Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
JanQ
HV kasutaja
|
06.01.2009 14:41:26
|
|
|
Geexboxi kasutajatele rõõmusõnum; lõpuks ometi Samba serveri support. Esialgu küll betas.
( Kuigi; kirjutaja eelistab ikkagi freevot, mis istub omanuditud Gentoos...)
Üks suht uus, freevo baasil üllitis:
http://www.piren.org/
|
|
tagasi üles |
|
 |
-Tarmo-
HV vaatleja
|
06.01.2009 20:02:07
|
|
|
HDTV eriti ei huvitagi a probla selles et sellel pole isegi cdromi..
_________________ Tarmo / asdnet.pri.ee |
|
tagasi üles |
|
 |
arclyde
HV vaatleja
|
12.01.2009 20:14:08
|
|
|
minu kogemus
Eelmise aasta alguses sai ostetud 32" LCD telekas täpsemalt Sony Bravia KDL32P3000 tegemist on siis telekaga millel on DVB-T vastuvõtja sisse ehitatud aga see on ainult mpeg2 toega. Telekaga koos sai ostetud ka DVD mängja hetkel odavaim mis saada oli. Mõni aeg hiljem sai ka Starmanist DIGI-TV võetud läbi kaabli (DVB-C).
Kuna selgus, et 77 programmi ei anna mingit eelist võrreldes maal olnud 3 eesti programmi ees st vaadata ikka midagi ei olnud ning mis kõige häirivamaks sai oli see et iga kuu pidi ostma uued patareid digiboxi puldile ning üldse viskas kolme puldiga majandamine ära.
Mõeldud tehtud hakkasin uurima HTPC kohta ning lõpuks sai seatud järgmised eesmärgid:
a) Minu HTPC peab sobima teleka kõrvale ja välja nägema kena ning musta värvi
b) Suutma näidata 720p resulotsioonis filme
c) Olema täielikult puldist juhitav
d) Töötama wifi ruuterina mu laptopile
e) Integreeritud graafikaga HDMI väljundiga emaplaat
f) Kõik see peab toimima linuxis
Lisaks olid veel mõned nõudmised mis seatsin kuid nende avaldamine hetkel ei ole eriti vajalik.
Vaatasin välja järgmise riistvara mis hetkel tundus linuxiga töötavat ning oli piisavalt madala energia tarbega:
Korpus: Antec Fusion 430 must (http://www.antec.com/usa/productDetails.php?lan=us&id=15740)
Emaplaat: Asus M3N78-EMH HDMI (http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=149&l3=643&l4=0&model=2082&modelmenu=1) Tegelikult tahtsin Nvidia 8300 kiibiga aga ei olnud saada kuskilt hetkel
CPU: AMD Athlon X2 4850e 45W
RAM: Kingston Technology 1GB DDR2-1066 MODULE
HDD: Samsung F1 750GB SATAII
WIFI: Asus WL-138g
DVB-C: Technotrend TT-budget C-1500 koos CI ja conax kaardiga
ODD: DVD kirjutaja must
LISAD: Suvaline juhtmeta klaver ja hiir ordist, hdmi kaabel
Korpus, Emaplaat, CPU, RAM, WIFI said tellitud OX.ee'st Tarne kuupäevale järgmisel päeval helistades selgus et ANTECi korpust pole ega ka ei ole tulemas lubasid raha tagasi kanda või sama raha eest uue toote valida. Uurisin ringi ja võtsin korpuseks Chieftec Hi-Fi HE-02B http://www.chieftec.com/hifi1.html. Kõik kaup peale protsessori hilines mis OX.ee'st tellisin aga lõpuks tuli kohale. Korpust lahti võttes selgus et on küll olemas display koht aga puudub nii display kui ka pult, need on lisavarustus ja tuleb eraldi osta. Õnneks leidsin et Markit.ee pakub seda ja neil isegi laos olemas üks. Tellisin ära CHIEFTEC I-MODE MODUL W/S/W REMOVE aga lubatud saabumise päeval ei midagi ka järgmisel päeval ei midagi võtsin ühendust Markit.ee'ga selgus et keegi oli enne mind tellinud ja mina olen ilma aga erinevalt OX.ee'st ei kästud mul uut toodet valida vaid lubasid asja leida. Umbes 1 kuu hiljem oli pult olemas. DVB-C kaart sai tellitud satexist või sarnasest kohast. Kohale tuli C-1500 asemel aga C-1501 mis on hetkel veel mitte eriti hästi toetatud linuxi all.
Poolteist kuud peale esimese jubina tellimuse esitamist olid lõpuks ometi kõik jupid koos ja võis alat ehitamine. Esimese asjana proovisin GeeXBoxi (http://www.geexbox.org/en/index.html) esimene pettumine oli see et ei deval et ka stabel ei leidnud kettast ülesse vahet polnud kas ACHI või Legacy sata mode sai valitud Biosist. Sellega lõppes GeeXBoxi katsetus.
Järgmine proov oli KnoppMyth (http://mysettopbox.tv/knoppmyth.html) ka selle katsetamine lõppes täpselt samas kohas kus eelmise tarkvaraga jõudsin.
Viimane linuxi katse sai võetud mu lemmik distro openSuSE. Sellega oli juba natukene teine tera, install õnnestus ja isegi läbi HDMI jõudis pilt telekasse. Aga nagu linuxile kohane tekisid pisikesed häirivad kohad. Esiteks selgus et DVB-C kaart ei ole toetatud olemas olevas kernelis, pole probleemi, tõmbasin uusima source ja ka uusimad linux tv driverid lehelt http://www.linuxtv.org/. Natukene nokitsemist ja oh kui tore mitme core'lisel masinal on ikka kompillida, viimane kord sai kernelit kompillitud 700MHz duronil. Peale rebooti ja ei midagi C-1500 on toetatud aga C-1501 pole veel. Mõned päevad google ja maillistide seltsis leidsin patchi ja peale mitmeid patchimisi ja modimisi sai uuesti kernel moodulid kompilitud ja isegi selgeks tehtud endale mis kive kasutab mu DVB kaart. Kõik moodulid laetud ja ka vahepeal MythTV juhend läbi loetud ning starmani dvb-c sagedused selgeks tehtud selgus et ikka on mingid bugid kaardil ja ainult ilma kodeerimata kanaleid näen ning osadele sagedustele ei õnnestu lukustuda üldse. Polegi tegelt täis töötavat süsteemi vaja, nagu nii vaatan filme ja käin internetis enamus ajast laptopiga. Selgus et hostap ei toeta minu wifi kaarti ilma kerneli patchimiseta ja lisaks ka HDMI kaudu ei tule kuidagi heli telekasse ja polegi toetatud hetkel veel. Minu kannatus katkes.
Järgmisena võtsin ette Windows XP Media Center Editioni. Install sujuv, driverid peal aga peale MCE driverite installimist ja mingi softi lisamist et saaks mu digi tv kaardi selgeks MCE tarkvarale selgus et ikka ei tunne ära. Kuna ka see ei olnud legaalne Windowsi koopia sai maha lastud ja peale pandud tavaline Windows XP.
Puldiga tuli kaasa selline tarkvara nagu iMedianHD aga kahjuks ei toetanud see TV näitamist aga toetas filmide ja muusika kuulamist. Lisaks oli võimalik käivitada erinevaid lisatarkvarasi ning teha puldi nuppudest kiir võtmed antud programmile. Mõnda aega saigi kasutatud iMedianHD tarkvara koos ProgDVB'ga (http://www.progdvb.com/). Süsteem toimis aga ei olnud ikkagi päris see mida tahtsin.
Õige HTPC ajajärk algas minujaoks kui leidsin MediaPortal nimelise tarkvara (http://www.team-mediaportal.com/). See imevigur tundis ära mu kaardi ja isegi oskas kasutada conax kaarti esimestes versioonides küll esines bugisi mis tapsid TV-Service ära aga versioongi 1.0 läksid need kaduma. Lisaks on antud tarkvaral hulgaliselt pluginaid, minul kasutusel hetkel youtube videode vaatamine ja salvestatud saadete pakkimise plugin.
Punkt d nõuetes sai täidetud kaasas oleva wifi utlitiga mis kahjuks aga ei võimalda kasutada WPA ja WPA2 wifi võtmeid aga polegi nii oluline. Lisaks olen võtnud kasutusele dyndnsi ja Free Download manageri(http://www.freedownloadmanager.org/) mis võimaldab mul webi liidese kaudu panna uusi asju tõmbama, väga mugav, tööl viskad uue sarja torrenti lingi ja koju tulles on sari olemas.
Jõudlusest ka natukene. Kasutades MCE teleka vaatamiseks Nvidia Pure Video mpeg2 codekiga on prose kasutus umbes 10% aga mõne muu kodekiga mis ei kasuta GPU jõudlust tõuseb prose jõudlus kuni 50% aga enamusega on vahemikus 30%-40%. 720p videode vaatamisel ffdshow'ga on prose kasutus umbes 50% ja core avc'ga umbes 20%.
Ja viimaks ütleks veel et AMD kaasas olev jahutus ei kõlba kuhugile see liiga palju undab et ööseks jätta arvuti sisse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ants40
HV kasutaja
|
13.01.2009 13:09:49
|
|
|
arclyde kirjutas: |
Ja viimaks ütleks veel et AMD kaasas olev jahutus ei kõlba kuhugile see liiga palju undab et ööseks jätta arvuti sisse. |
Mul pandud Ninja Mini passiivis (korpus: Antec 430, prose X2 5200+)
Pole küll minu pilt, aga põhimõte on sama
|
|
tagasi üles |
|
 |
andreas123
HV kasutaja
|
15.01.2009 19:07:32
|
|
|
arclyde, kas sul arvuti käivitudes avaneb MediaPortal ise? Kaua sul start-up on?
Hakkan ka asja teise pilguga vaatama, mulle GeexBox millegipärast ei meeldi... Kuigi olen MediaPortalit vähe-vähe kasutanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tame
HV kasutaja

|
16.01.2009 21:20:11
|
|
|
Valisin siis subtitle charsetiks utf-8, kuid - ja -tähe asemel kuvab GeeXboX ikka mingeid hieroglüüfe Äkki keegi oskab aidata?
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
17.01.2009 21:13:30
|
|
|
minuni jõusdis selline ITX plaat (Intel DQ45EK). oleks ideaalne HTPC ehitamiseks.
pealtvaade:
Spoiler 
pordid:
Spoiler 
Atom-iga ITX-e on ka käest läbi käinud, kuid Atom 230 1,6Ghz suudab vaevalt ilma framedropita 720p videot maha mängida.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
17.01.2009 21:48:24
|
|
|
Tollega nüüd küll jõudluseprobleeme ei tohiks tekkida
tsitaat: |
Support for the latest 65 W 45nm Intel® Core2 processors: Features quad-core and dual-core processing with 1333 / 1066 / 800 MHz system bus in the LGA775 package.
Intel® Q45 Express Chipset: Offers a new level of visual quality with integrated Intel® Graphics Media Accelerator 4500, DirectX* 10, and support for Intel® AMT 5.0 Professional**. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
17.01.2009 22:16:10
|
|
|
jep, see ongi lahe, et tal on LGA775
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
tagasi üles |
|
 |
Yks
HV kasutaja

|
18.01.2009 13:02:57
|
|
|
Skeptik kirjutas: |
minuni jõusdis selline ITX plaat (Intel DQ45EK). oleks ideaalne HTPC ehitamiseks.
Atom-iga ITX-e on ka käest läbi käinud, kuid Atom 230 1,6Ghz suudab vaevalt ilma framedropita 720p videot maha mängida. |
Ideaalis oleks helikaardil mingi digi väljund, kas siis optiline või coax. Muidu kaob ära võimalus kasutada kodukino võimendit või tuleb osta USB helikaart.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Karlsson
Kreisi kasutaja
|
18.01.2009 23:48:24
|
|
|
andreas123, Mediaportalist väheke. Mul 2 GHz Celeron meediakastiks. Selle kasti startup käivitamisest kuni kasutamiseni on ca 2 min (Mediaportal käivitub vist umbes 15 sekundiga). Mediaportal'is konfiguratsioonis saab juba määrata kas see käivitub koos arvutiga koos või mitte.
Ise olen kasutanud seda tarkvara juba umbes aasta. Igati rahul. Viimane versioon mängib probleemideta filme, pluginate abil raadiot(shoutcast ja oma etteantud jaamad) ja Youtube ka. Ligipääs kastile on remote desktopi abil, et üht teist seadistada. Valisin selle tarkvara, kuna sain kerge vaevaga skini tumedaks ja fondi suureks. (font on väheke paigast ära, aga ka selle saaks korda kui viitsimist oleks) Ühesõnaga, tasub uurida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
18.01.2009 23:54:06
|
|
|
Yks kirjutas: |
Atom-iga ITX-e on ka käest läbi käinud, kuid Atom 230 1,6Ghz suudab vaevalt ilma framedropita 720p videot maha mängida. |
Ideaalis oleks helikaardil mingi digi väljund, kas siis optiline või coax. Muidu kaob ära võimalus kasutada kodukino võimendit või tuleb osta USB helikaart. |
mingi uuema PCI-E saundika leiaks ka ehk...
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
arclyde
HV vaatleja
|
22.01.2009 02:37:18
|
|
|
andreas123 kirjutas: |
arclyde, kas sul arvuti käivitudes avaneb MediaPortal ise? Kaua sul start-up on?
Hakkan ka asja teise pilguga vaatama, mulle GeexBox millegipärast ei meeldi... Kuigi olen MediaPortalit vähe-vähe kasutanud. |
Jah MediaPortal käivitub ise, MediaPortaliga on kaasas seadistamise utiliit mis võimaldab panna linnukese et windowsi käivitamisega pane MediaPortal käima.
Käivitumise aeg on umbes minut aga standby'st tuleb suhteliselt kiiremini ülesse
|
|
tagasi üles |
|
 |
xil
HV vaatleja
|
29.01.2009 13:15:07
|
|
|
mu praegune meediakeskus on intel dg33tl+e8400 ja antec nsk 1380 korpus. see oli praktiliselt ainus saadaolev korpus, kuhu matx sisse mahtus ja mis oli alla 35 cm sügav - mu telerilaua laius on 30cm + paar senti taha laua ja seina vahele juhtmete peitmisex ruumi jäetud. teised korpused, ka htpc desktopid oleks inetult lauast ettepoole ulatunud. nsk 1380 oluline viga on, et tal on spec toiteplokk ja selle vent käib ka ilma koormuseta ringi ja mitte üliaeglaselt - öösel täielikus vaikuses on sahinat mitme meetri kaugusele kuulda.
teen lähipäeval kodus järjekordse arvutinihke - kõige vilecam rändab prügisse, meediakeskus nihkub tavaarvutix ja panen uue meediakeskuse kokku, seekord itx mõõtu mobiilse kiibistikuga msi im-gm45+p8600 http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=388&prod_no=1526 ja compucase http://www.compucase-hec.co.uk/pccase_mini-itx_8k.htm korpus. emaplaat juba ära ka tellitud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Yks
HV kasutaja

|
29.01.2009 15:47:30
|
|
|
Mis tarkvara plaanid kasutada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
29.01.2009 15:56:52
|
|
|
nati asisem jah. aga socket LGA755 plaatidega on see värk, et peab ostima võimsama toitega ITX korpuse...
|
tagasi üles |
|
 |
xil
HV vaatleja
|
29.01.2009 16:51:12
|
|
|
mu meelest selle inteli plaadi ainus eelis on hind: koos prosega tulex ~1,8k EEKi odavamalt kätte. samas on MSI GM45+P8600 võimsustarve 15/35W (idle/3d mark), inteli G45+E8200 võimsustarve 60/90W, ehk siis tühikäigu voolutarve 4x suurem ja prose propeller käix ka siis ringi, kui masin midagi ei tee. ning tollele inteli plaadile sobiv vendita toide on suht kallis ja sööx suure osa sellest esialgsest hinnavõidust ära.
Yks kirjutas: |
Mis tarkvara plaanid kasutada? |
mu praegune meediakeskus töötab vistaga, kuna xp-ga polnud sata drivereid kaasas ja ta hoobilt ei installeerunud. aga ma noid vista vilesid (aero jms) niikuinii ei kasuta ja uuele proovin vähemalt esimese hooga xp peale panna. windoosaga on suht muretu elu, linuxiga oleks mul rohkem pusimist. digitv vaatamisex/nihutamisex/salvestamisex/striimimisex on mul DV Scheduler nimeline programm installitud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
29.01.2009 16:53:09
|
|
|
Linuxiga võibolla tõesti mõnel rohkem pusimist, kuid samas see MC-ga Windows lisab HTPC hinnale omakorda vähemalt 1,6K veel otsa.
|
tagasi üles |
|
 |
tame
HV kasutaja

|
29.01.2009 17:09:42
|
|
|
tame kirjutas: |
Valisin siis subtitle charsetiks utf-8, kuid - ja -tähe asemel kuvab GeeXboX ikka mingeid hieroglüüfe Äkki keegi oskab aidata? |
Anyone?
|
|
tagasi üles |
|
 |
xil
HV vaatleja
|
29.01.2009 17:50:26
|
|
|
Linuxiga võibolla tõesti mõnel rohkem pusimist, kuid samas see MC-ga Windows lisab HTPC hinnale omakorda vähemalt 1,6K veel otsa. |
mix mc-ga? mul endal on vista business, millel mc-d pole (nagu linuxilgi). ma sain ta ülikoolist ühe microsofti projekti raames tasuta, aga üldiselt tulex jah seaduskuulekatel inimestel pappi välja käia.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tame
HV kasutaja

|
01.02.2009 19:09:11
|
|
|
link :: GeeXboX HomePage
Eile tuli siis lõpuks välja GeeXboX 1.2 ning avaldati ka versiooni 2.x esimesed screenshotid. Kuradi kena näeb välja küll, kuid tahaks ka süsteeminõudeid teada saada.
Mis GeeXboXi wikiga juhtunud on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
01.02.2009 19:28:32
|
|
|
Esileht ära moditud.
Parandasin ära.
|
|
tagasi üles |
|
 |
andreas123
HV kasutaja
|
01.02.2009 21:34:30
|
|
|
Jesss, asja hakkan uurima jälle. Mul oli kindel plaan masin laiali võtta, aga uus on kenaaa..
Hetkel tõesti tundub nagu suurepärane..
Sain ma õieti aru, et 1.2 on samasuguse välimusega nagu vana?
Ootan siis 2.x, tahaks süsteeminõudeid teada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tame
HV kasutaja

|
01.02.2009 21:43:40
|
|
|
Said küll õigesti aru, 1.2 jääb viimaseks sellise välimuse ja ülesehitusega GeeXboXiks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|