praegune kellaaeg 19.06.2025 00:47:08
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Ollaz
HV veteran

|
08.01.2009 18:04:03
Uus kõvaketas, nagu ei töötaks. |
|
|
3 nädalat tagasi läks minu WD Caviar (IDE), 400gb, metsa. Täna sain garantiist tagasi WD Caviar Greeni, SATA II, 500 GB. Asi on selles, et ketas on küljes, aga voolu nagu ei saa. Minu küsimus oleks, kas SATAt toetav emaplaat toetab ka SATA II-d või on mu lootus täielikult kadunud?
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
frygor
Kreisi kasutaja

|
08.01.2009 18:06:21
|
|
|
kas startimisel POST screenil näitab mõnda kõvaketast koos su ROMiga?
võibolla lihtsalt bios ei õigesti sätestatud sata jaoks.
samas see võimalus on olemas, et sata2-te ei toeta, kuid ennem katseta ja kontrolli biose seaded üle.
_________________ Hunt kriimsilm 9 ametiga! |
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ollaz
HV veteran

|
08.01.2009 18:59:38
|
|
|
Biose seaded on korras, teine ketas, mis on SATA1, töötab, ma võtsin kaablid tagant ära ja panin sellele SATA2 kettale ja oh imet. Ei tööta. See on siiski mobo viga, kuna ta ei toeta SATA2 kettaid.
|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
armin81
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 96 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ollaz
HV veteran

|
24.01.2009 13:29:33
|
|
|
Proovisin seda, hetkel näitab ainult ühte ketast, SATA2-te ei leia. Peab restardi tegema, teise jälle külge panema (sellised jumperi vahetamised ei ole probleemiks, hetkel sata ketas kastist väljas)
/edit P.S, artikli lõpus nägin, et saab ka emailida kui probleem ei lahene. Nii ma tegingi ja nüüd tuleb nädala algust oodata. Aga kui kettale lihtsalt vool taha panna, siis spinupi ei toimu. Kas see WD Green on tõesti nii vaikne?
/Viisin siis selle 500GB "uue" ketta tagasi. (oli samsa karbis ). Täna sain uue ketta, mis oli WD pakendis ja mida polnud kunagi avatud. See ketas töötab ilusti. Niiet kõik teised, kelle WD5000 tööle ei hakka SATA 1 pordis, viige ketas tagasi, see on vigane.
|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
24.01.2009 17:15:35
|
|
|
Antud eksemplar oli ilmselt vigane, aga lisamärkusena:
Paljud uued (st uuemat tüüpi) kettad ei käivitugi lihtsalt toidet sisse lülitades. Mul küll ühtegi päris uut ketast hetkel ei ole, aga paar uuemat käivituvad alles SATA kontrolleri bootimisel. Ja erinevalt vanadest ketastest - sujuvalt pöördeid korjates. Kui niisama toide järgi lülitada, siis ei toimugi midagi. Kui kontroller ketast üldse ei tunnistaks mingil põhjusel, siis nähtavasti see ka üldse ei käivituks.
HighPoint SATA RAID kontrolleril oli lausa võimalus, et käivitatakse kettad mitte korraga vaid ükshaaval järjest, et vältida toite ülekoormust
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|