Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  fan control program? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
pruuli555
Kreisi kasutaja
pruuli555

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.03.2009 01:04:15 fan control program? vasta tsitaadiga

küsimus seisneb selles et milline on parim ventide kontrollimiseks saada olev tarkvara.

ja siis ka selles et kas see ei koorma arvutit mittevajaliku maanduse vms ma ei tea millega?

kas see on ohtlik arvutile.-

kui siis miks

kas on targem võtta 5 tollisesse baysse riistvara hoopis

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
weedstone
HV veteran
weedstone

sõnum 12.03.2009 01:14:43 vasta tsitaadiga

kasuta speedfan-i näiteks
wrx123
HV kasutaja

sõnum 12.03.2009 01:26:49 vasta tsitaadiga

weedstone kirjutas:
kasuta speedfan-i näiteks

Speedfan on väga hea valik. Mõnedel emaplaatidel on BIOS-is ka valik alandada korpuseventikate pöördeid mingi osa jagu. Soovitan sul seal pisut ringi tuuseldada. Kui soft pöörete muutmisega hakkama ei saa, siis pead hakkama mõtlema takistite või korpuse esipaneelile mineva kontrolleri peale.

Mingit muud ohtu peale kõrgemate temperatuuride ventika pöörete alandamine endast kujutada ei tohiks.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 12.03.2009 12:13:50 vasta tsitaadiga

Mõned näpunäited SpeedfFan-i seadistamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=4346148#4346148
tagasi üles
pruuli555
Kreisi kasutaja
pruuli555

sõnum 13.03.2009 18:27:34 vasta tsitaadiga

mul on asuse q-fan bioses , mis toimib aga ta sööstab alles siis täis pööretele kui temperatuur 60+

speedfan mul oli ja sain ta ka tööle aga ise arvan ikka et kui panna raudvarana kontroller siis saab tunduvalt etem need nätsid mingi 300 eegu ringis aint.

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 13.03.2009 19:36:50 vasta tsitaadiga

pruuli555 kirjutas:
mul on asuse q-fan bioses , mis toimib aga ta sööstab alles siis täis pööretele kui temperatuur 60+

Oo-oot - ja mida sina siis tahad saavutada? Et vent maksimumpööretele läheb alles kriitilisel temperatuuril, on ju täiesti normaalne ja kriitiline piir 60°C samuti.
Sa tahad, et ta sul kogu aeg undaks või? Väga kummaline suhtumine tundub olevat... Enamus inimesi üritab saavutada seda, et ventikad töötaks võimalikult vähe ja võimalikult aeglaselt, et möla vähem oleks ja laagrid ka vähem kuluks.

tagasi üles
pruuli555
Kreisi kasutaja
pruuli555

sõnum 13.03.2009 21:56:39 vasta tsitaadiga

saavutada tahaks seda et saaks vente eraldi regullida, speedfaniga saan aint nii et kõik muutuvad korraga.

kui asuse q-fan on usaldusväärne siis miks mitte teda kasutada.

aga mõte selles et q-fan reguleerib end ju prose temperatuuri järgi

aga mul on ka videokaardi jahutil(ac accelero s1) vent 120*120 ja veel korpuse sees 2 venti.

ja mõte selles et saaks üles keerata ainult graafi vendi mängimise ajaks ja teised u poolepeale.

ja kui ei mängi siis kõik nulli icon_biggrin.gif SpeedFaniga mul seda teha ei õnnestu. proovinud igasuguseid guide ja muid asju ja ei aita

wrx123
HV kasutaja

sõnum 13.03.2009 23:27:18 vasta tsitaadiga

Accelero ventikas ühenda sinna pessa, mida emaplaadi Qfan ei reguleeri. Vähemalt minu Asuse plaadil leidub neid 1-2 tükki. Sinna vahele saad siis mingi väikese reguleerija osta või ise valmistada. Ja muid ventikaid saad ikkagi tarkvaraliselt kontrollida.
tagasi üles
karukas
HV veteran
karukas

sõnum 13.03.2009 23:32:53 vasta tsitaadiga

Riistvaraline kontroller on ilmselt siiski ainus, mis teemaalgataja soovidele vastab. Omal on korpusevendid 5V peale alla tõmmatud. Ja kui kastil on külg lahti, siis on korpuse jahutid pistikust lahti ühendatud. Primitiivne, aga töötab.
wrx123
HV kasutaja

sõnum 14.03.2009 01:35:36 vasta tsitaadiga

Tegelikult kui sul on korralik CPU jahuti, siis pole isegi koormuse all vaja üldse pöördeid tõsta. Seega põhimõtteliselt võiks üldse temperatuurist oleneva pöörete reguleerimise maha võtta. Accelero S1 peaks samuti olema suuteline @5V kõik videokaardid korralikult ära jahutada. Ainult overclock eksperimentide jaoks on mõttekas vendid täie peale üürgama panna.
tagasi üles
pruuli555
Kreisi kasutaja
pruuli555

sõnum 16.03.2009 14:48:58 vasta tsitaadiga

olen proovinud nüüdseks juba igasuguseid speedfani konfirguratsioone ja no ei saa mina pihta kas ma ei oska või ei saa või ei leia öiget quidi. aga öhtul hakkan 4 vendika jaoks kontrollerit sisse susima.

prose jahutus schyte ninja 2 jääb ilmselt q-fani kontrollida aga muud vendikad toon kontrollerisse. kontroller läheb 5.25 baysse

weedstone
HV veteran
weedstone

sõnum 16.03.2009 18:26:31 vasta tsitaadiga

ja vaata et sa siis venti liiga vaikseks ei jäta kui näiteks mängima hakkad icon_wink.gif
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 20.03.2009 22:48:03 vasta tsitaadiga

Speedfan-iga saab reguleerida iga venti eraldi, kusjuures erinevalt rauda sisse ehitatud regulaatorist, saab ühe ventika kiirust reguleerida hoopis teise temperatuurianduri järgi - näiteks võib reguleerida CPU ventika kiirust hoopis GPU temperatuuri anduri järgi või misiganes.

Väide, et kõiki vente reguleeritakse korraga, näitab, et sa isegi ei vaadanud näpunäiteid lingilt, mille sulle andsin, sest seal on selgitus lausa pildi kujul:
tsitaat:
Temperatures sakil saad

• valida, milline temperatuur mõjutab millist PWM-i:
    Spoiler Spoiler Spoiler

Speedfaniga saab saavutada just kõike seda, mida kirjeldasid, eeldusel, et emaplaadil on piisavalt reguleeritava pingega ventikapistikuid - mitte kõik pole alati reguleeritavad, isegi kui SpeedFan peaks arvama, et on (kontrolleri kõik ressursid ei pruugi olla rauas teostatud).
Minul reguleerib SpeedFan CPU ventika kiirust, kuna Gigabyte Smart FAN Control BIOS-is ei võimalda venti täiesti seisma jätta. Enamuse ajast see nüüd Speedfani poolt juhituna seisabki ja hakkab tasapisi tööle alles 48°C ületamisel (juhtub harva) - reguleerimise sammuks (Delta value for fan speeds) panin "1" vaikimisi "10" asemel - see on üsna piisav massiivse ja piisavalt suure jahutuspinnaga CPU jahutuse puhul.
BIOS-i teine ventika kontroller korpuse ventika jaoks aga sobib küll, kuna see peabki töötama pidevalt ja temperatuuri loetakse selle jaoks põhjasillalt.

Erinevalt manuaalselt kontrollitavast regulaatorist puudub emaplaadi BIOS-i regulaatori või Speedfan-iga reguleerimise puhul ülekuumenemise oht liiga madala kiiruse puhul, kui süsteemi koormus peaks ootamatult suurenema, ilma et keegi nupu juures passiks.

Muide - müüakse ju ka temp anduritega kontrollereid ja nendega see oht puudub automaatrežiimil. Näiteks Thermaltake, Aerocool, Lian Li toodavad selliseid - hinnad 500 ja 1k EEK vahel enamasti, aga on ka mõni odavam.

tagasi üles
pruuli555
Kreisi kasutaja
pruuli555

sõnum 30.03.2009 12:05:23 vasta tsitaadiga

võtsin su sõnu kuulda proovisin seda speedfanni veelkord nüüd aga ma ei tea kas ma ei oska või ei taha või ei saa aga mina seda asjandust tööle ei saanud. kuigi mul õnnestus cpu vent tõesti seisma jätta ma ei tea mis anduri põhjal ja tagumise ventika kiirust sai ka vähendatud 75% siis leian et see programm võib tõesti olla hea asi aga ikkagi

kuna ma olen selline mees et kui aru ei saa siis ei näpi ja nüüdseks on mul juba see tellitud.
http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1156&ID=1707
pidi tulema reedel aga ei tulnud niiet oodata siis selle nädala alguses. ma leian te see riistapuu päästab mu muredest ja suuremast peanuputamisest speedfanni kallal. aga tänud . ma vanema arvuti peal hakkan nüüd seda speedfanni endale selgeks tegema aga siia Gamermasinasse läheb ikka riistvara kontroller

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  fan control program?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.