praegune kellaaeg 26.06.2025 14:55:37
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sass5
HV vaatleja

|
18.01.2009 17:11:31
HP NC6000 emaplaadi rikke kõrvaldamine |
|
|
Tere. Mul pikemat aega seisab kapis üks nc6000, mille emaplaat surnud. Veaks siis see teada tuntud wifi tule põlemine minema käivitumisel ja hangumine. Guugeldades leidsin, et soovitatakse vendi korpuse kruvid üle keerata ja siis emaplaati väänata. Aga kas keegi on mingi püsiva lahenduse ka leidnud sellele? Või peab lihtsalt juppideks maha müüma.
Tänan
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.01.2009 17:18:29
|
|
|
Erinevate vigadega on tegu, muide. Olen neid üritanud lappida, seetõttu teangi, et vead on erinevad.
- On olemas teatud viga, kus on lahti väändunud teatud "kiip" ja selle kinnijootmisega hakkab asi taas tööle.
- On olemas vead, kus on tegu purunenud trükiradadega.
Ja põhjused on kinni selles pehmes, vägagi kõvasti igapidi läbiväänduvas korpuses. Ehk kui ka saad vea likvideeritud, jääb alati võimalus, et korpuses väändub asi uuesti mõne minuti - tunni - või päevaga uuesti lahti tagasi.
-----------------------------------------------------------
PS-is võiksid teada anda, et palju selline kutu emaplaat maksab 8)
|
|
tagasi üles |
|
 |
sass5
HV vaatleja

|
18.01.2009 18:46:00
|
|
|
Milline kiip see on, kus asub? Siis saan lasta mõnel elektroonikul ehk kinnijoota.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.01.2009 19:27:07
|
|
|
sass5: See elektroonik, kes oskab seda kiipi kinni joota, oskab selle ka üles leida
|
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
18.01.2009 19:30:38
|
|
|
Tegu on NC6000 tüüpveaga, prosele toidet jagava kiibi (MAXIM) jalgades on sees mikromõrad, asub emaplaadi allpool, kui need üle joota, siis on asi korras
Siin HV's teostatakse kah neid töid, pane ainult kuulutus üles
|
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
01.02.2009 02:01:11
|
|
|
olen lasknud erinevates kohtades nii T4x kui ka nc6000 joota, korralik tehnika igalpool olnud, siiani pole ükski asi üle paari kuu toimima jäänud muja, kui laua peal
mina olen aru saanud, et asi ei ole mitte nii võrd pehmes korpuses on ju näiteks nc6000, T40, T41 ja T42 oma aja kohta üldse ühtede parimate korpustega, kuid viga peitub pigem chipseti ühenduses emaplaadile ja seda ühendust arvatavasti teostas kõigil palju kiidetud kvaliteediga Intel, nii pea kui saabus uus chipset näiteks nc6220 ja t43, siis viga kadus, olgugi, et t43 ja t42 on samad korpused
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
01.02.2009 02:21:07
|
|
|
NC6000 korpusel on siiski väike "disainiviga": sulgedes/avades ekraani paindub emaplaat kergelt parema hinge kinnituse juurest, seega pikema aja vältel toosama kiip (MAXIM) kaotab oma ühendusjalgades püsiva kontakti. Soovitan katsetada vigaste emaplaatide puhul (kui arvuti ei taha bootida) peale sisselülitamist kohe järsult suruda F12 klahvi kohal olevale plastkattele ja vaadata kas aitab. Samuti kui tolle plastkatte alused kruvid eemaldada muutub korpus natuke "pehmemaks", tänu millele ei jookse masin nii tihti kokku. MAXIM kiip iseenesest tegeleb prosele voolu reguleerimisega. Mul oli ka emaplaadi veaga NC6000 mis aga ei jooksnud mitte kunagi kinni kui muusika või film käis, võta nüüd kinni miks see nii oli .
Püsiv lahendus on siiski osta uus emaplaat (rev 2.0 või uuem), sellel peaks olema too viga parandatud (tugevam joode siis vast).
Kogu mu jutt puudutas HP NC6000 läpakat.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
01.02.2009 11:12:58
|
|
|
wirx: Pehme korpus on üks, vägagi oluline "negatiivne" lisategur, eriti NC6000 korral.
Saan tuua väga hea näite selle kinnituseks. Mul on praegu käsil üks NC6000, millel on kuumusega protsessoripõhi lahti sulanud. Ajasin selle põhja kinni tagasi ja a 20 korra ekraani üles-alla tõstmisega väänas selle pesa samamoodi rõõmsalt lahti tagasi. Ja on täiesti näha, kuidas tõstmisega-langetamisega koos ka emaplaat edasi-tagasi väändub.
Ja käin praegu ringi mõtisklusega, et kuidas sellesse korpusesse tugev lisaraam ehitada, et vältida seda emaplaadi edasi-tagasi painutamist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
01.02.2009 14:44:40
|
|
|
pehme korpus aitab kindlasti seda protsessi kiirendada, kuigi selle aja ordid, amiloj jms olid veelgi pehmema korpusega, kuid põhjus peitub siiski emaplaadis endas või arvad, et ibm, fujitsu(s7010) ja hp(dell d600 vist ka) tegid meelega just täpselt sellel ajastul kõik ühtemoodi pehmed korpused?
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|