Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Jama majas, kas emme või kivi?? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kosmiks
HV vaatleja

sõnum 04.01.2009 14:14:51 Jama majas, kas emme või kivi?? vasta tsitaadiga

Lugu siis selline, flashisin biosile uusima 1201 vers. (asuse lehelt, p5k). Toimetusi tegin biose enda EZFlash2 kaudu. Kõik sai nagu hästi, protsess käis täies mahus lõpuni, erroreid ei loopinud. Jama aga selline et peale restarti lülitab monitori välja. Arvuti ise nagu oleks elus, tulukesed säravad, ventikad töötavad kuid ei reageer klaverile, hiirele, isegi reset nupp ei tööta. Päästab ainult power nupust vägise surmamine. Lõpuks avastasin et kui CMOS-i kahvlist kompott ära nullida hakkab bootima, algul muidugi annab valiku F1 run setup või F2 load deafult. Kui valin F1 ja peale bioses sättimist väljun viisakalt, on kohe kuri karjas, päästab ainult CMOS. F2-ga jookseb aga defooldis lõbusalt ülesse ja lõpuni välja. OP-s tõõtab laitmatult ja kiiremini kui varem. Kui aga restardin või välja lülitan, hakkab jama otsast peale, molo pime ja päästab ainult cmos. Patarei võtsin 6 tunniks välja, kasu midagi. Mis viga? Millega iganes vaadata näitab et 1201 on peal. Kas tuksis emme või biosi kivi? Kindlasti on ka teisi saatusekaaslasi, andke head nõu. Tänud!
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ridariass
HV veteran
ridariass

sõnum 04.01.2009 14:18:04 vasta tsitaadiga

Proovi alustuseks vanem versioon BIOS-st tagasi peale flashida ja vaata mis saab.
kosmiks
HV vaatleja

sõnum 04.01.2009 15:09:03 vasta tsitaadiga

Ei anna tulemusi, tšekib nagu natuke asja ja ilmutab oranži teatekasti: ROM-i fail on vanem kui olemasolev! Mingeid sundimisvõimalusi ka pole ainult OK. Nime muutmine vist ka ei aita sest ta ju analüüsib seda faili.
tagasi üles
ik2
Kreisi kasutaja

sõnum 04.01.2009 16:17:26 vasta tsitaadiga

[quote="kosmiks"]Ei anna tulemusi, tšekib nagu natuke asja ja ilmutab oranži teatekasti: ROM-i fail on vanem kui olemasolev! Mingeid sundimisvõimalusi ka pole ainult OK. Nime muutmine vist ka ei aita sest ta ju analüüsib seda faili.[/quote]

loe manuali 4 patükki BIOS SETUP

siin ka juttu kui bios peeti läheb http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1111827
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
kosmiks
HV vaatleja

sõnum 04.01.2009 19:28:07 vasta tsitaadiga

Proovisin CrashFreega, CD ei buudi üldse ülesse. Siis võtsin AfuDosi käsile ja see saatis mu 81% pealt pikalt, faili ei jätkvat talle. Ähvardas veel et ära katkesta, kaotad kõik. Jätkasin siis veel paar korda, ikka sama lugu. Mulle siis aitas, tegin restardi ja mõtlesin et nüüd on kõik, bios puhas. Suureks üllatuseks peale CMOS-i nullimist jooksis süsteem jälle üles ning olengi algse probleemi juures tagasi. Rohkem ei oska midagi kosta..
PS: See link mille ik2 andis võib kasulik küll olla, kuid ma ei tonka keelt nii hästi et kõigest aru saaks.
tagasi üles
HDvurle
HV pensionär
HDvurle

sõnum 04.01.2009 19:41:24 vasta tsitaadiga

kosmiks, teen Sulle lühikese kokkuvõtte teemast.
Tüüp jättis masinasse ainult ühe mälupulga ja buutis masina ülesse, sisenes BIOSesse ja tõstis mälu toitepinge 1,8V->2,1V-le. Peale mida töötas arvuti korralikult.
Teisel tüübil oli ka sarnane jama, aga tema määras käsitsi siinikiiruse AUTO asemele.

tagasi üles
ik2
Kreisi kasutaja

sõnum 04.01.2009 19:45:05 vasta tsitaadiga

[quote="kosmiks"]Proovisin CrashFreega, CD ei buudi üldse ülesse. Siis võtsin AfuDosi käsile ja see saatis mu 81% pealt pikalt, faili ei jätkvat talle. Ähvardas veel et ära katkesta, kaotad kõik. Jätkasin siis veel paar korda, ikka sama lugu. Mulle siis aitas, tegin restardi ja mõtlesin et nüüd on kõik, bios puhas. Suureks üllatuseks peale CMOS-i nullimist jooksis süsteem jälle üles ning olengi algse probleemi juures tagasi. Rohkem ei oska midagi kosta..
PS: See link mille ik2 andis võib kasulik küll olla, kuid ma ei tonka keelt nii hästi et kõigest aru saaks.[/quote]

mis on mälu voldid biosis sinul
pane mälu volt 1,8 asemel 2,1v vaata mis juhtub ja tiri üks mälu pulk ennem välja masinast
tagasi üles
HDvurle
HV pensionär
HDvurle

sõnum 04.01.2009 19:45:10 vasta tsitaadiga

Mul pole DDR2 mälu masinas. Ja resa ka ei taha praegu teha.
tagasi üles
ik2
Kreisi kasutaja

sõnum 04.01.2009 19:48:04 vasta tsitaadiga

[quote="HDvurle"]Mul pole DDR2 mälu masinas. Ja resa ka ei taha praegu teha.[/quote]

profiilis näitab külle et on ddr2 800 (samad on ka enda masinas)
tagasi üles
kosmiks
HV vaatleja

sõnum 06.01.2009 00:07:13 vasta tsitaadiga

Pika jamamise peale õnnestus emme cd-ga mingi taastus teha, see oli aga mingi igivana 0301, kuid tänu sellele sain uue 1201 EZFlash-iga peale lasta.
Kokkuvõtteks: jamamist oli sitaks, kuid nüüd omab bios uusimat vers. ja olen rahul icon_biggrin.gif

Võib teema lukku panna.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Jama majas, kas emme või kivi??
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.