Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
jospel
HV vaatleja
|
09.04.2003 14:21:53
|
|
|
tsitaat: |
proovi leida oma saundikale dosi draiverid ja siis saad tööle küll
või siis mingid universaaldraiverid
|
proovisin, aga ei miskit. hetkel on mul ka hoopis w2k peal, ma pole kindel, kas siin dosi shellis jooksutamine eriti midagi annabki... või...? ma filminduse kohalt ikka täiega tume
_________________ naeratage, homme on hullem  |
|
tagasi üles |
|
 |
Sour
Kreisi kasutaja

|
10.04.2003 19:03:42
|
|
|
jospel kirjutas: |
eeh, aga ma ei saanudki asja käima, st QV hakkas tööle küll ja pildi sain kah ette, aga helikaardiga jama ja häält ei tulnud mitte kopika eestki, kuna helikaardiks yamaha ja selle jaoks tuge ei ole. proovisin seda va NetGeni (oli vist) kah, aga see läks suisa lolliks, st ei teinud üldse midagi lahti. ja mis kõige hullem, peale seda, kui olin määranud ta default pleieriks enamusele formaatidest, hakkasid kõik muusika- jm failid karjuma sellesama vidina järgi, kuigi ma selle juba ammu maha installinud olin... noh, ei aidanud muu kui registrite kallale... aga masinaks ju vana ja õnnetu toshiba p233mmx läpakas, 64 mäluga ja nigela videokaardiga. nii et paistab, nagu pole mul mingitki lootust seda käima ajada  |
mul endal 233 mmx ja 64mb ja Yamaha OPL3-SAx heli ja heli on olemas.... kuskilt saidilt (kas mitte isegai mingilt Yamaha.co.uk 'st) sai driver'ite paketi.. .exe fail puha, pakid lahti ja majas
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
10.04.2003 19:05:57
Re: Vaata filme vana arvutiga (näiteks P233) |
|
|
hmm, sellesmõttes et yhikas mul 233 PII oli ja sellega pool aastat filme sai vahitud ja ei mäleta et misikit polex liikunud voi kinni jäänud, kõik oli vaadatav ja seda media player 6.4 abiga.
|
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sour
Kreisi kasutaja

|
10.04.2003 19:07:45
Re: Vaata filme vana arvutiga (näiteks P233) |
|
|
olc kirjutas: |
hmm, sellesmõttes et yhikas mul 233 PII oli ja sellega pool aastat filme sai vahitud ja ei mäleta et misikit polex liikunud voi kinni jäänud, kõik oli vaadatav ja seda media player 6.4 abiga. |
PII on naca kõvem pill kui P mmx
|
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
jospel
HV vaatleja
|
10.04.2003 19:18:58
|
|
|
nojah, seda nüüd küll, et vaadata sai, ma ise vaatasin ka QV-ga, kuid häält ei saanudki jooksma. ja vindoosa all ei hakanud asi üldse tööle, see pleier, mida siin keegi soovitas, tööle ei hakanudki ja teised jamadki, nagu ma eelnevalt mainisin kuskil. hetkel mul aga samal masinal (233MMX, 64MB mälu) W2K peal, ma ei kujuta ette, kas ma selle jaoks leian mingi pleieri, mis mul ka reaalselt midagi vaadata laseb. DOS-i shellis midagi teha... vist mõttetu? /me on filmimajanduses täielikult võhik...
|
tagasi üles |
|
 |
Sour
Kreisi kasutaja

|
10.04.2003 19:43:05
|
|
|
jospel kirjutas: |
nojah, seda nüüd küll, et vaadata sai, ma ise vaatasin ka QV-ga, kuid häält ei saanudki jooksma. ja vindoosa all ei hakanud asi üldse tööle, see pleier, mida siin keegi soovitas, tööle ei hakanudki ja teised jamadki, nagu ma eelnevalt mainisin kuskil. hetkel mul aga samal masinal (233MMX, 64MB mälu) W2K peal, ma ei kujuta ette, kas ma selle jaoks leian mingi pleieri, mis mul ka reaalselt midagi vaadata laseb. DOS-i shellis midagi teha... vist mõttetu? /me on filmimajanduses täielikult võhik...  |
ok, mees, esiteks võta see w2k maha ja pane raali w98 (sobib just 233mmx) ja siis tõmbad netist yamaha driverid (www.google.com abix) ja siis tõmba qv ja tavaline mp6 ja siis vaata (abix on ka divx codec, aga siiski jääb prose aeglaseks windoozas vaatamiseks)
keep up tha spirit
|
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
jospel
HV vaatleja
|
10.04.2003 19:56:31
|
|
|
mhmhh, sul on seda hea soovitada, kuid mul on konreetsed põhjused 2K hoidmiseks siin. on küll aeglasem, kuid stabiilsem, ma nimelt kasutan seda masinat pidevalt erinevates kohtades, erinevatel eesmärkidel ja erinevates tingimstes, lihtsalt ei viitsi eriti tihti vindoosi installiga tegeleda. alternatiiv oleks muidugi fat partitsioonile ka 98 peale lasta, kuid filmivaatamine ei ole primaarne ega isegi sekundaarne mitte, seega jääb asi ära. tundsin ainult sportlikku huvi asja vastu ja olen ka vastused juba saanud thnx kõigile
|
tagasi üles |
|
 |
Tuhkur
HV veteran

|
10.04.2003 20:11:43
|
|
|
see programm oleks võinud mingi ca 1-2a tagasi olemas olla...
_________________ ____________________ |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
1 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
jospel
HV vaatleja
|
10.04.2003 20:49:55
|
|
|
Tuhkur kirjutas: |
see programm oleks võinud mingi ca 1-2a tagasi olemas olla... |
ic... vastavalt lehelt otsides ja veel siin-seal ringi vaadates leidsin, et midagi oli nagu juba 98 olemas...
no offence...
|
tagasi üles |
|
 |
eintz
HV vaatleja

|
11.04.2003 13:28:02
|
|
|
no nii, asi pakkus huvi ja proovisin järgi, sain selle filmi jooksma p200mmx peal, ilma hääleta esialgu, sest ei viicinud soundi sisse toppida. Võtsin QV settingutest maha igasugused fullscreenid jne, ning hakkas väga normaalselt ilma jõnkustamata näitama.
Mitte et mul seda asja vaja oleks, aga idee ise on hea.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
11.04.2003 13:34:45
|
|
|
nii, proovisin ise ka ära. masinaks p200 @ 233, 58MB 66MHz SIMM, 16MB voodoo banshee. proovisin xvid filmi käiata ilma soundita. freimid käisid 20% aeglasemalt ja iga 10sec tagant hüppas pildi asukoht ajalises mõttes õigesse kohta
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Penzo
HV vaatleja

|
14.08.2003 19:51:34
|
|
|
ma proovisin kah seda progret aga ei osand ilma windowsita seda tööle panna. ma tean et starupis F8 ja siis edasi ma enam ei oska
Fast&Furious,
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sour
Kreisi kasutaja

|
15.08.2003 08:54:30
|
|
|
kui sul on w95/98, siis lihtsalt win Alt+F4 ja restart in DOS mode......... aga muidu jah, kui raal buudib, siis F8 ja sealt valid command promt (või midagi sellist) ja siis asi ilusti dos mode'i....
w2k/xp naca teistsugune teema....w2k(ntfs)/xp ei baseeru DOS'il ja seega ei tea, kas on üldse mõtet proovida.......
aga kui 9x seeria windooza, siis majas
|
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Penzo
HV vaatleja

|
15.08.2003 13:01:11
|
|
|
Ma proovisin seda Quickniew-i under dos ja ei läinud tööle. tuli midgi sellist 000000 000000 545054... jne. Win all läheb tööle ilusti, ainult et filmi korralikult ei näita. jõnksutab
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Reixx
HV veteran

|
17.08.2003 00:06:48
|
|
|
see, et windoozaz on filmide vaatamisex hea proge Allplayer Ise kasutan seda p2 366 mHz, 224 mb ram, 4mb video ja asi lippab ilma jõnksutamata! Resox on 800x600, fullscreen, heli ja sub'id! Aga kas see QW on siis parem ehk! Sest vahest kui mõnda filmi plaadilt vaatan, siis asi jõnksutab sellistes kohtades, kus käib eriti ilge madin ja möll Kas qv-ga sellist jama ei esine ?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
17.08.2003 00:14:07
|
|
|
ärge proovige QuickVieW-d Windows-i või millegi muu all jooksutada. asja mõte ongi ju see, et muid protsesse ei töötaks, st. prose kasutus oleks minimaalne! DOS keskkonnas on ikka kõige õigem...
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
17.08.2003 19:28:21
|
|
|
tsitaat: |
Kuule, kui asja ei jaga siis ära lõuga...see MMX multimeedjakäsustik on siin kõige väiksem probleem. -avi fail on vaja reaalajas lahti pakkida, see nõuab võimsust.
|
OK plugger, mis sa sellega mõtlesid? Just MMX loebki. MMX protsessoritel on SIMD-tehnoloogia(vms), mis tähendab, et ühte instruktsiooni saab rakendada konkreetselt pentium-mmx puhul neljale andmeühikule korraga. Kui muidu töödeldakse 16 bitti korraga, siis mmx instruktsiooniga on see suurus 64 bitti. Pentium neljal peaks olema vastav näit 128 bitti. SIMD tähendab siis - Single Instruction Multiple Data. Ja pealegi peab programm ise mmx-i instruktsioone toetama.
Kokkuvõtteks aitabki mmx sul seda videot reaalajas lahti pakkida. Niipalju siis asja jagamisest ja lõugamisest. 8)
btw, kas sa mõtlesid võimsuse all taktsagedust või?
Nii peaks see enam-vähem olema.
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
20.08.2003 21:26:19
|
|
|
Kuna põhiarvut veidi katki hetkel, siis vaatasin kah paar muuvit QV abil selle masinaga mis mul tavaliselt mp3 & muud musa mängib Linuxi all. QDI Intel TX ema, 200MMX@233, 64 SDRAM, Fujitsu 40 GB HDD, Matrox Millennium 2 MB PCI video, Creative SB16 ISA. Väikesed jõnksatused aeg-ajalt olid, aga muidu igati OK. Filmid olid 1 CD, H res väiksem kui 640. Kusjuures väike overclock 200 -> 233 aitas ikka kõvasti.
Natuke ehk ka sellest MMX asjast... Viimatine no9 jutt on igatahes suht mööda... 16 bitti korraga suutis läbi närida juba 8086, alates 386st kuni Pentumini 32. MMX protsessor on võrreldes nn Pentium Classicuga peale MMX käsustiku lihtsalt üldiselt paremaks tehtud (2x suurem L1 cache, uus branch prediction süsteem, jne), ja suur osa edemusest tuleb just sellest (räägitakse, et umbes 10-15%). Vana DivX3 puhul ma ei usu et see üldse MMX instruktsioone kasutabki, uuemad variandid peaks seda tegema juba.
|
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
12.07.2004 02:16:22
|
|
|
No paar arvamust...
a) QV on tõeste juba suht ammu olemas olnud, isegi kodukalt saab tirida 16bitist 1.x versiooni mis 98dast aastast pärit (peab küll mainima, et uuemaid koodekeid see ei tunne)
b) QV peaks kasutama FFMPEG koodi (ehk siis sedasama mis FFDSHOW ja Linuxi MPlayer), seega sööb ta nii DivXi kui XviDi ja veel üht-teist (aga nagu mitmelgi pool mainitud ei ole ta siiski päris nii kvaliteetne kui originaalkoodekid).
c) QVd saab ikka üpris põhjalikult konffida ja nagu mainitud oleneb asja jooksmine suuresti ka VESA toest (ja üldiselt kipub vanematel kaartidel olema ainult VESA 1.2 riistvaraline ja softiga selle versiooninumbri upitamine ei ole ikka päris see mis parem kivi). Samas peaks SciTechi UniVBE (eeldn, et tarbite just seda VESA draiverit ja mitte mingeid vananenud tootjapoolseid draivereid) olema aga täiesti tasmel... endale jätsid vanad 5.x versioonid küll parema mulje kui VESA 3e pakkuv 6.x.
d) Oleks soovitatav EMM386 sarnaste mäluhaldurite laadimist vältida. Nagu kõik(?) DOS32 proged peaks ka QV nende all aeglasemalt jooksma kui ainult XMSi pakkuja (reeglina HIMEM.SYS) peal elades.
e) Kui helikaart SBga ühilduv siis piisab reeglina ka sellest, kui BLASTER muutuja õieti paika panna (või siis samad parameetrid QVle sobiva võtmega ette sööta).
f) See kas MMXist kasu on on ikka mängiva softi asi, s.t. kas ta üldse oskab asja kasutada.
Aga lisaks omad favoriidid viletsa masina peal:
QV (tegelikult ei ole eriti puurinud 486st parema peal (ehk siis säärasel kus ka midagi vaadata saaks)). Display on kah muidu täitsa hea DOSi pildi/videovaataja, aga üpris vana ja seega täispikkade muuvide puhul kasutet koodekeid vaevalt tunneb.
Windows MediaPlayer 6. Kui vaadata originaalsuuruses ja kõik mittevajalik kinni panna siis võib too aeg-ajalt isegi etteantud ülesandega hakkama saada.
DivX Player. Sama nõue mis WMP puhul. Muidu paistab nii, et uuemad versioonid tahavad ka paremat riistvara ja seega võib kasu olla mõne vanema versiooni hankimisest.
MPlayer. Asi on lihtsalt heas ja optimeeritud koodis. 266MHzi peal veab enamuse asju full-screeniga välja.
PS! Lisaks veel, et tegelikult on QVd isegi Arvutimaailmas mainitud (artiklis mis käsitles filmivaatajaid... peab küll tõdema, et kirjatüki autoril ei olnud korralikku arusaamist sellest, kui olematu on side QV ja Winblowsi( draiverite) vahel )
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|