praegune kellaaeg 22.06.2025 06:55:17
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
03.02.2009 15:17:47
kahe NTFS partitsiooni liitmine |
|
|
Mul on 500GB kõvakettal kaks kõrvuti asetsevat NTFS partitsiooni. Esimene partitsioon on Windows'i all tähistatud D:'ga ja teine C:'ga. Väikene tabel selle kohta:
D: 100GB NTFS(Boot Volume)
C: 300GB NTFS(System Volume)
|
Ehk siis nagu tabelist näha, asuvad riistvaralähedased bootimiseks vajalikud failid C: all ja operatsioonisüsteemi enda failid D: all. Täis hakkab saama 100GB Boot Volume ehk siis D: ketas(~2% on veel vaba ruumi) ja tahan liita D: ketta C: kettaga. Partition Magic pakub võimaluse liita kas:
A) C: ketta D: kettaga ja tekitada D: peale kaust C: peal olnud failidega
B) D: ketta C: kettaga ja tekitada C: peale kaust D: peal olnud failidega
Mina tahaksin seda B varianti kasutada, kuid mis saab siis WINDOWS kaustas olevatest süsteemsetest failidest? See tähendab Windows ei boot'i siis enam üles? Või annab näiteks mõne Linux LiveCD all seda manuaalselt kohendada? Või mis võimalused mul oleksid nende kahe NTFS partitsiooni liitmise jaoks?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
03.02.2009 15:25:00
|
|
|
Kui täis sul teine part on? Küsin kuna liitmine pole üldse hea mõte - siinsamas Kettafoorumis peaks leiduma päris mitu teemat selle kohta kuidas nii talitades õnnestus terve ketas tuksi keerata. Ühe pardi kustutamine ning tekkiva ruumi arvelt teise suuremaks venitamine on märksa valutum ning suurema õnnestumisprotsendiga operatsioon.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
03.02.2009 22:17:47
|
|
|
HacaX kirjutas: |
Kui täis sul teine part on? Küsin kuna liitmine pole üldse hea mõte - siinsamas Kettafoorumis peaks leiduma päris mitu teemat selle kohta kuidas nii talitades õnnestus terve ketas tuksi keerata. Ühe pardi kustutamine ning tekkiva ruumi arvelt teise suuremaks venitamine on märksa valutum ning suurema õnnestumisprotsendiga operatsioon. |
teise partitsiooni(C: peal siis) peal on kuskil 200GB vaba ruumi, kuid ma ei saa ju lihtsalt D: partitsiooni sisu, millele on Windows paigaldatud, C: peale kopeerida? Ma olen ise kahel korral Partition Magic LiveCD kasutades NTFS partitsioonid kokku liitnud, kuid see muidugi ei tahenda, et see peaks kolmandal korral kah onnestuma Aga mulle endale hakkab tunduma, et antud juhul(kus Boot ja System on eraldi) on ysna voimatu reinstalli v2ltida?
//voi kas ei onnestuks jargmine plaan:
1) v2hendada C: system volume suurust tagant otsast 200GB vorra
2) luua sinna uus partitsioon ja tosta selle peale kogu C: peal olev data
3) kustutada C partitsioon ja laiendada D partitsiooni kustutatud C partitsiooni vorra kuni loodud uue partitsioonini(idee on selles, et siis tekib D: peale palju uut ruumi ning mul on voimalik tosta C: asjad D peale)
4) tosta kogu endine C: data, mis nüüd on sellel ajutisel partitsioonil, D: peale
5) kustutada loodud ajutine kolmas partitsioon ja laiendada D: partitsioon kuni ketta lopuni
6) markida D: partitsioon active lipukesega ning modifitseerida boot.ini faili(et ta saaks aru, et ta asub nüüd D: peal C: asemel)
Laheks see labi?
//ma võiksin ise seda plaani proovida mõnel teisel arvutil, kuid mul pole eriti aimu kuidas täpselt samasugune olukord saavutada
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.02.2009 22:28:14
|
|
|
mightythor: Mina klooniks need C: ja D: välistele ketastele. Siis teeks uued suurused ja klooniks C: ja D: väliketastelt tagasi. Kogu lugu. Saab mängida erinevate suurustega ja jäävad ära igasugused probleemid ja ohud a la, et midagi võib "metsa minna või ära kaduda".
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
loox
HV kasutaja
|
04.02.2009 01:50:28
|
|
|
Mis stuffi seal Boot Volume peal nii palju on, mida niisama ära liigutada ei anna? Tavaliselt on Boot Volume peal vist ntldr, boot.ini ja muu taoline värk, mis üldse ruumi ei võta. Isegi Windowsi Documents and Settings kataloogi äraliigutamine on palju lihtsam, kui suurte partidega manipuleerimine.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
04.02.2009 17:52:23
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
mightythor: Mina klooniks need C: ja D: välistele ketastele. Siis teeks uued suurused ja klooniks C: ja D: väliketastelt tagasi. Kogu lugu. Saab mängida erinevate suurustega ja jäävad ära igasugused probleemid ja ohud a la, et midagi võib "metsa minna või ära kaduda". |
jama on selles, et mul pole teist nii suurt kovaketast. Pealegi millega kloonida? See ei saaks olla nii low-level tooriist nagu GNU dd, sest siis kopeeritaks ka partitsioonitabel ning loppkokkuvottes poleks kasu midagi.
loox kirjutas: |
Mis stuffi seal Boot Volume peal nii palju on, mida niisama ära liigutada ei anna? Tavaliselt on Boot Volume peal vist ntldr, boot.ini ja muu taoline värk, mis üldse ruumi ei võta. Isegi Windowsi Documents and Settings kataloogi äraliigutamine on palju lihtsam, kui suurte partidega manipuleerimine. |
sa ajad Boot Volume ja System Volume sassi. Boot Volume peale on paigaldatud Windows XP ja vaga palju programme(sealhulgas mahukaid mange, moni CAD tarkvara jms).
Aga kas keegi ikkagi seda 6 punktilist plaani ei taha kommenteerida? Ma testiks ise, kuid ma ei oska sellist situatsiooni luua, kus Boot Volume ja System Volume sedasi eraldi primaarsetel partitsioonidel on
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
armin81
Kreisi kasutaja
|
04.02.2009 18:56:19
|
|
|
mightythor kirjutas: |
/--/ Partition Magic /---/ |
Seesama PQ Partition Magic oskab ju partitsioonide suurust muuta väga edukalt. vähendad C: partitsiooni, ja pärast suurendad D: partitsiooni.
IMO peaks toimima.
Samas see 6 punktiline käik peaks ka töötama. Reinstall oleks ka päris hea lahendus.
|
|
Kommentaarid: 96 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
04.02.2009 19:27:47
|
|
|
armin81 kirjutas: |
/--/ Partition Magic /---/ |
Seesama PQ Partition Magic oskab ju partitsioonide suurust muuta väga edukalt. vähendad C: partitsiooni, ja pärast suurendad D: partitsiooni.
IMO peaks toimima.
Samas see 6 punktiline käik peaks ka töötama. Reinstall oleks ka päris hea lahendus. |
sedasi C: vähendamine ja D: suurendamine teeb sisuliselt sama välja, mis selle kolmanda ajutise partitsiooni loominegi. Samas iva on just selles kuidas System Volume ja Boot Volume sedasi kokku panna, et arvuti veel üles kah boot'ib Ma pean Boot Volume pealt tõstma System Volume peale Ntldr, Boot.ini ja Ntdetect.com failid, kuid kas veel midagi? Huvitav kas registris ei tuleks midagi muuta Tegelikult polegi partitsioonide suuruste muutmises midagi keerulist kui just selles, kuidas Boot Volume ja System Volume edukalt üheks NTFS partitsiooniks kokku liita sedasi et operatsioonisüsteem katki ei läheks?
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
loox
HV kasutaja
|
05.02.2009 01:07:47
|
|
|
mightythor: Mina klooniks need C: ja D: välistele ketastele. Siis teeks uued suurused ja klooniks C: ja D: väliketastelt tagasi. Kogu lugu. Saab mängida erinevate suurustega ja jäävad ära igasugused probleemid ja ohud a la, et midagi võib "metsa minna või ära kaduda". |
jama on selles, et mul pole teist nii suurt kovaketast. Pealegi millega kloonida? See ei saaks olla nii low-level tooriist nagu GNU dd, sest siis kopeeritaks ka partitsioonitabel ning loppkokkuvottes poleks kasu midagi.
Mis stuffi seal Boot Volume peal nii palju on, mida niisama ära liigutada ei anna? Tavaliselt on Boot Volume peal vist ntldr, boot.ini ja muu taoline värk, mis üldse ruumi ei võta. Isegi Windowsi Documents and Settings kataloogi äraliigutamine on palju lihtsam, kui suurte partidega manipuleerimine. |
sa ajad Boot Volume ja System Volume sassi. Boot Volume peale on paigaldatud Windows XP ja vaga palju programme(sealhulgas mahukaid mange, moni CAD tarkvara jms).
Aga kas keegi ikkagi seda 6 punktilist plaani ei taha kommenteerida? Ma testiks ise, kuid ma ei oska sellist situatsiooni luua, kus Boot Volume ja System Volume sedasi eraldi primaarsetel partitsioonidel on  |
Ahh, see Redmondi Pudikeel jälle. Et süsteem ise paikneb Boot Volume peal, ja need paar faili, mida bootimisel kasutatakse, asuvad System Volume peal.
Gnu dd on väga paindlik asi, sellega saab partitsioone ühekaupa ka kloonida. Partitsioone saab ümber teha fdisk-iga (fdisk -u toimetab asju sektori täpsusega), ntfs failisüsteemi suurust muudetakse ntfsresize abil.
Ma olen Windowsit suhteliselt vähe torkinud, aga saan nii aru, et pärast ntldr, ntdetect.com ja boot.ini kopeerimist tuleb lihtsalt XP CD Recovery Console-sse buutida ja sealt FIXBOOT teha. ( http://support.microsoft.com/kb/314058 ) Mingi selline nõue oli ka, et System Volume peab primary olema, active muidugi ka.
Kuidas Sa partitsioone venitada saad, oleneb sellest, kumb on eespool. Partitsiooni algust lihtsamate (ja töökindlamate) riistadega nihutada ei saa.
Aga üldiselt palju asju saab ka niisama ära liigutada. Paljude programmide suuremahuliste andmete asukoht on registris kirjas ja lihtsasti muudetav. Võid ka huvi pärast vaadata, kui palju Documents and Settings ruumi võtab, see on ka liigutatav. My Documents-i liigutamiseks on lausa menüü olemas. Registris ei tohi jälle midagi valesti teha, või vähemalt tuleb enne registrist varukoopia tekitada. Ma olen pidanud paar Windows 2000-t maha kandma selle pärast, et Software hive osutus korrumpeerunuks. Andmeid see küll ei riku, aga kogu soft tuleb uuesti installida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
05.02.2009 15:14:27
|
|
|
Kuidas Sa partitsioone venitada saad, oleneb sellest, kumb on eespool. Partitsiooni algust lihtsamate (ja töökindlamate) riistadega nihutada ei saa. |
Mul on D: partitsioon eespool ja C: oma tagapool. Sellessuhtes probleemi poleks kui ma C: oma tagantpoolt väiksemaks teen ning sinna ajutise partitsiooni loon, siis C: asjad sellele ajutisele partitsioonile tõstan, siis C: partitsiooni kustutan ning venitan D: oma tagantpoolt pikemaks, nüüd on ruumi ajutiselt partitsioonilt asjad D: peale tõsta(kaasa arvatud NTLDR, boot.ini ja ntdetect.com), nüüd kustutan ajutise partitsiooni ära ning viimaks venitan D: kuni ketta lõpuni. St ühtegi partitsiooni sedasi ettepoole pikemaks venitama ei peaks.
Ma uurisin ise kah veel ning mulle jääb samuti mulje, et tegelikult ikkagi saab System Volume ja Boot Volume kokku liita. Üks võimalus oleks jah sedasi dd utiliidiga kloonimise teel. Samas mulle näib see hästi keeruline, sest siis tuleks täpselt teada mida kloonida ning mida mitte, st ma ei tohi ju kooonida näiteks Master Boot Record'i ja Volume Boot Record'e
Ma lugesin seda artiklit ja seal on kirjas et:
NTLDR requires, at the minimum, the following two files to be on the system volume:
* NTLDR, which contains the main boot loader itself
* boot.ini, which contains configuration options for a boot menu.
To load an NT-based OS, ntdetect.com must also be present. |
Siit võiks nagu aru saada, et tõepoolest piisaks kui ma tõstan need kolm faili D: partitsiooni peale täpselt sedasi nagu ma alguses selles 6 punktilises plaanis mõtlesin. Lisaks tuleks veel teha siis
ja
ning boot.ini fail vist selline:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect |
Oskab keegi veel midagi soovitada või vastu väita ja kui mitte, siis ma teen proovi selle 6 punktilise plaaniga
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
05.02.2009 15:35:22
|
|
|
[kärtz...]Mul on D: partitsioon ja C: partitsioon... [ja nii edasi].
Oskab keegi veel midagi soovitada või ... |
Heips!
Eee... ma nendest liitmistes ja lahutamistes nüüd kõikse kõvem vend põle, kuid GParted jurakaga olen ma toimetanud kloonimisi ja partitsiooni suuruste muutmisi täiesti vabalt. Ühtlasi saab partitsiooni tähistada boot'ivaks või seda "lipukest" vajadusel ka eemaldada. Vot sõuksed kogemused on mul "loomkatsete" tulemusena, kuigi Winn ajab pärast (algsest erinevale platvormile[loe: chipset]) kloonimist üldiselt sõrad vastu ja mina olen siis teind Repair Install koos kõige muu sellest tulenevaga. BOOT "lipukesi" ja "pardi rasvasuse või dieedi" puhul aga pole kobisenud miskit. Vbolla vähendaks nimetet utiliit väheke sinu "piinasid"
Download GParted
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
05.02.2009 16:31:08
|
|
|
hashi kirjutas: |
[kärtz...]Mul on D: partitsioon ja C: partitsioon... [ja nii edasi].
Oskab keegi veel midagi soovitada või ... |
Heips!
Eee... ma nendest liitmistes ja lahutamistes nüüd kõikse kõvem vend põle, kuid GParted jurakaga olen ma toimetanud kloonimisi ja partitsiooni suuruste muutmisi täiesti vabalt. Ühtlasi saab partitsiooni tähistada boot'ivaks või seda "lipukest" vajadusel ka eemaldada. Vot sõuksed kogemused on mul "loomkatsete" tulemusena, kuigi Winn ajab pärast (algsest erinevale platvormile[loe: chipset]) kloonimist üldiselt sõrad vastu ja mina olen siis teind Repair Install koos kõige muu sellest tulenevaga. BOOT "lipukesi" ja "pardi rasvasuse või dieedi" puhul aga pole kobisenud miskit. Vbolla vähendaks nimetet utiliit väheke sinu "piinasid"
Download GParted |
sellessuhtes eriti ei vähenda, et partitsioonidega majandamine pole eriline probleem- hetkel on küsimus rohkem selles kuidas System Volume ja Boot Volume(sisuliselt on natuke OS'i ühel partitsioonil ja ülejäänud teisel partitsioonil) sedasi kokku liita, et Windows peale seda veel üles kah boot'ib
[quote="loox"][quote="mightythor"]
Partitsiooni algust lihtsamate (ja töökindlamate) riistadega nihutada ei saa. |
tead sa mõnd programmi nimetada, millega saab partitsiooni ka ettepoole venitada? Probleem on vist selles, et Volume Boot Record asukoht läheb paigast?
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
05.02.2009 18:29:01
|
|
|
sellessuhtes eriti ei vähenda, et partitsioonidega majandamine pole eriline probleem- hetkel on küsimus rohkem selles kuidas System Volume ja Boot Volume(sisuliselt on natuke OS'i ühel partitsioonil ja ülejäänud teisel partitsioonil) sedasi kokku liita, et Windows peale seda veel üles kah boot'ib |
No sellesamuse GPardi abil saad ju määrata, milliselt kettalt ta sul käivituma hakkab(paned BOOT "linnukese" püsti). Eelnevalt mudugit kopeerid-pasteerid vajalikud failid sellele süsteemsele kettale ja teed ka BOOT.INI failis vastavad muudatused või parandad hiljem vajaduse korral Recovery Console abil boot sektori ja MBR-i.
mightytor kirjutas: |
tead sa mõnd programmi nimetada, millega saab partitsiooni ka ettepoole venitada? Probleem on vist selles, et Volume Boot Record asukoht läheb paigast? |
GPardiga saad partitsioonil "sabast kinni võtta" ja venitada see kasvõi "pardi lõua-alla välja"[loe: andmetega katmata ala võrra partitsiooni suurust vähendada]. Seejärel teed vabanenud osaga mida iganes pähe tuleb või vaja on. Seda kummagi ketta puhul.
Mina isiklikult teeks nõnda, et kopiks boot failid süsteemi-kettale. Teeks BOOT.INI failis vajalikud parandused(kui on tõesti vaja), paneks GPardi tööle ja märgistaksin selle ketta käivituvaks(loe: paneksin BOOT "lipu" püsti). Seejärel venitaks neid partitsioone nii, nagu parasjagu vaja. Siis käivitaks Winni-Puhhi ja vaataks, mis saanud on. Kui kõik hästi, siis saad kantida vajalikud andmed sinna, kuhu vaja ja lõpetada hädatapu lasuga selle pardi elu, mis piinlema jääb. Seejärel sünnitaks Winni-Puhhi enda vahenditega uue pardi ja moundiks selle olemasoleva kataloogi jätkuna juurde(Mount in the following empty NTFS folder) või venitaks GPardi abil olemasoleva partitsiooni vormindamata kettaosa võrra suuremaks. Viimane meetod sobiks sulle vist isegi paremini.
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
loox
HV kasutaja
|
06.02.2009 01:11:53
|
|
|
tead sa mõnd programmi nimetada, millega saab partitsiooni ka ettepoole venitada? Probleem on vist selles, et Volume Boot Record asukoht läheb paigast? |
Boot record-it on suhteliselt lihtne taastada, aga failitabelid on ka sageli alguses, nii et osa varjatud andmeid peab siis ümber tõstma. Kogemusi mul nendega ei ole, aga Partition Magic ja Acronis Partition Manager reklaamivad, et muuvivad koos andmetega partitsioone. Partition Magicul pidi 300 GB olema partitsiooni ülempiir, ja liiga täis ei tohtivat ka olla. Tasub meeles pidada, et bugivaba programmi ei ole olemas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
11.02.2009 19:53:24
|
|
|
Boot record-it on suhteliselt lihtne taastada, aga failitabelid on ka sageli alguses, nii et osa varjatud andmeid peab siis ümber tõstma. Kogemusi mul nendega ei ole, aga Partition Magic ja Acronis Partition Manager reklaamivad, et muuvivad koos andmetega partitsioone. Partition Magicul pidi 300 GB olema partitsiooni ülempiir, ja liiga täis ei tohtivat ka olla. Tasub meeles pidada, et bugivaba programmi ei ole olemas. |
gparted saab kah sellega hakkama, et tõstab andmeid ringi partitsiooni nihutamisel ettepoole. Mis tööriista või teeki gparted selleks kasutab(sest ilmselt pole see funktsioon programmi enda koodis) ma ei tea
Igahes tänud loox, hashi, armin81, HacaX ja tahanteada! Tegin lõpuks ikkagi selle 6 punktilise kava kohaselt ning kõik töötab. Ntldr, Boot.ini ja Ntdetect.com faile saab suvalisele primaarsele ja aktiivsele partitsioonile kopeerida ning seal peab vajadusel boot.ini failis tegema viite selle partitsiooni peale, kus tegelikud Windowsi failid asuvad. Ilmselt ei pea see partitsioon enam olema primaarne, vaid võib olla ka loogiline partitsioon extended partitsiooni sees.
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|