.
Piksliralli on peatunud tänu sellele, et APS-C sensor on pikslite koha pealt piirid kätte saanud (netis heidetaksegi seda 50d'le ette, et piksleid väikese sensori kohta liiga palju ja pildikvaliteet kannatab)
samas ma 30/40D jne. kettast küll millegi muu vastu ei vahetaks
ei ole 3XX ja 4XX kuigi palju näppinud.
ei kujuta ette kas on seal võimalik nii kiirelt ja mugavalt sätteid liigutada ?
,mul 30d avab pilte jms küll kiirelt. asi ehk kaardis ? mul extreme IV ka sees.
viimati muutis Alari A. 19.03.2009 23:54:08, muudetud 1 kord
no kui kaup müüdud, siis unicut töesti pole mötet otsima hakata. kui just suppersoodne hind pole, et hoiad kere arvelt raha kokku ja selle asemel saad soetada vingema klaasi.
kui on aga see 350D müüdud ja tahaks midagi paremat, siis vast 40D/50D poole vaadata või oodata 500D. körgem klass uuena oleks vast liiga kallis just for fun...
aga noh, kuna igaüks omab enda rahakotti ja teise rahakotti pole ilus vahtida, siis on ainuke soovitus osta eelmisest parem isend, mis oleks kiirem ja vöimalusterohkem, et oleks iseenda jaoks tehnikaliselt arengut. _________________ http://foto.urmo.ee/
Härra, kas see mark II on sinuarust sellepärast mõttetu, et filmimise funktsioon on külge pandud? Asjal on korralik 21MP täiskaader sensor ja DIGIC 4 prose. Ütle üks põhjus, miks need kaks asja nii halvad peaksid olema? 20D pole eriti mõtet taga ajada, sest väga palju see 350D'st ei erine, et tasuks seda otsimist ja rahavahet ära. Võibolla tõesti ainult siis kui 350D juba maha sai müüdud. Samas kui sai ja võimalust on, siis miks mitte juba mõni uuem võtta, kasvõi näiteks 40D.
täiesti masendav mida kõike ei poogita peeglitele... peegel kaamera on PILDISTAMISEKS mitte video tegemiseks. paari aasta pärast tuleb Canon 8,5D mis sisaldab kaamerat, MP3'i, telefoni, video, diktofoni, AMR helinad, PS CS5 on ka seal see juba... varsti saab täispuhutava modelli ka kaasa kaameratega. Lame! Selle raha eest saab juba 1d(vb isegi S) mark II kätte ja see on juba prima kaamera. Kõik manuaalselt... mida mu hing veel tahta oskaks kui ainult mõni hea L ka seal ees vedeleks _________________ 13700kf, z73, 4070ti, 64gb ddr5, 2x2tb 980pro, msi z790p.
viimati muutis Härra 20.03.2009 00:22:54, muudetud 1 kord
Minu üleminek oli 350d - 30d ja vahe oli meeletu. Pildistan muidugi peamiselt sporti, kus 350d lihtsalt igatpidi aeglaseks jäi.....nagu ütlesin, siis vahe oli meeletu. See pani mind koheselt mõtlema, milline võiks edasiminek olla näiteks 1D Mark II-e peale liikudes Aga kokkuvõttes arvan, et klaas on väga oluline ning keskpärase kere ja hea objega saab tavaliselt kõik vajaliku tehtud, kuid superkere ja kehva klaasiga oled hädas.
A mul selline küssa, kuidas teil 350'nel pääsrik töötab? kas käivad naksud läbi või vajutad nagu ... tühja vms? äkki mul päästikul midagi viga _________________ 13700kf, z73, 4070ti, 64gb ddr5, 2x2tb 980pro, msi z790p.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.