Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Rasmus
HV veteran
|
12.01.2009 14:46:22
Iptables.conf seadistamine, et lubada teatud porte välja. |
|
|
Tere!
On olemas host, millel jookseb teatud rakendus, mis vajab teatud portide suunamist. Iptables.conf faili tegin kirje, mis lubab porte sisse hostini. Seda saan kontrollida nii, et host-il jookseb veebiserver, millele ma ilusti ligi pääsen. Tegin selliseid kirjeid:
-A PREROUTING -i eth0 -p tcp --dport 80 -m state --state NEW,ESTABLISHED,RELATED -j DNAT --to-dest 192.168.0.248:80
jne iga soovitud pordi kohta.
Küsimus on selles, et pordid väljast host-ini liiguvad kenasti, aga välja ei ole lubatud. Kuna ise olen selles osas suht algaja, siis mismoodi ma peaksin seda tegema, et liiklus oleks mõlemapoolselt lubatud.
oma loogika järgi tegin kirje forward chain-i, kuid millegipärast seal asi ei tööta?
-A FORWARD -m state --state NEW -m tcp -p tcp --dport 80 - j accept
jne, iga pordi kohta eraldi rida.
Kus võiks olla minu viga?
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
mihkelv
HV kasutaja
|
12.01.2009 23:34:38
|
|
|
Saan ma õigesti aru, et sinu hosti ehk veebiserveri ees on tulemüür (eraldi masin), kus sa iptablesit konfid?
Kuigi ilma tervet müüri skripti nägemata ma aidata vist ikkagi ei saa.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
13.01.2009 00:26:40
|
|
|
mihkelv kirjutas: |
Saan ma õigesti aru, et sinu hosti ehk veebiserveri ees on tulemüür (eraldi masin), kus sa iptablesit konfid?
Kuigi ilma tervet müüri skripti nägemata ma aidata vist ikkagi ei saa. |
Saad täiesti õigesti aru. Võin terve Iptables-i config anda, aga seda siis privasse. Sobib?
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
mihkelv
HV kasutaja
|
13.01.2009 11:41:55
|
|
|
Kui sa tõesti ei taha seda skripti siia kopeerida, siis võid ta ju privasse visata. Mulle siiski meeldiks kui asju avalikult aetakse... ehk keegi targem saab ka sõna sekka öelda.
Veksleid ei luba, küll aga seda, et vaatan mõttega üle
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
comcute
HV kasutaja

|
13.01.2009 16:19:53
Re: Iptables.conf seadistamine, et lubada teatud porte välja. |
|
|
Rasmus kirjutas: |
Tere!
oma loogika järgi tegin kirje forward chain-i, kuid millegipärast seal asi ei tööta?
-A FORWARD -m state --state NEW -m tcp -p tcp --dport 80 - j accept
jne, iga pordi kohta eraldi rida.
Kus võiks olla minu viga? |
Siin lubab sa ainult uusi ühendusi välja, aga olemasolevaid ühendusi arvatavasti visatakse minema. Lisaks esinev viga --dport võtmes, selle asemel peaks olema --sport
_________________ Show someone an MS OS if they've never seen a computer, and see how surprised they are that you turn it off by going to the start button. |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
obundra
Kreisi kasutaja

|
14.01.2009 15:06:01
|
|
|
Veebiserveri pordi suunamine
iptables -t nat -A PREROUTING -i $V2LISLIIDES -p tcp --dport 80 -j DNAT --to-destination 192.168.32.16:80
iptables -A FORWARD -p tcp -i $V2LISLIIDES -d 192.168.32.16 --dport 80 -j ACCEPT
ja seest väljapoole liikluse lubamine
iptables -A FORWARD -i $SISELIIDES -o $V2LISLIIDES -m state --state \! INVALID -j ACCEPT
_________________ Hold the heathen hammer high! |
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
gynterk
HV kasutaja
|
15.01.2009 19:16:24
|
|
|
obundra kirjutas: |
Veebiserveri pordi suunamine
iptables -t nat -A PREROUTING -i $V2LISLIIDES -p tcp --dport 80 -j DNAT --to-destination 192.168.32.16:80
iptables -A FORWARD -p tcp -i $V2LISLIIDES -d 192.168.32.16 --dport 80 -j ACCEPT
ja seest väljapoole liikluse lubamine
iptables -A FORWARD -i $SISELIIDES -o $V2LISLIIDES -m state --state \! INVALID -j ACCEPT |
Viimast ei ole vaja sest üldjuhul on ikkagi FORWARD chainil --state ESTABLISHED,RELATED.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
26.10.2009 12:54:53
|
|
|
kui siin juba portidega majandamisest juttu on, siis kuidas blokeerida kogu LAN'ist tulev SMTP liiklus? Tulemüüri/gateway masina LAN liides on eth1 ja WAN liides eth0. Kas see..
iptables -A INPUT -i eth1 -p tcp --dport 25 -m state --state NEW,ESTABLISHED -j REJECT |
..on korrektne reegel? Ma just eriti kahtlen sellessuhtes, et kas ma peaksin tegema reegli eth0 või eth1 liidesele ning kas INPUT või OUTPUT ahelasse?
//või on ka alumised kaks reeglit, mis peaksid sama asja tegema, korrektsed?
iptables -A OUTPUT -o eth0 -p tcp --dport 25 -m state --state NEW,ESTABLISHED -j REJECT |
ja
iptables -A FORWARD -s NETWORK_ADDRESS/NETWORK_MASK -p tcp -m tcp --dport 25 -j DROP |
Või kui mõni neist kolmest vale on, siis miks? Keegi targem võiks selgitada
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
26.10.2009 13:15:18
|
|
|
http://netfilter.org/documentation/HOWTO/packet-filtering-HOWTO-6.html ehk see, mis Forwardisse läheb, ei lähe nii ehk naa läbi Input/Output ahelate, selles suhtes on ahelad süsteemi-, mitte liidesepõhised. Aga kas poleks mitte kavalam blacklisti asemel whitelisti praktiseerida, kraanid kinni keerata ja jao kaupa lubada?
Ma olen seda kusagil teemas sulle juba ~2 aastat tagasi maininud, aga kui eesmärk on iptablesi hingeelu studeerimise asemel paketimajandus kiirelt toimima saada, on minu eelistus shorewall. Pealegi tundub konfi ja skripti lahus hoidmine kuidagi... ilusam. Aga see olen lihtsalt mina, eks ise tead, mida eesmärgiks ja mida vahendiks tembeldada.
Muidu milleks state määratud? Kui lüüs ise võib smtpd genereerida, siis viimane FORWARD võiks õige olla, aga nagu öeldud, ma ise iptabelit otse ei kasuta ja kõiki nüansse ei hooma.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |