praegune kellaaeg 21.06.2025 22:20:53
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
asfald1
HV vaatleja
|
03.12.2008 20:57:39
|
|
|
Celllu kirjutas: |
Mina aeg-ajalt ilmutan käsitsi MV filme. Ilford filmid, kemikaalid Slavichilt.
WC-s film ilmutustanki. Vastavalt filmile ilmutusprotsess, seejärel loputus ja kinnitusprotsess ning uus loputus ja film on valmis.
Paberile laskmiseks suurendusaparaat Leningrad, Ilford paber, Slavich kemikaalid, veneaegne punalamp, kadreerimisraam, tangid ning vannideks tavalised silmakausid.
Säritad paberile, paber ilmutusvanni, lased ilmuda(kõige parem koht kogu töö juures), kui ilmutus valmis tõstad kinnitusvanni, lased veidi liguneda(paarkümmend sekundit peaks olema piisav - kui pole siis näed hiljem pruune pilte) ja riputad kuivama või paned spets kuivatisse. Kõik! Ilmuti ja kinniti vahel ning peale kinnitit peaks olema tegelikult ka stopplahus või vähemasti lihtsalt loputus, aga ma ei ole seda kasutanud ja pole probleeme tekkinud.
Tegelikult väga lihtne protseduur, lihtsalt veidi aeganõudev ja väikeses vannitoas kipub palavaks minema.
Loe ka siit: Ilford |
Kaua sa filmi ilmutuses hoiad. Ma ei suutnud kuskilt leida infot selle kohta kui kaua võiks neid hoida seal. Ühe kodaki filmi ma vist suutsin ära rikkuda sellega et hoidsin liiga kaua/vähe. Igatähes on see üsnagi tume ja läbi suurendi vaadates ei näe väga midagi. Tahaks et järgmise filmiga vähe paremini läheks
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
04.12.2008 04:33:20
|
|
|
Celllu, puhtsportlikust huvist - mis summa sul keskmiselt ühe foto hinnaks tuleb? Ja kuidas vene suurendi kvaliteet on (olen ainult lääne suurenditega mässanud)?
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.12.2008 11:25:22
|
|
|
Nõukaaegsete optika oli üsna korralik, uuema aja omadest pole mul aimugi.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristo.
Kreisi kasutaja
|
08.12.2008 14:20:15
|
|
|
Ardo, ma ei ole kunagi hinda kalkuleerinud - teada nagunii, et rahaliselt kasulik see pole. Kuid tagantjärgi mõeldes tuleb tõenäoliselt pildi hinnaks ~10.-
Suurendi kvaliteeti ei oska ma eriti kommenteerida, kuna olen ainult oma Leningradiga teinud. Küll aga selline tähelepanek, et digipildid on veidi klopilised ja ei üllata detailsusega, aga peeneteraline Ilfordi film + Ilfordi paber ja tulemus on väga meeldiv - pilti võib lähedalt uurida ilma, et peaks pettuma.
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Härra
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
2 :: |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|