Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Rajareits
HV Guru

|
12.12.2008 17:45:51
Partitsiooni taastamine samale partitsioonile. Kas on võimalik? |
|
|
Kettal on 3 partitsiooni:
C: Vista
D: XP
E: muud failid
Ammusest ajast juba peal paralleelselt Vista ja XP. Viimased paar päeva pidin aga XP'd tihedamini kasutama. Iga kord sisse minnes tahtis Check Diski teha. Kuna ise juures polnud, siis hakkas ka automaatselt tegema. Tagasi Vistasse läksin, tegi ka nii. Läksin uuesti XP'sse, tegi jälle jne. Minu jaoks oli aga natuke kahtlane, et pea iga kord kui mingi Check Disk toimus, siis näitas pärast teise OPi partitsiooni tühjana. Siis sai jälle vastavalt teise OSi Check Disk tehtud ja asi korras jne. Lõpuks aga jälle XP'sse minnes suutis ta kõik 3 partitsiooni ära kaotada - kõik olid tühjad.
Proovisin siis Hiren's Boot CD'l olevate programmidega neid taastada (enamasti MBRi ülekirjutamine), aga tulutult. Lõpuks viskas kopa ette ja lasin XP uuesti peale. Enne kui peale jõudis ennast installida, tegi kohe E kettale Check Diski. XP peal, E ketas ka ilusasti olemas, C aga ikka tühi. Tegin uuesti Check Diski, kuid ikka ei midagi - C ketast pole.
Nüüd aga oleks vaja C ketas taastada. XP vana **** suutis sinna muidugi mingid failid peale kirjutada, aga loodetavasti see 65 mega midagi halba ei teinud. Aga kuna sellist mure pole enne olnud ja ei suutnud ka siit kellegilt leida, siis küsiksi nüüd nõu (et midagi rohkem peeti ei keeraks). Mida teha?
Oleks isegi kettalt failid taastanud ja Vista uuesti peale lasknud, aga tegu 2.5" kettaga, mida suurde arvutisse panna ei saa ning selle ketta enda peal pole ka ruumi, seega oleks vaja C ketas taastada (ei viitsi seda 2.5" - 3.5" üleminekut ka orgunnida).
On kellelgi kogemusi - mida teha? Mida kasutada? Mis üldse viga on? Mis selle tekitas?
Tervitades,
Reio.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
12.12.2008 21:12:38
|
|
|
Oehh.Miks inimesed ei võiks vahelduseks lihtsaid küsimusi küsida
GetDataBack for NTFS
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rajareits
HV Guru

|
12.12.2008 23:55:17
|
|
|
tomorrow, sellega samma kohta ju taastada ei saa..
|
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
13.12.2008 00:47:07
|
|
|
Rajareits kirjutas: |
tomorrow, sellega samma kohta ju taastada ei saa..  |
Vabandust.Jäi see pisiasi kahe silma vahele.Kas tõesti siis mujale kettale taastada pole võimalik?.See samale kettale taastamine on paras keberniit kui minu käest küsida
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rajareits
HV Guru

|
13.12.2008 01:05:52
|
|
|
Sa vist ei lugenud üldse mu juttu..
Nagu öeldud, siis polegi vaja ju taastada. Vaja lihtsalt partitsioon uuesti loetavaks teha. Kuidas?
|
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.12.2008 11:17:27
|
|
|
Rajareits: Ilma teise kettata Sa seda teha ju ei saagi Seda lihtsal põhjusel, et tekkiv info peab olema mujale salvestatud - vastasel juhul ei saaks Sa ju infot enam rohkem edasi taastada. Ja samale kettale tagasikirjutatav info rikuks ära koheselt selle järgmise taastatava info. Siis poleks Sul enam mitte midagi taastada.
Kui ma ei eksi, siis vist Ontrackil on olemas ka taastusprogrammid, mis peaks sama kettaga hakkama saada. Aga Sa ei taha kuulda seda hinda, mida Ontrack oma programmide eest küsib. Ordis oli kunagi see hinnakiri täiesti olemas.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rajareits
HV Guru

|
13.12.2008 13:54:16
|
|
|
tahanteada, ma vist jube keerulise oma jutu teinud, aga praegu mul viga ju ainult bootimises. Saaks selle korda, oleks kõik ilus.
A.S., tänud, proovin!
EDIT: tundub, et asi ikka piixu läind - failid segamini. Tuleb siis format ikka ära teha..
|
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
13.12.2008 15:27:27
|
|
|
Kui rääkid, et xp install kirjutas midagi 65M C-pardile, siis see on Vista asju üle kirjutanud/ära solkinud ja "taastada" saad ainult uute korralike installidega
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rajareits
HV Guru

|
13.12.2008 19:08:38
|
|
|
XYZ, tundub nii jah. Üritangi nüüd seda teha, aga service partition ka nüüd kadunud (lahti võttes tahab formatti teha). Check Diski ka ei tee (ei viska errorit ka, lihtsalt paneb kinni ennast). Nüüd üritan algul seda taastada, et Vista taastada..
EDIT: avastasin, et Disk Management'i all on Service Partition ikka kõik ilusti olemas. Praegu My Computeri alt näitab aga hoopis mingit muud ketast, mis on ka Disk Managemendi all olemas (ehk siis kokku näitab DM mul HDD'l palju rohkem ruumi olevat, kui reaalsuses on).
Aga praegu ei saa ma kuidagi Service Partitionile bootida. Tegu IBM T61'ga.
Abi ei saanud ka siit: http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-4UFUYK
Seal on õpetus floppy kohta, a elusees mul läpparil pole ju floppyt. Ja CD'le ümber tehes ei saand ka käima.
Abi? Saaks ma sinna Service Partitionile sisse, oleks korras.. 8)
EDIT2: sees.
viimati muutis Rajareits 13.12.2008 19:19:48, muudetud 1 kord |
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
mike75
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
14.12.2008 01:44:32
|
|
|
Lihtsalt mainiks, ehkki seda ilmselt enam vaja pole: kui lisa-HD´d või -parti pole, siis on peaks idee poolest ka RAM kasutatav olema, s.o. teed RAMketta ning salvestad oma taastatavad failid ajutiselt sinna. Pole küll ise proovinud, aga põhimõtteliselt ei tohiks taastamisproged asjast probleemi teha et ketas füüsiliselt olemas pole. Loodava ketta piiratud suurus on muidugi probleem.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|