Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vanarebane
Kreisi kasutaja

|
22.12.2008 20:51:51
|
|
|
Traf kirjutas: |
vanarebane kirjutas: |
ATM-id jooksevad windows xp peal, on ühendatud lan-iga internetti ja seal on norton antivirus peal.
Spoiler 
|
See tuletab mulle meelde, kuidas kord SEB'i automaat lihtsalt niisama mu hansapanga kaardi ära sõi ning ekraan mustaks läks. Seejärel punasele cancel-nupule vajutamine tegi masinale restardi. Alguses tuli POST-screen ette, siis windows xp laadimise animatsioon, lõpuks tuttav sinine desktop. Umbes 5-minutiline protsess lõppes add new hardware wizardiga, ükski nupp ei funktsioneerinud. V-a punane cancel, mis jälle restardi tegi. Kaarti tagasi ei saanudki ja enam SEB'i automaate puutuda ei julge. |
Tõde on selles, et SEB ja Swedbank masinad tulevad samast kohast ja sama softiga :]
_________________ Tähenärimine on hammastele kahjulik! |
|
Kommentaarid: 87 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
22.12.2008 20:54:42
|
|
|
SEB'i automaate olen ma kokku kasutanud mingised ~10 korda, Hansapanga omasid regulaarselt viimased 5+ aastat. Kui HP automaat ka kunagi midagi sellist peaks tegema, eks ma siis muudan oma arvamust.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
22.12.2008 21:09:08
|
|
|
Traf kirjutas: |
Umbes 5-minutiline protsess lõppes add new hardware wizardiga, ükski nupp ei funktsioneerinud. V-a punane cancel, mis jälle restardi tegi. Kaarti tagasi ei saanudki ja enam SEB'i automaate puutuda ei julge. |
Juu pold ganzapanga kaardi jaoks draivereid installitud.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
22.12.2008 21:14:27
|
|
|
... eks konkurendi kaardiga toitmine, võib nii mõnelgi seedehäireid tekitada olen Ühispanga ehk siis nüüd SEB -i klient olnud selle tegevuse algusest peale siinmail ja pole ühtainsatki probleemi olnud seoses pangaautomaatidega ...
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sammer
HV kasutaja
|
22.12.2008 22:57:07
|
|
|
vaat kus tuumaallveelaevadest läheb teema üle pangaautomaatidele.
Suht suva mida need briti allveekaunad kasutavad.
   |
1 :: |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
22.12.2008 23:50:48
|
|
|
Sammer kirjutas: |
Suht suva mida need briti allveekaunad kasutavad.  |
niikaua kui mõni neist ennast su vannituppa navigeerib bluescreeni käigus 8)
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
3 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
käbi
HV kasutaja
|
23.12.2008 01:50:41
|
|
|
Found new hardware
Found torpedo
installing...
windows will reboot now
windows successfully installed new hardware
detonation in 10 sec
press esc to explode now
_________________ Müüa vähekasutaud südametunnistus. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
tumbuser
Kreisi kasutaja
|
23.12.2008 07:57:29
|
|
|
ref kirjutas: |
Inimesed on liiga palju "häkkerifilme" vaadanud, reaalselt on mõne sellise objekti sisse murdmine kaduvväikese võimalusega.
|
Ma juhtusin nägema üht analüüsi, kus räägiti ametnike lembusest kasutada üht ja sama mälupulka nii kodu- kui tööarvutis. Loomulikult on olemas turvaprogrammid, mis roogivad isegi sisestatud mälupulgalt kurjamid maha, aga öelge teie spetsid, mis juhtub siis admin unustab viirusetõrje servus uuendamata või tekib olukord, kus kaaperdatud arvutite hulgast leiab häkker pärast mõnda vaevanägemist üles jõustruktuuri ametniku oma ja lisab sinna midagi spetsiaalselt erilist --- mõne spetsiaalselt valmistatud viiruse mis laiemalt tuntud pole ja end valimatult paljundada ei taha ja vaid mälupulgale ning sealtkaudu mõne sisearvuti kõvakettale levida soovib. ?
_________________ "The computer says I need to upgrade my brain to be compatible with the new software."
. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
23.12.2008 11:23:28
|
|
|
tumbuser kirjutas: |
Ma juhtusin nägema üht analüüsi, kus räägiti ametnike lembusest kasutada üht ja sama mälupulka nii kodu- kui tööarvutis. Loomulikult on olemas turvaprogrammid, mis roogivad isegi sisestatud mälupulgalt kurjamid maha, aga öelge teie spetsid, mis juhtub siis admin unustab viirusetõrje servus uuendamata või tekib olukord, kus kaaperdatud arvutite hulgast leiab häkker pärast mõnda vaevanägemist üles jõustruktuuri ametniku oma ja lisab sinna midagi spetsiaalselt erilist --- mõne spetsiaalselt valmistatud viiruse mis laiemalt tuntud pole ja end valimatult paljundada ei taha ja vaid mälupulgale ning sealtkaudu mõne sisearvuti kõvakettale levida soovib. ? |
Inimlolluse vastu ei saa ei ussi- ega püssirohuga, mida mina ennist mõtlesin, oli see, et üle mingisugust ühenduskanali end kuhugi kriitilisse tuumaobjekti sisse ei häki (a'la üle sidekanalite). Seda, et mõni konkreetne idioot viib trooja vms oma mälupulga/disketi/plaadiga tööle ja see palju pahandust teeb - see on juba tõenäolisem
Ja reeglina ei uuendata viirusetõrjet serveris käsitsi
Samas, kuna antud artikkel on vägagi askeetlik ei saa erilisi järeldusi kahjuks teha Samuti kipun arvama, et see windows XP-d jooksutav masin tuumaallveelaevas ei ole nettusega ühendatud (võibolla on vaid ajutiselt, võibolla on võrgundus vaid nö. commandpostini - ei tea, pole öeldud ja vaevalt öeldaksegi ), nii, et trooja arvutis ei suuda kahjuks kuidagi tema loojale märku anda
(Kui keegi kusagilt tuumaallveelaeva üle võtab olen nõus kontrolli eest paar miljonit maksma, pakkumine kehtib mai lõpuni)
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
23.12.2008 11:59:07
|
|
|
Samuti kipun arvama, et see windows XP-d jooksutav masin tuumaallveelaevas ei ole nettusega ühendatud (võibolla on vaid ajutiselt, võibolla on võrgundus vaid nö. commandpostini - ei tea, pole öeldud ja vaevalt öeldaksegi ) |
No sisevõrgus olek on 100% kindel.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
23.12.2008 12:34:32
|
|
|
rex kirjutas: |
Samuti kipun arvama, et see windows XP-d jooksutav masin tuumaallveelaevas ei ole nettusega ühendatud (võibolla on vaid ajutiselt, võibolla on võrgundus vaid nö. commandpostini - ei tea, pole öeldud ja vaevalt öeldaksegi ) |
No sisevõrgus olek on 100% kindel. |
So?
Sessuhtes, et ma olen jätkuvalt üpriski kindel, et windowsiga masinatel tehakse rohkem administreerivat tööd (aruanded, jms kirjatöö), no võrgus hakkab viirus möllama ja kuniks patsiga poiss puhastama saab tulla annab kapten käsu aruandeid käsitsi kirjutada - big deal
Ja pealegi - leitakse süüdlane mälupulgaga ning tal minek tribunali alla
Tõepoolest ei pruugi meie vaatenurgast vaadates olla windows nii kriitilises kohas hea valik aga kõik sõltub kontekstist... Seda teadmata on tegelikult keeruline mõista mis konkreetselt kusagil jookseb või teeb. Enamus eesti suurfirmasid kasutab igapäevatöös siiski windowsi (pangad jms näiteks), tõsi, neil on oma pärispäris suur meeskond, kes viirusi ja troojasid tõrjub ning muid lollide kasutajate muresid lahendab, muidugi pole suvalisele klienditeenendajale antud adminni õigusi kohalikus masinas (ja see poleks ka hea idee ), seega ka see veidi aitab lahjemate troojade/viiruste vastu (mis eeldavad, et kasutajal on adminniõigused).
Aga jätkuvalt on pakkumine jõus, kas keegi ei taha mulle siis kontrolli mõne selle windows-tuumajaama üle müüa ?
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
23.12.2008 15:21:00
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Muide - üks väike nüanss. Kui alveelaev on vee all, siis toimub temaga ühendus raadiolainena "pikklainel". Ja pikklaine sagedus on niigi üsna vabalt kinni püütav ja pealt kuulatav - iseasi, kui hästi lahti
kannatab. |
ja eitahanteada juba häkkis selle ära
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
mahfiaz
HV kasutaja
|
25.12.2008 13:18:00
|
|
|
Noh, kui Bill nüüd 'Die Hard'i ei teeks.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
tumbuser
Kreisi kasutaja
|
25.12.2008 16:44:34
|
|
|
, nii, et trooja arvutis ei suuda kahjuks kuidagi tema loojale märku anda
(Kui keegi kusagilt tuumaallveelaeva üle võtab olen nõus kontrolli eest paar miljonit maksma, pakkumine kehtib mai lõpuni) |
...mm, aga mis siis kui trooja on automaatreziimis, pakib kokku ja asub arvutist mälupulgale kokku ajama infot mida häkker soovib omada ning rändab siis mundri taskus koduarvutisse tagasi - ja sealt kuhu vaja. --------Teine asi. Ütled et paar miljonit? Kui asja täpsustaks, siis mina võtan oma meestega allveelaeva ära, sina häkid oma meestega süsteemi ja kõik pärastine kasu tehakse pooleks , mis arvad. Villa Bahamal, paljad tissikad mulatitarid sinu ümber ning kopsakas pangaarve mõnes Sveitsi pangas.
_________________ "The computer says I need to upgrade my brain to be compatible with the new software."
. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
26.12.2008 13:53:24
|
|
|
, nii, et trooja arvutis ei suuda kahjuks kuidagi tema loojale märku anda
(Kui keegi kusagilt tuumaallveelaeva üle võtab olen nõus kontrolli eest paar miljonit maksma, pakkumine kehtib mai lõpuni) |
...mm, aga mis siis kui trooja on automaatreziimis, pakib kokku ja asub arvutist mälupulgale kokku ajama infot mida häkker soovib omada ning rändab siis mundri taskus koduarvutisse tagasi - ja sealt kuhu vaja. --------
|
See peaks olema vägaväga täpne rünne, suvaline keskmine troojaprogeja ei tahaks küll riskida sellise asjaga vahele jäämisega (suvalise zombistava trooja tegemise eest patsutatakse mõnes riigis õlale, teises saad mingi 1-2a tingimisi, tuumaallveelaeva üle kontrolli võttes saad aga umbes poole NATO üksustest end taga ajama ja/või saad kohtumõistmiseta mahalaskmise ) - see on küll ülepaisutatud stsenaarium, kuid vahed on sees. Jah, 100% kindlat süsteemi ei saa (kui inimene seda kasutab) aga ma küll ei muretseks nüüd selle pärast, et britid oma laevukesi-konservikarpe hulganisti kuhugi merepõhja kaotama hakkavad või kurjad rätipoisid neid üle võtma hakkavad..
Teine asi. Ütled et paar miljonit? Kui asja täpsustaks, siis mina võtan oma meestega allveelaeva ära, sina häkid oma meestega süsteemi ja kõik pärastine kasu tehakse pooleks , mis arvad. Villa Bahamal, paljad tissikad mulatitarid sinu ümber ning kopsakas pangaarve mõnes Sveitsi pangas.  |
Emm.. mööda vist räägime teineteisest - ma olen nõus, ütleme 2m eurot, välja käima zombistatud (ja minu käske täitva) briti tuumaallveelaeva eest (ma eeldan, et vajalikud torpeedod, raketid jms kraam on pardal alles ). Afkoors peale tehingut on kogu kontroll minu - aumeeste mäng ikkagi.
(NB! Lgp. jõustruktuuride esindajad - palun tutvuge kirjasõnaga mis tutvustavad irooniat ja sarkasmi)
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
26.12.2008 15:55:03
Re: Briti tuumaallvelaevad lähevad üle Windowsile |
|
|
Ho Ho kirjutas: |
XP ametlik support kas juba lõppes või on kohe-kohe lõppemas, kui nad kavatsevad seda 10a jooksul veel edasi tarbida siis on üsnagi vähetõenäoline sellist kokkuhoiu summat näha, eriti arvestades et suht suure tõenäosusega tuleb hoida tagavaraks ka spets riistvara millele on veel korralikud XP draiverid, õnne sellise raua leidmisel 8a+ pärast  |
Paljudes kohtades on kriitilites kohtades veel DOS kasutusel. Andmeside käib krüpteerimata kujul üle vana hea V.34 standardi. Viimane on ka ainuke turvalisust tagav lahendus.
Ühes ~5 miljardilise aastakäibega ettevõttes põhineb kogu IT infrastruktuur DOS aplikatsioonidel, mis jooksevad W2k'l. XP'd, rääkimata Vistast, ei saa ühildavusprobleemide tõttu kasutusele võtta. Viirusetõrje on olemas keskserveril. Mujal pole kohanud. Keskserver ise on omaette kunstiteos.
Asi toimib tänu sellele, et kogu ettevõtte sisene andmeside toimub üle dial-up modemite. Internetiühendusega arvutid on füüsiliselt eraldi ruumis. Firmasisese e-posti edastamine avalikule aadressile on üks toredaimaid toiminguid. Kopi-peistid teksti Notepadi, salvestad flopile, avad faili teises arvutis ja saadad. Lihtne.
Eestlased on lihtsalt ära hellitatud.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
26.12.2008 22:45:29
|
|
|
(NB! Lgp. jõustruktuuride esindajad - palun tutvuge kirjasõnaga mis tutvustavad irooniat ja sarkasmi) |
Jah nendest pole siin haisugi. Tõstan panust 3 milkuni.
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Look Right
Anna vin

|
27.12.2008 06:32:30
|
|
|
pilku sa tahtsid ikka öelda?
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
mannatera
Kreisi kasutaja

|
27.12.2008 23:30:08
|
|
|
ei teadnudki et hv's niipalju turvaeksperte on, miks te seal mereväes ei tööta ja lademetes raha ei teeni linuxi installimisega?
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
27.12.2008 23:51:43
|
|
|
Osama maksab rohkem.
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
omgwtf
HV Guru

|
27.12.2008 23:55:18
|
|
|
Loodame,et Obama ei näe seda posti
|
|
Kommentaarid: 155 loe/lisa |
   |
137 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
3 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
G80
HV Guru

|
28.12.2008 02:01:37
|
|
|
DonNiger kirjutas: |
Worm390 kirjutas: |
Oi issand...
Põhjamineku põhjus: BSOD. |
Tahtsin just Blue Screenile viidata ..... |
Ega jah kahju britidest.
_________________ Ära siia kliki |
|
Kommentaarid: 256 loe/lisa |
   |
210 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
28.12.2008 02:21:40
Re: Briti tuumaallvelaevad lähevad üle Windowsile |
|
|
pacho kirjutas: |
Paljudes kohtades on kriitilites kohtades veel DOS kasutusel. Andmeside käib krüpteerimata kujul üle vana hea V.34 standardi. Viimane on ka ainuke turvalisust tagav lahendus.
Ühes ~5 miljardilise aastakäibega ettevõttes põhineb kogu IT infrastruktuur DOS aplikatsioonidel, mis jooksevad W2k'l. XP'd, rääkimata Vistast, ei saa ühildavusprobleemide tõttu kasutusele võtta. Viirusetõrje on olemas keskserveril. Mujal pole kohanud. Keskserver ise on omaette kunstiteos.
Asi toimib tänu sellele, et kogu ettevõtte sisene andmeside toimub üle dial-up modemite. Internetiühendusega arvutid on füüsiliselt eraldi ruumis. Firmasisese e-posti edastamine avalikule aadressile on üks toredaimaid toiminguid. Kopi-peistid teksti Notepadi, salvestad flopile, avad faili teises arvutis ja saadad. Lihtne.
Eestlased on lihtsalt ära hellitatud. |
Okei, päris nii hullu välismaailmaga suhtlemist (emaili tõstab mingi neeger disketiga ringi) ma ei tea, küll aga tean nii mõndagi päris suurt organisatsiooni, ka eestist, mille raamatupidamine jookseb ühel spetsiifilisel dosi rakendusel (ja mille käimasaamine XP all oli pehmelt öeldes perversne nii, et reaalselt oli vaja jääda win98 peale, kuna ka 2000 keeldus asja korralikult jooksutamast).
Mis puutub suppordi lõppemisse - vaevalt nii suure ja tähtsa kliendi puhul asi kergekäeliselt pikalt saadetakse (support hakkab 2 aasta pärast telefoni vastama, et ostke vista ja vsjoo), tõenäoliselt jääb mingine tech support spetsiaalsete klientide jaoks alles (kui ei saaks sellist diili sõlmida siis oleks see Microsofti poolt väga, väga halb äripraktika).
On the other hand - kohati on windowsile alternatiivi leida võimatu, sai üleeile ühe väikefirma omanikuga juttu puhutud ning too kurtis, et hea meelega viskaks windowsi minema (mõttetu kulu litsentsidele + viirustõrje litsentsid jms jama) AGA firma müügisoft ja raamatupidamine (antud juhul hansaraama) jooksevad windowsil ja vähemalt müügisofti osas on hetkel asja vahetamine kordades kulukam, kui järgmised 5a windowsi ja muude asjade litsentse uuendada.
Tõsi, vabavaralised kontoritööalternatiivid (openoffice jms) on juba õnneks pärispäris mitukümmend tuhat litsentse säästnud (kuigi ma ei saa päris aru, miks on ikkagi vaja aeg-ajalt kogu kontori office viia uuele versioonile.. aga see on juba minu mure )
Siiski ei suutnud kiire otsinguga leida rohkemat infot selle tarkvarahanke kohta - huvitaks see, mis sel windowsi jooksma hakkab ja mis hetkel kasutusel (vanem windows? üldse dos?)... Anyone ?
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|