Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Freezz
HV vaatleja

|
29.12.2008 17:20:29
pikad piiksud arvuti käivitamisel |
|
|
Tegu on vana arvutiga, hakkan käima panema, siis hakkab pikkasid piikse tegema ja jääbki neid tegema.
Eeldan, et midagi on seoses IDE kaablitega valesti ehk ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Subu
HV veteran

|
29.12.2008 17:29:36
|
|
|
need pigem biose error-koodid . Olenevalt piiksudest erineva tähendusega. IDE kaablite peale ei tohiks piiksuda.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Freezz
HV vaatleja

|
29.12.2008 17:34:22
|
|
|
jah, biose error koodid olen läbi vaadanud, selliste piiksude kohta ei leidnud ma midagi. On korduvatel lühikestel piiksudel oma tähendus, aga pikkade kohta ei leidnud midagi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
29.12.2008 17:39:48
|
|
|
Praeguse info põhjal oskan sind vaid "spetsialistide" poole juhatada, kes neid ei vaja.
Kui see ei sobi, hakka infot pritsima
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
29.12.2008 23:50:02
|
|
|
kas pikad piiksud polnud mitte mingi puudus? ram või vga? või mingi error
http://www.bioscentral.com/
http://www.5starsupport.com/info/beep_codes.htm
ise kasutan neid abi saamiseks
jah ma ikka arvan et mälu mure. vana intel tegi nii kui ma üle kiirendasin mälud
100% pead ei anna võta mälud välja tee cmos ehk aitab osadel biostel on 3 pikka piiksu keyboard error
_________________ BatRat
viimati muutis pruuli555 29.12.2008 23:51:38, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
trap
HV vaatleja
|
29.12.2008 23:50:53
|
|
|
Kui BIOS beep-code's ei aita, siis esiteks võta viimati lisatud riistvara välja. Kui piiksud kestavad edasi, siis võta prose välja, kui piiksud kestavad edasi, võta videokaart välja, kui piiksud kestavad edasi, võta mälud välja. Tegelikult alusta mäludest, sest viimati oli parandada üks arvuti, mille käivitamisel olid pikad piiksud - sellel olid mälud läbi. Väga vabalt võib emaplaat (mälupesad emaplaadil) ka läbi olla.
tsitaat: |
one long continuous tone - Memory Module |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
29.12.2008 23:53:34
|
|
|
ma soovitan kõigepealt cmosi teha kui kakkuma hakata. kui muidu ei oska võta emaplaadi patarei välja umbes 10 sekki (enne eemalda arvuti vooluvõrgust)
mul on olnyud 1 arvuti millel 3 pikka piiksu andis keyboard errori panin teise keyboardi ja siis oli kombes kõik
_________________ BatRat |
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Freezz
HV vaatleja

|
30.12.2008 03:08:38
|
|
|
korra sain pildi ette enne, seal teatas, et mälud on korras, protsessor on korras, video kohta seal infot polnud, cd-rom korras, aga vot error oli kõvaketta juures.
Ütles, et primary master hard disk error või midagi sellist. seejäral lülitasin arvuti välja, vaatasin arvuti sisse kurva pilguga ja uuesti käivitades hakkas piiksutama.
kahtlustan seda, et kaabel on valesti pandud. Mõned päevad tagasi oli see kõvaketas veel ilusti töökorras.
Praegu läheb kõvakettast IDE kaabel emaplaati. Kontrollisin ühendused üle, ei tohiks valesti olla.
Aga proovin cmosi pulli pärast ära.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
30.12.2008 10:46:32
|
|
|
ma arvan et pigem on bootsektor vigane
ja mbr ka
võid proovidda et pane windowsi plaat sisse lähed windows setupi ja seal peaks ta sulle kuskil pakkuma recovery konsooli siis kõigepeald chkdsk mis kontrollib et kettal bade poleks siis fixmbr ja fixboot kui arvuti enne töötas ja nüüd enam ei tööta eeldusel et sa kaablit ära ei võtnud. siis kuda see valepidi peaks saama. ja kui ma õieti mäletan siis neid kaabölid vist ei saagi valepidi panna. floppy oli vist ainus seade mille kaabli andis teistpidi panna
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Freezz
HV vaatleja

|
30.12.2008 15:58:29
|
|
|
Mis kasu mul windowsi plaadist on, kui ma ei saa arvutitki käima?
|
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
30.12.2008 16:37:58
|
|
|
kasu on niipalju et kui kõvakettal on bootsektor vigane siis paned win plaadi sisse. see peaks bootima arvuti ja lubama käivitada recovery consooli kus saad kõvaketta mbri ja boot sektori üle kirjutada :d ise ütlesid et näitas viga kõvaketta juures?
[quote="Freezz"]
Ütles, et primary master hard disk error või midagi sellist.
täpsusta mis viga on. kui meelde ei jää siis digifotokas on tubli abimees siin
eriti veel siis kui smart on enabled . siis läks mu vana arvuti lolliks kätte kui bootsektorisse bad tuli
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Freezz
HV vaatleja

|
30.12.2008 17:25:26
|
|
|
Smart on disabled hetkel. Arvutile sain lõpuks pildi ette. Üks mälu oli viga saanud või lahtine ja IDE kaablid olid ikkagist valesti ühendatud, aga nüüd on juba järgmine probleem. Peal on raalil Windows 98. Logon screenini läheb välja ja siis restart. Safe Modes töötab, ühtegi probleemi ka ei näita.
Otsin plaadi üles ja proovin repaire teha. Kui windows 98 plaat seda üldse võimaldab. Pole varasemaid kogemusi sellise antiikse asjaga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
30.12.2008 17:50:13
|
|
|
siiamaani ei ole mina ühtegi cdromi ja kõvaketta kaablit valesti panna saanud sest pole võimalik olnud :d ma ei tea kuda sul sai :d
kui tegu väga vana kastiga pole siis proovi xp peale laadida sinna
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
svenman
Kreisi kasutaja
|
05.01.2009 17:59:37
|
|
|
pruuli555 kirjutas: |
siiamaani ei ole mina ühtegi cdromi ja kõvaketta kaablit valesti panna saanud sest pole võimalik olnud :d ma ei tea kuda sul sai :d
kui tegu väga vana kastiga pole siis proovi xp peale laadida sinna |
Ennemuistsel ajal ei olnud IDE kaabli küljes seda kõrgemat kohta, mis ei lasknud kaablit valetpidi panna. Pidi ikka oma peaga välja mõtlema.
|
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
06.01.2009 15:42:22
|
|
|
mul on endal ka 1 ennemuitne raal tõsi seda kõrgemat kohta pole aga 1 pin on puudu ide pesast nii ketta kui cd romi küljest. ja ka ide kaablitel mis mul on on selle sama koha peal oleva pin auk kinni ehk auku pole ja ikka ei saa valepidi panna.
ma ei välista et neid pole aga ma pole lihtsalt ühtgi näinud :d
|
   |
50 |
|
tagasi üles |