Kui ma tahaksin lisada vahele DL-614 ja SMC swithid siis juhtub selline jama :
Näiteks PC ANTI, kaob nett ära , kohapeal vaadates on default gateway hoopis erinev mis minul (tavaliselt on DG 192.168.1.254 (speedtoudhi oma) siis kui nett on ära kadunud on DG 192.168.2.1 (mis sissetrükkides neti aknasse viib mind smc switsi)
kas peaks kasutma wan porti või milles asi ?
nagu siiani ei ole saanud aru sellest wan augu põhimõttest. kas internet peaks liikuma sisse wan pordist ja arvuti peaks olema tavalises lan pesas?
aidake mul asi selgeks saada või suunake kuhugi asjalikule leheküljele või teemale siin foorumis
viimati muutis Dag 06.01.2009 22:57:29, muudetud 1 kord
proovisin ka nii, et panin sissetuleva neti wan porti siis juhtus nii, et skype läheb tööle aga internetis ühtegi lehekülge ei leia
dlinki ja smc le tegin mõlemile reseti ennem kui võrgus kasutama hakkasin seal sees saaab kindlasti midagi seadistada kah kui ip numbri kaudu siseneda .
Ehk siis lihtsamalt seletatult - kui tahad Kolhoosi-Local-võrku, kus kõik on ühes "toas", siis pead switche kasutama. Kui tahad aga ruumi mitmeks sõltumatuks väiksemaks ruumiks jagada, siis kasutad ruutereid.
Nii, et ehk selgitad - kumba varianti üleüldse silmas pead
iseenesest vahet pole, tahaksin seadmetega internetti pääseda, nii et need segama ei hakkaks üksteise nägemine võrgus pole paha, kuigi võiks olemas olla küll (kõik omavaahel sõbralikud naabrid)
Siis keera ruuteritel esimese asjana DCHP server kinni. Kaks DCHP serverit ühes võrgus on väga paha asi. Ruuterid võiksid switchide vastu välja vahetada, kui vähegi võimalik. Odavama otsa switchid maksavad ca 250 eek tk. _________________ Rakvere parasiit
Kui ma nüüd täpselt aru saan siis, kas dhcp kaudu tulebki see default gateway? kui nii on siis sealt selgubki miks erinevatel arvutitel on erinev DG.
tuleb siis dlinkist ja smc aparaadist dhcp kinni keerata, pole sinna sisse vaadanud kas on on või off see automaatselt toimiv süsteem
kas sel juhul pole tähtsust kuhu auku ma siseneva internetijuhtme panen? või on ikkagi tähtis : sissetulev ühendus (lan) jueh läheb wan auku ja tarbijad siis lan aukudesse?
miskipärast ei näe ma sel juhul internetti kui nett tuleb wan pessa ja tarbija on lan pesas (kas peab midagi ümber ka seadistama)?
1 lihtne nipp, mis küll sõltub ruuteritest, aga võib abiks olla: kasuta ühte oma ruuteritest ruuterina, teistest saad hea õnne korral switchid "teha", kui esiteks keerad neil DHCP kinni ning teiseks kasutad neil _ainult_ lani pesi (ka sissetuleva ühenduse jaoks) ja jätad wani augud tühjaks.
loomulikult võid ka ruuteritena kasutada (sissetulev ots Wan auku ja pc-d LAN aukudesse, igal ruuteril annad pc-de kasutamiseks oma aadressivahemiku), kuid siis kaob ära lihtne võimalus teise ruuteri küljes oleva kodanikuga faile vahetada
siin võrgu sättimise käigus tuli mõte, et kontrolliks kaablid / ühendused ka üle
kas sobib selleks mõni odavam aparaat või peaks kallimat/korralikumat kusaglit laenutama (iseasi kas ma selle kallimaga midagi peale hakata ka oskan?)
sul on kaheksa inimest võrgus ? nii ja seadmeid lausa 4? kas 1 ruuter ja üks 16 pordine switch ei piisaks või on nad teineteisest liiga kaugel? _________________ ära fantaseeri
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.