Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ref
Kreisi kasutaja
|
27.01.2009 12:36:49
|
|
|
vopski kirjutas: |
Kas tõesti on nii suur huvi piraatlusega tegeleda
Kui võtta nüüd asja niiviisi, siis teenusepakkuja on serveri omanik, seega on tal õigus kliendiga leping lõpetada. Seda loomulikult korralikumal moel ala nädal-kaks etteteatamiseks ja tasaarveldus. See on küll jah natuke vale, et konto kohe lukku, failid kustutada ja raha ka tagasi ei saa. |
Ei, ei ole huvi tegeleda aga lihtsalt piraatluseks tembeldatakse meil liiga kergelt igasugust seadusega lubatud tegevust. Ja antud juhul netpoint ületab nii mõistlikuse kui seaduse piire. Lepingut ei saa päeva pealt lõpetada, samuti võib failide kustutamist lugeda vara hävitamiseks... jnejne...
Lihtsalt teades inimesi netpointi taga tean, et nende jaoks ei loe seadus midagi samuti on korduvalt tehtud omi reegleid mis on isegi kaine mõistusega vastuolus, ja veelkord toonitan, et netpointi teenustest tasuks loobuda ja/või kaaluda tõsiselt alternatiive.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
27.01.2009 13:09:06
|
|
|
ref, nõustun
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
1 :: |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
30.01.2009 08:37:04
|
|
|
ref, Ma ei mõelnud seda ise välja vaid rääkisin selles Peeter Marvetiga ning tema sõnadele vihjates ütlen edasi, et just sellised õigused EAKO-l on, et sina pead tõestama oma õiguseid, mitte tema ei pea tõestama, et sul ei ole neid!
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
30.01.2009 11:36:18
|
|
|
Tsiviilkohus
|
|
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
30.01.2009 11:46:27
|
|
|
UB kirjutas: |
ref, Ma ei mõelnud seda ise välja vaid rääkisin selles Peeter Marvetiga ning tema sõnadele vihjates ütlen edasi, et just sellised õigused EAKO-l on, et sina pead tõestama oma õiguseid, mitte tema ei pea tõestama, et sul ei ole neid! |
Tegelikult ei ole ka Peeter Marvet eriline guru, kes teab kõike (tõsi, tegemis on päris vahva, andeka ja väga targa inimesega)
Ehk siis (et oma väiteid kinnitada saaksid) paluks mõnd viidet määrusele/seadusele/käskkirjale millega omistatakse EAKO-le tunnustatud eksperdi staatus (EV-s annavad kohtu jaoks hinnanguid reeglina tunnustatud eksperdid - isikud kes on oma alal väga pädevad)? (viimati neid vähemalt harju maakohtu tunnustatud ekspertide registris ei olnud, võibolla on mujal kusagil ?) Samuti tahaks mõnd viidet mis annab EAKOle volitused õigust mõista (tunnistada keegi süüdi piraatkraami levitamises) ? Vähemalt minu kokkupuudetes on EAKO ja tema juristid üles näidanud kohutavat ebapädevust ja huupi lahmimist....
Ma ei poolda piraatlust, tõesti ei poolda ega õigusta ka autorlusega kaitstud materjali ebaseaduslikku levikut, kuid vähemalt meil siin eestis on üks organ nimega EAKO kes on omale suhteliselt tühjast kohast (õhust) võtnud hunniku õigusi ja volitusi, mida muudele eraorganisatsioonidele pole seadusega kohe kuidagi ette nähtud (võrdluseks Ühisteenused ja piletitrahvide kirjutamine, pole küll üks-ühele samaväärne aga läheb samasse väravasse).
Nõus, serverihaldaja peab hoidma silma peal ega tema teenuse kaudu ei pirata, kuid serveri haldajal ei ole mingeid ülivolitusi, samuti puuduvad EAKO-l õigused ja volitused keda karistada... (EAKO on omale omavoliliselt võtnud rohkem õigusi ja volitusi kui ükski seadus/määrus ette näeb).
Nt. kes keelab mul oma muusika (mis on minu enda poolt tehtud) failide nimeks panna mingi tuntud esitaja asju (näiteks mängisin ise kitarri peal Metallica - Unforgiven lugu, nimetasin kiiruga faili samanimeliseks - pala on minu esituses, Metallica on asja kitarrinoodid vabakasutusse andnud ja siin pole seadust rikutud, failinimi aga viitaks otsekui sellele, et olen paha piraat...).
Ehk siis tegelikult ei ole asjad must-valged..
Antud juhul sai vaidlus alguse Netpointi uuest poliitikast (milleks on etteteatamata failide kustutamine ja teenuse pakkumise ühepoolne lõpetamine), meie õigusruumis (eesti teenusepakkuja vs. eesti klient) on siiski kliendil õigus tõendada, et tegemist EI OLE mingi seadusevastase tegevusega (ja kui see suhtelmise faas on läbi, et siis kas klient tõendab autoriõigusi või eemaldab failid või keeldub koostööst on edasi pakkujal õigus kujundada oma vaade, kas ta tahab antud kliendile teenust edasi osutada... niisama teist poolt ära kuulamata on see lihtsalt ebaõiglane).
Aga kuna tegelikult puudub meil vastav kohtupraktika on antud juhul pea-aegu kõik seisukohad õiged (st. arvamused on õiged), kuna tegeliku seadusetõlgendamise saab jätkuvalt ja ainult anda pädev isik/asutus (nt. EV Riigikohus). Tõenäoliselt kui mõni coverite tegija mingi hetk EAKOle hammaste vahele jääb ja tegemist on mõne veidi karismaatilisema isikuga saame lõpuks ka mõne pädeva tõlgenduse antud niile...
Seniks aga soovitan muusikat/videosid mitte üles laadida (ka enda tehtut!), ning Netpointi teenuseid mitte kasutada (meil on teisi, palju kvaliteetsemaid pakkujaid )
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
30.01.2009 11:55:04
|
|
|
ref, tsiviilkohtus kui teine pool sind kohtusse kaebab, siis pead sa tõestama et sina pole süüdi, kriminaalkohtu puhul on teistpidi et süüdistav pool peab tõestama, et sa süüdi oled.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
30.01.2009 12:02:37
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
ref, tsiviilkohtus kui teine pool sind kohtusse kaebab, siis pead sa tõestama et sina pole süüdi, kriminaalkohtu puhul on teistpidi et süüdistav pool peab tõestama, et sa süüdi oled. |
Jah, aga tsiviilkohtus võin ma näiteks EAKO puhul küsida kenasti eksperdi arvamust (ehk siis viidata EAKO ebapädevusele ja taotleda asja tühiseks kuulutamist, võimalusi on, nagu juba eelpool mainisin, asjad ei ole must-valged)
Samuti on EAKO ähvardanud siin erinevaid inimesi sellega, et politsei (just nimelt, politsei) paneb inimese kuni kolmeks aastaks trellide taha (ehk siis kui nüüd sõna politsei asendada kohtuga saame kriminaalmenetluse, mille puhul peab EAKO tõendama, et ma ikka rikkusin seadust ja asju... kuigi nende poolt tehtud viited on reeglina valedele seadustele ja/või valedele punktidele seaduses).
Tsiviilasjana võib EAKO nõuda (põhimõtteliselt ainus asi, mida saab nõuda, nipet-näpet veel aga siiski) autorile tekkinud kahju hüvitamist (ehk siis saamata jäänud esitustulu hüvitamine), samas senises praktikas pole seda toimunud ja kohtu seisukohta on raske ennustada (võib juhtuda, et ei pea sentigi maksma, võib juhtuda, et peab 100% maksma).
Ehk siis jätkuvalt oleks vaja mõnd pretsedenti loovat lahendit, et sellised vaidlused edaspidi ära jääks...
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
30.01.2009 12:04:01
|
|
|
Kui palju üldse EAKO kohtusse on jõudnud ?
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
30.01.2009 12:11:37
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Kui palju üldse EAKO kohtusse on jõudnud ? |
0 korda (ok, tegelt on, mõned head aastad tagasi saavutati mingi konsensus poodides raadiote mängimise osas, aga afaik sel juhul ei jäänud keegi otseselt süüdi vms, täpselt ei mäleta, kui aega saan otsin lahendi üles)
EAKO kipub inimesi hirmutama - mingi noor nolk toppis hunniku mussi üles ja saab kurja kirja ähvardustega trellide taha saata, 24h hiljem on leht koristatud
Või siis hüpatakse teenusepakkujale kraesse (kuna kohtupraktika puudub on teenusepakkujal lihtsam leht maha tirida kui jagelema hakata - halvimal juhul lendavad räiged trahvid kaela).
Samas suuremate tegijate kallale pole EAKO kippunud (vihjeks paar roosat portaali kus saab lisada viiteid oma lemmikvideodele ja need on kõigile näha - põhimõtteliselt eelpool lingitud teema vaidlus), tea kas pole lihtsalt avalikkuse ette asi jõudnud, või on EAKO pikalt saadetud või on mingi imelik diil sõlmitud (makstakse esitajatulusid vmt).
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
vopski
HV kasutaja
|
30.01.2009 12:45:53
|
|
|
Aga kas pole mitte nii et otseselt on ju vastutav serveri omanik? Seega tuleks trahv teenusepakkujale ja kuna tegu on ju juriidilise isikuga siis selle eest võib saada päris kenakese summa. Teenusepakkujal on sisuliselt õigus see summa kliendilt sisse nõuda, aga see ju üsna lootusetu tegevus(koolipoistel raha vähe).
Seega mõttekam teenusepakkujal lihtsalt kaust ära koristada. Ja et see ei paistaks andmete hävitamisena võiks ta sellest ennem koopia teha mille saadab kliendile ning seejärel eemaldab serverist kaustad?
Samas kas mitte ei lähe juba see vaidlus teemast kõrvale?
Ja üleüldiselt, ärge tegelege piraatlusega, siis ei pea muret tundma selle üle.
Mis Netpointi puutub, siis selline otsus näitab, et nad tahavad kettaruumi ja andmeedastusmahu kasutamist vähendada. Ilmselt hakatakse just neile kaela hüppama kellel keskmisest suurem andmeedastusmaht.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cemtey
HV kasutaja

|
02.02.2009 03:40:09
|
|
|
.. kustutatud ..
viimati muutis Cemtey 04.05.2014 16:44:36, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
02.02.2009 17:10:34
|
|
|
Niih?
|
|
Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
3 :: |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
03.02.2009 13:48:55
|
|
|
Taavi_R kirjutas: |
Keegi tahab anda mulle TANTUM'i sooduskupongi koodi? |
Missasi see selline on?
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
03.02.2009 13:56:38
|
|
|
gnoom kirjutas: |
Missasi see selline on? |
Tegelt ma ei tea ise ka. Igastahes registreerides saab sisestada "sooduskupongi" koodi. Äkki saab miskit alet.
Vahepeal HV's levitati ka neid ref linke.
_________________ raamatupidamine | laadakalender |
|
   |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
03.02.2009 14:20:18
|
|
|
gnoom kirjutas: |
Missasi see selline on? |
Tegelt ma ei tea ise ka. Igastahes registreerides saab sisestada "sooduskupongi" koodi. Äkki saab miskit alet.
Vahepeal HV's levitati ka neid ref linke. :roll: |
No kui ref linki soovid, siis aga palun http://www.tantum.ee/clients/aff.php?aff=071
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
|
   |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
03.02.2009 15:08:52
|
|
|
Sellega saab miskit alet ka? |
Vot ale saamise kohta ei oska öelda. Aga võibolla saab kui küsitakse seda.
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
03.02.2009 16:14:54
|
|
|
BReaK da iCE kirjutas: |
Taavi_R, selle ref lingiga saab sm.gnoom veidi kõbinat kui sina registreerud ja maksad... |
No loomulikult mul peab ka miski kasu sees olema, kui ta asellega miskit soodukat saab. Ja soodukas on juba see, kui ta oma teenuse Tantumist võtab. 8)
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
miqq
HV vaatleja
|
11.02.2009 15:06:40
|
|
|
Tere
Oskab keegi mulle soovitada hostingut?
Nõudmised:
1. serverid asuvad Eestis
2. ühe veebimajutuskonto all saab hoida mitut domeeni (vähemalt viis erinevat domeeni).
3. domeenid võib registreerida teise teenusepakkuja juures
Aitäh
_________________ Nimepäevad
viimati muutis miqq 19.08.2010 14:31:37, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
11.02.2009 17:07:49
|
|
|
Mina ei tea ühtegi, kes laseks konto all mitut domeeni hostida (ekodu ja zerver lasid teise domeeni panna suunduma põhidomeeni kataloogi) aga see huvitaks ka mind.
Punkti 3. asjus pead ise valima domeeni registreerija (vahendaja) ja siis tema halduse kaudu määrama domeeni DNS-iks esimesele 2 punktile vastava firma.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
webromps
HV kasutaja
|
11.02.2009 18:02:15
|
|
|
Lisadomeenidena saab küll, näiteks Tantumis. Aga siis tekib peadomeeni kausta alla, lisadomeeni kaust.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
miqq
HV vaatleja
|
11.02.2009 19:12:53
|
|
|
montez kirjutas: |
Punkti 3. asjus pead ise valima domeeni registreerija (vahendaja) ja siis tema halduse kaudu määrama domeeni DNS-iks esimesele 2 punktile vastava firma. |
Olen sellega kursis. Siiamaani olen domeenid registreerinud NameCheapis ja majutus on Hostgatoris.
Tahaks oma eestikeelsed lehed tagasi kodumaale tuua.
webromps kirjutas: |
Lisadomeenidena saab küll, näiteks Tantumis.
|
Kas Tantumi serverid mitte väljamaal pole?
Paistab, et Elion pakub ka oma hostinguga 10 lisadomeeni. Hind 99 kr/kuus + käibemaks.
Samas ei ole miskit ettekujutust, milline see nende haldusliides võiks välja näha.
Kas mõni Elioni klient viitsiks paar ekraanipauku nende haldusliidesest üles laadida?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|