Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Andium
HV veteran
|
23.12.2008 07:47:55
Eesti virtuaalserveri firmade serverite asukoht? |
|
|
Paluksin, siia postitada võimalikult palju eestis virtuaalserveri firmade serverite füüsilist asukohta.
Näiteks, kas firmal asub server kusagil kodus ADSL ühendusepeal, rendib teenust mõnelt USA firmalt nagu gobigdaddy või on tal olemas kontor kus serverid paiknevad. Kõige parem oleks ka, kui keegi teaks mainida kas seal töötavad firmas, kellel vastav haridus või väljaõppe on.
BeeServer OU?
Core Solutions OÜ
Intra Net Systems
Netpoint Systems OÜ
Veebimajutus.ee
Zone Media OÜ
_________________ Olen alati ühel arvamusel inimestega, kes minuga nõustuvad. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
PAUKA
HV veteran

|
23.12.2008 09:34:01
|
|
|
paljudel (suuremal osal) asuvad serverid mõne suure teenusepakkuja serverihotellis.
|
|
Kommentaarid: 207 loe/lisa |
   |
1 :: |
191 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
23.12.2008 09:38:19
|
|
|
Teenusepakkujad usutavasti ütleksid sellist infot ka ise, kui sa nendelt seda küsiksid.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
24.12.2008 13:30:00
|
|
|
No kui neilt firmadelt ise küsida ei julge, siis kasuta loomingulist lähenemist. Alusta kasvõi siit http://www.domaintools.com/
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
24.12.2008 13:30:54
|
|
|
Päris mitu firmat on Sõle tänaval oma serveritega
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
webromps
HV kasutaja
|
24.12.2008 23:00:38
|
|
|
Kui ma nüüd ei eksi, peaks seda Sõle tänava putkat haldama Linxtelecom, kes rendib seal nii serverid välja, kui ka hostingu firmadel metallpuure. Ühtlasi peaks ka läbi linxtelecomi jooksma Eesti välisühendus Rootsi-Soome poole?
Lisaks huvitavat lugemist sellest serveriruumist. Vähemalt siit artiklist selgub, et zone.ee hoiab oma stuffi seal.
http://www.linxtelecom.ee/docs/Arvutimaailm-Interneti_pesa.pdf
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
vopski
HV kasutaja
|
25.12.2008 12:49:07
|
|
|
Mis selle teema mõte on?
Ilma täpsemalt uurimata võib öelda, et suurem enamus(peaaegu kõik) teenusepakkujad hoiavad oma servereid kas Elioni või Linxtelecomi serveriruumides.
Mõni Microlinkis ja mõni Wavecomis. Kindlasti on ka muid kohti, aga neid eriti ei kasutata.
Soovid teada kes nende firmadega tegelevad? Osta economy.ee-st siis iga ettevõtte aastaaruanne ja saad teada juhatuse.
Minuteada asuvad nii Zone Media, Virtuaal.com ja Netpoint Linxtelecomi serveriruumides.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
25.12.2008 23:14:58
|
|
|
Ma küsin firmalt ka. Lihtsalt on kasulik alati mitmest kohast uurida.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
25.12.2008 23:28:36
|
|
|
Miks sul nende asukoht üldse muret valmistab ?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
26.12.2008 00:21:41
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Miks sul nende asukoht üldse muret valmistab ? |
Äkiste kuulub mõnda äärmusrühmitusse ja tahab saabuva aasta puhul saluudi korraldada.
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
26.12.2008 00:33:43
|
|
|
See nagu muretsema panigi.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
26.12.2008 01:06:26
|
|
|
See nagu muretsema panigi. |
Ära muretse. Elati ja tehti sugu enne internetti, tehakse ja elatakse ka peale internetti.
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
26.12.2008 01:12:33
|
|
|
gnoom kirjutas: |
Miks sul nende asukoht üldse muret valmistab ? |
Äkiste kuulub mõnda äärmusrühmitusse ja tahab saabuva aasta puhul saluudi korraldada.  |
väikene ilutulestik serverikeskuses on täits huvitav mõte peaasi, et mitte seal kus ma enda andmeid hoian
endal virtuaal.com ja istub linxtelecom eliidis.... kusiganes see ka paikneb füüsiliset.. igastahes eesti pinnal
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
26.12.2008 16:59:05
|
|
|
Mind huvitab turvalisus. Kes neid servereid haldavad, millise raua peal jooksevad. Kas asjad võivad ühel healpäeval netis laiali olla või tuleb hoopis leht. Sry firma on oma tegevuse lõpetanud, või hoopis keegi õpilane või üliõpilane jooksutab asja omas kodus vana raua peal. Või mõnel töötajal hakkab igav ning hakkab läbi kammima teiste asju mis nad sinna peale pannud on ning meile lugema. Samuti firmad võivad ajada igasugust hägu. Tuleb uurida mitmest kohast.
Pole vaja siin jurada, et pole võimalik. Need kõik asjad on väga hästi võimalikud.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
vopski
HV kasutaja
|
26.12.2008 18:19:39
|
|
|
Nii pessimist ka ei maksaks olla.
Serveritega seonduvad asjad on alati mingil määral salastatud. Mingi info saad ka firmade kodulehekülgedelt. Nt. virtuaal.com kasutab Dell servereid, Zone Media kasutab vist Fujitsu Simensi servereid. Mis kadumist sa siin kardad? Toon jällegi näited Zone peal kes tegutseb vist juba 10a ja Virtuaal.com vist 5a. Kliente on mõlemal tuhandetes. Kas sa tõesti arvad, et lihtsalt öeldakse neile tuhandetele firmadele "aidaa" ühel hetkel?
Minule meenub ajaloost ainult üks teenusepakkuja kadumine ja see oli Topnet. Viimasest ajast meenub ka Ekodu ehk Ruutserver mis liitus Tantumiga.
Kui sa nii jubedalt kardad ja plaanid virtuaalserverisse majutada ülikriitilist veebilehte, siis ma soovitaksin sul sellest mõttest loobuda. Vali parem serverimajutus ja soeta omale ise server, nii ju peaks kõikse kindlam olema.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
troglodyte
Kreisi kasutaja

|
26.12.2008 18:20:31
|
|
|
Kui sa kardad et hostingu pakkujad sinu mailides ja failides tuhnivad siis osta oma raud ja adminni ise.
_________________ ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
26.12.2008 23:06:04
|
|
|
Zone pakub privaatserveri rentimisel ka võimalust ise hallata kogu masinat, kuid sel puhul jääb ära data.zone võimalus.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
27.12.2008 00:14:28
|
|
|
troglodyte kirjutas: |
Kui sa kardad et hostingu pakkujad sinu mailides ja failides tuhnivad siis osta oma raud ja adminni ise. |
See ka õudne lahendus. Ma ei tea serveritest midagi ning kui firmas on sama sugused nagu mina kes ei tea serveritest midagi. Siis tõesti vesi peale ja pellerist alla.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
webromps
HV kasutaja
|
27.12.2008 13:27:18
|
|
|
Kui sa serveritest midagi ei tea, kuhu sa selle teadmisega siis lähed?
Kui ikka inimene midagi ei tea, siis tal pole midagi teha ka teadmisega, et kas server asub näiteks USAs, või et see server jookseb linuxi peal või windowsi peal, ise teadmata kumb parem on.
Pigem soovitaksin lugeda teemat Soovitage virtuaalserverit ja sealt lugeda erinevaid arvamusi ja soovitusi teenusepakkujate kohta. Igastahes minu silmis pole küll võhikul(nagu ma ise), nende teadmistega, mida siis küsitud on, midagi peale hakata.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
27.12.2008 16:39:54
|
|
|
webromps kirjutas: |
Kui sa serveritest midagi ei tea, kuhu sa selle teadmisega siis lähed? |
Sellisel juhul sobib väga hästi teisi õpetama.
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeq
HV kasutaja

|
28.12.2008 21:09:04
|
|
|
Kui andmed on sul üles laetud võrku juba, siis võib öelda, et nad juba jalutavad. Ja ega siis teenuspakkuja ei suuda sul kõike andmeid läbi töödelda, viskab pilgu peale siis kui toimub erakordselt suur andmevahetus või häirib serveri tööd.
_________________ Tänud! |
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
28.12.2008 22:09:02
|
|
|
webromps kirjutas: |
Kui sa serveritest midagi ei tea, kuhu sa selle teadmisega siis lähed?
Kui ikka inimene midagi ei tea, siis tal pole midagi teha ka teadmisega, et kas server asub näiteks USAs, või et see server jookseb linuxi peal või windowsi peal, ise teadmata kumb parem on.
Pigem soovitaksin lugeda teemat Soovitage virtuaalserverit ja sealt lugeda erinevaid arvamusi ja soovitusi teenusepakkujate kohta. Igastahes minu silmis pole küll võhikul(nagu ma ise), nende teadmistega, mida siis küsitud on, midagi peale hakata. |
Tänan oma arvamuse eest. Sinul soovitaksin kindlasti lugeda neid. Siis saad ka teada miks need tähtsad on kus server füüsiliselt asub ning kes haldab neid.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
vopski
HV kasutaja
|
29.12.2008 00:05:30
|
|
|
Ma ei saa ikka aru, mis selle teema mõte on?
Teenusepakkujatest on nii palju räägitud, et milleks vaja uut teemat ja nii mõttetut ka veel?
Nagu ennem ütlesin, siis enamike teenusepakkujate serverid asuvad kas Elioni, Elisa või Linxtelecomi serverikeskustes. Need on väga proffesionaalsed kohad.
Tuues näiteks Zone, siis neil on kasutusel vist Fujitsu Simensi serverid, pakun arvuks sinna 100 kanti. Seega on neil ka kindlasti mitu profesionaalset tehnikut. Serverid asuvad neil Linxtelecomi eliit serveriruumis privaatsel pinnal st. aiaga piiratud mille sees on omakorda veel seadmekapid mille sees omakorda serverid.
Seega on serveritele ligipääs väga korralikult kaitstud.
Vabandan Zone Mediaga seotud isikute ees, kui minu jutus esineb vigu! Seega pole neid ütlusi mõtet 100% tõena võtta.
Mida sul veel karta ?
Eesti ei ole nii suur, et peaks muretsema serverite asukoha pärast, sisuliselt on ainult üks arvestav linn Eestis kus saab proffessionaalset serverimajutust ja see on Tallinn, Tartus on ka koht olemas aga see B-klassi oma vist.
Ma saaks aru, et sa elaksid USAs, et siis ehk hakkaks mõtlema asukoha peale täpsemalt. Nt. kui kodukas suunatud Seattle elanikele, siis "poleks mõtet" seda Dallase keskuses majutada. Kuigi ma tahaks näha inimest kes teeb vahet nende lehtede laadimiskiirustel.
Kokkuvõtteks siis seda, et seni kuni server Eestis, seni kuni normaalses A klassi majutuskohas pole lehtede laadimiskiirustel erinevusi märgata.
Erinevused tulenevad hoopis muust millele sa üldse tähelepanu ei ole pööranud. Selleks on serveri tarkvara stabiilsus ja majutatavate lehekülgede hulk serveris.
Nt. lehekülg mis on majutatud Tallinnas asuvas serverikeskus 100Mbits ühenduse taga asuvasse ülemüüdud serverisse võib avaneda kauem kui kuskil Aasias asuv lehekülg mis asub ülemüümata serveris.
Mida rohkem lehti serveris seda rohkem koormatum server on.
Põhjend miks sulle selline info üldse vajalik on?
Ahjaa, kui nii väga huvitab siis võin sinu eest traceroutid ära teha teenusepakkujate kohta ja saata sulle vastusena kujul "Eestis või Eestist väljas". Arvestades teenusepakkujate hulka(umbes 20), seega läheb nii 20min aega. Võtaksin tasuks selle eest 166kr, aga kuna tegu on ilmselgelt mõttetu tööga siis korrutan selle koefitsendiga 5. Seega, maksad mulle 830kr, siis saad teada kus teenusepakkujate serverid asuvad.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq599
HV kasutaja
|
29.12.2008 01:21:28
|
|
|
zone.ee'l on linxtelecom'i eliidis oma puur. sama jutt ka elisa kohta.
lisaks on zone.ee'l osa asju sealt puurist väljas - värskes serveriruumis nende enda juures.
sellised on minu teadmised sellest asjast.
Aga üldiselt ei oma virtuaalserveri puhul serveri füüsiline asukoht ju tähtsust? loeb vaid see, millisele turule on teenus mõeldud. nagu eespool ka mainitud oli.
_________________ "Ooops. My brain just hit a bad sector." |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeq
HV kasutaja

|
29.12.2008 12:19:48
|
|
|
No mingi elgelise veebiteeusel pole üldiselt vahet, kas server eestis või usas. Millisekund siin või seal ei anna tundagi. Kui aga tegemist sisukama ja kogukama andmebaasi töötlemisega siis kindlasti soovitan võta isikliku serveri.
_________________ Tänud! |
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|