Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Veebipiraate ähvardab kahe miljoni kroonine trahv märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Lotharius
rallisibul
Lotharius

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 17.02.2009 18:56:00 vasta tsitaadiga

tige kala kirjutas:
tame kirjutas:
Lisaks ligi 2 miljoni kroonisele trahvile nõuavad filmi-, muusika- ja videomängutööstuse esindajad saamata jäänud tulude eest The Pirate Bay käest kahjutasuks ligi 165 miljonit krooni icon_eek.gif

Huvitav kuidas nad seda tulu arvutasid, vaatasid, et nii palju seedereid on ja siis muudkui korrutasid toote hinnaga selle arvu? Pärast liitsid kõik kokku ja saidki nii palju? icon_lol.gif

Eestis on kinopilet nii kallis, turg on väike mängud ja tarkvara ka kallid. Lausa sunnitakse pirama inimesi ju icon_biggrin.gif

Nojah kui nad sedasi asja arvestavad, siis on see väga väärakas loogika. Ega see kui sa alla tirid ei tähenda veel seda, et juhul kui piramise võimalust üldse poleks, siis sa 110% läheks seda ostma.

Muidu kinopileti üle ma väga ei kurda, vähemalt Cinamonis on piletid küll mõistliku hinnaga minu meelest. Mängude omad samas võiks langeda miskisele kenamale tasemele, umbes nagu need nö vene originaalid on, et 200-300 vahel mäng.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 17.02.2009 19:01:16 vasta tsitaadiga

Lotharius, see arvutusvalem on küll hea ju.

Näide: kinopilet maksab 100 EEK. Filmi pirab 300 000 eestlast (= 300 000 erinevat internetikasutajat). Saamatajäänud tulu on 300 000x100 = 30 000 000 EEK, eksole?

Näide2: kinopilet maksab 50 EEK. Filmi pirab 150 000 eestlast. Ülejäänud 150 000 käivad kinos (oletame). Saamatajäänud tulu on 150 000 x 50 = 7 500 000 EEK.

Ehk siis paradoks on selles, et kui hinda alla lasta, siis tõenäoliselt läbimüük kasvab, aga samal ajal kukub hinna tegur igasugu saamatajäänud tulu valemites, mis jällegi pole kasulik, sest PR-artiklites on hea halada, kui suurt kahju ikka piraatlus tekitab.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
Lotharius
rallisibul
Lotharius

sõnum 17.02.2009 19:11:23 vasta tsitaadiga

Ei no ega ma ei ütlegi, et tootjatele see valem hea ei oleks icon_biggrin.gif
lopes39
HV Guru
lopes39

sõnum 17.02.2009 19:27:50 vasta tsitaadiga

mul vanamees kunagi töötas sadamas haldurina firmas Estline ja saatis nädalas 2 alust shampust laeva kuna hind oli 60kr ja seda läks mõnuga ja siis mõtlesid omanikud et kui seda niihästi läheb et siis võiks hinda tõsta ja seda ka tehti ja kuskil 20kr võrra seda küll pole palju aga peale seda enam lihtsalt ei ostetud shampust ja kuu jooksul läks aint üks alus vaevu

hinna teema on see alati kui hindu tõstetakse ssiis ostetakse vähem aga kui allahindlused on siis on hullumaja
oleks kõik mängud poest ostes 200kr ja filmid mingi 50-100kr ja sama ka muusikaga siis ma heameelega ostaks aint originaale ja ei tõmbaks mängu prooviks kas meeldib või ei

pira oleks ka poole väiksem kui oleks kõik asjad odavad kõigi jaoks ja seda ei ole vaja ilegaalsel teel endale saada
photoshop maksab 14k vms mis on haiglaselt palju ja paljud softid nagu ka windows mis maksab 7-8k (ma ei pea silmas OEM-i)
paljutel lihtsalt ei ole võimalik sellist raha välja käia ja nad lähevad kergemat teed nende kätte saamiseks

oleks asjad odavad oleks piraatlus poole väiksem ja tootjatel oleks ka suurem kasu kuna on rohkem turgu mis siis et hind odavam

kui sa kuus müüd 10 asja 1000 krooniga ja 1000 asja 100 krooniga siis vahe on ju ikka suur
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
jungleman
Kreisi kasutaja

sõnum 17.02.2009 19:28:17 vasta tsitaadiga

näib et taheti teha mingi t6sine kohtuasi aga välja tuleb jälle üks nali.
homme v6iks kaotada 25% süüdistustest jne muster.
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 62
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 17.02.2009 19:35:51 vasta tsitaadiga

lopes39 kirjutas:
photoshop maksab 14k vms mis on haiglaselt palju ja paljud softid nagu ka windows mis maksab 7-8k (ma ei pea silmas OEM-i)

1) Photoshop on mõeldud proffidele, mitte kodukasutamiseks. kodusse on sada korda mõttekamaid programme võimalik leida(väiksemaid ja kiiremaid).
2) Tavakasutaja ei pea ostma Windows Ultimate Retaili. Talle piisab vabalt Home Premium OEM-st, mis on 1,7k.

Ei ole mõtet mõelda mingite ekstreemsete näidete peale, mis reaalelus ei rakendu ja siis öelda, et nüüd olen ma tubli poiss ja võin piraati panna. Ei või.

Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 17.02.2009 19:39:48 vasta tsitaadiga

maatriks, kui inimene on harjunud kasutama photoshoppi, siis ta kasutab ka kodus photoshoppi... ei hakkaks küll vabatahtlikult kasutama mingit NoName X Photo Program nimelist softi kuna see on tasuta ja ühe hiireklikiga teeb lillelised raamid piltile ümber... samamoodi on OpenOffice ja MS Office, ükskõik misasi, kui mul on ehitatud sinna macrod, actionid, enda mallid mis iganes muu jama, siis ei hakka ma sellepärast küll tasuta programme kasutama, et nad tasuta on... isegi uut windowsit ma ei tahaks tasuta kuna peaksin hakkama kogu jama mis mul on uuesti confima, uusi programme lisama jne... mõtle ikka kaine peaga.
sakinaga
HV Guru

sõnum 17.02.2009 19:41:01 vasta tsitaadiga

carlking, kodus ei peagi tööd tegema, koju lähed puhkama. Seal on ainult minesweeperit ja solitaire vaja.
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 17.02.2009 19:45:14 vasta tsitaadiga

Xloaded kirjutas:
Kui ei oleks võimalik panna piraati!
Koolid ei jõuaks osta MS-i tarkvara vaid installiks linuxi, inimesed ei ostaks ka MS windowsi kui arvuti maksab 10 ja vin seal peal 5 tuh... unustame ära igast home basik versioonid kuna iga suvaline linuxi distrubsioon on ka 1001 korda etem.

lopes39 kirjutas:
väiksem kui oleks kõik asjad odavad kõigi jaoks ja seda ei ole vaja ilegaalsel teel endale saada
paljutel lihtsalt ei ole võimalik sellist raha välja käia ja nad lähevad kergemat teed nende kätte saamiseks

veel tobedamaid näiteid ei leidnud piraatluse õigustamiseks?

mingitel härrastel kõlbab siin reidipilte ainult Photoshopiga tuunida thumbs_up.gif

lopes39
HV Guru
lopes39

sõnum 17.02.2009 20:40:50 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
Xloaded kirjutas:
Kui ei oleks võimalik panna piraati!
Koolid ei jõuaks osta MS-i tarkvara vaid installiks linuxi, inimesed ei ostaks ka MS windowsi kui arvuti maksab 10 ja vin seal peal 5 tuh... unustame ära igast home basik versioonid kuna iga suvaline linuxi distrubsioon on ka 1001 korda etem.

lopes39 kirjutas:
väiksem kui oleks kõik asjad odavad kõigi jaoks ja seda ei ole vaja ilegaalsel teel endale saada

veel tobedamaid näiteid ei leidnud piraatluse õigustamiseks?

mingitel härrastel kõlbab siin reidipilte ainult Photoshopiga tuunida thumbs_up.gif

ma ei kasuta ühtegi rate taolist portaali oma piltide üles panekuks .. ainuke pilt must netis ongi aint avataril
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
tige kala
HV veteran
tige kala

sõnum 17.02.2009 20:48:19 vasta tsitaadiga

OpenOffice on äiteks väga hea alternatiiv MS Officile aga see on ka ainuke hea näide mis hetkel meelde tuleb, photoshoppi kasutatakse sellepärast, et selle kohta on netis ka õpetusi ja kes siis ikka tahab see outsider olla kes photoshopis oma pilte ei tuuni icon_lol.gif
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 17.02.2009 21:08:43 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:

Aga võtame sellise näite. Kunagi ammu oli jube suur huvi veebi jaoks graafikat teha. Photoshopi versioon number 7 oli tollal "industry standard" ja ega siis eriti väga alternatiive polnud ka. Sai see programm ebalegaalsel viisil kasutusse võetud, uurimiseks ja õppimiseks. Aastad läksid mööda, vaikselt hakkas midagi oma taskusse ka tulema; photoshoppi veel osta ei raatsinud. Lõpuks sain endale püsiva töökoha oskuste tõttu. Töö juures on loomulikult litsenseeritud kõik. Tagasi vaadates ei kahetse, ei piratud sai, raha sellise asja ostmiseks tollal nagunii polnud ja vanemate käest ka 14k programmijupi jaoks ju küsima ei hakanud. Oleks läinud mõne gimpi või paint.neti teed, poleks hetkel nende oskustega midagi peale hakata.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
profiil
HV kasutaja
profiil

sõnum 17.02.2009 21:18:29 vasta tsitaadiga

Aga kas PirateBay ei tahtnud vahepeal endale mingit saart osta, kus oleks kõik lubatud?
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 17.02.2009 21:21:42 vasta tsitaadiga

profiil, tahtis.
jungleman
Kreisi kasutaja

sõnum 17.02.2009 21:24:35 vasta tsitaadiga

maatriks, oskad öelda, miks ei ostnud?
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 62
tagasi üles
tame
HV kasutaja
tame

sõnum 17.02.2009 21:32:51 vasta tsitaadiga

Nad ei saanud oma vajalikke miljoneid kokku lihtsalt.
sakinaga
HV Guru

sõnum 17.02.2009 21:33:27 vasta tsitaadiga

tame kirjutas:
Nad ei saanud oma vajalikke miljoneid kokku lihtsalt.
täpselt.
Erx15
HV kasutaja
Erx15

sõnum 17.02.2009 21:44:17 vasta tsitaadiga

Aga kas piraatlus näiteks sel juhul pole õigustatav, kui seda toodet enam müügil ei ole? Selles mõttes et on mänge, mida pole enam müügil, aga mis löövad stoori poolest paljusid uuemaid mänge. Samuti on paljud head filmid ainult ameerika turule.
Mäletan veel aegu, kus tehti mängudest lihtsalt sõpradele copysid, käis mingi hullem mängude laenamine jne.
Ning kas seal on vahet, kas ma võtan sõbralt filmi, vaatan ära ja viin tagasi või tirin netist, vaatan ära ja klõpsan delete? Selle peale ei tule ju keegi mõlisema, filmikompanii oma raha aga ikkagi minu käest ei saa ju icon_neutral.gif
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
Lotharius
rallisibul
Lotharius

sõnum 17.02.2009 21:54:44 vasta tsitaadiga

No tegelt vist ei tohi ka plaate jagada sõpradega ning koopiad võib ainult enda tarbeks teha.

Kle kamoon kui need firmad vinguvad isegi selle pärast, et kasutatud plaate (mängud, filmid, muusika) müüakse, siis neile ei meeldi ka kindlasti see, et sa kustud sõbrad enda juurde filmi vaatama icon_lol.gif

Viimane idiootsus mis ma autoriõiguste suhtes kuulsin oli see, et kirjanikele ei meeldi, et too uus Amazoni raamatuvidin Kindle oskab teksti häälega esitada, et see õõnestab audio raamatute müüki.

Siin juttu ka siis sellest -> http://blog.wired.com/27bstroke6/2009/02/copyright-fight.html

viimati muutis Lotharius 17.02.2009 21:56:49, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 117
tagasi üles
chesm6mmi
HV Guru
chesm6mmi

sõnum 17.02.2009 21:55:47 vasta tsitaadiga

maatriks kule sinu jutust jääb kohe selline tunne et nii nagu sina elad teed ja majandad et nii on ainuõige ja nii peaksid ja teised tegema ja sellist tegevust järgima? sessuhtes et kui sulle meeldib ühtemoodi siis tore, aga vaat olemas ka teistmoodi inimesi pealegi pole mõtet mingi moraalijüngrit mängida kuna piramine oli on ja jääb igaveseks, või noh niikauaks kuni ei ole tehtud legaalne tarkvara taskukohaseks ja normaalselt kättesaadavaks meie väikseks konnatiigis näiteks thumbs_up.gif
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 102
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 17.02.2009 22:05:26 vasta tsitaadiga

Traf kirjutas:
Skeptik kirjutas:

Aga võtame sellise näite. Kunagi ammu oli jube suur huvi veebi jaoks graafikat teha. Photoshopi versioon number 7 oli tollal "industry standard" ja ega siis eriti väga alternatiive polnud ka. Sai see programm ebalegaalsel viisil kasutusse võetud, uurimiseks ja õppimiseks. Aastad läksid mööda, vaikselt hakkas midagi oma taskusse ka tulema; photoshoppi veel osta ei raatsinud. Lõpuks sain endale püsiva töökoha oskuste tõttu. Töö juures on loomulikult litsenseeritud kõik. Tagasi vaadates ei kahetse, ei piratud sai, raha sellise asja ostmiseks tollal nagunii polnud ja vanemate käest ka 14k programmijupi jaoks ju küsima ei hakanud. Oleks läinud mõne gimpi või paint.neti teed, poleks hetkel nende oskustega midagi peale hakata.

ma toon näite enda põhjal. nati vähem kui 10 aastat tagasi töötasin freelancerina ajutise lepingu alusel (olin lõpetanud kooli ja paar aastat tegin juhutöid) ja tegin eri projekte paarile Eesti kirjastusele. AS Koolibiri reaalainete keema- , füüsika- ja matemaatika õpikutsesse jooniseid vektorgraafikas. samuti ühele väiksemale kirjastusele (Huma) paari raamatusse vektorgraafikat. seda siis Adobe Illustratoriga, mis on Photoshopiga samas hinnaklassis. enne seda polnud ma Illukat piranud ega ka proovinud, vaid olin proovinud ainult mingit tasuta programmi ja koolis GIMP-i, kus meil arvutiklassis Red Hat Linuxid peal olid. sellistes progedes on enamus asju väga sarnase loogikaga, tööriistad samasugused jne. tasulistes tihtipeale kõike muidugi rohkem ja asi on üldises pildis lihvitum. arenemisvõimelisele inimesele pole probleemi neid lennult haarata/õppida. vähemalt minule ei olnud. reaalsed oskused/võtted/teadmised tulevad ikka praktilist tööd tehes. programmi sain ma kasutada tööandja poolt või siis käisin nädalas paar korda nende juures arvutis tegemas (Mac-i taga, mida samuti tollal üldse esimest korda näppisin). Illuka paks manual anti ka kätte, mis siiani minu kätte ununes. icon_biggrin.gif esimese õpiku jooniste eest sain ma üle 12K puhtalt kätte, milles eest oleks saanud ma omale juba vabalt Illuka osta... ehk siis need kes reaalselt sellega ka raha teenivad, neile ei ole see kallis tööriist. neil, kes kodus sellega oma reisipilte modivad ja programmi võimalustest ainult 1% ära kasutavad, neile tundub muidugi kallis, samas saaks nad oma asjad ka tasuta alternatiiviga vabalt tehtud, aga levib mingi tobe arvamus, et fototöötluseks kõlbab ainult Photoshop (mis on saanud graafikaprogrammi sünonüümiks) ja sellepärast seda ka iga teine mats pirab endale aru andmata.

uusim Photoshop CS4 peaks maksma 9,6K, mitte 14K, mis on teenivale profile sellise väärt tööriista eest suht naeruväärne summa.

btw, ise kasutan kodus Paint.NET-i väga edukalt, tasuta. see asi on rohkem inimeses kinni ma arvan.

viimati muutis SKG 17.02.2009 22:12:00, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
Erx15
HV kasutaja
Erx15

sõnum 17.02.2009 22:06:30 vasta tsitaadiga

Lotharius kirjutas:
Kle kamoon kui need firmad vinguvad isegi selle pärast, et kasutatud plaate (mängud, filmid, muusika) müüakse, siis neile ei meeldi ka kindlasti see, et sa kustud sõbrad enda juurde filmi vaatama icon_lol.gif

lol, varsti koputavad ülikonnas mehed ukse peale, kui näiteks vend või kesiganes juhtub pealt vaatama icon_lol.gif

Edit:selle windowsi koha pealt, tean inimesi kes põhimõtteliselt ei osta endale originaal windowsit, kuna see on nii kallis.

viimati muutis Erx15 17.02.2009 22:15:32, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 17.02.2009 22:12:44 vasta tsitaadiga

Skeptik, hea kool siis thumbs_up.gif. Ma siin nimesid nimetama ei hakka aga koolis kus minu jalg on maja pmst kaheks jagatud. Legaalne majapool ja piraatpool. Piraatpooles saad vastupead kui räägid legaalsest tarkvarast ja vastupidi. Kes teab see teab.
Erx15, tegelt on nii, et sina võid teha originaalkoopias niipalju koopiaid kui hing ihaldab, aga koopiast ei või enam koopiat teha. Kuid kes sellest kinni peab?

Olen kokkupuutunud inimestega kes jumaldavad piraatlust ja sõimavad mind lolliks kui ma küsin, et kas litsens ikka on. Xbox360 mängude ostmine olevat aga lauslollus sest saab ju tasuta ka. icon_sad.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 17.02.2009 22:17:31 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
Skeptik, hea kool siis thumbs_up.gif

oli jah, kuid sealt saadud haridus oli hoopis midagi muud kui arvutigraafika vallast icon_biggrin.gif kuid see läheb juba OT-ks.

Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 17.02.2009 22:24:28 vasta tsitaadiga

Erx15 kirjutas:
filmikompanii oma raha aga ikkagi minu käest ei saa ju icon_neutral.gif
Sellega on nii ja naa - selles võib suht kindel olla, et heade mängude puhul ikkagi vägapaljud sellised tegelasd tõmbavad mängu kes ilma piramise võimaluseta läheks ja ostaks orika. Ehk teisisõnu eeldame, et GTA 4, fallout 3, FEAR 2, crysis jne. pirada ei oleks võimalik - samas need kes ostnud hullult kiidavad taevani ja ka ülevaadete tegijad - loogiline, et lihtsalt mugavusest piraja lihtsalt ei viitsi oodata sada aastat lootuses, et ehk tuleb piraversioon ja läheb ühel hetkel ostab selle orika. See on ka üks põhjus miks mitmed head pelad tuuakse kõigepealt konsoolidele - seal piramist niipalju vähem - PS3'el üldse mitte, et tootjad saavad korralikku kasumit teenida.

Teine aspekt, et "ma poleks ostnud muidu niikuinii" kohta. Nimelt vahet pole kas sa oleksid ostnud või mitte - kuna meelelahutusliku meedia tarbimine käib silmade ja kõrvadega siis vilmi ära vaadanuna või muusika ära kuulanuna oled sa seda tarbinud. Moraal on samalaadne, et kui poes pista üks shokolaad kinni ja siis turva kobisema tuleb ütled, et kui maksma oleks pidand siis sa poleks seda ostnud kuna ei maitsend niiväga niikuinii. Sellel pole vahet kuna point on sama - sa oled seda tarbind
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 132
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Veebipiraate ähvardab kahe miljoni kroonine trahv mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.