Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Go Kane!
HV Guru

|
20.12.2008 12:45:50
Küsimus kõvaketaste kohta? |
|
|
Probleem siis selline et olen juba 3 korda oma 500gb kõvaketta garantiisse viinud.....emaplaat peaks satat toetama küll......kuid alati arvuti töötab peale windowsi installi umbes 3 nädalata ja siis hakkab hanguma....ja kui siis kõvaketta kontrolliga läbi lasen leiab hulgaliselt bade.....
kas on võimalik et emaplaat ise tekitab neid bad sectoreid sest kui viimati ketta sain uue ja kohe kontrolllisin siis neid polnud nüüd kui arvuti aga hakkkas hanguma jälle leidis....
palju segast juttu aga äkki keegi oskab aidata.....
kusjuures kasutan windowsit millel on kõikvõimalikud sata driverid juba kaasas.....
kas võib olla et sata kontroller paneb segast....?
mõtlesin et kui nüüd garantiisse lähen vahetan sata ide ketta vastu oleks asjal mõtet w?
peaksin juurde maksma aga asi oleks töökindel vähemalt kuna ide ketastega pole varem probleeme olnud.....
ja miks üldse ide kettad 500gb kallimad on?
emaplaat abit nf7-s v2.0 ja ketas siis selline https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/K%F5vakettad/83057/
|
|
Kommentaarid: 1839 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1343 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
20.12.2008 13:17:22
|
|
|
Hea , et sa seda 500GB SATA ketast kasutada saad, varem siin teemasid olnud ..... Abit Nf7s ( kas see oli samuti sinu tekitatud teema sarnase kasutaja nime alt ) , ei aktsepteerinud 500GB SATA ketast Windowsi installil ....... , võib olla parim lahendus oleks see suu poolt väljakäidud ide ketta vastu vahetus
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Go Kane!
HV Guru

|
20.12.2008 14:49:02
|
|
|
Marie kirjutas: |
Hea , et sa seda 500GB SATA ketast kasutada saad, varem siin teemasid olnud ..... Abit Nf7s ( kas see oli samuti sinu tekitatud teema sarnase kasutaja nime alt ) , ei aktsepteerinud 500GB SATA ketast Windowsi installil ....... , võib olla parim lahendus oleks see suu poolt väljakäidud ide ketta vastu vahetus |
jap see oli ka minu teema....aga üldiselt ikkagi tagasi tulles et miks ide kettad nii kallid on?
kas oleks mõistlik juurde maksta see 300kr
|
|
   |
1343 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
20.12.2008 15:03:21
|
|
|
Antud emaplaadil oli SATA ketastega üks probleem küll kui BIOS-is üks seade vale. Seda ma selles teises teemas olen ka isegi maininud. Aga tunudb, et see pole ka vist siis aidanud?
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=4547842#4547842
Endal oli Samsungi sülearvuti kettaga probleeme. Lihtsalt ei kestnud. Käis ka kolm tükki mul neid läbi ja neljanda võtsin hoopis Hitachi ketta, mis nüüd rõõmsalt töötanud sama kaua kui need 3 Samsungi omad mul kokku.
_________________ Imperfection is perfect |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
20.12.2008 15:46:47
|
|
|
-cocain- kirjutas: |
...........aga üldiselt ikkagi tagasi tulles et miks ide kettad nii kallid on?
kas oleks mõistlik juurde maksta see 300kr  |
Ju nende tootmine on kallim, samuti ostetakse - vajatakse neid vähem, ja üle üldiselt kõik vanem tootmisest mahaminev - hääbuv tehnika on kallim, loomulikult on mõistlik see 300.- juurde maksta või vahetada emaplaat, protsessor mälud kaasaeksema vastu mis tuleb palju kordi kallim kui see juurde makstav 300.-
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.12.2008 16:56:01
|
|
|
On veel kaks tegurit, mis ka rõõmsalt - isegi väga-väga rõõmsalt kõvakettaid "krõmpsutavad hommiku- lõuna ja õhtusöögiks":
- Maandamata arvuti
- Lehvake või poolkutu toiteplokk, mille pinged pole stabiilsed või õige väärtusega.
Samuti see, kui kõrgele lubatakse ketta temperatuur minna. Kui tehas kirjutab, et temperatuuri Max on 50-55 kraadi, siis norm. töötamisel pole temperatuur mitte 60-70 kraadi, vaid on 40-50 kraadi. Ja kui seda ketast uhada 60-70-ses saunas, siis kohe päris kindlasti ta ka maha põleb 8)
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Go Kane!
HV Guru

|
20.12.2008 18:27:32
|
|
|
Mart352 kirjutas: |
Antud emaplaadil oli SATA ketastega üks probleem küll kui BIOS-is üks seade vale. Seda ma selles teises teemas olen ka isegi maininud. Aga tunudb, et see pole ka vist siis aidanud?
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=4547842#4547842
Endal oli Samsungi sülearvuti kettaga probleeme. Lihtsalt ei kestnud. Käis ka kolm tükki mul neid läbi ja neljanda võtsin hoopis Hitachi ketta, mis nüüd rõõmsalt töötanud sama kaua kui need 3 Samsungi omad mul kokku. |
selle discard time muutsin ära aga midagi abiks see ikkagi polnud
ma ise arvan ka ei kõige õigem on siis võtta ikkagi mingisugune ide ketas (western arvan), toiteploki kohapealt.....mingi kvaliteet asi ta pole 400w colorsit on aga ise ka kusjuures olen kahtlustanud et asi võib selles olla.....huvitav ainult et miks just nede sata ketastega mingi teema koguaeg on.....
Aga kas 1000-1200 kr eest miskit suuremat välist kõvaketast oskabe keegi soovitada?????
kuna naq kasutaksin seda pigem laona....siiis käiks see ka.....pealegi tänu nendele viimaste kuu jamadele on päris mituksada gb toredat kraami kaotsi-nässu läinud
|
|
   |
1343 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
21.12.2008 11:19:12
|
|
|
Mina ise oleksin ka kahtlustanud voolu kõikumisest tekkivaid ketta kahjustus. Endal lauaarvuti juba mitmeid aastaid UPSi taga ja neis pole kettad hävinud. Küll aga teeb imelikke trikke 300GB välises kõvaketta karbis olnud IDE ketas, mis kohati koliseb. Selles mõttes kohati, et see oleks nagu soojaks töötamise järel kadunud.
Teine võimalik probleem on aga tõepoolest ketta temperatuur.
Olen lugenud, et see ketta garantii tähendab tegelikult low level formaatimist ehk siis vigaste sektorite kettalt kõrvale jätmist. Samas pidi kõrvale jäetavate sektorite arvu infol olema ka ülempiir, mille järel enam neid kõrvale jätta ei õnnestu.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|