Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Üha kasvav internetipiraatlus saab löögi märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.03.2009 06:06:07 vasta tsitaadiga

Eks arvake ise mille statistika see on mul eelneva kuu aja kohta icon_razz.gif :
Spoiler Spoiler Spoiler

See ei arvesta muud liiklust(veebis surfamine,online mängud jne)
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 19.03.2009 08:26:28 vasta tsitaadiga

julm icon_razz.gif
mul kogutulemus ligi 1TB ja see vist 2 aasta peale...
kuigi kuuga vist suht samasse auku tulemus nagu sul - stargate'i osasid tahtsin järjest vaadata. Jookseb ju mujalt ka, aga pole kunagi aega õigel hetkel vaadata.
Selles suhtes jääb loota, et niipea torrentite kallale ei minda beer_yum.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Max Powers

sõnum 19.03.2009 09:42:25 vasta tsitaadiga

Elion tuli jah üsna kiiresti välja pressiteate sarnase uudisega, et sellist (Mandre kirjeldatud) kontrolli ei tehta
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Gizmoz
Kreisi kasutaja
Gizmoz

sõnum 19.03.2009 09:57:22 vasta tsitaadiga

hmm , Speedtuchi otsas istudes eile hakkas mingeid lahedaid anomaaliaid tegema , DNS aadress kukkus koguaeg ära . Huvitav kas keegi väänas sellele speedi junnile mingi lisa koodiriba juurde et liiklust jälgida mugavamalt ...
Igastahes jahm paranoiline olen . Postimehe artikkel on küll saast , mingi terrori ennetamisest jälle halab seal .

OT :

Kuidas bit torrenti liiklust cryptida? Uurisin Bit torrenti statistikat selle jutupeale mis siin on , sisuliselt oktoobrist täna hommikuni Bit torrent teind 390 GB üles ja 580 GB alla ...
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 19.03.2009 11:01:50 vasta tsitaadiga

Gizmoz, väga lihtsalt: Võta bittorrenti kliendi seaded lahti ja pane linnuke ette Encrypt transfars ja ignore unendcrypted peers. Kogu muusika.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
TheDJ
HV veteran

sõnum 19.03.2009 11:53:19 vasta tsitaadiga

Paljud üldse originaaltooteid ostavad. Ise kulutasin näiteks eelmisel aastal detsembrikuus filmide ja muusika peale rekordiliselt 2500 Krooni. Enam nii ei tea, sest pärast oli pankroti tunne icon_evil.gif Lihtsalt peab toidu pealt kokku hoidma et näiteks uusi filme soetada. Vahepeal tuleb krõpse ja nuudleid süüa icon_neutral.gif
prtv
HV Guru

sõnum 19.03.2009 11:53:53 vasta tsitaadiga

TheDJ, võid ka ühte filmi mitu korda vaadata.
tumbuser
Kreisi kasutaja

sõnum 19.03.2009 12:01:13 Re: Üha kasvav internetipiraatlus saab löögi vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:
Torrenti puhul on failide arvutisse tõmbaja samas ka üleslaadija ning sel puhul on tegemist kuriteoga,» seletas Mandre.

Ma ei saa aru, miks ei või inimene seaduslikult ostetud kaupa kasutada sõpradele näitamiseks või neile laenutada või üldse kinkida? Kui ma kutsun sõbrad enda juurde koju filmi vaatama, või laenan neile filmi vaatamiseks või kingin, siis ei ole ma kurjategija. Või olen? Sõbrad ju pole ostnud õigust seda filmi vaadata...

.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 19.03.2009 12:02:55 Re: Üha kasvav internetipiraatlus saab löögi vasta tsitaadiga

tumbuser kirjutas:
DVDRW kirjutas:
Torrenti puhul on failide arvutisse tõmbaja samas ka üleslaadija ning sel puhul on tegemist kuriteoga,» seletas Mandre.

Ma ei saa aru, miks ei või inimene seaduslikult ostetud kaupa kasutada sõpradele näitamiseks või neile laenutada või üldse kinkida? Kui ma kutsun sõbrad enda juurde koju filmi vaatama, või laenan neile filmi vaatamiseks või kingin, siis ei ole ma kurjategija. Või olen? Sõbrad ju pole ostnud õigust seda filmi vaadata...

seaduse silmis oled kurjategija. Sõpradele ei tohi laenata, nemad peavad ka ostma, muidu saab hollywoodis raha otsa, kui Su sõbrad ei osta icon_sad.gif
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
TheDJ
HV veteran

sõnum 19.03.2009 12:25:11 vasta tsitaadiga

gan3b kirjutas:
TheDJ, võid ka ühte filmi mitu korda vaadata.

Olengi seda juba ka korduvalt teinud. Mõnda filmi olen vaadanud 8 x, mõnda 10 x thumbs_up.gif
Ma olen sõpradele filme kinkinud, näiteks just sellepärast et nad ei oleks piraadid thumbs_up.gif Kõike alati ei jäksa osta aga mingeid normaalsema hinnaga 99EEK ja vahest ka 200EEK filme, oleneb mis zanr on.Viimase CD-plaadi ostsin nt. Kaubamajast, jälgin ka soodustusi (Hullud päevad, Osturallilt saab häid plaate vahest osta odavamalt)
Vahest tekib tunne et kohe tahaks neid toetada kes nii head kraami teevad! Ja vahest mõtled et kuigi tahaks, vaatad rahakotti, seal on tühjus ja siis kas lähed kinno midagi vaatama või uurid Elioni videolaenutust, või vahid lakke. Üks võimalus on ise kaamera kätte võtta ja midagi filmida, pärast saad YouTubest feimi thumbs_up.gif

Magic
HV Guru
Magic

sõnum 19.03.2009 12:53:27 vasta tsitaadiga

Fakt on see, et Eesti ostujõu jaoks on filmid, mängud, muusika olnud vastuvõetava hinnaga viimased 2-3 aastat...kui nüüd tagasi kukutakse 4-5 aastat, siis niipea ei soetata eriti uut kraami vaid ikka uuritakse netist või laenatakse sõpradelt. Ma näiteks pole mingi padupiraja - org. mänge kodus päris mitu(aga need on klassika või tõesti müügihetkel hea hinnaga tulnud - näiteks regiooni soodustus pira vähendamiseks). Aga kui mõned isikud mõtlevad kuidas iga hinna eest suurendada ahnete suurtootjate kukrut on see vale(väiksemaid tegijaid need nagunii ei kaitse icon_wink.gif ). Sisuliselt, kes enim toetust vajaksid jäävad sellest hoopis ilma icon_confused.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Ty
HV kasutaja

sõnum 19.03.2009 13:42:21 vasta tsitaadiga

eesti riik otsib uusi lahendusi kuidas rahva käest pappi kätte saada.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 2
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 19.03.2009 13:50:41 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
julm icon_razz.gif
mul kogutulemus ligi 1TB ja see vist 2 aasta peale...
kuigi kuuga vist suht samasse auku tulemus nagu sul - stargate'i osasid tahtsin järjest vaadata. Jookseb ju mujalt ka, aga pole kunagi aega õigel hetkel vaadata.
Selles suhtes jääb loota, et niipea torrentite kallale ei minda beer_yum.gif

Ega jah.Stargate on küll kõik osad olemas mul aga teiste teleseriaalidega on Eestis pehmeltöeldes hapu lugu.Nt Prison Break on üks hooaeg taga meil alati,kuna liiga kallis on uusimat hooaega osta sisse ja(vist) ei saagi seda teha enne kui see hooaeg US-s pole läbi jooksnud.Oleks see siis ka kõik.Näitab kord nädalas ja 30 min reklaami sisse topitud icon_evil.gif .Nädalapärast ma isegi ei mäleta mis eelmises osas oli.Või näiteks Terminator The Sarah Connor Chronicles mida meil isegi ei näidata jne.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
UB
HV Guru
UB

sõnum 19.03.2009 13:57:50 vasta tsitaadiga

Oma kogemusest võin öelda, et 90% mängudest on mul enne ostmist pirana ära proovitud. Seda enam, et demosid antakse välja ainult jaopärast või siis mingitele erilistele fännidele läbi igasuguste kliendisidemete. Sama lugu on tegelikult ka filmidega, ega ikka ei taha küll 300 kr mingi täieliku saasta eest välja anda, kuid head filmi kannatab ikka ja jälle riiulist võtta ja vaadata. Eks ma saan aru, sest need saastatootjad tahavad ka elada, kuid ma olen julm ning ei kurvasta eriti kui neilt leiva laualt võtan.
Eks tulevik on siis kõigil krüptitud side ning hakkame kasutama Your Freedomi sarnaseid kontosid, et oma tegevusi varjata.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
sperov
HV kasutaja
sperov

sõnum 19.03.2009 14:34:24 vasta tsitaadiga

BSG hakkas jooksma ETV-s kunagi. Hea oli vaadata. Siis aga muudeti selle sarja aeg liiga hiliseks ja osad hakkasid vahelt kaduma. Ei saa lihtsalt ilma pirata icon_sad.gif kuni meil mingid jobud eetrit sisustavad.

Selle pira vastu võitlemine on nagu hane selga vesi. Selle asemel võiks mõista tarbijaid, analüüsida statistikat ja tuua turule tarbija vajadustest lähtuvad teenused. Ise olen piras mänge läbi teinud ja kui poehind lõpuks ~200 eeku on hea asja eest siis olen ostnud ja taas mänginud (HL2). Samas olen ka mõne, pildil ilusa, asja kohe maha lasknud ja tänanud õnne et tuhat taskusse jäi.

viimati muutis sperov 19.03.2009 14:39:43, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 92
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 19.03.2009 14:40:32 vasta tsitaadiga

Tegelt kui kontroll müstiliseks peaks minema siis pole hullu - ostad pela sõpradega kambapeale, teed koopiad ja netist tõmbad aint serial'i ja no CD kräki.

Kokkuvõttes ma ei usu, et superheal kontrollil palju eelist oleks. Ühed ostjad tuleksid juurde ehk siis need kes tõesti tõmbavad lihtsalt mugavusest kraami ja nö. raha löövad praegu mujale laiaks - samas lubada endale saaks. Samas kaotatakse jälle neid kes alguses piravad ja kui meeldib siis ostavad.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
TheDJ
HV veteran

sõnum 19.03.2009 14:50:36 vasta tsitaadiga

Tunnistan et originaal DVD-filme on VÄGA RASKE soetada. 200EEK filmi eest on liiga palju. Kui tahad näha palju ja vaatad palju filme siis on röögatu pankrot käes, sest kõike ei jõua. Aga kui tahad ja ei saa, siis mõtled ikka et ei tea kas üks või teine teos on seda ostu väärt! See on sea kotis ostmine...
Huvitav et ajakirjapiraatlus Eestis väga ei vohagi....tegelikult kui jätad kuus Digi, Arvutimaailma vms ostmata, saad ühe filmi. Olen ise ostnud välismaiseid filmiajakirju nagu Empire, Total Movie jne, ja kokkuvõtteks ongi. Valid 1 asja välja mida kuus osta ja rohkem ei osta midagi. Et siis valid.Kas hea film, mille kohta oled head lugenud,sõbrad kiidavad,hea ajakiri või muusikaplaat. 12 kuuga aastas, koguneb sellisel juhul üks oluline asi elamisse filmi, mängu või muusika näol ja aasta lõpuks on sul siis 12 uut filmi/mängu riiulis. ja sõpradele ei laena/ei näita! thumbs_up.gif
Üks võimalus on et vaatad filmi ära ja jutustad sõpradele selle ümber. Kunagi olen ise katsetanud raamatuga nii. Sai isegi üks koolikaaslane ära pääsetud nii et tema raamatut lugenud polnud, aega oli pikal vahetunnil umbes 15 minutit. Jutustasin talle kähku terve raamatu ringi ja ta sai selle jutustuse põhjal kirjanduse kontrolltöö 4- kätte sest suuline jäi vajaka. Kiire reaktsioon, kiire sõnastus ja olulisemad faktid. Ja võibolla toimiks sama ka filmides/mängudes. Põnev küll pole aga....säästureziim ikkagi.
Üks vaatab ja teeb ettekande. Ja teised kes pole vaadanud, imevad näppu ja mõtlevad kaasa.

DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 19.03.2009 14:57:00 Re: Üha kasvav internetipiraatlus saab löögi vasta tsitaadiga

SurfData kirjutas:
tumbuser kirjutas:

seaduse silmis oled kurjategija. Sõpradele ei tohi laenata, nemad peavad ka ostma, muidu saab hollywoodis raha otsa, kui Su sõbrad ei osta icon_sad.gif

Ei saa aru jah kus on see piir? Sõber tuleb külla ja vaatame koos minu ostetud filmi, siis ei ole kurjategija? aga kui tuleb 3 sõpra, siis olen?
Kas see ei ole piraatlus kui asutus tellib ühe arvutiajakirja ja kogu asutuse inimesed loevad seda?
Ja mis juhul on tv saadete salvestamine piraatlus? Kui ainult ise vaatan siis ei ole?
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
M00t
HV Guru
M00t

sõnum 19.03.2009 15:13:15 Re: Üha kasvav internetipiraatlus saab löögi vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:
Ja mis juhul on tv saadete salvestamine piraatlus? Kui ainult ise vaatan siis ei ole?

siis on, kui reklaamid välja jätad icon_lol.gif
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
TheDJ
HV veteran

sõnum 19.03.2009 15:14:07 Re: Üha kasvav internetipiraatlus saab löögi vasta tsitaadiga

lu1de kirjutas:
DVDRW kirjutas:

siis on, kui reklaamid välja jätad icon_lol.gif

Või kui teed mingi "oma" portaali, levitad neid YouTubesse, teed sellega kuidagi raha.

mirko27
HV veteran
mirko27

sõnum 19.03.2009 15:31:00 vasta tsitaadiga

Kuskilt ei suuda välja lugeda, et salvestatakse reaalseid andmeid, mida vahendad. Ilma selleta pole vahet kuhu ma ühendun.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 19.03.2009 15:34:21 vasta tsitaadiga

Kui ma avaldaks ühe aadressi, siis oleks kõikide Eesti kanalite TV saated failidena (nädalase ajalooga) kogu maailmale neti kaudu kättesaadavad icon_razz.gif
Kahjuks on see piraatlus ja ma ei saa seda teha
Aga vähemalt ise saan kasutada ja kerin reklaamid edasi icon_redface.gif
tagasi üles
vortex
HV veteran
vortex

sõnum 19.03.2009 15:49:15 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:
Ei saa aru jah kus on see piir? Sõber tuleb külla ja vaatame koos minu ostetud filmi, siis ei ole kurjategija? aga kui tuleb 3 sõpra, siis olen?
Õnneks kehtib veel selline termin nagu "Aus Kasutus" (Fair Use).
Praktiliselt kogu müügi- ja rendimeedia mis on litsentseeritud "isiklikus kasutamiseks", tähendab seaduse mõistes seda et sellist meediat tohib tarbida eraviisiliselt perekonna ja/või sõprade ringis. Sõprade arv ei ole antud juhul piiratud, kui sa just uksel raha ei küsi. Küll aga ei tohi sa oma ostetud filmi aknast projektoriga naabermaja seinal näidata, see oleks juba avalik esitus. Samuti võib sellisest meediast teha isiklikuks tarbeks koopiaid, tõsi küll eeldusel et meedia levitaja ei ole kasutanud kopeerimise vältimiseks vastavaid kaitsevahendeid, kuna koopiakaitse eemaldamine on enamikus riikides seadusevastane.
Samas hiljuti üritasid Sony Musicu advokaadid mingi kohtuvaidluse käigus väita et isik ei tohi isegi oma ostetud audio CD´d arvutisse rippida ja sealt pleierisse kopeerida, vaid peab pleieris kasutamiseks eraldi koopia ostma. Õnneks selline absurd ei läinud isegi USA´s kohtus läbi.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 19.03.2009 16:14:06 vasta tsitaadiga

Nii, aga nüüd tuleb siis defineerida mida tähendab sõber? Kuidas keegi teine saab kindlaks teha kas ta oli mu sõber või mitte?
Mõne jaoks on kõik maailma inimesed sõbrad icon_razz1.gif
tagasi üles
TheDJ
HV veteran

sõnum 19.03.2009 17:18:23 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:
Nii, aga nüüd tuleb siis defineerida mida tähendab sõber? Kuidas keegi teine saab kindlaks teha kas ta oli mu sõber või mitte?
Mõne jaoks on kõik maailma inimesed sõbrad icon_razz1.gif

Tegelikult tuleb seif osta ja kõik oma originaalid sinna toppida thumbs_up.gif Igaks juhuks icon_razz.gif
Et sõbrad ei saaks külla tulla ja copy-paste teha thumbs_up.gif
Mõtle sa oled hullult pappi sisse tagunud ja nemad tahavad niisama midagi näha või kuulda icon_razz1.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Üha kasvav internetipiraatlus saab löögi mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.