|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
| Linux |
|
30% |
[ 212 ] |
| Windows |
|
62% |
[ 435 ] |
| muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
| hääli kokku : 697 |
|
| autor |
|
Ho Ho
HV Guru

|
17.06.2008 13:49:59
|
|
|
Mnjaa, eriti kõvadeks sealt neid ei tahaks pidada kui aus olla
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
17.06.2008 15:42:21
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| Mnjaa, eriti kõvadeks sealt neid ei tahaks pidada kui aus olla :) |
Noh, ma olen nõus sellega, et eks see ole üli-emotsionaalne ning kindlasti kallutatud arvamus. Samas mina kui inimene, kes on linuxit kasutanud nii tööl kui kodus kuid ja aastaid desktopil, olen enamuse artiklietega nõus. Aga eks on need blogipostitused juba siin teemaski tegelikult läbi arutatud :).
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
17.06.2008 15:48:38
|
|
|
| pupsik46 kirjutas: |
| CorsairX kirjutas: |
wtf? kust sa võtad et ei oska kasutada ja ei kasuta? Oskan küll kuid mitte päris professionaalsel tasemel... mulle on kõik need programmid vägagi vajalikud.
Photoshop, autocad, 3ds max on kõik kooliga seoses ja ka endale vajalikud ning kasutan põmst. iga päev. Reason 3.0, Adobe audition, Ni-FM7 jne. on MIDI-ga muusika tegemiseks vajalikud ja asendamatud... samuti kasutan väga tihti. Kui kasvõi üks nendest programmidest linuxi all ei tööta olen sunnitud siiski windowsi kasutama  |
Väga laia profiiliga sul see tegevusala
Vist ühelgi neist programmidest pole linuxi versiooni. Kui hästi otsida, siis leiab vast mingi asenduse. Kuid kas samaväärse, see on juba iseasi. |
Njah. Mina olen senise mõnekuulise nihverdamisega vaid LMMSist suutnud heli ja meloodiajuppe välja meelitada, muud Linuxi proged, mida "muusikategemise softi" nime all esitletakse, on ikka veel mu jaoks pähkel. Fruityloops aga oli juba paari päevaga nii käpas, et sain hakata lugusid kokku ketrama. Muidu nii palju kui ma netist leitud demolugusid olen kuulanud, tundub LMMS siiski üsna paljulubav olevat... MIDIt pole katsetada saanud, sest mu sünteka MIDIosa käib USB kaudu ning Linuxi jaoks sellele veel draiverit pole (eh, isegi Windowsile mõeldud draiver on saast - küll on temaga alles peavalu, et ta krt üldse kuidagi Fruityloopsi all töötaks). Ükskord proovisin Fruityloopsi Wine abil Linuxis installida - isegi õnnestus, ainult et tööle see värk ei hakanud.
Ahjaa, porri salastatuse pärast muretsejad võiksid taskus kanda mälupulka - saja krooniga saab isegi gigase kätte. Pole vajagi seda arvutisse seivida, kui ei taheta ootamatutele külalistele silmailu pakkuda
|
|
| Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
17.06.2008 16:19:10
|
|
|
uue wine 1.0 rc5'ga töötab fruity loops 6 ja 7 demo väga ilusti (täisversiooni pole proovinud, raha pole)
lmms ses suhtes ikka hea, tasuta ja puha
aint et sounde on vähevõitu, aga alati saab tõmmata, või kopeerida fruityst(wav'id)
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
| Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
17.06.2008 16:44:59
|
|
|
Tegelikult ei suuda ma tõsiselt võtta Linuxi fanaatikuid, kes MS-i materdavad kui ka MS-i mehi, kes elu eest Linuxit maha teevad. Mõlemad jätavad üpris piiratud silmaringiga ja suuresti teadmatusest tulenevates kompleksides vaevlevate kohati lasteaialapsi meenutava seltskonna mulje. Nii MS-il kui Linuxil on IT-maailmas oma koht ja omad head ning vead, mis iseenesest ei tee kumbagi neist üldistavalt öeldes "paremaks" nagu seda pidevalt esitleda soovitakse. A la kumb on parem, kas vorst või juust? Vorst, sest see on w00t, juust on N00b, eiei ikka juust, sest vorstisööjad on kõik ****** *** ******* piixud. Üldse see on kummaline teema, alati minnakse väga emotsionaalseks, ometigi ei ole IT just valdkond, kus emotsioonidel põhinevad subjektiivsed arvamused eriti hinnas oleks.
_________________ No worries! |
|
| Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
17.06.2008 17:06:17
|
|
|
| ArQ kirjutas: |
| Tegelikult ei suuda ma tõsiselt võtta Linuxi fanaatikuid, kes MS-i materdavad kui ka MS-i mehi, kes elu eest Linuxit maha teevad. Mõlemad jätavad üpris piiratud silmaringiga ja suuresti teadmatusest tulenevates kompleksides vaevlevate kohati lasteaialapsi meenutava seltskonna mulje. Nii MS-il kui Linuxil on IT-maailmas oma koht ja omad head ning vead, mis iseenesest ei tee kumbagi neist üldistavalt öeldes "paremaks" nagu seda pidevalt esitleda soovitakse. A la kumb on parem, kas vorst või juust? Vorst, sest see on w00t, juust on N00b, eiei ikka juust, sest vorstisööjad on kõik ****** *** ******* piixud. Üldse see on kummaline teema, alati minnakse väga emotsionaalseks, ometigi ei ole IT just valdkond, kus emotsioonidel põhinevad subjektiivsed arvamused eriti hinnas oleks. |
ja täpselt nii ongi
ise kasutan mõlemat, nii Vistat kui Ubuntut
enamik ajast siiski veedan linuxis (~95%), kuna see veidi mugavam ja asi liigub kiiremini
windowsi kasutan ainult mõningate mängude jaoks, mis linux all tööle ei lähe
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
| Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
17.06.2008 20:27:00
|
|
|
xpander, ma Linuxiga sinapeal ei ole, aga BSD kasutan kah. Kuigi Mac OS X või Vista igaljuhul imo mugavam.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mahfiaz
HV kasutaja
|
18.06.2008 08:54:21
|
|
|
| Noh, mulle imponeerib vaba tarkvara idee ja teadmine, et Billil ei ole minu arvuti üle võimu (updates). Väga + on serverirakendused, kernelisse sisseehitatud tulemüür (seadista ainult ära), viiruste puudumine, reaalaja rakenduste kiirus, lihtne paigaldus, tähendust omavad veateated. Selle eest kannatan mõningast kasutajaprogrammide ebastabiilsust (nb, see ei ole linux'i, kerneli, ebastabiilsus), puudulikkust, aeglust. Kirun raudvaratootjaid, kes ise draivereid ei kirjuta ja lähtekoodi ei avalikusta.
|
|
| Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
18.06.2008 14:45:42
|
|
|
... aga mida siin ikka niiväga materdada, eks see ole nagu autodega, mõnele meeldib vana, mõnele uus, mõnele väike, teisele suur, mõnele on tähtis kiirus, mõnele võimsus või mugavus vms. jne. Üks on valmis endale sobiva auto nimel öid ja päevi garaais veetma, teine kirub ja karjub juba siis, kui müügisalong väga palju tema igapäevasest liikumismarsruudist kõrvale jääb ...
... tolles viidatud blogis üldjoontes midagi suisa valetatud pole, pigem on kummastav selline labane emotsionaalsus. Jääb mulje, et tüüp elab ennast lihtsalt odava populaarsuse nimel välja, kui suisa vihkab linux'it. Milleks kõigesse sellesse siis üldse süüvida, kui ta seda niivõrd hullusti vihkab. Mina leian, et selle blogi näol on olemas täiesti ehe näide, milleks on hea vihkamisele õhutamise keeld. Oleks see blogi kirjutatud natuke neutraalsemalt ja labasusteta (emotsionaalsus iseenesest ei sega), oleks seda isegi huvitav lugeda, kuid antud kujul, peletab vastumeelsus kirjutatu maneeri suhtes, huvi sisu vastu üsna ruttu ...
   |
2 :: |
5 :: |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
30.01.2009 19:39:09
|
|
|
Linux on üle prahi ning windwsi turvajõudlus annab soovida!
Minu arvutisse puuduvad veebilehitsejatele tehtavad rünnakud, pordirünnakud ja javascript rünnakud.
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.01.2009 20:13:01
|
|
|
Mis on turvajõudlus
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
30.01.2009 20:19:13
|
|
|
suurim turvaauk on ikka seal klaveri ja tooli vahel. pole kunagi oma isiklikel Windowsiga arvutitel ühtegi residentset malware tõrjet ega tulemüüri kasutanud.
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
30.01.2009 20:46:51
|
|
|
| Skeptik kirjutas: |
suurim turvaauk on ikka seal klaveri ja tooli vahel. pole kunagi oma isiklikel Windowsiga arvutitel ühtegi residentset malware tõrjet ega tulemüüri kasutanud.  |
Jah, siis jääb sul veel arenguruumi.. Windowsi tulemüür ei anna soovida ning RESIDENTset nuhkvaratõrjet windowsis veel ei ole. Välja arvatud hilisemad Vista ja Windows7 koostisosad.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
borru
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
01.02.2009 17:21:58
|
|
|
| Kahtlane et see MS'i väljastatud oli.
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.03.2009 14:14:29
|
|
|
Kas keegi teab et kas Vista all eksisteerib vaste Linuxi ctrl+alt+esc'ile? Ehk siis peale toda klahvikombinatsiooni kasutades saad hiirega klõpsata suvalisel GUI applikatsioonil ning see tapetakse ära samal viisil kui läbi task manageri võtta end task.
Hetkel kirjutades siin programme mis hekseldavad paari sekundiga sadu megabaite oleks see igati kasuks juhul kui tekib mõni viga ning programm hakkab hea hooga mälu sööma. Läbi task manageri programmide killimine ei taha eriti hästi töötada kuna sageli ei märka viga enne, kui mälu on otsas ning masin lootusetult koomaseisundis.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
18.03.2009 16:16:18
|
|
|
Windowsil mingit limits.conf sarnast asja siis ei ole?
_________________ Toetan õige kirja |
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.03.2009 16:22:29
|
|
|
Alternatiivina töötaks tõesti ka limits.conf'i laadne süsteem, kus OS lihtsalt ei lubaks programmidel kasutada rohkem, kui X MB/% mälust. Kui keegi midagi teab sellistest asjadest siis kuulaks huviga
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
22.03.2009 16:35:08
|
|
|
| Ho Ho, 2008 serveril mingit teenust püsti ajades jäi silma Windows Resource Manager vms. Paraku hetkel teel ning ei saa ühelegi VM'ile ligi.
|
|
| Kommentaarid: 195 loe/lisa |
   |
170 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
23.03.2009 22:17:10
|
|
|
4 aastat tagasi kirusin linuxit maapõhja ja ilmselt oli ka põhjust, aga nüüd olen kuukese kasutanud arch+fluxbox kooslust ja enne seda veel kuukese ubuntut ja tuleb tõdeda, et asi on arenenenud (või siis ise targemaks saanud) ja windowsi poole ei pane enam eriti midagi pöörama
|
|
| Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
borru
HV veteran

|
24.03.2009 12:46:50
|
|
|
Huvitav kunas korralik Flash plugin kirjutatakse?
|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
24.03.2009 13:37:42
|
|
|
Mul on vist kõik viimase aasta-paari falashijamad tulnud eelistatavast lehitsejast ja/või distrost. Mille poolest see praegune siis lonkab?
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
24.03.2009 13:50:56
|
|
|
| borru kirjutas: |
Huvitav kunas korralik Flash plugin kirjutatakse?  |
Ilmselt alles siis, kui mõni konkurent parema tootega kogu turu endale on napsanud....kuni sinnamaani pole neil sooja ega külma....
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
24.03.2009 13:54:25
|
|
|
Viimane 64-bit flashi plugin paistab mul suht adekvaatselt töötavat. Varem kippus hanguma peale paari käivitust, praegu jookseb kenasti ka nädala vanuses brauseris peale pidevalt tabide avamist-sulgemist.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
24.03.2009 14:07:38
|
|
|
| Korras masinas töötab küll aga ressursse kipub õgima liiast. Eriti veel kui on suurushullustuses reklaamitegija kuskil asjasse segatud....
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
24.03.2009 14:20:28
|
|
|
6G mälu puhul ei märkagi, kui FF otsustab kasutada 1.5G ^^
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
24.03.2009 14:40:56
|
|
|
| Alguses ei märka aga kui FF mälu vabastamisega hakkama ei saa, küll siis lõpuks ka märkamine saabub. Kõigist parandamisüritustest hoolimata ( s.t. uute versioonide ilmumisest hoolimata ) FF-il on ikka veel probleeme mälu vabastamisega...
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
24.03.2009 14:54:21
|
|
|
| XYZ kirjutas: |
| Alguses ei märka aga kui FF mälu vabastamisega hakkama ei saa, küll siis lõpuks ka märkamine saabub. Kõigist parandamisüritustest hoolimata ( s.t. uute versioonide ilmumisest hoolimata ) FF-il on ikka veel probleeme mälu vabastamisega... |
... järsku mõni konkreetsem näide, mis puhul mälu vabastamist ei toimu või seda ülemäära palju kasutatakse ? Kasutan FF igapäevaselt nii linuxi kui ka windowsi keskkonnas ja armastan hoida olulisemaid lehti pidevalt tab'idena avatuna ehk siis 5-6 on neid pidevalt lahti. Teinekord on sama FF sessioon avatud suisa päevi ja pole märganud liigset õgardlust. Ülemine ots jääb kuhugi sinna 300-400 mega kanti, kuid tavaliselt saab alla 200 mega hakkama. Pahatihti võib mälunäja kirjutada hoopis kolmandate osapoolte kirjutatud lisade või ka weebilehtede optimeerimata sisu arvele, seega niimoodi üldistada oleks natuke ülekohtune ...
   |
5 :: |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
24.03.2009 14:54:33
|
|
|
| marqs kirjutas: |
| Mul on vist kõik viimase aasta-paari falashijamad tulnud eelistatavast lehitsejast ja/või distrost. Mille poolest see praegune siis lonkab? |
viimased paar versiooni töötavad ilusasti, aga viimase paari aasta jooksul sai üsna selgeks saanud esimene vastus ie kokkujooksmiste kurtmisele - flash reinstall või skype plugina uninstall...
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
24.03.2009 15:41:19
|
|
|
Tööl võtab hetkel FF ~500M ~15 tabiga (enamus puhas staatiline HTML, lisaks gmail, google reader ja paar-kolm foorumi akent). Üldjuhul tiksub see number päeva lõpuks kusagile 700-900M kanti. Installitud on ainult adobe'i pdf'i vaatamise plugin.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
24.03.2009 19:13:36
|
|
|
| londiste kirjutas: |
| marqs kirjutas: |
| Mul on vist kõik viimase aasta-paari falashijamad tulnud eelistatavast lehitsejast ja/või distrost. Mille poolest see praegune siis lonkab? |
viimased paar versiooni töötavad ilusasti, aga viimase paari aasta jooksul sai üsna selgeks saanud esimene vastus ie kokkujooksmiste kurtmisele - flash reinstall või skype plugina uninstall... |
a sry, ma oleks muidugi võinud kohe täpsustada: viimase 2 aasta jooksul ei mäleta, et flashi 32b linuxi buildid oleks otseselt probleeme tekitanud. Kui midagi on kalama hakanud, on tegu olnud mingi kindla Opera/FF/Konq versooniga või kasutatava distro kiiksuga (ikkagi LvsW teema või nii)
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
24.03.2009 22:13:43
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| Tööl võtab hetkel FF ~500M ~15 tabiga (enamus puhas staatiline HTML, lisaks gmail, google reader ja paar-kolm foorumi akent). Üldjuhul tiksub see number päeva lõpuks kusagile 700-900M kanti. Installitud on ainult adobe'i pdf'i vaatamise plugin. |
Mul ~30 tabi lahti ja ~200M (lagi oli 50 ja 300M) Ja ise vingun, et aeglane on... Peaks Windoozas ka katse tegema.
Aga nüüd olen sujuvalt Liinuka peal olnud ~1.5 aastat ja Hangumisprobleemid ainult segavad, need vist tingitud Compizist (google ütles).
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
24.03.2009 22:39:14
|
|
|
Lol, just vaatasin et FF tarbib kodus pea poole mu 6'st GB'st
3.0.6, 64bit, ~30 tabi avatud, uptime 4 ööpäeva
Mälu sööb palju kuid kiiruses senini pole probleeme märganud.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
24.03.2009 22:47:41
|
|
|
Vabandust kui natuke vingun aga see siin ei ole FF-i teema. FF-i mälu tarbimist erinevates OS-de all võiks vast FF-i teemas arutada imo
|
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
25.03.2009 10:14:10
|
|
|
Kõigele lisaks sai viimatine jutt alguse flashikäkerdiste üle kurtmistest....selle on lõpposa kirjanikud miskipärast ülikähku ära unustanud
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
29.03.2009 21:22:25
|
|
|
Mida te halate siin programmide mälukasutuse üle? Ma ei saa aru... kui inimesel on 4 või rohkem giga mälu... isegi kui kaks giga ning ta vannub ja sõimab programmi, mis sellest NII palju ära sööb. Mis selle mälu eesmärk siis lõppude-lõpuks on? Mina olen oma Firefoxi näiteks nõnda seadistanud, et võtaks mälust maksimumi, sest ega ma arvutiga samaaegselt netis surfamisega ei mängi. Noh, võtab gigabaidi ära, kuid mis sellest... brauser on blazing fast.
Meenub üks tuttav, kel oli masinas 8 giga mälu ja keeras ning tüünis programmid nii ära, et tema 8 gigast oli kasutuses vaid 1 giga. Oi kui õnnelik ta oli. Ja kettaid said vatti...
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
4 :: |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
03.04.2009 14:54:45
|
|
|
Linux on kernel. Ja distributsioonid asendavad OS-i mõistet.
Seega- tihe konkurents.
Aga windowsi saasta ei kasuta.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
03.04.2009 23:17:24
|
|
|
note1, asjalik kommentaar nagu alati
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
04.04.2009 08:28:52
|
|
|
note1, no sinu allkirja vaadates juba võib tähendada, et sinu postitustele tuleks ignoreeri nupp välja mõelda.
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
04.04.2009 10:47:37
|
|
|
| Tiim kirjutas: |
| note1, no sinu allkirja vaadates juba võib tähendada, et sinu postitustele tuleks ignoreeri nupp välja mõelda. |
Kuri kahtlus, et keegi on sellega juba hakkama saanud - lisa ignoreeritav kasutaja, aka
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
05.04.2009 12:54:50
|
|
|
Linux vs Windows ei ole õige. Linux vs Unix on parem. Windows on Microsofti toode. Unixid ja linuxid on aga paljude erinevate distribuutorite produktsioon.
ms-dos on mingil määral sarnane 'NIX shelliga, kuid siiski programmeeritud Microsofti programmiga.
viimati muutis note1 05.04.2009 15:29:16, muudetud 1 kord |
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
05.04.2009 13:25:17
|
|
|
Your text hurts my eyes
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
05.04.2009 17:10:14
|
|
|
See on suhteline. Linux koosneb tuhandetest erinevatest inimestest ja seda kasutatakse/käsitletakse ka erinevalt.
Tõepõhi on see, et Windows on täiesti erinev, sest Microsoft on alustanud oma ms-dos'i pealt ja jõudnud viimaks kõige turvalisema Windows 7 peale. Millel soovitatakse /nõutakse Microsofti kodulehel partnerite viirusetõrje programmi, sest ta on kõige turvaline.
HinnaVaatlust jooksutab:
Apache httpd 2.0.46 ((Red Hat)) - Linux.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Valdars
HV veteran

|
05.04.2009 17:39:36
|
|
|
| Renka kirjutas: |
Your text hurts my eyes  |
My eyes too.
|
|
| Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
05.04.2009 18:19:41
|
|
|
| Nagu näha, on siin rida windowsi lolle.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
05.04.2009 18:43:43
|
|
|
note1: Aga Microsoftil on juba oma 10 aastat olnud "listid", kus ta soovitab Windowsis kasutada teatud tootjate viirusetõrjeprogramme. 8) Nii, et ei midagi uut siin päikse all...
Aga, kui ma võtan Linuxi, siis pean ma ise katsetama hakkama veel kümneid programme, et millised neist on paremad või turvalisemad, mis iganes... Ma ei tea mitte ühtki Distro-d, kus oleks olemas sellsied "listid", et mis firma programmi eelistada või mitte.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
05.04.2009 19:07:09
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
note1: Aga Microsoftil on juba oma 10 aastat olnud "listid", kus ta soovitab Windowsis kasutada teatud tootjate viirusetõrjeprogramme. 8) Nii, et ei midagi uut siin päikse all...
Aga, kui ma võtan Linuxi, siis pean ma ise katsetama hakkama veel kümneid programme, et millised neist on paremad või turvalisemad, mis iganes... Ma ei tea mitte ühtki Distro-d, kus oleks olemas sellsied "listid", et mis firma programmi eelistada või mitte. |
See on lihtne vastus - open source e. avatud lähtekoodid. Programmid on üleval ja selle lähtekood loetav, mida saab ise ka kompileerida ja eelnevalt üle vaadata.
Firma Canonical soovitab Ubuntu main repositooriumi programme.
Kogukonna omad on ka universe repositooriumis olevad programmid.
---
Linux turva:
iptables, chkrootkit, shorewall.
viimati muutis note1 05.04.2009 19:26:12, muudetud 1 kord |
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M00t
HV Guru

|
05.04.2009 19:14:32
|
|
|
| note1, mis asi see unix veel on, kas sama mis linux? kõlab küll samamoodi..
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
05.04.2009 19:31:12
|
|
|
| lu1de kirjutas: |
| note1, mis asi see unix veel on, kas sama mis linux? kõlab küll samamoodi.. |
*NIX on Unix ja linux.
Põhimõtteliselt on Linux unixi kloon või unix-like (unixi laadne).
Linus Torvalds ütles, et ta ei oleks linuxit loonudki, kui BSD Lite oleks veidike varem välja lastud. Et siis oleks ta praegu kõva openbsd, freebsd või netbsd harrastaja.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|