|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
WäntWõll
make.believe

|
19.01.2009 20:55:05
|
|
|
jyrisa, Swedbanki EGO
Arusaamatu kui saakski teise panga lepinguid allkirjastada
|
|
| Kommentaarid: 374 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
2 :: |
300 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jyrisa
HV veteran
|
19.01.2009 21:15:08
|
|
|
| No kuule. Jah ma tean et swiidpänk lubab allkirjastada id-kaaridga aga miks ei võiks seep seda pakkuda? Seep on ikkagi mu kodupank. Või on id-allkiri swiipänki ainuõiguslik omand?
|
|
| Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
0 :: |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
19.01.2009 21:42:37
|
|
|
jyrisa, Mis sa ajad ma igapäev anna id allkirju läbi SEB-i
Konks on selles et liisingut annab sulle Swedbank ja kui sa Swedbanki kunde pole siis pole sul ju kanalit kust kaudu seda ID allkirja jagada.
SEB lõpetas enda liisingtoote kui sellise pakkumise ära.
Kui vastu karva käib siis tee pangavahetus kuu ja jookse Swedbanki sülle üle.
Sorry OT
|
|
   |
300 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jyrisa
HV veteran
|
19.01.2009 21:47:17
|
|
|
Omg, nii, et SEB saatis mulle täna liisingu(järelmaksu) pakkumise nõusoleku tühjast kohast? Mind tõmmatakse lohku või?
Või vahetas see paljukiidetus swiipänk oma nime SEB-ks?
LINK
|
|
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
19.01.2009 22:46:32
|
|
|
jyrisa, No selge,ega's am ka kõike maailam asju tea
Minind kohe et said SEb liisingu,mul jäi jutus ainult silma llising ja ma ei tea miks seostasin seda kohe Swed-i EGO-ga
Ja eksole maailmalõpp saabus koos sellega et ei saanud digi allkirja jagada 8)
Rahu ainult rahu
|
|
   |
300 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jyrisa
HV veteran
|
19.01.2009 22:52:20
|
|
|
No pmst. saabuski, nüüd pean ma Tallinna sõitma kuna SEB intress on niipalju väiksem Liisi omast, ja nii palju, et ma saan sõita edasi-tagasi Tallinna ja raha jääb veel ülegi.
|
|
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ezh
HV kasutaja
|
20.01.2009 19:45:17
|
|
|
Kahjuks SEB ei paku id-kaardiga allakirjustamist, kuid see teenus oli lubatud 2007 a. lõpus. Ja isegi SEB-i kontoris ei saa allakirjatada lepingut.
UPD 20.01.2009.
OX.ee on nüüd uues serveris.
Kui leiate mingi vea või probleemi andke palun teada.
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ezh
HV kasutaja
|
21.01.2009 18:48:27
|
|
|
Ezh, kui on kirjas erinevad kuupäevad siis vastus on negatiivne.
|
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
24.01.2009 17:41:37
|
|
|
Tuleb mainida, et lubatud kiirem leht on tõesti kiirem
Tubli töö, jätkake arendamist
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
25.01.2009 18:01:55
|
|
|
ilus tore kõik aga otsing võiks natuke spetsiifilisem olla, HV'st peaks eeskuju võtma !
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
| Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
328 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Gog27
Kaevur

|
26.01.2009 22:31:54
|
|
|
Lehe disain on igati OK!
Aga hinnad on küll soti kallimad kui Arvutikesuses, seoses sellega et kuigi Ox lubab 2000.- ostul 100 alet
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Celos
Kreisi kasutaja

|
26.01.2009 22:41:34
|
|
|
| Hinnad on kallimad ilmselt ka seetõttu, et kaupadele pakutakse tasuta tarnet. Kui väiksemaid oste (alla 3500.-) teha, siis kohati tasub ära. Nt. tellisin AK-st 1540.- toiteploki. Oxis oli see vist 1630.- ja sellest oleks saanud mingi 15 boonuskrooni maha. Post läks maksma 117.-
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
globostrat
Kreisi kasutaja

|
26.01.2009 23:14:37
|
|
|
| Kahju et Olympus objektiive pole.
|
|
| Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
27.01.2009 00:43:59
|
|
|
| Celos kirjutas: |
| Hinnad on kallimad ilmselt ka seetõttu, et kaupadele pakutakse tasuta tarnet. Kui väiksemaid oste (alla 3500.-) teha, siis kohati tasub ära. Nt. tellisin AK-st 1540.- toiteploki. Oxis oli see vist 1630.- ja sellest oleks saanud mingi 15 boonuskrooni maha. Post läks maksma 117.- |
Ma ühel tootel isegi nägin 2000kr hinnavahet, kui ma nüüd ei eksi siis oli see 965 võrreldes AK hinnaga !
|
   |
328 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Celos
Kreisi kasutaja

|
27.01.2009 01:41:58
|
|
|
Kindlasti on suurema hinnavahega tooteid. Mu point oli lihtsalt see, et oxi näiliselt kallim toode ei pruugi seda üldsegi olla.
| ot: |
| Või siis see, et ELS on sigakallis |
viimati muutis Celos 27.01.2009 12:43:42, muudetud 1 kord |
|
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
27.01.2009 10:54:08
|
|
|
Celos, sorry aga lause lõpp jäi arusaamatuks
|
   |
328 |
|
| tagasi üles |
|
 |
alexcrx
HV kasutaja

|
27.01.2009 11:32:24
|
|
|
| Celos kirjutas: |
Kindlasti on suurema hinnavahega tooteid. Mu point oli lihtsalt see, et oxi kallim toode ei pruugi seda üldsegi olla.
| ot: |
| Või siis see, et ELS on sigakallis |
|
Alates esimesest jaanuarist ELS tõstis päris palju oma hinnad, nüüd hind sõltub regioonist ka, kui oled Harjumaalt siis üks hind, mujal Eestis - teine hind ja saartel kõige kallim hind.
|
|
| Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lexx_OX
HV vaatleja

|
27.01.2009 19:31:06
|
|
|
siin oli komment
_________________ OX.ee - Elektroonika e-pood
Softkey - Tarkvarakaubamaja
viimati muutis lexx_OX 27.01.2009 20:14:13, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
MMx
Kreisi kasutaja

|
27.01.2009 19:52:52
|
|
|
Probleem järgmine:
Umbes 2,5 kuud tagasi (täpne aeg ei oma tähtsust probleemist arusaamisel) sai OX.ee lehelt endale tellitud 42" telekas. Eelmisel reedel - 24.01.2009 andis telekas otsad ja enam voolu/elektrit sisse ei võta (indikaatorlamp põlema ei hakka). Ox.ee lehelt sai täidetud nendepoolne garantiijuhtumi vorm laupäeval. Siis tuli seal ilusti kiri ette, et nende esindaja võtab minuga ühendust lähema 2 tööpäeva jooksul ( seda infot näeb ainult siis kui täita garantiijuhtumi vorm nende lehelt, aeg sai läbi täna kell 18:00). Oma kannatamatusest võtsin nendega ise ühendust juba eile kell 12:20 ja mulle vastati, et asjaga tegeletakse ning täpsemad juhised lähema 30 minuti - 1 tunni jooksul e-mailile. Mingit maili pole ma siiamaani saanud. Sai ka täna nende infotelefonile helistatud, kust siis lõpuks vastati, et mina kui Klient peaksin ise oma kuludega kauba nende esindusse toimetama ja edasi tegelevad juba nemad (kuna ox.ee lehel ametlik garantiiremondi teostaja antud firma telekale puudus). Loomulikult ei jäänud ma antud vastusega rahule, läksin nende kodukale ja võtsin lahti nende garantii juhendi. Punktis 3.2 oli ilusti välja toodud, et "Arvustustehnika toimetamine garantiihoolduseks OX Eesti hooldusosakonda ja tagasi toimub Kliendi kulul. Erandiks on juhud, kui seadmele kehtib On-site garantii. Sellisel juhul tehakse garantiiremont seadme paiknemiskohas." Kuna televiisor minu arusaamade järgi arvutustehnika alla ei kuulu, siis tegin asjas ka väljatrüki paberkandjale ning võtsin uuesti ühendust nende infotelefonil. Uurisin siis et mis punkti alusel nad nõuavad, et ma asja oma kuludega neile saadaksin ja ennäe imet... mulle loeti ette sama punkt, sellepeale proovisin neile selgeks teha et telekas ei ole ju arvutustehnika. Vastuseks sain niipalju, et nemad mõtlevad selle punkti all kõiki tooteid, mis on OX.ee lehelt tellitud. Selleks korraks kõne läbi, läksin uuesti nende kodukale ja 10-20 minutit hiljem avastasin juba muudetud punkti, mis seekord sisaldas: 3.2 Veebipoest OX.ee ostetud kauba toimetamine garantiihoolduseks OX Eesti hooldusosakonda ja tagasi toimub Kliendi kulul. Erandiks on juhud, kui seadmele kehtib On-site garantii. Sellisel juhul tehakse garantiiremont seadme paiknemiskohas. Veel mõni minut edasi ja seekord tehti mulle kõne nende infotelefonilt: Nemad leidsid Eestis volitatud garantiiremondi teostaja ja mina saatku ikka oma kuludega asi nende esindusse ning edasised kulud on nende kanda. Kuna ma ikka rahule ei jäänud, siis oli jutt suht lühike ja edasised asjad lubasin juba läbi tarbijakaitse ajada.
Ehk siis 2 korda rääkisid nad enda reeglite vastu, mis mustvalgel kirjas. 1) arvutustehnika transpordi maksab kinni klient 2) mina maksan ainult transpordi nende esindusse (ehk siis seekord nende enda kahjuks)... kuigi nende lehel kirjas, et transport tuleks tasuda nende hooldusosakonda ja tagasi.
Tarbijakaitsega pole veel olnud aega ühendust võtta, aga seda teen ma kindlasti esimesel võimalusel.
Edasisi kommentaare ja arvamusi ootan kõigilt, kes pole OX Eesti`ga seotud, kuna neil oli võimalus omapoolseteks pakkumisteks ja kommentaarideks minu e-mailile.
|
|
| Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lexx_OX
HV vaatleja

|
27.01.2009 20:30:52
|
|
|
Nagu ma juba ütlesin, et kui me saadame tooded remondist kliendile tagasi siis ise maksame transpordi kulud, alati! Miks ma ei vastanud Teile 1 tunni jooksul? Selle pärast, et proovisin leida autoriseeritud hoolduskeskus Ida-Virumaal, kes võivad tegeleda Teie teleri remondiga. Kahjuks Ida-Virumaal need esindised ei ole. Pärast, täna ma ise helistasin Teile ja ütlesin, et ainuke hoolduskeskus asub Tallinnas ja me ootame toode meie kontoris.
| MMx kirjutas: |
| Edasisi kommentaare ja arvamusi ootan kõigilt, kes pole OX Eesti`ga seotud, kuna neil oli võimalus omapoolseteks pakkumisteks ja kommentaarideks minu e-mailile. |
ma arvan, et see ei ole õigesti
Softkey - Tarkvarakaubamaja |
|
| tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
27.01.2009 20:44:14
|
|
|
kas pole mitte nii, et klient tasub garantiikorras vahetamise transpordikulud poe ja enda vahel ise?
St mõlemas suunas.
Tea kas keegi ka tähele pannud on, kas nüüd laomüügis on ka reaalne allahindlus või nagu jõuludel oli?
|
|
| Kommentaarid: 118 loe/lisa |
   |
103 |
|
| tagasi üles |
|
 |
borru
HV veteran

|
27.01.2009 20:48:14
|
|
|
| päris segane värk selle garantiiga ikka. pakun väljam, et ox.ee-st tellitud odavam kaup visatakse lihtsalt minema kuna ei viitsita jändama hakata ja enam ei tellita sealt lihtsalt.
|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dellu
Kreisi kasutaja
|
28.01.2009 01:52:11
|
|
|
Sellest on enne ka arvutifirmade teemades juttu olnud (äkki oli arvutikeskus), kus oli sama garantii teema üleval. Seal on ka palju viidatud seaduse punktile, kus on öeldud, et garantii korraldamise kulud tasub müüja. Lõpuks on seal ära toodud ka Tarbijakaitse seisukoht: ehk siis tõesti on mõeldud, et Müüja vastutab kulude eest, mis on seotud tema kontor kuni volitatud remonditöökoda ja tagasi. Kliendi <-> Ostja suunal liikumise eest maksab klient (mõelge mis siis saab, kui ma näiteks Soome tellin kauba ox.ee-st. Nemad peaksid siis kulud maksma?). Teatud tooted saab ostuarve alusel tõesti klient otse volitatud remondikohta viia (näiteks Samsungi LCD oli üks sellistest - sõber vähemalt viis kiirema liikumise jaoks ise otse kohale ja käis ka pärast järgi).
_________________ Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus
Navigatsiooniseadmete müük ja rent, IT toodete müük |
|
| Kommentaarid: 150 loe/lisa |
   |
3 :: |
134 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lexx_OX
HV vaatleja

|
28.01.2009 11:46:15
|
|
|
Täpselt nii.
Softkey - Tarkvarakaubamaja |
|
| tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
28.01.2009 14:29:15
|
|
|
Nüüdseks siis ka teine õnnestunud ost OX.ee keskkonnast, siiani kõik toiminud nagu lubatud
|
|
| Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
28.01.2009 17:15:15
|
|
|
Ei saa salata, siin töötab loogika mõlemat pidi, kuigi mina oletaks, et kõige loogilisem oleks selline muster, kus lõppkokkuvõttes kannab transpordi ja muud kulud garantii perioodil toote valmistaja, sest tema toote vea tõttu kogu trall aset leiab. Asju ajab aga klient arvutifirmaga, kes kompenseerib kõik kulud ning pärast esitab arve tootjale. Loomulikult tähendaks see ka seda, et kui garantii käigus peaks selguma, et viga on tekkinud toote väärkasutamisel vms, siis maksaks klienti firmale jälle kulud kinni. Alati peaks ikka vastutama see, kellest saab probleem alguse. Mis soomes ostetusse puutub, siis kindlasti on siin eraldi kord mis reguleerib rahvusvahelise garntii tegemise tingimusi. A la omas riigis maksab arvuti firma kinni (arve valmistajale), aga kuni selleni (soomest eestisse siis) maksab klient, sest arvutifirma ega valmistaja pole ju süüdi, e t klient ostetud toodet tahab regiooniväliselt kasutada.
Kas selline stsenaarium on utoopia?
_________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ezh
HV kasutaja
|
28.01.2009 17:57:29
|
|
|
Aeron, kui klient on valmis maksma lisaks müügigarantii teenuse (nagu On-Site) eest, siis miks mitte? Aga ükskõik millise teenuse eest tuleb maksta kas ostu hetkel, või juhtumi olukorras.
Sama asi on autoga. Kui midagi katki läheb, siis tuleb see endal töökotta tuua.
|
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
28.01.2009 18:12:14
|
|
|
Korrektsioon, see on selle pärast nii, et 99% inimestest ei tunne seadust ja kui juba autodest rääkida, siis nt Lexus kompenseerib nii kulud, kui majutuse, kui autoga mingi aja jooksul tee peale jääd valmistaja vea tõttu (ofc on see müügikampaania osa, aga reaalsus on see, et inimestel oleks õigus sellega kohtusse minna soovi korral ja autovalmistajad saaksid vastu päid ja jalgu tõenäoliselt, seega vältimaks ebameeldivusi, tehakse kohe, juba ennetav positiivne samm, ja kasutatakse olukord oma kasuks ära). Kui see asi peaks tarbija kaitsesse minema, siis on OX'il kellad, sest võlaõigusseaduses nagu MMx ühes teises foorumis jõudis mainida on kirjas selline rida:
Suurte asjade puhul kutsuge kaupmees koju vaatama või leppige kokku asja transportimise osas - VõS § 222 lõige 4 "Müüja kannab asja parandamisega või asja asendamisega seotud kulud, eelkõige veo-, posti-, töö-, reisi- ja materjalikulud."
Seega, ei ole firmal sõltumata tootest garantii tegemisel korral mingit virisemise ruumi va juhul, kui teama enda garantii tingimustes, mille kasutamiseks on nad saanud kliendilt nõusoleku, on kirjas teisiti. Minu teada on veel selline tendents täiesti kehtiv, et kahetimõistetavuse korral on seadus alati nõrgema ehk siis antud juhul tarbija teenistuses.
Mis puutub veel Soome-Eesti näitesse, siis ma arvan, et mul oli õigus, kuna seadus kehtib Eestis, siis vasutab müüa ka transpordi eest Eestis, ostja asi on ese Eestisse saada.
_________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ezh
HV kasutaja
|
28.01.2009 18:18:18
|
|
|
Aeron, jah, kõik on õige. Tooge meile katkised tooted ja tulge neile pärast parandamist ise järele. Muud kulud võtame enda.
Aga otse garantiiremonditöökotta saatmine on kiirem ja postikulud jäävad sama.
|
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
28.01.2009 18:39:58
|
|
|
Sa vist ei saanud aru, seadus kaitseb ostjat, sest ta ei vastuta ostetud toote defektide likvideerimisel kaasneva lisakulu eest, sest nii ta ju põhimõtteliselt rikke korral maksad rohkem toote eest. Ma saan aru, et sellega kaasneb firmale suur võimalik lisakulu, aga see kuidas firma oma riske maandab on juba tema oma asi ja tarbijat ei puuduta. Tarbijakaitse kodukalt selline lugemine sulle:
Mis on mul õigus nõuda müüjalt?
Teie õigused müüjalt nõuda on ära toodud VõS § 101 lõikes 1, kuid valdava enamuse probleemide praktilisel lahendamisel lähtutakse esmalt ikkagi VõS § 222 lõikes 1 toodud ostja õigustest - ostjal on õigus nõuda müüjalt asja parandamist või asja asendamist.
Kuidas asja puudust müüjale näidata?
Kui puudusega asi on väikesemõõduline, minge kauplusesse ja näidake viga müüjale.
Suurte asjade puhul kutsuge kaupmees koju vaatama või leppige kokku asja transportimise osas - VõS § 222 lõige 4 "Müüja kannab asja parandamisega või asja asendamisega seotud kulud, eelkõige veo-, posti-, töö-, reisi- ja materjalikulud."
Kui asi veel peenemaks ajada, siis ilmselt järeldub viimasest lõigust ka, et isegi kui ma toon ise oma tavaari kohale, siis on mul õigus esitada toomisega tekkinud kulud ettevõttele. Mis teoreetiliselt on õige, ei ole ju klient ostnud endale võimalust kulutada oma raha ja aega arvutifirmasse sõiduks vaid pigem osteti 2 aastat rahulikku kasutust.
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
28.01.2009 18:56:10
|
|
|
ei tea kui suur paanika lahti läheks, kui see seda seadust lõpuks järgima hakatakse. (firmade osapoolelt)
Krt mis siis kui mõni tuleb lennukiga kohale, makstakse reisiarve kinni?
|
|
| Kommentaarid: 118 loe/lisa |
   |
103 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dellu
Kreisi kasutaja
|
|
   |
134 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MMx
Kreisi kasutaja

|
28.01.2009 20:48:45
|
|
|
| Kas siis OX Eestil on tõesti nii raske oma eksimust tunnistada garantiijuhendi punkti 3.2 osas, mis pärast minu kõnet kiiremas korras ümber sõnastati. Oli ju seal selgelt kirjas ainult ARVUTUSTEHNIKA toimetamise kohta OX esindusse ja tagasi ning muust tehnikast/elektroonikast polnud sõnagi.
|
|
| Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ezh
HV kasutaja
|
28.01.2009 23:22:55
|
|
|
MMx, see arvutustehnika oli seal ämmu aega tagasi kirjutatud kuid kaubavalik sai laiem. Pluss telekad meie ajal on samuti "arvutid" protsessoridega.
Pärast seda teks oli muudetud ja hetkel vaatame kõik punktid üle.
|
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dellu
Kreisi kasutaja
|
|
   |
134 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
29.01.2009 11:21:52
|
|
|
| Ezh kirjutas: |
MMx, see arvutustehnika oli seal ämmu aega tagasi kirjutatud kuid kaubavalik sai laiem. Pluss telekad meie ajal on samuti "arvutid" protsessoridega.
Pärast seda teks oli muudetud ja hetkel vaatame kõik punktid üle. |
- kelle probleem see on?
Ärme lähe naljakaks kätte. Teleka ja Monitori vahele saab ikka kenasti joone tõmmata ning millegi pärast ka ettevõtted kes neid toodavad , et nimeta oma tooteid arvuti telekateks vms. Samuti on kõikvõimalikes liigitustes need ikka lahus. Halva maitse jätab suhu ka asjaolu, et kohe hakati reegeleid muutma, (iseenesest on see loomulikult arusaadav, sest kui klient juhib tähelepanu mingile punktile, mis pole päris nii kui peab, siis ofc muudetakse see ära) aga siin tuleks võtta arvesse, et klient ei ole ju süüdi teie näpukate pärast. Mis mõte on tingimustel, kui neid ebamugavuse korral muudetakse? Hulka lihtsam oleks vaese mehe teleka kulud võtta enda peale (ei ole ilmselt ettevõttele super kulu ning kokkuvõttes on inimesel õigus seda nõuda) ning siis kujundada oma tingimused nii ümber, et tulevikus ei peaks neid kulusid kandma - nt pange garantii tingimustesse sisse punkt, et klient toob ise oma tõrkelise riistvara teieni ning ostu sooritamisega kinnitab nõustumist garantii tingimustega vms. Väga lihtne ju tegelikult. Praegu ärplete siin seaduse piirimail oma vigu õigustades mingite sadade kroonide pärast - tobe.
Pange asjad perspektiivi - jah, see oli meie viga, sorry, nüüd muudame ära, aitäh, et juhtisite tähelepanu, teie teleka kulud katame ära. Riistvata kommuun hoiab kokku ja võite suhteliselt kindlad olla, et teid soovitatakse tulevikus ja tullakse teie juurde ostma tagasi (= raha muide). Nüüd aga on paarisaja krooni eest halb maitse suus ja need võimalused on hulka väiksemad isegi, kui nõustute asju ajama nagu kord ja kohus. Ei ole väga hea turunduslik mõtlemine.
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
29.01.2009 11:32:22
|
|
|
Ma nagu ei saa aru, mis asja te siin jahute selle transa osas... Seaduses on kirjas ja ka eelpool toodi see lõik välja: VõS § 222 lõige 4 "Müüja kannab asja parandamisega või asja asendamisega seotud kulud, eelkõige veo-, posti-, töö-, reisi- ja materjalikulud."
Ja igasugused omakirjutatud müüjapoolsed tingimused peavad olema vastavuses seadusandlusega, vastasel juhul on need tingimused õigustühised.
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
| Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
385 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
29.01.2009 11:38:13
|
|
|
Oletan ,et omavahelised kokkulepped kahepoolsel nõusolekul võivad olla ka vastuolus, kui kõik osapooled on nõus, aga see eeldab seda, et need kokkulepped on sõlmitud. Antud juhul tähendaks see, siis seda, et garantii tingimustes on kokkuleppitud ja kliendilt võetud informeeritud nõusoleku kinnitus - allkiri vms. Midagi sellist aga pole, garantii tingimused on mingi hägu ja seega lähtume seadusest.
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 29.01.2009 15:03:05, muudetud 1 kord |
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
29.01.2009 11:48:52
|
|
|
Hmm, minu teada võin ma kirjutada alla ka paberile, mis lubab naabrimehel mulle nuga selga lüüa, kui naabrimees seda teeb, siis hoolimata minu allkirjast karistatakse teda tapmise või raskete kehavigastuste tekitamise eest.
Ehk siis igasugu lepingud peavad ka olema seadusega kooskõlas, hoolimata sellest, kes sinna mida alla on kirjutanud. Ja mine proovi sa notari juures mõnda sellist lepingut kinnitada, mis pole seadusega kooskõlas.
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
| Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
385 |
|
| tagasi üles |
|
 |
soulshaker
HV Guru

|
29.01.2009 14:15:15
|
|
|
| bigmarx kirjutas: |
Ma nagu ei saa aru, mis asja te siin jahute selle transa osas... Seaduses on kirjas ja ka eelpool toodi see lõik välja: VõS § 222 lõige 4 "Müüja kannab asja parandamisega või asja asendamisega seotud kulud, eelkõige veo-, posti-, töö-, reisi- ja materjalikulud."
Ja igasugused omakirjutatud müüjapoolsed tingimused peavad olema vastavuses seadusandlusega, vastasel juhul on need tingimused õigustühised. |
Kas põhimõtteliselt siis välismaalt ostetud kraami puhul kehtib samuti Eesti seadus või siiski selle riigi seadus, kuhu toode saadetakse? Oletame et kaup sai Saksamaalt tellitud. EU sees peaksid need seadused vist samad olema?
|
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
219 |
|
| tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
29.01.2009 14:50:23
|
|
|
soulshaker,
"Ostude sooritamisel Euroopa Liidus, sh ka Norras ja Islandil, oled tarbijana kindlustatud enam-vähem ühesuguste õigustega kõikides liikmesriikides. Kuigi mõne riigi seadusandlus võib anda tarbijale kõrgema kaitstuse taseme, on Euroopa Liidu õigusaktidega kehtestatud madalaim tarbija õiguste tase, millega saab tarbija igas liikmesriigis kindlasti arvestada."
Lisaks loe:
http://www.consumer.ee/
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Schwalbe G-One Allround rehvid - 2tk/30€
M: Shimano XT kiirkinnitused - 2tk/15€ |
|
| Kommentaarid: 368 loe/lisa |
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
soulshaker
HV Guru

|
29.01.2009 15:05:01
|
|
|
| beastbeats kirjutas: |
soulshaker,
"Ostude sooritamisel Euroopa Liidus, sh ka Norras ja Islandil, oled tarbijana kindlustatud enam-vähem ühesuguste õigustega kõikides liikmesriikides. Kuigi mõne riigi seadusandlus võib anda tarbijale kõrgema kaitstuse taseme, on Euroopa Liidu õigusaktidega kehtestatud madalaim tarbija õiguste tase, millega saab tarbija igas liikmesriigis kindlasti arvestada."
Lisaks loe:
http://www.consumer.ee/ |
Ühesõnaga kui mul on ostetud telekas Saksamaa e-poest, siis idee poolest peavad nemad ka transpordi lähimasse garantii teostamise kohta ise organiseerima (kinni maksma sinna transpordi).
|
|
   |
219 |
|
| tagasi üles |
|
 |
masterx
HV veteran

|
30.01.2009 00:27:07
|
|
|
tellisin sellise toite, (2009-01-26 00:15:10) makstud,
http://www.ox.ee/est/product/83550
seal kirjas on , et Tarneaeg: 7 tööpäeva.
Profiilis näitab täitmise tähtaeg 04.02.2009, et kuda 7-e päeva 10-neks muutub?
edit;
Saab tellida (olemas partneri laos):
Pealegi, ma ei saa aru, kuda Tallinnast Pärnu saatmine nii kaua aega võtab, kuigi näidatud, et olemas partneri laos?
|
|
| Kommentaarid: 178 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
30.01.2009 00:28:40
|
|
|
Järjekordne negatiivne kogemus: tellisin 27.01 välise kõvaketta, laoseisuks näitas, et kohapeal olemas - täna tuli kiri, et kahjuks pole võimalik tarnida toodet, kuna see on otsas
Loodetavasti saan seekord raha kiiremini tagasi, kui viimati - ei tahaks taaskord "laenukontor" olla
P.S tellimus 9784
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Schwalbe G-One Allround rehvid - 2tk/30€
M: Shimano XT kiirkinnitused - 2tk/15€ |
|
| Kommentaarid: 368 loe/lisa |
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
soulshaker
HV Guru

|
30.01.2009 00:50:19
|
|
|
Kuidas see tarneaeg siis täpsemalt on. Kui on kirjas et 1-2 päeva, kas see tähendab et mina saan 1-2 päeva jooksul kätte, või tähendab see seda et te komplekteerite 1-2 päeva ja siis tarnite minuni 1-2 päeva ja siis mina saan arvatavasti mitte varem kui 4 päeva pärast toote kätte?
Juhul kui tegu on teise variandiga, see kodulehekülg on ju eksitav, oder was?
|
|
   |
219 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dellu
Kreisi kasutaja
|
30.01.2009 01:16:20
|
|
|
| masterx kirjutas: |
edit;
Pealegi, ma ei saa aru, kuda Tallinnast Pärnu saatmine nii kaua aega võtab, kuigi näidatud, et olemas partneri laos? |
Ma ei saa küsimusest aru? Lugemisega probleeme? 7 tööpäeva ehk 27.01 (1), 28.01(2), 29.01(3), 30.01(4), 2.02(5), 3.02(6), 4.02(7).
|
|
   |
134 |
|
| tagasi üles |
|
 |
masterx
HV veteran

|
30.01.2009 01:41:10
|
|
|
| dellu kirjutas: |
edit;
Pealegi, ma ei saa aru, kuda Tallinnast Pärnu saatmine nii kaua aega võtab, kuigi näidatud, et olemas partneri laos? |
Ma ei saa küsimusest aru? Lugemisega probleeme? 7 tööpäeva ehk 27.01 (1), 28.01(2), 29.01(3), 30.01(4), 2.02(5), 3.02(6), 4.02(7). |
Natuke sassi läinud jah aga 26 peaks ka kaasa arvatud olema, kuna hommikul enne 8-eksat makstud
|
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dellu
Kreisi kasutaja
|
30.01.2009 16:40:01
|
|
|
edit;
Ma ei saa küsimusest aru? Lugemisega probleeme? 7 tööpäeva ehk 27.01 (1), 28.01(2), 29.01(3), 30.01(4), 2.02(5), 3.02(6), 4.02(7). |
Natuke sassi läinud jah aga 26 peaks ka kaasa arvatud olema, kuna hommikul enne 8-eksat makstud
 |
Üldistes enamustes kohtades on kirjas, et tellimused peavad olema kinnitatud ja tastutud enne näiteks kella 16-ja. Tellimused partneritele saadetakse tavaliselt korra päevas õhtuti, ma muidugi ei tea kuidas see oxis on. Öösel ju niiehknaa keegi su tellimusega midagi ei tee. Pankadevahelised maksed vähemalt Hansapanga kontole jõuavavad tavaliselt nii 9-10 vahel alles (kui nad on tehtud õhtul peale tööpäeva lõppu ja öösel). Seega reaalselt näeb firma su raha laekumist alles sellel kellaajal. Seega mina loeks ikkagi alates 27
|
|
   |
134 |
|
| tagasi üles |
|
 |
masterx
HV veteran

|
31.01.2009 21:58:56
|
|
|
Üldistes enamustes kohtades on kirjas, et tellimused peavad olema kinnitatud ja tastutud enne näiteks kella 16-ja. Tellimused partneritele saadetakse tavaliselt korra päevas õhtuti, ma muidugi ei tea kuidas see oxis on. Öösel ju niiehknaa keegi su tellimusega midagi ei tee. Pankadevahelised maksed vähemalt Hansapanga kontole jõuavavad tavaliselt nii 9-10 vahel alles (kui nad on tehtud õhtul peale tööpäeva lõppu ja öösel). Seega reaalselt näeb firma su raha laekumist alles sellel kellaajal. Seega mina loeks ikkagi alates 27 |
Ah vahet pole, arvestasin veits valesti, tööpäeva värki (muidu dr.peep ajast on meeles, et video oli parneri laos soomes ja minuni jõudis kaart kolmandal või neljandal päeal)
Vähemalt hetkel näitab juba kullerile edastatud. 8)
http://www.ox.ee/est/product/105148
Selle hinnaga võtaks kohe 10-e tükki
|
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M3-Marek
HV kasutaja
|
01.02.2009 16:40:43
|
|
|
| beastbeats kirjutas: |
soulshaker,
Lisaks loe:
http://www.consumer.ee/ |
siin EU direktiiv tarbekaupade müügi ja nendega seotud garantiide teatavate aspektide kohta http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31999L0044:ET:HTML
|
|
   |
17 |
|
| tagasi üles |
|