praegune kellaaeg 25.06.2025 01:46:31
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Sirius
HV kasutaja
|
27.02.2009 20:56:28
|
|
|
heikis kirjutas: |
Sirius kirjutas: |
solution kirjutas: |
Markos kirjutas: |
tsitaat: |
Täpselt naelapihta. Ainuke vahe see, et teste ei pea isegi tunnis tegema. Kõik võis kodus teha, v.a. eksam ehk siis täiesti mõttetu. Aga asi seegi.. |
Unista edasi, selle mõttega ei ole küll mõtet koolis käia. |
Mis unista edasi? Tahad öelda, et kui sa oskad paremini kui inimene kes oskab vähem kuid omab diplomit on väiksemad võimalused tööle saada?
Siin elus on ikkagi vastupidi. |
Päris sageli. Kuna jube kiiresti tuleb välja kui sul oskusi ei ole, interviuudel tehakse mõnikord päris põhjalik vestlus, et saada pihta kas inimene oskab ja teeb mitte ei oma ainult diplomit, mitte üks tööandja ei taha endale ainult diplomiga lammast. - siin räägib IT inimene kes pole Ühtegi kõrgkooli lõpetanud.´ja töötan hetkel ühs eesti pangas süsteemidadminnina. |
sel juhul pead sa tõsiselt oskaja vend olema, milles mul pole kahtlustki. ent enamikes töökuulutustes otsitakse ikkagi kõrgharidusega inimesi- kuna eeldatakse, et kui diplom käes, siis sa ikka päris lammas ka olla ei saa. |
Ei ole kusjuures, lihtsalt need inimesed kes mind palkasid oli enne mind näinud kahte kõrgkoolilõpetanut kes mõlemad pidid suhteliselt mõtlemisvõimetud vennad olema. Ja nii sattusingi mina orbiiti.
Lihtsalt väike point, et paljud IT-inimesed just ei pea kõrgharidust kõige olulisemaks asjaks, tähtsamad on õppimisvõime, huvi, reaalsed oskused ning töötahe....vähemalt mulle on selline mulje jäänud.
|
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
27.02.2009 21:02:42
|
|
|
... tähtsamad on õppimisvõime, huvi, reaalsed oskused ning töötahe....vähemalt mulle on selline mulje jäänud. |
iga neljas on õppimisvõimeline, huvi on kasvatatav, reaalsed oskused tulevad kogemustega... vähemalt mulle on mulje jäänud, et ev-s pole ikkagi kirbuessugi midagi muutunud- tööle saadakse ikkagi enamasti läbi tutvuste ning suuri tegusid alatakse alalt, mida algul ei tunta 8)
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
28.02.2009 01:22:57
|
|
|
Lihtsalt väike point, et paljud IT-inimesed just ei pea kõrgharidust kõige olulisemaks asjaks, tähtsamad on õppimisvõime, huvi, reaalsed oskused ning töötahe....vähemalt mulle on selline mulje jäänud. |
Nii ta on jah, aga need paljud inimesed ei moodusta enamust.
Ehk siis neid kohti leidub kus diplom ei ole oluline kuid leidub rohkem neid kohti kus ta on oluline.
Kui sul ikka mingi hunnik CV'si on laua peal (ma ei tea kui suur IT alal see hunnik olla saab hetkel ), siis filtreeritakse ikkagi hariduse jms järgi parimad välja.
Kui diplomit ei ole siis on tutvusi vaja 8)
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Reinsalu
HV vaatleja

|
28.02.2009 11:06:08
|
|
|
Kõrgharidus teeb kindlasti töö saamise kergemaks ja seda just riigiasutustes, aga kui sul on oskused ja tahtmine, siis leiab alati ka võimaluse. Lisaks tooks kutsekooli puhul välja selle eelise, et kutsekooli lõpetab inimene varem ja selleks ajaks kui lõpetatakse kõrgkool on kutsekooli lõpetanud inimsel juba mõneaastane töökogemus, mis pole ka mitte paha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Look Right
Anna vin

|
02.03.2009 13:10:57
|
|
|
Sugulane on täpselt sama tüüpi. Läks küll omal ajal TTÜ'sse it'd õppima, kuid umbes 1 aasta pärast tuli sealt ära, kuna leidis, et õppejõud ei tea asjast tuhkagi ning teevad asju valesti. Praegu töötab ka ühe ISP palgal mingi osakonna juhina ning teenib raskelt sulli. Kui ikka annet on, sisi saab ka ilma diplomita.
_________________ Ehitusprojektid ja konstruktiivsed lahendused HV kasutajatele soodsamalt
M: Zafira A/Astra G põhjakaitse - 30€ |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
02.03.2009 15:16:46
|
|
|
Nojah siin tuleks nüüd vahet teha diplomil ja õppimisel.
Ehk siis mina pole ülikoolist mingit erilist praktilist kasu saanud õpingutest, käin ainult diplomi pärast. Ja kuna konti ka ei murra siis võib vabalt töö kõrvalt selle diplomi ka ära teha, kunagi võib ju vaja minna(Loe: lastakse lahti kui ülikoolis ei käi või diplomit ei ole )
Kindlasti on ka koole kus saab boonusena veel haridust ka 8)
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
02.03.2009 15:18:50
|
|
|
Mis koolis käid siis?
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
02.03.2009 15:38:52
|
|
|
TÜ Informaatika.
Kui nüüd aus olla siis sealt ei peagi vist väga praktilisi oskusi saama, rohkem teoorat teadustöödeks jms.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
03.03.2009 16:06:35
|
|
|
Paistab, et mu pisike vihje tekitas parasjagu furoori. Lahtiseletatult oli asja mõte selles, et "Diplomi" pärast pole mõtet ennast koolist läbi vedada, see ei paranda sinu sinu väljavaateid tulevikus tööturul mitte kuidagi, vähemalt mitte IT alal. Ka viiulit võid muusikakoolis mängima õppida, kuid kui annet ja sügavat huvi muusika vastu ei ole, siis heliloojat sinust ei saa mitte iialgi.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
05.03.2009 09:42:44
|
|
|
Paistab, et mu pisike vihje tekitas parasjagu furoori. Lahtiseletatult oli asja mõte selles, et "Diplomi" pärast pole mõtet ennast koolist läbi vedada, see ei paranda sinu sinu väljavaateid tulevikus tööturul mitte kuidagi, vähemalt mitte IT alal. Ka viiulit võid muusikakoolis mängima õppida, kuid kui annet ja sügavat huvi muusika vastu ei ole, siis heliloojat sinust ei saa mitte iialgi. |
Mõte on arusaadav aga sellele ma vastu vaidlengi
Mind ei oleks tööle võetud kui ma ülikoolis ei käiks, ja öeldi kohe ära ka, et kui välja kukud ja lõpetamisplaanid maha matad siis võid töökohaga ka hüvasti jätta.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
2korda2
HV kasutaja
|
06.03.2009 00:32:30
|
|
|
Ma olen viimase aasta jooksul viinud läbi tööintervjuusid analüütikutele kui spetsialist (ehk siis inimene, kes peab kontrollima, kas töösoovijas sisu ka on). Selle aasta jooksul leitud parim kandidaat esitas proovitöö andmebaasi struktuuri osa hariliku pliiatsiga paberile joonistatult, sest tal polnud kogemust UML vahenditega. Tehtu oli aga loogiline ja kasutatav. Igasugu vahendid saab huvi/vajaduse korral selgeks loetud päevadega aga kui mõtlemisvõime puudub, siis seda õpetada ... no mina ei kujuta ette.
Sõltub teemast aga mina järjestan CV-d sedasi:
1. tehtud tööd. "x aastat html progeja" on halb rida, pane kirja: "osalesin projektis X progejana, minu teha olid X ja Y. Tulemus oli Z" - uskuge mind, Eesti on väike ja kui see projekt midagi väärt oli, siis on see teada või uuritakse välja. Samas kui projekte oli palju (väiksed), siis vali neist parimad välja - kole tüütu on lugeda kogemusi pisitööde kohta, kus tehtud tööde mahud on mõõdetavad tundidega.
2. mõtlemisvõime, mida saab kontrollida katsetööga ja intervjuul
3. haridust tõendav dokument (sry, meie kõrgharidus on devalveerunud, seoses igasugu nurgataguste "ülikoolidega")
Ma pole ehk objektiivne, sest endal jäi ka kool pooleli. Samas võin öelda, et viimase nelja aasta jooksul olen välja saatnud täpselt kolm CV-d (üks personaalse kutse peale) ja kõikjal oldi valmis käed lööma. Diplom võib aidata saada esimest töökohta. Samas, kuidas oled jõudnud diplomini ilma mingi töökogemuseta?
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
inzinz
HV kasutaja
|
08.03.2009 02:34:43
|
|
|
Vermon kirjutas: |
Paistab, et mu pisike vihje tekitas parasjagu furoori. Lahtiseletatult oli asja mõte selles, et "Diplomi" pärast pole mõtet ennast koolist läbi vedada, see ei paranda sinu sinu väljavaateid tulevikus tööturul mitte kuidagi, vähemalt mitte IT alal. Ka viiulit võid muusikakoolis mängima õppida, kuid kui annet ja sügavat huvi muusika vastu ei ole, siis heliloojat sinust ei saa mitte iialgi. |
Mõte on arusaadav aga sellele ma vastu vaidlengi
Mind ei oleks tööle võetud kui ma ülikoolis ei käiks, ja öeldi kohe ära ka, et kui välja kukud ja lõpetamisplaanid maha matad siis võid töökohaga ka hüvasti jätta. |
Kehv töökoht/tööandja siis, mis on nii kitsarinnaline, et igal juhul eelistab baka kraadiga inimest andekale inimese ilma mingisuguste eranditeta
Alati on case by case lähenemist vaja, kui sul on nutti ja taipu, head kogemused ja endal arenemissoovid (peale tööd tegeled veel lisavärkidega näiteks), siis oled sa parem keskmisest värskelt baka paberi saanud üliõpilasest, kes on ainult kooliga tegelenud ja ise ennast arendanud ei ole eriti (välja arvatud lõputöö).
TÜ Informaatikas (ja pakun et ka mujal) on baka asi väga laialdane ja üldine, kuna väga palju on nö catch-up aega inimeste jaoks, kes pole varem progenud, kuid tahaksid nüüd hakata nullist.
Magistris ehk läheks palju spetsiifilisemaks ja tihedamaks õppimiseks.
Minu hetke seisukoht on see, et 1-2 aasta reaalset kogemust ning sellega kaasnenud teadmisi on etem, kui üldise informaatika baka kursuse lõpetanud üliõpilane.
Aga see muidugi eeldusel et need eelnevad kogemused on õpetanud ja pannud paremini progema mitte ei ole mööda külgi maha jooksnud
Värskelt ülikooli lõpetanu, kes pole ise rohkem juurde õppinud ja uurinud, õpib paar järgmist kuud reaalses situatsioonis progema tööandja kulul Too bad kitsarinnalisele tööandjale
Selle jaoks ongi intervjuule vaja tehnilisi inimesi ning ülesandeid, mille tulemusena saadakse ülevaade sinu oskustest ja teadmistest. Diplom/baka kraad peaks üldiselt olema ainult üks lisategur, mis kahe oskaja töötaja vahel valides suudab kallutada otsust, aga mitte mingil juhul nii, et ainult diplomiga inimesi võetakse ja ülejäänutest ei tehta väljagi. Kui ma ei eksi siis näiteks Bill Gates ei lõpetanudki ülikooli ? Mitte et nüüd kõik poolelijätjad ja keskharidusega inimesed superprogejad/ärimehed on, aga erandeid on alati...
Doktorikraad, vot see on juba teine asi, kui sinnani on jõutud, on igal juhul tegu oskaja inimesega, kes on ennast tõestanud, aga baka kraadist suudab ennast igaüks läbi vedada kellel natukenegi motivatsiooni on et paberit saada.
Ise olen hetkel TÜ informaatikas, ja minu puhul on näiteks see, et enne ülikooli keskas olid juba progemise tunnid kus sai pascalit õpitud. Omal käel sai c + mysql + html + javascript + linuxi serveri adminnimine juurde õpitud.
Vahetult enne ülikooli, suvel, õppisin PHP ise selgeks. Ülikoolis sai Java kohta aimu esimesel poolaastal üldiselt, teisel poolaastal rohkem natuke, samal ajal täiendasin php + html + mysql + javascript oskuseid.
Käisin tööl ka korra (mitte-veebi PHP), siis tuli TÜ's huvitav projekt, selle jaoks sai ise õpitud ära C#, peamiselt GUI poolne loogika. Peale seda lühike kogemus ASP.NET progejana. Peale seda käisin tööl Java web arendajana edukalt, samal ajal kõrvalt tegin PHP veebilehti. Ja nüüd olen otsaga delphi juures.
Ainsad asjad mis kooli raames kohustuslikult ära õpitud mida ennem ei teadnud, olid: Pascal keskkoolis, Perl (väga pealiskaudselt) ja Java (üldisemalt) ülikoolis.
Ülejäänud asjad ise nullist õppinud ja vägagi edukalt kasutanud (ei mäletagi palju veebilehti tehtud ja igast erinevad proged ja projektid kõik veel juurde). Ning enamus ülikooli kursuseid seoses progemise põhitõdede ja ka reaalse kasutamisega (php projekt, serverihaldus, projektihaldus ja planeerimine, andmebaasidisain ja andmebaasiloogika) olid kõik stiilis: been there done that.
Ja kui selliste kogemuste ja oskuste peale tööandja niisama lampi raiub, et kui kooli pooleli jätad siis astu uksest välja, siis on kuskil midagi viga ja pigem annan ise lahkumisavalduse sisse
_________________ Upload.ee - eestimaine failiupload |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
08.03.2009 03:28:05
|
|
|
Ja kui selliste kogemuste ja oskuste peale tööandja niisama lampi raiub, et kui kooli pooleli jätad siis astu uksest välja, siis on kuskil midagi viga ja pigem annan ise lahkumisavalduse sisse
|
pigem on tööandja seda öelnud sellise tagamõttega, et kool ikka ära lõpetataks, mitte et ohh, sain tööle ja enam ei viitsi koolis käia ja jätame pooleli.
_________________ Ole tore ! |
|
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
08.03.2009 03:48:44
|
|
|
mm... mind isiklikult huvitab, et milline on see ülikoolist tulnud programmeerija? ülikoolis ei ole ju sellist eriala nagu programmeerija... ja mingi progemise pärast pole nüüd küll vaja ülikoolis käia. pigem see ülikoolist läbi käinud poiss on mingi iseõppinud programmeerijate karja supervisor vms... no tõesti mu mõistus ei võta, et miks oma ajusid 3+ aastat ülikoolis nussida, et programmeerijaks tööle minna. kui sa ikka varem seda ei oska, siis ei oska sa peale baka tegemist ka programmeerida ning magister on ka pigem mingi keskastme või tippjuht, mitte kaheksast viieni programmeerijapoisike... igastahes mina sean arvutimaailmas programmeerijad samale tasemele nagu päriselus on ehitajad vms, võid 3 aastat ametikoolis käia, aga ikka oled ehitaja ja mitte midagi enamat.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
inzinz
HV kasutaja
|
08.03.2009 04:04:42
|
|
|
Noh, seda jah et esimese töökoha peale pole mõtet kohe koolist minekut panna (leidub ka ekstremjuhte kus kehtib vastupidine aga neid ei esine eriti), kuid on siiski palju inimesi kes on ilma ülikoolihariduseta (pole käinudki või mingitel põhjustel pidi pooleli jätma) kuid samas väga head progejad (või kasvõi muu ala oskajad), paremadki kui keskmine ülikooli baka kraadi saanu.
Aga, sessuhtes kui plaaniks ei olegi magistrisse minna ja bakas olles avastab inimene kahjuks, et midagi juurde ei saagi sealt kolmeaastesest bakast eriti, siis piisava pealehakkamisega ja ise aktiivne olles on küllaltki mõttekas pooleli jätta ja tekkinud aeg kasutada endale seatud eesmärkide saavutamiseks (mitte niisama logelemiseks). Jõuab palju rohkem. Stipid on ka suht väikesed, heal juhul katab ühika kuuhinna ära, söögi jaoks aga enam ei jätku, ei motiveeri just eriti pingsalt kooli peale aega kulutama. Seepärast 50% baka tudengitest (informaatikas vähemalt) juba töötab kooli kõrvalt, magistri tudengite kohta on see 100% kanti juba. Ära elada võimaldavad stipid tulevad alles doktorikraadi juures... Seepärast kõik üliõpilased vaikselt koolist tööle ära kaovadki: tahtsid baka kraadi et tööle saada, et toime tulla ülikoolis tuli otsida töökoht, saadi tööle ja töökogemus -> baka kraad pole enam prioriteet, kuna eesmärk (hea töökoht ja kogemused) on juba olemas...
EDIT:
carlking, no ülikool on siis kasulik kui tahad õppida, veel ei oska midagi, ei oska ise pihta hakata, vajad juhendamist pluss tahad paberiga kergemini tööle saada vms.
Nullist alustajatele on baka hea sissejuhatus, oskajatele on aja kulutamine suures osas, magistris alles läheb asi huvitavamaks, a no 3 aastat niisama tuimalt käia et pärast 2 aastat huvitav oleks, ei tundu just hea väljavaade
Ja see kas keegi hakkab progejate juhiks või ei, see oleneb ikkagi isikust täpsemalt, progejate tiimijuhi kursust/kraadi ma ka ei tea et oleks . Informaatika bakas küll eriti ei süveneta tiimijuhtimisse jms asjadesse, pigem üldist teemat ja teooriat.
_________________ Upload.ee - eestimaine failiupload |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
aatomik
HV kasutaja

|
08.03.2009 11:58:29
|
|
|
carlking kirjutas: |
..pigem see ülikoolist läbi käinud poiss on mingi iseõppinud programmeerijate karja supervisor vms... |
Neid igasugu projektijuhte, superviisoreid jms ümmarguste erialade esindajaid on viimastel aastatel niivõrd palju ülikoolides juurde toodetud, et reaalset tööturgu nende jaoks enam ammu pole (vähemalt neile, kes otse koolipingist tulnud). Pigem võib juhtuda nii, et satud ise tööpuuduse tõttu kuskile ehitajaks või laotööliseks Minu arvamus on, et korralik ametimees, kes oma ala põhjalikult valdab, on tööandjate poolt alati hinnatud. Kui sellisel oskajal inimesel lisaks ka pisut organiseerimisvõimet on, siis ajapikku võib ta ise teiste töö koordineerijaks saada. Kindlasti on selline tegelane pädevam, kui äsja ülikoolist tulnud, ilma kogemusteta nö projektijuht, kes esimesel päeval 20 000.- peo peale tahab saada.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
08.03.2009 12:18:44
|
|
|
2korda2 kirjutas: |
...sry, meie kõrgharidus on devalveerunud, seoses igasugu nurgataguste "ülikoolidega"... |
nõus, olen ka ise ühe sarnase ohver, kuid seejuures sügavalt veendunud, et nende "nurgataguste ülikoolide" tõsiseltvõetavam eesmärk peakski olema iseõppinud proffide legaliseerimine. üks asi on sertifikaadid, mis kitsastes ringkondades midagi tähendavad, teisalt üldine baas, mille taset oleks samuti tarvis teinekord võrrelda.
Kahjuks pole hetkel arvutiteaduse taseme hindamiseks universaalset vahendit, seega las ta olla- küll aeg sõelub kiirelt välja tegijad muud saastast ning lõppkokkuvõttes võib ettevõte ka tuntud, tasemel spetsialisti palgates väga valusalt mööda perset saada- tüüpilised jamad on isikuomaduste eripäradest tulenevad.
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
lagunov
HV vaatleja
|
09.03.2009 20:42:13
|
|
|
Hei. Tahan küsida kui vajalik on matemaatika eksam ,et kuhugi IT kooli sisse saada. Ma olen praegu 11.klassis, aga see matemaatika lihtsalt on nii raske. Põhikoolist saati on sattunud nii kehvad õpetajad ja ei saa enam järje peale. Kahetsen ise ka, et oleks ikka võinud paremini õppida seda... Olen mõelnud ka füsa eksami peale aga see õpetaja on siuke, et... Muidu mulle meeldib arvutitega tegeleda ja õppida uusi asju, kuigi ma väga pole proovinud programmeerimisega tegeleda. Aeg kulub lihtsalt nii ära, et ei ole asja kätte võtnud. Ja mis kooli muidu soovitate minna peale gümnaasiumi. Nii raske otsustada, kuna seda põhimõtteliselt teen ju kogu elu, mida ma õppima lähen. Äkki keegi aitab?
|
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
09.03.2009 21:11:30
|
|
|
IT poole pealt soovitan it kolledit. ja mata eksam tuleks võtta küll. kui seda ei saa, siis füüsika vähemalt. ttü-sse ei saa nt ilma mata või füsata
|
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
09.03.2009 21:13:43
|
|
|
Nii raske otsustada, kuna seda põhimõtteliselt teen ju kogu elu, mida ma õppima lähen
|
See vist võimalik vaid ideaalis. ITs nii palju erinevaid võimaluseid.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
09.03.2009 21:15:17
|
|
|
võiks veel nii palju öelda, et käi avatud uste päeval ja räägi praeguste õpilastega, mis head ja mis vead(teeviit).
|
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
09.03.2009 21:15:58
|
|
|
aga miks Sa ei võiks jätta selle paganama IT endale mõnusaks hobiks ja tegeleda valdkondadega, mis Sulle paremini sobivad (kirjandus, muusika, õigusteadus ..)?
ma pole nagu kuulnud, et noorukid, kellele hirmsasti meeldib seksida ja erinevaid poose katsetada, kohe seksuoloogi ameti jalge alla võtaks, miks peaks siis iga arvutihuviline kohe IT-alased paberid muretsema?
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
10.03.2009 00:24:04
|
|
|
lagunov, istu paar nädalat/kuud õhtuti toas ja õpi matemaatika selgeks, arvan et pole see mingi tuumafüüsika. Endal ka nii et vahepeal ei saa si**agi aru, siis võtan kätte loen uurin raamatuid, msnis paar head progrejat kes oskavad matemaatikat hästi seletada ja saan oma jälle järjele.
Panin tähele et meil TPT-s suhteliselt hea õppesüsteem. Nii igav on lihtsalt, et tuleb tahe asjadest aru saada ja õppida . Põhikoolis oli vastupidi kõike pressiti peale, siis lõin lihtsalt käega ja vedasin enamvähem 9 klassi läbi. Nüüd hakkab vaikselt huvitavamaks minema juba.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Archibald
HV veteran

|
10.03.2009 10:56:20
|
|
|
Praegu endal mõtted käimas, töökogemus ja hea IT töökoht olemas ja mul on piinlik istuda IT kolledi matanaali õppida. Kas on üldse selles suurt mõtet? Ühelt poolt võiks saada kõrgharidust, teisel pool fülosoofiat ja füüsikat ma ei suuda oma töö juures kuidagi rakendada. Ja see on näiteks, neid "mõttetu" aineid on veel ja oi kui palju. See, mida võiks teada, aga mis reaalses elus ei lähe ka võib olla mitte kunagi elus.
Näiteks CCNA kursus Ciscolt, mis praegu käib mind huvitab ja ma kui peab midagi juurde õppima, siis õpin ja teen selgeks. Viitsimist on ja praktilises elus vajalik asi. Aga vot siiani see on teine aine, millest mul on olnud reaalset kasu teadmiste poolest ja mis läheb vaja prakitlises töökogemuses
Krt küll kaheotsaga asi, ega ma ei näe midagi halba baka paberis, aga peab nii palju jama pähe toppida sellega.
_________________ http://www.linktr.ee/archik_off |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
155 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|