Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
JarmoObers
HV vaatleja
|
31.12.2008 15:26:53
Probleem interneti ühendusega?! |
|
|
Probleem järgmine. Kolisin uude kohta ning otsustasin sisse panna Starmani interneti (MINI). Tuli Starmani mees pani ruuteri paika. Kusjuures ise nägi sellist ruuterit esimest korda. Ruuter on Scientific Atlanta. Sain siis neti läbi häda sisse. Aga nüüd tahtsin läpakaga ka netti saada. Ostsin Telesey Switchi (5Port Ethernet Switch Metal) . Ühendasin kõik ära, aga netti ei saanud. Helistasin Starmani ja sealt öelda, et kahe erineva operatsiooni süsteemiga ei saagi selle ruuteriga netti (läpakas oli Vista ja tavaarvuti XP) . Panin siis läpakale ka XP Proffesionali peale, et netti saada. Nüüd ühendan juhtmed ja ikka netti ei saa. Panen seaded kõik nagu tavaarvutil, et automaatne ip jne. Netti ikka ei saa. Läpakas nagu leiab IP aga default gateway-d ei saa. Ja viskabi ette limited connection. Milles võib probleem olla ? Endal mõistus täitsa otsas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
31.12.2008 15:50:22
|
|
|
JarmoObers: Pigem pandi Sulle ikka modem ja nüüd pead ise ruuteri hankima 8)
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
JarmoObers
HV vaatleja
|
31.12.2008 16:05:49
|
|
|
Ups, ikka modem pandi jah. Aga ma ei saa aru milleks mulle ruuter ? Mul on ju Switch olemas ? Või see ei sobi ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
31.12.2008 16:10:40
|
|
|
JarmoObers kirjutas: |
Ups, ikka modem pandi jah. Aga ma ei saa aru milleks mulle ruuter ? Mul on ju Switch olemas ? Või see ei sobi ? |
Sest By Default annab Starman sulle vaid ühe avaliku IP aadressi... (1 IP aadress = üks arvuti korraga)
Ruuter on vajalik selleks, et selle antud aadressi taha NAT ja oma IP vahemikuga võrk tekitatada...
Ruuteri olemuse kohta võid lugeda Wikipediast...
http://et.wikipedia.org/wiki/Ruuter
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
0 :: |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
JarmoObers
HV vaatleja
|
31.12.2008 16:22:22
|
|
|
Ühesõnaga võin selle Switchi minema visata ja ostma endale ruuteri, selge. Kuid kui ma võtsin tavaarvuti ära ja panin läpaka otse modemisse, siis ei connectinud ikka netti ära ?! Mis seal võiks probleemi tekitajaks olla ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
31.12.2008 16:33:04
|
|
|
JarmoObers kirjutas: |
Ühesõnaga võin selle Switchi minema visata ja ostma endale ruuteri, selge. Kuid kui ma võtsin tavaarvuti ära ja panin läpaka otse modemisse, siis ei connectinud ikka netti ära ?! Mis seal võiks probleemi tekitajaks olla ? |
Kuna Starman seab sinu võrgukaardi MAC aadressi oma keskseadmega on see loomulik.
Kuna erinevatel arvutitel on erinev MAC (L2 aadress, ehk MAC on üldse kõikidel võrguseadmetel unikaalne)
Aitab kas 15 minutiks modem vooluvõrgust eemaldada, või kõne 1770, kus siis manuaalselt vana MAC kustutatakse keskseadmest...
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
31.12.2008 18:49:13
|
|
|
Switchi ära visata küll ei maksa. Mitte kõigil ruuteritel pole switch sisse ehitatud (ja isegi kui on, siis vaevalt on sellel üle 4 LAN pordi) ja seda võib veel vaja minna.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|