Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Nokia 5800 XM märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Nu
HV Guru
Nu

sõnum 05.03.2009 21:24:44 vasta tsitaadiga

ok kui ei saa aru siis ma ka rohkem ei viitsi seletada aga ära ilma tõestamata nii lolle väiteid esita enam
tsitaat:
iPhone suudab oma 3,5" ekraani tõttu rohkem infot kuvada kui antud Nokia

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Vanquish
HV kasutaja
Vanquish

sõnum 05.03.2009 21:26:01 vasta tsitaadiga

No ma olin ka kahevahel, kas osta tutikas MB või kasutatud Opel. Võtsin Opeli, kuna mersu puhul oleks pidanud maja maha müüma...

Ei huvita väga, mille vahel valisid. Fakt on see,et Nokia pole 5800 lasnud välja iPhonega konkureerimaks. See on neil pigem touchscreeni ja selle süsteemi katsetus. iPhone ja Xperia tõeline konkuret on n97.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
Unholy
HV veteran
Unholy

sõnum 05.03.2009 21:29:12 vasta tsitaadiga

Nu kirjutas:
ok kui ei saa aru siis ma ka rohkem ei viitsi seletada aga ära ilma tõestamata nii lolle väiteid esita enam
tsitaat:
iPhone suudab oma 3,5" ekraani tõttu rohkem infot kuvada kui antud Nokia

Väide on väga jõus ja väga õige. Oled sa kunagi mõlemat telefoni korraga käes hoidnud?

Ma olen! Ja võin seda väga julgelt väita, et nii on. Kui ei usu, EMT esinduses on iPhone olemas, hangid kuskilt 5800 ka ja võrdle!
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 35
tagasi üles
Nu
HV Guru
Nu

sõnum 05.03.2009 21:30:55 vasta tsitaadiga

ei ole korraga aga võin seda teha järgmine nädal.
võin ka teha sinu eest selle skriini siis.

tagasi üles
spongerdan
HV kasutaja
spongerdan

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.03.2009 21:32:16 vasta tsitaadiga

Unholy kirjutas:

No minu silmad on hea mõõdupuu, sest mul on ideaalne nägemine. ( Alles oli silma kontroll ) Ja kui mina oma ideaalse nägemisega ei näe, siis ei näe keegi teine ka!

Miks sa ainult ühte silma kontrollisid? Kes tõestab, et kontrollimata silm vastab ka sinu "heaks mõõdupuuks" a la "ideaalseks nägemiseks"??

Ja pole vaja võrrelda siin pühas Nokia teemas näppu m....iga. Tehke Vaidlused-Võitlustanner vastav teema ja vaielge seal. beer_yum.gif icon_exclaim.gif
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 05.03.2009 21:32:22 vasta tsitaadiga

Nokia ekraanil on kõrgem dpi, seega mahub sama pindala peale rohkem infot, see kui sinu silmad aga nii teravat pilti vaadata ei suuda tähendab et sul siiski ei ole nii terav nägemine kui osadel, kelle jaoks see kõrgem dpi sobivam on.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
oliver989
Kreisi kasutaja
oliver989

sõnum 05.03.2009 21:39:31 vasta tsitaadiga

Hind ei olnud suur mõjutaja, kuigi ei meeldinud see et ainuke ametlik müüja eestis on EMT.
Internet väitis, et 5800 on parem ost kui iPhone.
Kommentaarid: 219 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 192
tagasi üles
Unholy
HV veteran
Unholy

sõnum 05.03.2009 21:43:37 vasta tsitaadiga

oliver989 kirjutas:
Hind ei olnud suur mõjutaja, kuigi ei meeldinud see et ainuke ametlik müüja eestis on EMT.
Internet väitis, et 5800 on parem ost kui iPhone.

internet väidab, et iga uus telefon mis peale iPhonet müügile tuleb on parem, muidu need sited trafficut ei saaks ju.

Reaalsus on hoopis teine.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 35
tagasi üles
HA
HV Guru
HA

sõnum 05.03.2009 21:50:14 vasta tsitaadiga

tra üle poole sellest teemast on mingi mõttetu vaidlus selle ja iPhone vahel...kellele seda vaja on siin
tehke siis teema "Nokia 5800 vs. iPhone" ja vaielge seal siniseks ennast
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 121
tagasi üles
attrs
HV Guru
attrs

sõnum 05.03.2009 23:59:30 vasta tsitaadiga

Internet ilmselt ei valetanudki kui võtta arvesse, et iFöön maksab poole rohkem. You get what you pay for ja ca 4-5k telefonidest ongi see ilmselt üks parimatest. Unholy teeb pigem Nokiale reklaami pidevalt võrreldes nende mid-end telefoni apple tippsaavutusega seega ärge teda segage icon_biggrin.gif Pealegi lõpetab ta siin teemas postitamise kohe kui N97 väljas, tal üle vaadatud ja kindlasti iFöönist märgatavalt kehvemaks tunnistatud. Pool sellest teemast võiks võtta lihtsalt kokku vanarahva tarkusega, et mõnele meeldib ema ja mõnele tütar.

Jätaks nüüd ülevaate juba ülevaateks ja vajadusel saate jätkata seda võitlustandril.

säm
HV vaatleja

sõnum 06.03.2009 03:28:35 vasta tsitaadiga

Unholy kirjutas:
Olen iPhone omanik ja seda ka näppinud ja tooks mõned väga olulised vahed välja miks see telefon iPhonele alla jääb
* Ekraani puutetundlikus - Ainult vajutustundlik, tähendab, et igasugused sõrmega libistamised mis iPhonega netis käimise ja piltide vaatamise nii nauditavaks teeb puudub. Ekraani nihutamine võtab tükk aega ja tihti tuleb vajutada mitu korda, et ta aru saaks.

Sõrmega libistamine puudub? Kas ei ole mitte eksitav info? Saab ju pilte edasi tagasi kerida üle ekraani tõmmates ja veebibrauseris üles/alla, vasakule/paremale kerida. Vähemalt mina oma tel. küll saan. Ei vaidle, et iP's ole see asi veidi sujuvam või lihtsam või kuidas iganes väljendada.

Bumer kirjutas:
Olen ka siis telefoniga sina peale saanud, telefon on üle ootuste, vähemalt selle raha eest. kasutajana häirivad mind paar pisiasja. 1. Kontaktide nimekirja juures võiks olla kaks eraldi (virtuaalset) klahvi, nool üles ja alla, et saaks ilusti ühekaupa liikuda (näpuga). Tean et on ekraanil mõni koht kus nad liiguvad ühekaupa aga see suht tüütu. 2.paljudes loend menüüdes võiks olla ka kustutus (C) klahv nagu teistel s60 telefonidel. Teab keegi sellist konverterit millega saaks enamus videofaile teha nokiale (5800) hästi mängitavaks, ehk konvertida selliseks mis on telefonile kõige optimaalsem (reso, andmemaht, heli, jms.) Tüütu on proovida et kas see ja teine video lähevad tööle.

Võid ka seda proovida: http://www.techiechips.com/convert-movies-and-videos-nokia-5800/ - kuna siin ka seadete conf fail sinu eest ära tehtud, siis ei pidanud ise midagi katsetama. Peaks eriti hästi sobima thumbuse'rile, kellele ei meeldi erinevaid seadeid näppida.
tagasi üles
Nu
HV Guru
Nu

sõnum 06.03.2009 08:58:01 vasta tsitaadiga

N97 kohta niipalju, et tema ekraan peaks selles üsna sama tulema kui mitte täpselt sama. puute(surve) aspektist.
Ja see pole halb üldsegi. Kes 5800 kasutavad, mitte pole paar minutit näpinud ainult teavad isegi, et ekraan allub
ka väga kergele survele, lihtsalt näpu pehme keskosaga see ei avaldu. Näpu otsa või küünega piisab ka õrnemast kontaktist.

tagasi üles
vulcan
HV vaatleja

sõnum 06.03.2009 13:12:11 vasta tsitaadiga

Mul isiklikult kah plaanis mingi veidi targem föön osta varsti. Praeguse seisuga saaks see olema kas N95, IPhone või siis 5800 .

IPhonel on veel 1 miinus konkurentide ees mida siin mainitud ei ole ja mis on minu puhul probleemiks - see on IPhone müügimudel. Võimalik et see on ka Elioni erand, aga ma kahtlen et siiski on siin ka Apple käsi mängus. Tänaseni saab Elionist osta IPhonet ainult koos konkreetsete pakettidega ja lepingutega 24 kuuks. Alguses ei saanud ärikliendid vist üldse osta. Ühesõnaga koos telefoniga müüakse mingeid lisatingimusi. Seetõttu on reaalselt suht raske ka telefoni "tegelikku" hinda määratleda. Ma olen äriklient, kui ostan siis ostan telefoni välja ja tahan teada kui palju ma selle eest maksan. Ei taha järelmaksusid, lepinguid ja mida iganes. Kui mul pole pappi et telefoni osta, siis ma ei osta lihtsalt icon_razz.gif . Ma pean hakkama enda firma kõnede paketti Elionis muutma selleks et kasutada IPhonet!? Comoon. See vist siiski ei ole Elioni eri sest olen uudistest jälginud et see müügimudel on IPhone puhul kasutuses kogu (lääne)maailmas.

Lisaks minu puhul veel see et tahan telefoni kasutada modemina ja läppariks ei ole mitte Apple toodang vaid PC. Lisaks tahan seda ühendada arvutiga mitte bluetoothiga vaid juhtmega. Ma pole küll kindel aga ma kahtlen et IPhone seda ei paku - vähemalt "ametlikult" mitte. Võimalik, et eksin. Korrigeerige siis palun.

Ma saan aru et Apple on tulnud välja vägagi "rusikas silmaauku" tootega aga selliste müügitingimuste seadmine on ikka liiast täiega kui konkurendid on võrdväärsete toodetega juba väljas. Võimalik ja praeguse seisuga vägagi tõenäone et ootan ära N97-e . Kui see enne suve välja ei tule siis pean ostma mõne eeltoodutest.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 06.03.2009 13:57:46 vasta tsitaadiga

Üleminek iPohnelt 5800le
Üleminek oli lihtsam kuna kogemus ka Nokiaga. Veebilehele mahub rohkem ja näitab kenasti ka flash sisuga lehti. Kasutan lehe üles alla kerimiseks helitugevuse nuppe. Pööran telefoni landscape mode, panen fullscreeni ja lugeda on mugavam, kuna reso on 5800l parem ja korraga saab ette täispildi lehest ilma, et peaks muudkui ringi aerutama. Zoomimiseks saab kasutada nuppe, mis toimivad sama kiirelt, mugavalt kui iphonel sõrmega venitamine. Võib teha ka topeltkliki mingi koha suurendamiseks-vähendamiseks. Seega peale pisikest kohandamist ütleks, et asi on sama mugav või paremgi kui iPhone veebisirvija. Kirjutamisel saan sisestada ka täpitähti (õüöä ilma pikalt uaoa klahve all hoidmata)
Kasutan garmini navigaatorit eestikeelse hääljuhtimisega. Mega täpne on, isegi talude nimed ja metsasihid peal. Mailidest ja sõnumitest saan kenasti copy paste teha, faile saan suvalisest arvutist sisse välja lohistada telefoni. Playliste muudan telefonis kui tahan. Muid võimalusi on ikka hulga juurde tulnud millest enne puudust tundsin. Multitaskingust parem ei räägigi. Lisaks kasutan sõidupäeviku pidamiseks sporttrackerit, mis mu teekonnad ilusti kokku loeb ja neist tabeli koostab. Ah ja korralik kiire videokaamera ka muidugi ja taskulamp.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 98
tagasi üles
striker13
HV Guru
striker13

sõnum 06.03.2009 14:05:47 vasta tsitaadiga

enterprice kirjutas:
ja taskulamp.

oled kuidagi taskulambina tööle saanud?

enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 06.03.2009 15:45:00 vasta tsitaadiga

striker13 kirjutas:
enterprice kirjutas:
ja taskulamp.

oled kuidagi taskulambina tööle saanud?

kogu aeg kasutan kui vaja, panen filmima koos ledvalgustiga, kui valgust ei vaja rohkem kustutan video ära icon_biggrin.gif

Lisaks väikese iPhone ja nokia võrdluse siia eelmisele jutule lisaks:
http://www.gadgetwatcher.blogspot.com/2009/01/new-nokia-5800-xpressmusic-and-apple.html

Unholy kirjutas:
enterprice kirjutas:
Unholy kirjutas:

iPhone suudab oma 3,5" ekraani tõttu rohkem infot kuvada kui antud Nokia!

see on sama hea väide, et 42" plasma 800*480 resoga näitab rohkem kui 32" full hd teler.

Sa oled ajuhälvik? Tundub küll, kuidas see sama on?

[
See tähendab ,et iphone suudab vähem kuvada sama hästi nagu too plasma suurem ekraan ei loe vaid punktitihedus. Panin hommikul iphone ja 5800 kõrvuti HV lehte näitama. loetavat teksti suutis 5800 pea 2 korda enam kuvada. Mõtle enne kui mõtetuid silte loobid ja ülbitsema hakkad.
tagasi üles
hobihall
Kreisi kasutaja

sõnum 06.03.2009 16:26:06 vasta tsitaadiga

Ahh ärge tehke neist mäki/ifööni fännboidest (eredaim näide Unholy) välja. Kui plekid oma kullakalli fööni eest kaheaastase kinnihoidmis lepiguga 16K+ pappi, siis on inimlik et käid need 2 aastat silmaklappidega ringi ja korrutad et minu föön on konkurentsitult parim. Isegi kui mõni konkurent (või hoopiski Apple ise) selle 2 aasta jooksul mõne uuema tootega võiks lagedale tulla.
Aga sellest ma küll aru ei saa, milleks on vaja võõras teemas oma ifööni pushida. Seda enam et 8500 pole konkurent ei hinna ega sihtgrupi poolest.

Ja olgu öeldud et ise ei kasuta ei üht ega teist vaid hoopis SE-d, aga huvipärast uurin uue mänguasja kasutajate muljeid
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 06.03.2009 16:39:13 vasta tsitaadiga

Panin paar 5800 kaameranäidist siia:

pisut cropitud ainult.
tagasi üles
HA
HV Guru
HA

sõnum 06.03.2009 16:45:59 vasta tsitaadiga

enterprice, ülemine on RJ-45 pistik? icon_razz.gif
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 121
tagasi üles
enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 06.03.2009 16:58:22 vasta tsitaadiga

HA kirjutas:
enterprice, ülemine on RJ-45 pistik? icon_razz.gif

täpselt icon_smile.gif
tagasi üles
Nu
HV Guru
Nu

sõnum 06.03.2009 17:53:34 vasta tsitaadiga

lähedalt suudab kaamera küll päris talutavat kvaliteeti saavutada.
suured plaanid ja kaugemad objektid jäävad kehvad ja iseloomilikud tüüpilisele telefoni kaamerale.

tagasi üles
enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 06.03.2009 18:20:41 vasta tsitaadiga

Nu kirjutas:
lähedalt suudab kaamera küll päris talutavat kvaliteeti saavutada.
suured plaanid ja kaugemad objektid jäävad kehvad ja iseloomilikud tüüpilisele telefoni kaamerale.

kõige hullem polegi icon_smile.gif

5min tagasi läbi akna tehtud
tagasi üles
tumbuser
Kreisi kasutaja

sõnum 06.03.2009 23:34:04 vasta tsitaadiga

Kuidas selle telefoniga saab (kas saab) arvutist faile alla laadida - muusikat ja videot?

Kas peab konvertima mingiks kummaliseks nokia formaadiks, või saab mp3-na laadida?

Kas laadimiseks peab kasutama seda tobedat nokia pc - suite programmi?

.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 07.03.2009 00:08:20 vasta tsitaadiga

tumbuser kirjutas:
Kuidas selle telefoniga saab (kas saab) arvutist faile alla laadida - muusikat ja videot?

Kas peab konvertima mingiks kummaliseks nokia formaadiks, või saab mp3-na laadida?

Paned kaabli järele, telefon küsib, kas tahad kasutada PC Suite või andmevahetusreziimi, valid andmevahetuse variandi, tekib arvutisse uus "ketas", mis tegelikult on telefonis olev mälukaart, tekitad sinna MP3 folderi (või kasutad juba olemasolevat Music'ut ja tõstad oma emmpeekolmed sinna. Analoogiliselt toimid ka videotega.

PC-Suite on iPhone'i arvutile nähatavakstegemiseks vajaliku iTunesiga võrreldes nagu taevamanna. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
Myoldryn
HV kasutaja
Myoldryn

sõnum 07.03.2009 02:16:00 vasta tsitaadiga

tumbuser kirjutas:

Hangid endale SymSMB nimelise programmi telefoni, ja siis saad otse telefoniga läbi wifi tõmmata arvuti jagatud kaustadest stuffi, või siis jagada telefonis mõni kaust, kuhu läbi võrgu stuffi laadida... icon_razz.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Nokia 5800 XM mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.