Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Kui suurt mälukaarti E-300 suudab kasutada? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 14.01.2009 09:09:39 Kui suurt mälukaarti E-300 suudab kasutada? vasta tsitaadiga

On plaan soetada 16 või 32 GB CF kaart.
Oskeb keegi öelda, kui suurt CF kaarti E-300 suudab tarbida? Firmware 1.4. Endal pole üle 4 GB võimalust proovida olnud.
Teoreetiliselt on piiriks FAT32 kuid praktikas enamasti see nii pole.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 15.01.2009 15:33:36 vasta tsitaadiga

Puhtalt huvipärast, et miks üldse nii suurt kaarti vaja on? St mina isiklikult eelistan tavaliselt portsu väiksemaid kaarte ühele suurele, st kui mingi kaart juhtub saba andma, siis hävib ainult osa pilte, mitte kõik 16gb, mis on päris aukartustäratav ports pilte. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 15.01.2009 18:50:25 vasta tsitaadiga

on plaanis pikem reis, mille vältel pole võimalust kaarte tühjendada.
lihtsam omada üht suurt kui mitut väikest.
aga point õige - eks ta ole kõigi munade ühte korvi panek küll. mõtlen sellele.

tagasi üles
Artur R.
HV veteran
Artur R.

sõnum 16.01.2009 03:31:07 vasta tsitaadiga

Ma võtaks pigem mitu väiksemat kui 16GB. Vahetamine pole just teab mis tüütu tegevus ja ega nad võta ju mingit ruumi ka. Peaasi, et mõnda lihtsalt reisil ära ei kaota.
Kommentaarid: 94 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 85
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Taixxx
HV vaatleja
Taixxx

sõnum 16.01.2009 14:39:23 vasta tsitaadiga

Puhtalt huvi pärast küsin, et kui palju on teil endal juhtunud et kaart annab suusad ja palju te teate selliseid juhtumeid?

P.S. ei taha selle postitusega kumbagi varianti propageerida... lihtsalt teada.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Artur R.
HV veteran
Artur R.

sõnum 16.01.2009 15:22:56 vasta tsitaadiga

Minul pole juhtunud taolist asja, aga sõbral küll. Õnneks tal olid kaotsiläinud pildid juba ka arvutis olemas. Ise enne reisi küll ei mõtle selle peale, et äkki pildid lähevad kaduma vms. Pigem vaatan, et piisavalt mälu oleks kaasas, kas siis ühe kaardi või mitme näol.
Kommentaarid: 94 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 85
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.01.2009 16:40:14 vasta tsitaadiga

Mul on 2x ilmnenud Canoni puhul, et kaamera ei suuda enam kaardile pilte kirjutada... 70% piltidest taastati photopointis ja anti uus kaart vastu, aga ikkagi ebamugav kogemus. A no ma saan kõik oma tööd 1GB kaardiga aetud, ei leia, et pean ennast segaseks pildistama ja siis pärast reisi kodus 2 nädalat pilte sorteerima kuna mingist mägedes elavast kukest olen 400 pilti klõpsinud.
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 16.01.2009 16:45:41 vasta tsitaadiga

Mul on ühe korra juhtunud, et kaart andis suvalisel hetkel otsad.

Lisaks olen ühel juhtumil kohanud mälukaardi kogemata formattimist. Laenasin inimesele teise kaardi ja kodus tagasi olles sai pildid päästetud. Kui teist kaarti poleks olnud, siis oleks tal raske valik olnud - kas lõpetada pildistamine või kaotada seni tehtud pildid.

Samuti tean juhtumit, mille puhul backupimiseks kaasas olnud seade vedas alt ja osad pildid sinna millegipärast ei salvestunud. Selgus see paraku reisilt tagasi jõudes. Ning inimene oli kaardi juba uuesti kasutusele võtnud. Üritasin sealt veel midagi päästa, aga oli kõik üle kirjutatud.

Nii et jah, ikka juhtub. Mul on kõige suuremaks kaardiks hetkel 8GB, samuti on üks 4GB ja 2GB kaart fotokotis. Kui RAWi pildistada, siis ega see 8GB nii suur polegi, jpg puhul on juba teine lugu.

Igatahes ühe suvel plaanis oleva 3 nädalase reisi jaoks plaanin ma paar 4-8GB kaarti juurde võta. icon_rolleyes.gif

tagasi üles
gne
HV kasutaja
gne

sõnum 16.01.2009 19:01:47 vasta tsitaadiga

Mul oli Itaalia reisi ajal selline juhus, et kaart hakkas täis saama ja sai kohalikust elektroonika poest uus 1 gb cf ostetud. Klõpsisin kõvasti aga kätte sain sellelt kaardilt vaid mõne kaadri. Peetis oli krt. Saatsin asja Itaaliasse postiga tagasi ja kolme kuu pärast saabus mulle uus vastu icon_rolleyes.gif
Hendrique
HV kasutaja
Hendrique

sõnum 20.01.2009 21:50:21 vasta tsitaadiga

Minul lakkas üks Lexari Memory Stick eelmisel aastal töötamast. Ühel hetkel andis pildistamise ajal "file errori". Kaarti formaatida saab, aga kui kaamera hakkab pilti mälukaardile salvestama, tuleb kõigepealt "format error" ja siis "file error". Ise pole selle kaardiga viitsinud enam jännata, kuna teise kaardiga töötab kõik ilusti.
Ka mina soovitaks muretseda pigem kaks või enam väiksema mahuga kaarti kui ühe hiigelsuure. 32 GB on fotokaamera jaoks overkill - ca 6500 pilti (a 5 MB, 10 megapiksliga JPEG-s).
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 10
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 20.01.2009 23:08:03 vasta tsitaadiga

8 megapiksli juures on pildi suurus 13,9 MB, 4GB kaardile mahub neid 229.
tagasi üles
Hendrique
HV kasutaja
Hendrique

sõnum 21.01.2009 02:10:15 vasta tsitaadiga

Ma ise pildistan reisipilte tavaliselt JPEG-s, seepärast tõingi selles võrdluse..., aga mis algsesse küsimusse puutub, siis E-300 toetab ju FAT-32 failisüsteemi, seega ei peaks suurte kaartidega muret olema. Isegi kui FAT-32 tuge ei oleks, formaadiks kaamera suuremahulise kaardi lihtsalt FAT-16 failisüsteemis. CF-kaartide ühilduvusprobleemid seisnevad pigem kiiruses kui mahus.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 10
tagasi üles
posthuman
HV Guru
posthuman

sõnum 22.01.2009 12:54:18 vasta tsitaadiga

Taixxx kirjutas:
Puhtalt huvi pärast küsin, et kui palju on teil endal juhtunud et kaart annab suusad ja palju te teate selliseid juhtumeid?

P.S. ei taha selle postitusega kumbagi varianti propageerida... lihtsalt teada.

täiesti olemas omal käel selline juhus. olgugi jah, et 2003 aastal ja miski digiseebiga reisil olles. lihtsalt kaart küttis end kuumaks ja jäi vigaseks. kaamera ütles vaid cf error. tegu ei olnud veel kõige odavamast seeriast pärit kaardiga.
ja juhuseid tuttavatega on ka täiesti olemas. ühes pulmas ütles üks klots üles. õnneks kasutas inimene palju väikseid ja seetõttu ei olnud kadu väga suur. temal oli veel extreme III.
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 67
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 23.01.2009 15:32:06 vasta tsitaadiga

trebla kirjutas:

mis formaadis see 13,9 tuleb? mul isegi olympuse raw 10mpix võtab 8mb, ja väikse compressiga jpeg miski 5MB suuruse faili.
Endal kunagi ammu 256MB CF hakkas kalama: bad sectorid tekkisid, st teatud kohtades tehtud pildi kaardile ei olnud välja loetavad. võtsin kohe uue asemele.

Ise kasutan 4GB CF-i, backupiks on hetkel üks vana 512MB aeglane kingston, jäi lihtsalt kuskilt üle. Plaanis on veel üks 4GB võtta, igaks juhuks kui täis saab. Kuna pikematel reisidel niikuinii läpakas kaasas, siis sinna backupin.

Nüüd väike WARNING: ostsin just 16GB USB pulga, PQI, special väikse mõõduga (alla 5cm pikk). odav oli ka: miski 500 kr. sain vaid paar nädalat kasutada, kui ära suri. suure mahutavusega usb pulkadel ei ole enam metallist PIN-id, nagu tavaliselt, aga metallist rajad (nagu emaplaadil või graafikakaartidel) ja neid on pinidest rohkem. Nende vahel tekkis mingi lühis, mis pulga pessa pistmisel tegi pulga korpuse tulikuumaks. no ja vajalik data ka läks icon_sad.gif (õnneks mitte kriitiline). ehk siis hoiatusinfo neile, kes suuri USB pulki backupiks kasutavad.
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 23.01.2009 15:39:03 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:
trebla kirjutas:

mis formaadis see 13,9 tuleb? mul isegi olympuse raw 10mpix võtab 8mb, ja väikse compressiga jpeg miski 5MB suuruse faili.

Kuni E-500'ni kasutas oly pakkimata raw formaati, mis võttiski umbes niipalju ruumi, uuemate 10mp kaamerate puhul kasutab oly juba kadudeta pakkimisega raw formaati, mis tänu sellele alla 10mb jääb.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Kui suurt mälukaarti E-300 suudab kasutada?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.