Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvuti ei boodi automaatselt õige ketta pealt. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
o-u-t-r-o
HV kasutaja
o-u-t-r-o

sõnum 15.12.2008 21:12:52 Arvuti ei boodi automaatselt õige ketta pealt. vasta tsitaadiga

Asi siis sedasi, et igavusest võtsin arvuti juppideks ja puhastasin ära ja kui sain kõik uuesti kokku pandud, ei hakanud arvuti Windowsi õige ketta pealt üles bootima. Algul boodib CD-ROMist, siis tuleb edasi kiri midagi GRUBi kohta, et hakkab GRUBi laadima ja annab errori Grub Error 22. Kui lähen BIOSi, ja sealt võtan kohe esimese (Standard CMOS Features) ja seal näen sellist pilti:

ja kui vajutan mingi slave või masteri peale tuleb ette see:

Windows asub Samsung HD160HJ kettal mis on parajasti ID Channel 1 Slave. Ma arvan et see peaks olema Slave asemel master. Arvutis endas on kõik nii nagu oli ennist aga biosist on ta ise midagi ära keeranud. Praegu saan ainult Windowsi F12 abil.
Et tahaks teada kuda asja korda saab, kuidas saaks seda Samsung HD160HJ sinna masteri asemele (ID Channel 1). Arvutis ei saa nende kõvaketaste kohti muuda, kuna üks on S-ATA (Windowsiga HD160HJ) ja teine ATA (40gb mahuga kus on mul laulud jms).
Oleks siis teie abi vaja nüüd. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Jann1
HV Guru
Jann1

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.12.2008 21:15:23 vasta tsitaadiga

ehk liigud menüüs edasi kuni asjani BOOT ja sealt määrad milline esimeseks milline mitte.
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 128
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.12.2008 21:26:42 vasta tsitaadiga

o-u-t-r-o: Buutiv kõvaketas peab olema IDE0 Master ketas - Sul on aga 8) - vaata pildi pealt: IDE1 Slave...

Nii, et tõsta kaablid ja ketas ning cd-seadmed ringi.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
o-u-t-r-o
HV kasutaja
o-u-t-r-o

sõnum 15.12.2008 22:21:35 vasta tsitaadiga

Jann1, see ei aita
tahanteada, Ma ei saa midagi ümber tõsta. Pildil on näha, et cd-rom ja 40 gb ketas lulude jms on ühesuguse juhtmega aga windows on teisega. ümber ma tõsta ei saa midagi, peale poweri juhtme.
Pilt:

E: OKei, sain nüüd selle kudagi korda. Sõber soovitas panna CD-ROM slaveks mis natuke aitas, aga ma ei saanud millegi pärast arvutit tööle pannes plaadilt bootida, nii et panin uuesti masteriks tagasi. Ennist oli mul ära võetud 40GB kõvaketta pin, panin ka selle tagasi. Ja nüüd Kõik tip-top. icon_lol.gif
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvuti ei boodi automaatselt õige ketta pealt.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.