Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Noname
HV Guru

|
10.03.2009 00:35:11
|
|
|
Max Powers kirjutas: |
Välistate ohu 100%? |
mis ohu?
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
10.03.2009 02:24:36
|
|
|
Millal hakati seaduste/ametlike ettekirjutistega astuma samme (vastupidiselt üksikisiku mugavusest tingitud liigutustele) suitsetajate piiramseks? Nii 10-20 aastat tagasi. Inimese suitsetavad aga juba kui kaua? Ja kas suits on alati nii kahjulik olnud või muutus ta selliseks alles peale seda kui teadlased ta ohtlikkuse ära vaevusid tõestama?
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
10.03.2009 02:33:30
|
|
|
Varsti lendab siia kohale posu inimesi kes räägivad et suitsetamine ei tee suurt miskit, tema vanaisa on juba poisikesest peale tobitanud ja pole häda miskit. See on kõik üks suur propaganda ja muud ei miskit
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
10.03.2009 09:56:52
|
|
|
Noname kirjutas: |
Välistate ohu 100%? |
mis ohu? |
No paku
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
10.03.2009 16:25:20
|
|
|
Välistate ohu 100%? |
mis ohu? |
No paku |
Et tulnukad meid ründavad kunagi? Võimalik. Et elektroonika on meie tervisele kahjulik? Võimalik.
Et hommikul tööle minnes kukud trepist alla ja murrad oma kaela? Võimalik. Ega sellepärast elamata ei ole mõtet jätta.
Ho Ho kirjutas: |
Varsti lendab siia kohale posu inimesi kes räägivad et suitsetamine ei tee suurt miskit, tema vanaisa on juba poisikesest peale tobitanud ja pole häda miskit. See on kõik üks suur propaganda ja muud ei miskit  |
Jah mulle meeldib ka nii rääkimas käia (et pole tegelikult ohtlik) nendes suitsetamise propaganda teemades. Põhjus lihtne, iga inimese vaba valik ärge mölisege, tegelege oma asjadega - ma ju tean et ta on kahjulik, ma tunnen seda oma keha peal kui suitsetan. Milleks sellekohast arutelu teha ja vinguda kui iga suitsetaja tunneb seda 20x päevas iga kord kui suitsu teeb?
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
ahvilõust
Aeg Maha 2n

|
10.03.2009 17:29:33
|
|
|
Jah mulle meeldib ka nii rääkimas käia (et pole tegelikult ohtlik) nendes suitsetamise propaganda teemades. Põhjus lihtne, iga inimese vaba valik ärge mölisege, tegelege oma asjadega - ma ju tean et ta on kahjulik, ma tunnen seda oma keha peal kui suitsetan. Milleks sellekohast arutelu teha ja vinguda kui iga suitsetaja tunneb seda 20x päevas iga kord kui suitsu teeb? |
Näe üks asi on suitsetamine (mis on mulle kui passiv suitsetajale ka ohtlik kuna ma pean seda sitta sisse hingama), teine asi on magnetlained, madal-kõrgsageduslained, kiirgused jne, mida sa ei näe ega tunne otseslt aga meie päid iga päev tulistavad. Muidugi need olid koguaeg olemas aga mitte kunagi varem nii kõrge kontsentratsiooniga. Ilmeslt läheb veel paar generatsiooni enne kui me nende tõelist ohtlikkust teadvustame.
_________________ Gdesainer
M: MSI RTX 3070 Gaming Trio |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
10.03.2009 17:33:23
|
|
|
Ehk keegi selgitaks milles täpselt see oht seisneb ja kuidas nad meid mõjutavad peale selle, et nad meie kehasid mikrolaine ahju laadselt küpsetavad ülimadala energiahulgaga?
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
hans
Nii ränk on olla.
|
10.03.2009 18:21:56
|
|
|
Hm, kõik raadioamatöörid jm tegelased peaks siis eri maksu alla panema, või üldse ära keelama, mis nad kiiritavad teisi.
/me @ ise ka raadioamatöör...
_________________ ------ |
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.03.2009 19:15:19
|
|
|
Ho Ho: Ega üksik sagedus polegi niiväga probleemiks. Palju suurem probleem on see, et kõivkõimalikud sagedused omavad nii peegel- kui liitsagetusi. Ehk siis sageduste liitumisel võib tekkida kümneid või sadu kordi tugevam energia.
Näitena võin tuua analoog-telekapildi Mustamäel, paneelmajas. Peegelsignaalid on mitmeid kordi tugevamad, kui otsesignaal.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
10.03.2009 19:28:34
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
võib tekkida kümneid või sadu kordi tugevam energia |
Ning kunagi ei tohiks õue minna ilma kõrvatroppideta, helilainete liitumisel võib halvas olukorras müra kurdistavaks muutuda
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
10.03.2009 20:27:32
|
|
|
Et hommikul tööle minnes kukud trepist alla ja murrad oma kaela? Võimalik. |
Tuleb alustada uut liikumist mis teavitaks üldsust treppide ohtlikkusest. Kõikidel treppidel peaks olema hoiatussildid võimaliku tervistuskahjustava mõju kohta. Hea oleks kui nad üldse ära keelustataks. Kui muidu ei usuta tuleb korraldada paar uurimust mis näitavad trepikasutajate oluliselt suuremat kaelamurdmise riskifaktorit. Kui EM-kiirguse ohtlikkuse kohta tehtavad uurimused ei suuda korratavalt mingit statistiliselt olulist riski tõusu näidata, siis ma usun et treppide puhul on tulemused märksa selgemad.
_________________ Toetan õige kirja |
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
10.03.2009 20:35:07
|
|
|
Skeptik kirjutas: |
--J-- kirjutas: |
Tuleb meelde "Pealtnägija" lugu kuidas ühes maakohas kõrgepingeliinide all elavad inimesed järjest vähki surid. Imelik kokkusattumus eks  |
tegu siiski tänavaga Tallinnas. tegu ongi kokkusattumusega, ei midagi muud. |
Mäletan ka seda Pealtnägija lugu ning ei pööranud sellele suuremat tähelepanu ja uskusin, et tegu on kokkusattumusega.
Nüüd aga on viimase poole aasta jooksul kaks minu isiklikku tuttavat vähki surnud ja mõlemad elasid seal tänaval (omavaheline sugulusside puudus).
Tekib tõesti küsimusi selle kokkusattumuse suhtes...
|
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
10.03.2009 20:38:37
|
|
|
Ehk keegi selgitaks milles täpselt see oht seisneb ja kuidas nad meid mõjutavad peale selle, et nad meie kehasid mikrolaine ahju laadselt küpsetavad ülimadala energiahulgaga? |
Miks ei pöördu esimese postituses toodud allikate poole?
Või sa jällegi välistad kõik selle põhjal, et mõni foorumikasutaja ei suuda sulle midagi tõestada?
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
10.03.2009 20:57:20
|
|
|
Oleks siis antud lingil ka mõni link noile uurimustöödele siis võiks ju uurida. Samas võin vastu panna sama palju uurimustöid mis ei ole avastanud seoseid kahjuliku mõju ja EM kiirguse vahel.
Btw, kes too Jüri Laurson on? Elektriinsener ei ütle just suurt miskit, google leidis ainult igasugu ajaleheartikleid.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
10.03.2009 20:59:10
|
|
|
Ma mõtlesin pigem Karolinska instituuti
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
10.03.2009 21:11:16
|
|
|
_marek kirjutas: |
Skeptik kirjutas: |
--J-- kirjutas: |
Tuleb meelde "Pealtnägija" lugu kuidas ühes maakohas kõrgepingeliinide all elavad inimesed järjest vähki surid. Imelik kokkusattumus eks  |
tegu siiski tänavaga Tallinnas. tegu ongi kokkusattumusega, ei midagi muud. |
Mäletan ka seda Pealtnägija lugu ning ei pööranud sellele suuremat tähelepanu ja uskusin, et tegu on kokkusattumusega.
Nüüd aga on viimase poole aasta jooksul kaks minu isiklikku tuttavat vähki surnud ja mõlemad elasid seal tänaval (omavaheline sugulusside puudus).
Tekib tõesti küsimusi selle kokkusattumuse suhtes... |
tänav on ~1km pikk ja kõrgepingeliin läbib tänavat täies pikkuses. need Pealtnägijas olnud vähijuhtumid olid seal 200-300 meetri peal tänava lõpus. miks siis teised inimesed selle üle kaevanud pole, kes ~60 aastat seal elanud? pigem tegu sellega, et inimesed otsivad asjale mingit seletust või on tingimata mingi süüallikas vaja leida. kõrgepingeliin on muidugi hea asi mille kaela lihtne ajada.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
electron
HV kasutaja
|
12.03.2009 10:09:59
|
|
|
See kiirguse jutt muidugi totaalne naljakoht pole. Eks seal ole omajagu tõtt sees. Naeruväärseks teeb selle ohu lihtsalt võrreldes teiste ohtudega, mis meie eluteel seisavad.
Kui ma nüüd ei taha mobiilimasti oma lähedusse, kuid paljud teised tahavad, mis siis saab? Rahvahääletus iga masti püstitamiseks?
Või lähed näiteks rattaga sõitma, kukud ja murrad jalaluu kuskil üksikus kohas. Elektromagnetlainete vastasena mobiili kaasas pole ja sured seetõttu külma/nälga/verekaotusesse et ei saanud abi kutsuda? Eks see teema päris mitme otsaga ole.
Isiklikult arvan, et väga võimsad saatjad (näiteks televisiooni omad) võiksid olla ikkagi suurematest asustustest väljas. Aga mobiiltelefoni kasutan ikkagi. Wifi seade on nurgas ja jääb nurka. Ning külmkapi puhul muretsen pigem freooni, kui kiirguse pärast.
_________________ Tuleb lihtsalt täiega panna!!! |
|
tagasi üles |
|
 |
circles
HV kasutaja

|
13.03.2009 19:07:21
|
|
|
Et siis keelustame nähtava valguse kui intensiivse elektromagnetkiirguse? Selle sagedus on ju kordi suurem ükskõik millise sidevahendi omast. Samuti keelustame kaminad ja radiaatorid, emiteerivad IR kiirgust. Mitteioniseeriva kiirguse kujutamine millegi muuna on tõepoolest huumor omaette.
_________________ Võtke õuna! |
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
electron
HV kasutaja
|
13.03.2009 19:46:11
|
|
|
No ultraviolettkiirgus on ju selgelt tuntud oma kahjuliku mõjuga. Nahavähk ja 100 muud häda. Aga katsu sa päikesele seda öeld,a et ta seda enam ei saadaks...
_________________ Tuleb lihtsalt täiega panna!!! |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.03.2009 19:49:49
|
|
|
Infrapuna samuti, eks vaata kuidas kätt lõkkesse pannes kärssama lähed
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.03.2009 19:52:35
|
|
|
Tegelikult võib igaüks mõelda, et miks ehitati Tallinna Teletorn väljaspoole Tallinna kasklinna. Ning et miks käivad Tele- ja Raadiomastide töötajad kohustuslikus korras tervisekontrollides 8) Ning et kui paljude nende töötajate eluiga lõppeb üsna noorelt kõikvõimalike vähitüüpide käes.
Näiteks mina kindlasti ei lähe kunagi tööle ei Tele- ega Raadiomasti, kuna mulle meeldib maamunal tublisti rohkem elada, kui noorelt pärast surma pilve peal jalgu kõlgutada ja alla, maa peale vaadata
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
3GHZ
HV kasutaja

|
13.03.2009 19:53:43
|
|
|
Ise olen poolt, endal aastaid juba telefon endast eemal, sest krt terve see pool, kus telefon oli taskus, oli täiesti valus ja oli tõsine soov oksendada.
_________________ Eesti vanarahvatarkus: S*tu ruttu, karu tuleb! Kui ei s*tu, karu pureb! |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
circles
HV kasutaja

|
13.03.2009 20:10:29
|
|
|
electron kirjutas: |
No ultraviolettkiirgus on ju selgelt tuntud oma kahjuliku mõjuga. Nahavähk ja 100 muud häda. Aga katsu sa päikesele seda öeld,a et ta seda enam ei saadaks... |
Mina räägin mitteioniseerivast kiirgusest, sina aga hakkad kohe pajatama ioniseerivast. UV ülemine ots on "pehme" röntgenikiirgus ja tõepoolest ma ei tea kedagi, kes seda kasulikuks peaks. Aga mis on UV-kiirgusel seost sidepidamiseks kasutatavate lainepikkustega?
Tegelikult võib igaüks mõelda, et miks ehitati Tallinna Teletorn väljaspoole Tallinna kasklinna. Ning et miks käivad Tele- ja Raadiomastide töötajad kohustuslikus korras tervisekontrollides 8) Ning et kui paljude nende töötajate eluiga lõppeb üsna noorelt kõikvõimalike vähitüüpide käes.
Näiteks mina kindlasti ei lähe kunagi tööle ei Tele- ega Raadiomasti, kuna mulle meeldib maamunal tublisti rohkem elada, kui noorelt pärast surma pilve peal jalgu kõlgutada ja alla, maa peale vaadata  |
Sest et äkki ei olnud Tallinna kesklinnas hektari suurust vaba krunti? Teletorni ümber asuv eramajadega ala on seega puhas surmatsoon sinu arvates?
_________________ Võtke õuna! |
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.03.2009 21:15:48
|
|
|
Ning et kui paljude nende töötajate eluiga lõppeb üsna noorelt kõikvõimalike vähitüüpide käes. |
Viidet paluks
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ahvilõust
Aeg Maha 2n

|
13.03.2009 21:41:15
|
|
|
Ning et kui paljude nende töötajate eluiga lõppeb üsna noorelt kõikvõimalike vähitüüpide käes. |
Viidet paluks |
Vaata "geenius", kui vähki haigestumise põhjus oleks teada siis oleks ehk mingi ravim ka sellele leitud. Kuid siiani ei oska keegi seletada, miks vähk üldse tekib. Vaid sadu oletusi, alates rämpstoidust kuni nende laineten. Ja ma usun neid kõiki, sest kahjulikud on nad enivei.
_________________ Gdesainer
M: MSI RTX 3070 Gaming Trio
viimati muutis ahvilõust 13.03.2009 21:42:15, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|