Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
emm sii
HV kasutaja

|
06.12.2008 20:54:40
|
|
|
kaspar00 kirjutas: |
ca 10-20 päeva |
Pääris kaua, lootsin nädala-pooleteisega kätte saada
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
time123
HV Guru

|
06.12.2008 21:01:04
|
|
|
Mina ütleksin, et pigem 7-12 päeva. 10-20 on hiinast tuleva kauba kohale jõudmiseks kuluv aeg.
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
178 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
06.12.2008 23:12:48
|
|
|
Mis normaalne aeg on millega PayPalist raha kontole peaks tulema? Olen varem ka saatnud aga enam ei mäleta, minumeelest nii kaua ei läinud. Sain PayPali paar makset, tegin siis withdraw krediitkaardile. See toimus siis 27. november. Üsna mitu päeva oli status pending, nüüd mitu päeva juba completed aga arvele pole laekunud ikka midagi. Ei mäleta ka kahjuks kuna see completed ilmus, võibolla alles alates sellest hakkab raha minu kontole liikuma?
|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
07.12.2008 00:05:46
|
|
|
emm sii kirjutas: |
Kaua umbes USA-st USPS-ga, 1-st class mailiga(ehk see tavaline airmail vist), Eestisse pakk tuleb umbes? |
See sõltub paljudest teguritest. Kus külakeses postitaja asub, kui kiiresti postitab (sõltub ka ostupäevast... reede õhtu... jne), kui kaua meie toll teda hoiab enne ja pärast teavitamist, jne... Ameerika mandrilt Euroopasse jõudmine võtab selles protsessis minu kogemuse järgi suht vähe aega.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
emm sii
HV kasutaja

|
07.12.2008 00:39:50
|
|
|
Petz kirjutas: |
Kaua umbes USA-st USPS-ga, 1-st class mailiga(ehk see tavaline airmail vist), Eestisse pakk tuleb umbes? |
See sõltub paljudest teguritest. Kus külakeses postitaja asub, kui kiiresti postitab (sõltub ka ostupäevast... reede õhtu... jne), kui kaua meie toll teda hoiab enne ja pärast teavitamist, jne... Ameerika mandrilt Euroopasse jõudmine võtab selles protsessis minu kogemuse järgi suht vähe aega. |
No Chicago kaudu lahkus ta USA-st neljapäeva hommikul kohaliku aja järgi (Nii mulle USPS tracking väidab )
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
07.12.2008 01:20:53
|
|
|
Oletan, et ülejärgmise nädala teisipäeval saad kätte
Kui trackingu number on antud, saab vaadata, millal siia jõuab ja hakata tollile/postile pinda käima. Mul ükskord tuli otse postkontorisse - läksin ehku peale sinna ja oligi kohal , teised 2 korda aga taheti enne asja kohta infot saada. See tekitab paaripäevase viivituse...
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
emm sii
HV kasutaja

|
07.12.2008 11:37:58
|
|
|
Kui trackingu number on antud, saab vaadata, millal siia jõuab ja hakata tollile/postile pinda käima. Mul ükskord tuli otse postkontorisse - läksin ehku peale sinna ja oligi kohal , teised 2 korda aga taheti enne asja kohta infot saada. See tekitab paaripäevase viivituse... |
Mismõttes tollile pinda käima? , nagu ma saan aru, et postkontorisse võib helistada kas asi kohal, aga mida ma tolliga teen, nagu mis infot ta tahab minukäest või misasja?(sorry, suht esmakordselt tellin USA-st midagi sellist, varem olen mänge tellinud, nendega pole mingit jama olnud )
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tupsu
HV Guru

|
07.12.2008 18:03:00
|
|
|
vull kirjutas: |
mis kõige suurem karistus on kui ostad asja ära, aga ei maksa? märgiks veel "payment sent" selle ostetud asja.
oleks vaja ühele tüübile lihtsalt negatiivne komm panna(piisav põhjus olemas), aga osta ma midagi ei taha.
ebay vast ei saa sundida mind asja ostma ja halvimal juhul saan vast lihtsalt müüja käest negatiivse vastu? |
Lastead
Ebay ei ole rate.
Kui sul juba oli temaga mingi tehing tehtud, siis saad seal jätta kommentaari.
Teha olematu tehing kommentaari jätmise pärast ja veel valetada, et on makstud
Muide, kahe väljaostmata tehingu korral võib ebay su konto igaveseks sulgeda.
Selliste lollustega eestlaste maine ebays peesse keerataksegi...
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
3 :: |
11 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
07.12.2008 18:55:47
|
|
|
Kui trackingu number on antud, saab vaadata, millal siia jõuab ja hakata tollile/postile pinda käima. Mul ükskord tuli otse postkontorisse - läksin ehku peale sinna ja oligi kohal , teised 2 korda aga taheti enne asja kohta infot saada. See tekitab paaripäevase viivituse... |
Mismõttes tollile pinda käima? , nagu ma saan aru, et postkontorisse võib helistada kas asi kohal, aga mida ma tolliga teen, nagu mis infot ta tahab minukäest või misasja?(sorry, suht esmakordselt tellin USA-st midagi sellist, varem olen mänge tellinud, nendega pole mingit jama olnud ) |
Vaata oma trackin numberi järgi, kuna jõuab eesti tolli. Siis võib juba näiteks helistada tolli, et mis seis on. Aga mina pole kunagi hakanud surkima neid. Trackingu järgi on näha kuna on eestisse jõudnud, paar päeva läheb siis aega, siis on mul maili peal teade, et mulle on tulnud sealt pakk ja palun esitage kauba ostmist tõendav dokument e. arve. Olen tavaliselt PayPalis sellest asja maksest teinud PDF'i ja neile saatnud mailile (saadetud mailis on kirjas kuhu peab saatma). Siis läheb veel paar päeva ja peaks teatis postkasti olema. Võib ka nats rohkem minna. Aga kokkuvõttes eriti ju vahet pole kas sa saad paar päveva ennem v varem kätte asja, ma tean ise olen ka maru rahutu alati.
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
emm sii
HV kasutaja

|
07.12.2008 20:19:26
|
|
|
react kirjutas: |
Mismõttes tollile pinda käima? , nagu ma saan aru, et postkontorisse võib helistada kas asi kohal, aga mida ma tolliga teen, nagu mis infot ta tahab minukäest või misasja?(sorry, suht esmakordselt tellin USA-st midagi sellist, varem olen mänge tellinud, nendega pole mingit jama olnud ) |
Vaata oma trackin numberi järgi, kuna jõuab eesti tolli. Siis võib juba näiteks helistada tolli, et mis seis on. Aga mina pole kunagi hakanud surkima neid. Trackingu järgi on näha kuna on eestisse jõudnud, paar päeva läheb siis aega, siis on mul maili peal teade, et mulle on tulnud sealt pakk ja palun esitage kauba ostmist tõendav dokument e. arve. Olen tavaliselt PayPalis sellest asja maksest teinud PDF'i ja neile saatnud mailile (saadetud mailis on kirjas kuhu peab saatma). Siis läheb veel paar päeva ja peaks teatis postkasti olema. Võib ka nats rohkem minna. Aga kokkuvõttes eriti ju vahet pole kas sa saad paar päveva ennem v varem kätte asja, ma tean ise olen ka maru rahutu alati. |
Kust nad mu meili teavad? , paki peale kirjas kui ebay-st ostetud? Kas seesama arve ei sobi mis peale ebay-st ostmist meilile tuleb? Ja kas see tollivärk tuleb üldse läbi teha kindlasti kui ameerikamaalt tuleb pakk? Nad kohe ei saada lähimasse postkontorisse nagu Euroopa pakkidega teevad?(Olen ikka tüütu küsimuste esitaja )
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
07.12.2008 21:41:28
|
|
|
no võibolla nad sinu oma veel ei tea jah, ma tellin sealt iga kuu mitu pakki, ju neil see kuskil olemas vms. Muidu varem tuli kiri postkasti. Kuskil siin teemas on kindlasti kirjas need summad mis lähevad maksuvaba pakina läbi (mingi 300.- oli vist ettevõttelt ja 700-. oli eraisikult). Ma pole nüüd kindel, aga mingi jutt oli et detsembris pidi see summa tõustma mingi 2200 eeguni.
Toll on viimasel ajal väga tähelepanelikuks muutunud, kui aasta või paar tagasi läksid üksikud pakid tolli, sis nüüd on absoluutselt kõik pakid läbi tolli käinud. Kui kuskilt kolmandast riigist (st mitte Euroopa Liidust) tuleb sulle pakk siis idee poolest peaks need kõik jah tolli minema kui väärtus ületab neid kindlaks määratuid summasid.
Kui tollil on kahtlus, et deklaratsioonis märgitud summa ja paki sisu ei vasta tõele, siis nad võtavad lahti selle ja paluvad sul arve saata. Kui sa ei saada või see on ala vale vms, siis määravad nad ise mingi oma äranägemise järgi selle summa ja väänavad maksud otsa. See viimaen variant tuleb alati kallim.
Tollimaksude puhul võid arvestada rusikareegliga, et 18% oma arve summast (koos saatmisega) võid kohe summale juurde liita. See on käibemaks. Korrutad summa 1,18 ja on vastus käes. Sinna juurde lisandub vastavalt kaubale mingi väiksem protsent, näiteks 5% vms. Ja siis lõppu veel 100.- postitöötajale paberite täitmise eest. Kui tahad 100.- säästa sis võid maksu- ja tolliametis selle ise täita. Tartus on see näiteks tähe tänaval. (toll siis). Lähed kohale, ütled et on selline pakk tulnud ja et tahad deklaratsiooni täita. Esimene kord tädi on viisakas ja aitab sul arvuti taga ise ära täita selle. Teinekord siis saad juba ise hakkama. ise pole viitsinud süübida sellesse, olen leppinud sellega et maksan 100.- postitöötajale. Kunagi peaks proovima täita, kättevõtmise asi.
Aa ja võid vist saata selle ka mis ebay sulle mailile saatis. Kui neile ei sobi eks nad annavad teada.
Vähemalt selline on minu kogemus ja arvamus.
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
emm sii
HV kasutaja

|
07.12.2008 22:10:20
|
|
|
react kirjutas: |
no võibolla nad sinu oma veel ei tea jah, ma tellin sealt iga kuu mitu pakki, ju neil see kuskil olemas vms. Muidu varem tuli kiri postkasti. Kuskil siin teemas on kindlasti kirjas need summad mis lähevad maksuvaba pakina läbi (mingi 300.- oli vist ettevõttelt ja 700-. oli eraisikult). Ma pole nüüd kindel, aga mingi jutt oli et detsembris pidi see summa tõustma mingi 2200 eeguni.
Toll on viimasel ajal väga tähelepanelikuks muutunud, kui aasta või paar tagasi läksid üksikud pakid tolli, sis nüüd on absoluutselt kõik pakid läbi tolli käinud. Kui kuskilt kolmandast riigist (st mitte Euroopa Liidust) tuleb sulle pakk siis idee poolest peaks need kõik jah tolli minema kui väärtus ületab neid kindlaks määratuid summasid.
Kui tollil on kahtlus, et deklaratsioonis märgitud summa ja paki sisu ei vasta tõele, siis nad võtavad lahti selle ja paluvad sul arve saata. Kui sa ei saada või see on ala vale vms, siis määravad nad ise mingi oma äranägemise järgi selle summa ja väänavad maksud otsa. See viimaen variant tuleb alati kallim.
Tollimaksude puhul võid arvestada rusikareegliga, et 18% oma arve summast (koos saatmisega) võid kohe summale juurde liita. See on käibemaks. Korrutad summa 1,18 ja on vastus käes. Sinna juurde lisandub vastavalt kaubale mingi väiksem protsent, näiteks 5% vms. Ja siis lõppu veel 100.- postitöötajale paberite täitmise eest. Kui tahad 100.- säästa sis võid maksu- ja tolliametis selle ise täita. Tartus on see näiteks tähe tänaval. (toll siis). Lähed kohale, ütled et on selline pakk tulnud ja et tahad deklaratsiooni täita. Esimene kord tädi on viisakas ja aitab sul arvuti taga ise ära täita selle. Teinekord siis saad juba ise hakkama. ise pole viitsinud süübida sellesse, olen leppinud sellega et maksan 100.- postitöötajale. Kunagi peaks proovima täita, kättevõtmise asi.
Aa ja võid vist saata selle ka mis ebay sulle mailile saatis. Kui neile ei sobi eks nad annavad teada.
Vähemalt selline on minu kogemus ja arvamus. |
No kuna peale 1.detsembrit pidi 150 eurot minema tollimaksuvabaks siis ei tohikski seda kadalippu olla ( http://www.postimees.ee/?id=47837 , juhtus see ikka ma loodan ), sellepärast ma praegu imestasingi, et mis tollist saab veel juttu olla, kui see peaks niisama sealt läbi minema. Aga aitäh info eest
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
08.12.2008 17:05:30
|
|
|
tsitaat: |
sellepärast ma praegu imestasingi, et mis tollist saab veel juttu olla, kui see peaks niisama sealt läbi minema
|
Saadetise läbivalgustamine jms. toimub ju ikka
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
emm sii
HV kasutaja

|
08.12.2008 17:27:15
|
|
|
beastbeats kirjutas: |
tsitaat: |
sellepärast ma praegu imestasingi, et mis tollist saab veel juttu olla, kui see peaks niisama sealt läbi minema
|
Saadetise läbivalgustamine jms. toimub ju ikka  |
No ikka, aga et ma pean tollimaksu veel maksma lisaks hakkama ja ajama millal see sinna jõuab
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
vull
HV veteran
|
08.12.2008 18:42:58
|
|
|
Tupsu kirjutas: |
Ebay ei ole rate.
|
defineeri rate
kui müüja ei täida oma lubadusi pole minu asi teda nunnutada
proovin selle värgi ära igastahes. tuleb mis tuleb
   |
2 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
08.12.2008 22:42:58
|
|
|
vull kirjutas: |
Tupsu kirjutas: |
Ebay ei ole rate.
|
defineeri rate
kui müüja ei täida oma lubadusi pole minu asi teda nunnutada
proovin selle värgi ära igastahes. tuleb mis tuleb  |
kättemaks on madala inimese rõõm. ole parem mees ja asjast üle. troppe on maailmas igal juhul rohkem, kui sa oma elu jooksul ümber kasvatada jõuad.
_________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee |
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
09.12.2008 13:52:36
|
|
|
mobiiliaku täna tuli inglismaalt kolme tööpäevaga, seni meeldivaim üllatus kohalejõudmise aja suhtes
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
3 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
emm sii
HV kasutaja

|
10.12.2008 17:24:03
|
|
|
kaspar00 kirjutas: |
ca 10-20 päeva |
Pääris kaua, lootsin nädala-pooleteisega kätte saada  |
Aga jõudis hoopis Chicagost Rakvere postkontorisse ainult 6 päevaga (neljandal pandi teele ja täna sain kätte)!
See käis küll kähku
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
weix2000
HV vaatleja
|
10.12.2008 18:19:17
|
|
|
kellelgi Inglismaalt kauba saamisega on viimase kuu-pooleteise jooksul probleeme olnud? Tellisin oktoobris 2 asja järjestikku ja neen tulid mõlemad nädalaga kohale. Nüüd on üks asi teele pandud 6/11/08 at 14:01 ja pole siiamaani kohale jõudnud. Saatja ütles, et samal ajal saatis ta ka Saksamaale ja see saadi nädalaga kätte.
Teine asi peaks 20.november olema teele pandud aga samamoodi pole mina seda veel näinud. Tegu erinevate kasutajatega. Esimesel 63 häält ja 100% positiivne, teisel üle 17000 hääle, neist 99,9% positiivsed.
Võib sellist ajakulu kuidagigi normaalseks pidada kuna praegu juba nii-nimetatud jõuluaeg väidetavalt?
Miks mul selle postituse esimen täht väike paistab, kuigi kirjutasin suurena?
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Trwind55
Kreisi kasutaja

|
10.12.2008 19:34:57
|
|
|
weix2000, postkontorist oled ise spetsiaalselt küsinud. Mul ükskord oli juhus, kus olin valmis juba müüjat pettuses süüdistama, kuid kala oli mujal. Postkontorist olin mitu korda oma "pakki" küsinud, kuid tulemusteta. Lõpuks sain vastuse: "Aaaa maksikiri, jaa, see on juba ammu siin".
_________________ möhhh.. |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
argentum7
HV kasutaja

|
10.12.2008 20:31:40
|
|
|
Oktoobri lõpus tellisin HD650 ja see jõudis tracking numbri järgi Eestisse 4 päevaga + 2 päeva kohalikes postiasutustes. Möödunud neljapäeval tellisin RCA to RCA kaabli võimendi jaoks, mis pandi reedel posti. Tracking number näitab, et asi on Tartusse jõudnud ja homme peaks kätte saama. Sõltub muidugi, mis postiteenust kasutati, aga UK-st peaks normaalne olema 4-5 äripäeva Eestisse jõudmiseks-
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
96 |
|
tagasi üles |
|
 |
walkman
Kreisi kasutaja
|
10.12.2008 21:29:21
|
|
|
Mul selline teema, et esitasin claimi ja sain raha tagasi... aga vahepeal on see seb-i virtuaalkaart aegunud. Et mis nüüd saab ?
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
time123
HV Guru

|
10.12.2008 21:31:15
|
|
|
Teed uue kaardi ja vahetad paypalis krediitkaardi andmed ära?
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
178 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaanus
HV Guru

|
10.12.2008 22:45:45
|
|
|
Ei ole vaja. Üldiselt tuleb ikka samale kontole tagasi millele oli virt. kaart tehtud...
time123 kirjutas: |
Teed uue kaardi ja vahetad paypalis krediitkaardi andmed ära? |
|
|
Kommentaarid: 707 loe/lisa |
   |
4 :: |
563 |
|
tagasi üles |
|
 |
walkman
Kreisi kasutaja
|
10.12.2008 23:37:10
|
|
|
Jaanus kirjutas: |
Ei ole vaja. Üldiselt tuleb ikka samale kontole tagasi millele oli virt. kaart tehtud...
time123 kirjutas: |
Teed uue kaardi ja vahetad paypalis krediitkaardi andmed ära? |
|
Ok tänud
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |