Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  ei mõista formattida märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
paulpihu
HV kasutaja

sõnum 14.08.2003 20:27:42 ei mõista formattida vasta tsitaadiga

Mul siin masinas oli xp home vms peal, kus viskas mitu päeva järjest errorit, et mint aega ja siis lääb arvuti kinni. No ma siis nii muuseas võtsin ka proffessionali peale arvates, et see lõpetab mu mured seoses erroriga, aga siis sain teada, et see oli hoopis see viirus mis praegu möllab. Viiruse sain maha võetud nagu õpetati, aga kuna mu masin nüüd igast p***a täis, kaasaarvatud need kaks ikspiid ja aegamööda kogunenud muu mõttetus, siis tahtsin teha formatti. Ma pole ennem ikspiile formatti teind(piirdunud ainult 98-ga) no ja mõtsin ja kuuldud juttude põhjal ka arvasin et see käib nagu 98 ga, et lükkad aga startup diski sisse ja trükid format c ja y ja ongi tehtud, aga nii ei läinud. Tegin nii ja kõik oli ilus kuni sain valida are you sure y/n. Kirjutasin siis y ja hakkas formattima, aga ta ei formattinud seda 30-t giga, vaid mingit 1.4 mega icon_biggrin.gif ja siis nii igaks juhuks et vaadata, mis toimub kettal c, kirjutasin ma siis dir ja selgus, et seal ei ole hoopis minu c ketta kaustad, vaid mingid üksikud diski failid. Nagu oleks ta mingid teatud diski failid sinna tõmmand. Ühesõnaga c ketas polnud c ketas. See ketas on siin kaheks jagatud. Vaatasin siis igaks juhuks mis toimub kettal d ja seal oli sama(või oli seal üldse cd rom, vot ei mäleta). Viisin siis sellest masinast ketta teise masinasse, kus ta siis teiseks kettaks panin. Vindoos98 läks ilusti tööle ja mõtsin, et vindoosi alt teen siis sellele "teisele" kettale formati, aga seal leidis selle poolitatud 30 gigase d, mitte c. Minu arust on nii, et kui on arvutis kaks kõvaketast ja üks neist on veel poolitatud, peaks olema my computeris kolm kõvaketast näidatud. No mul pidi olema nii, aga arvuti näitas ainult kahte ketast. Sain seal siis teha ainult formati tollele d kettale. Nüüd tahaks nagu ikkagi tervet seda poolitatud ketast tühjaks kuidagi saada aga mõistus otsas. Proovisin, siis veel nii, et tõstsin tagasi selle 30 gigase õigesse masinasse, võtsin sellele poolitatud d-le vindowsi peale ja et siis lähen vindowsi sisse, mis asub d kettal ja teen windowsis c-le formati, aga seda ka ei lubanud. Ütles, et unable to format vms. Nüüdseks olen jõudnud selle algse xp home, mille lasin veel üle proffessionaliga alguses, jõudnud del nupuga peaaegu maha c kettalt kustutada ja seal on juba 21 giga ruumi. Jäid mingid üksikud failid, mis ei kaalu mitte midagi ja mida ei saa kustutada ja siis mingi 7 giga, mis on kasutatud ma ei tea mis failide poolt c kettal. Dosis sain kah tsipa kustutatud aga siiski on mingid failid mida kustutada ei saa ja siis see 7 giga mis on kusagile kadunud pluss veel teine pool kettast ehk siis d kus on nüüd windows.
Mu jutt on kindlasti olnud väga segane ja muud aga ma tahaks siiski seda krdi ketast juba tühjaks saada. Kui mingi osa mu jutust jäi arusaamatuks siis küsige ja ma katsun täpsustada.

tänan
: )

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Troll
HV Guru
Troll

sõnum 14.08.2003 20:54:34 vasta tsitaadiga

Kui sul Win98 startup disk olemas, siis on ju lihtne - kasuta FDISKi, kustuta kõik vanad partitsioonid maha, loo uued ning edasi ainult XP Pro CD masinasse ja sealt format installi käigus.
Kännuämblik
HV kasutaja
Kännuämblik

sõnum 14.08.2003 22:05:27 vasta tsitaadiga

troll kirjutas:
Kui sul Win98 startup disk olemas, siis on ju lihtne - kasuta FDISKi, kustuta kõik vanad partitsioonid maha, loo uued ning edasi ainult XP Pro CD masinasse ja sealt format installi käigus.

Et siis milleks FDISK, kui XP CD pealt bootida siis ta ju pakub välja olemasolevaid partitsioone ning lubab neid kustutada ning juurde teha kah. Just 5 min tagasi mängisin sellega. icon_smile.gif
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
MihhailLendur
HV kasutaja

sõnum 14.08.2003 22:11:46 vasta tsitaadiga

Ma ei saa aru, mis mõttega te neid formateid teete? Mida see annab? Kui tahad XP-d puhtalt installida, siis vali installi käigus lihtslt windows kataloogi kustutamine ja saad ilusa puhta installi. Vajlikud failid võid rahumeeli kettale alles jätta...
pl1600
HV Guru

sõnum 14.08.2003 22:20:48 vasta tsitaadiga

vajalikud failid selleks ajaks juba teisele pardile kolinud
hea puhta tunde annab

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Kännuämblik
HV kasutaja
Kännuämblik

sõnum 14.08.2003 22:27:00 vasta tsitaadiga

MihhailLendur kirjutas:
Ma ei saa aru, mis mõttega te neid formateid teete? Mida see annab? Kui tahad XP-d puhtalt installida, siis vali installi käigus lihtslt windows kataloogi kustutamine ja saad ilusa puhta installi. Vajlikud failid võid rahumeeli kettale alles jätta...

Format aitab näiteks päris hästi ketta fragmenteerumise vastu - paremini kui sicromofti defragmenter. icon_smile.gif ja läbu võib olla mujalgi kui /windows kataloogis....
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
plugger
Kreisi kasutaja

sõnum 14.08.2003 22:34:52 vasta tsitaadiga

C ktas ei olnud C ketas, heh logic ju ramdrive-st tead midagi, rammi luuakse ju virtullane ketas ja sellele on ka ometi ketta nime vaja, sellepärast lükkuvadki ketaste nimed edasi icon_lol.gif võta nüüd parem kogu ketas uuesti partidest tühjaks ja tee uuesti kogu part table ja stuff, mis seal ikka aju pingutada thumbs_up.gif
tagasi üles
plugger
Kreisi kasutaja

sõnum 14.08.2003 22:36:14 vasta tsitaadiga

MihhailLendur kirjutas:

Hmhh, program files folder jääks siis ju ka ühe asjana järele, osad waindowsi failid on ka seal, see võib jamasid tekitada.

tagasi üles
DoS
HV veteran
DoS

sõnum 14.08.2003 22:41:11 vasta tsitaadiga

põhjus miks c: ei olnud c: ja miks teise masinaga pole ühte parti näidanud on see et sul xp oli ntfs pardi peal ja win98 (k.a. tema startup disk) ntfsi ei tunne ja temast aru ei saa
Kommentaarid: 50 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
paulpihu
HV kasutaja

sõnum 15.08.2003 18:20:28 vasta tsitaadiga

suured tänud, sain lõpuks formatitud
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  ei mõista formattida
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.