Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  E-mail ja spämm märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Taavi_R
HV Guru
Taavi_R

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.01.2009 03:45:31 E-mail ja spämm vasta tsitaadiga

On olnud juttu, et 'e-kirja saatjaid' võib karistada spämmimises.

Asi selline. Koolitustega tegelev firma. Peale koolitust küsitakse arvamust. Ankeedi peale läheb ka inimese nimi, telefoninumber
ja e-mail. Andmed kogutakse firma andmebaasi. Samamoodi kogutakse sinna firmade kontaktid, kellega koos on tehtud koostööd
või mingil muul viisil suheldud.

Kas ma võin saata nendele e-mailidele koolituspakkumisi? E-maili all on ilusasti kiri ja link, kui ei soovita enam pakkumisi saada.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
muusik
HV kasutaja

sõnum 16.01.2009 11:31:33 vasta tsitaadiga

Enne koolitama asumist küsige näiteks luba, et kas sinu E-maili võib kasutada edasiste koolituspakkumiste jaoks.

Või siis panna see tingimustesse nõudena, et võidakse kasutada sinu enda ettevõtte poolt ka muude pakkumiste saatmiseks.
Kommentaarid: 50 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 49
tagasi üles
Taavi_R
HV Guru
Taavi_R

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.01.2009 11:40:15 vasta tsitaadiga

See on tõesti üks idee. Aga hetkel on üle 3000 inimese, kelle e-mail juba on olemas. Mis nendega teha icon_smile.gif
nene
Kreisi kasutaja
nene

sõnum 16.01.2009 12:46:18 vasta tsitaadiga

Minu arvates liigitub see siiski spämmimise alla, kuid võibolla sellise spämmimise alla, mille peale ma väga ei pahandaks.

Oleneb muidugi ka, kas need 3000 inimest käisid koolitusel oma kulu ja kirjadega, sest kui mingi asutus nende eest hoopis maksis, siis oleks õigem saata pakkumine tollele asutusele, mitte koolitusel käinutele.

Eesti seaduste järgi see minu teada aga ebaseaduslik pole. Infoühiskonna teenuse seaduses on üks punkt, mis keelab saaja eelneva nõusolekuta reklaampakkumiste saatmise, kuid see kehtib vaid neile ettevõtetele, mis osutavad oma teenust interneti kaudu. Kui seda punkti nüüd just millagi kõigile ettevõtetele laiendatud pole. Samas kui seadus otseselt ei keela, ei tähenda, et see oleks hea asi.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Absona
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.01.2009 13:59:38 vasta tsitaadiga

Riigiteatajast saad vaadata, mis on spämm ja mis mitte. Link. §6 peaksid abi saama.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
muusik
HV kasutaja

sõnum 16.01.2009 14:38:50 vasta tsitaadiga

Soovimatu spämm võib siiski sinu ettevõte niiöelda mainet kahjustada (oleneb, kas on vingujaid või mitte) - ja kui vinguma hakataks, siis oleks sul hea näidata tingimustesse - et ise olid nõus.

Seega, your turn.
Kommentaarid: 50 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 49
tagasi üles
gnoom
HV veteran

sõnum 16.01.2009 21:23:27 vasta tsitaadiga

nene kirjutas:
Minu arvates liigitub see siiski spämmimise alla, kuid võibolla sellise spämmimise alla, mille peale ma väga ei pahandaks. .

Mina küll ei pahandaks kui ma olen kusagil eelnevalt osalenud ja hiljem mulle sealt pakkumisi saadetakse. Jõuan ma nüüd küll kõiki asju ise meeles pidada. Ja üldiselt eestkeelseid kirju laekub nii vähe võrreldes muukeelsega, et neid on lausa rõõm kohe kohata. icon_smile.gif

Vot need m***i pikendavad pakkumised hakkavad vastu. Sai siin korra kunagise klassivennaga arutatud, et kui iga sellise pikenduse pakkumise vastu võtaks, siis oleks varsti kaablitrumlit vaja, kuhu see vihmauss peale kerida. icon_rolleyes.gif

Teema küsimuse kohta ka veel. Kuna soovimatu pakkumine on spämm, siis alusta oma kirja nii:
Lugupeetud härra Nugis kas te sooviksite meilt saada alljärgneva sisuga pakkumist.
Ja siis kirjutad allapoole oma pakkumise.
Inimene loeb läbi ja kui soovib siis saadad uuesti ja kui vastab et ei soovi, siis ei saada.
Lihtne. icon_wink.gif
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 18.01.2009 11:18:21 vasta tsitaadiga

Kui inimesega on eelnev kontakt olnud, siis mina sellise asja peale ei pahandaks. Mitte väga. Küll aga olen telefonitsi "kõnelnud" ühe koolituste tegijatega, et minul pole nendega mingit kokkupuudet olnud ega huvitu neist ja üleüldse võiksid oma meili lõppu panna lingi automaatseks maha võtmiseks, sest mulle ei meeldi see reply värk. Teisel pool oli üsna õnnetu naine, kes ütles it-inimene olevat saamatu ja see andmebaasist maha võtmine nüüd enam ei töötavat aga vähemalt järgmiseks kirjaks oli see link olemas ja rohkem pole ma neist kuulnud.
Olen ka teistele pakkujatele mõnikord tungivalt märku andnud, et nende tegevus ehk ühepoolne algatus on ebameeldiv ja annab vastupidise efekti. Kui nende kaupa peab müüma mõne sendi maksva reklaami eest, siis andke andeks aga ma ei anna teile isegi tikutoosi raha, rääkimata bensiinist.
Selle kirja plaanijale aga soovitan alustada(garanteeritud tulemus umbes 2 % läbivaatajaid):
Lp. Firma juhtivtöötaja! (gsmvalve.ee späm)
Tere, kallid fotosõbrad! (www.fak.ee)
Tere! Palun leia 5 minutit, et vaadata seda pilti ja lugeda reklaami! (Kristjan Kruus, viit.ee) See on muidugi eriti hea icon_lol.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  E-mail ja spämm
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.