praegune kellaaeg 17.08.2025 17:35:55
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
UB
HV Guru

|
07.11.2008 15:25:45
|
|
|
aabee kirjutas: |
Ub ja muusika.tv-huvitav, kas te olete üks ja sama inimene või vähemalt sõbrad-sugulased.Sorry, kui ma eksin-lihtsalt siis minu selgeltnägija võimed vedasid mind alt.
Aga ok, muusika.tv-saatsin sulle PM.
Kuna pole siin foorumis just eriti sage külaline ja pole varem kellelegi PM saatnud, siis sorry kui 2 korda said.
Lihtsalt tahtsin kindel olla, et mu PM kindlasti kohale jõudis-minu saadetud kiri igastahes minu saadetud kirjade kaustas nähtav polnud ja pole seda siiani.
Tegin ka igaks juhuks koopia saadetud kirjast, seda siis juhuks kui on mingi rike ja kiri kohale ei jõudnud.Vabandan ehk PM pikkuse pärast, sest vist kirjutasin keskmisest pikema PM kui enamasti tavaks.Aga loomulikult minu äriplaanist ja muudest detailidest edaspidi PM, siis me ( vähemalt mina) enam sinu selles teemas ei kirjuta.
 |
UB ei tunne ei ligidalt ega kaugelt seda isikut.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
07.11.2008 15:30:43
|
|
|
alar717 kirjutas: |
Mees või naine, kes sa teed muusika.tv saiti. Miks sa seda lehte üldse teed? Enne ma ka arvasin, et YouTube videosid võib vabalt ülesse panna enda tehtud lehele, aga tuleb välja, et ega ikka ei tohi küll. Sinu lehekülg on ju täiesti ebaseaduslik, absoluutne autoriõiguste rikkumine ju. Kui sa tahad kellegi videot oma veebilehele lisada, siis pead sa autorilt nõusoleku saama, kui just autor ei ole kuskile informatsioni üles pannud, et vastav video on vabalt levitatav. Aga selline küsimus on külle muusika.tv-le, et milleks sellist lehte tehakse, kui kõik videod on nagunii YouTubes olemas, eks igaüks, kes tahab neid eesti lugusid kuulata, saab ju YouTubest ise ka otsida ja kuulata. |
Sa kuula seda Tehnokrati saadet millele siin viidatud on. EAKO arvates ei ole leivitamine isegi siis lubatud kui väljaandja on sellele loe andnud, ikkagi nõuavad nad sinult selle kohta tõendit. Mõtle nüüd ise edasi...
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
07.11.2008 18:32:44
|
|
|
Sellessuhtes, et olen ka eelnevalt siin maininud, et EAKO'l (ja ka BSA'l) lihtsalt ei ole ühtki seaduslikku õigust mõista kedagi süüdi piraatmaterjali levitamises/autoriõiguste rikkumises, neil ei ole mitte mingit seaduslikku õigust nõuda mingisuguse sisu eemaldamist webis. Nende keelekasutus ja viitamine seaduste punktidele on vähemalt õigustühine, kui mitte isegi ebaseaduslik.
Ainus mida nad saavad teha on juhtida tähelepanu sellele, et mingi sisu või tegevus võib olla nende hinnangul seadusevastane, kui nõuda mingi lehe kinnipanekut on pehmelt öeldes oma volituste ületamine.
Süüdi mõistab kedagi kohus ja isegi sel juhul on võimalik otsust vaidlustada, EAKO aga on omale õigusvastaselt omastanud mingit ülimlikud õigused kedagi ainuisikuliselt süüdi mõista (ähvardada, sundida oma tahtmist täitma jms asjad).
Miks EAKO ei ole läinud suurte tegijate kallale? Kui tõepoolest on seadused sellised, nagu nemad neid tõlgendavad, tulnuks Elion, Starman ja kõik suuremad teenusepakkujad ammu süüdi mõista, juhtkonnad vangi panna, üüratud kahjutasud välja nõuda lihtsalt nende avalikes FTP serverites levitatava kraami tõttu (tõsi, sisu küll kustutati aga avalik saladus oli see, et 99% materjalist oli seal õigusvastaselt, samuti ei teinud ei EAKO ega BSA nende pakkujatega koostööd üleslaadijate leidmiseks, tuvastamiseks ja materjalide edastamiseks politseisse/prokoratuuri uurimiseks).
Põhjuste üle võime meie siin vaid spekuleerida, kuid julmalt öeldes võib üldistada, et väikese tegelase kallale minek on kindel võit - eraisik, keskmine hilisteismeline, hakkab kergelt kartma kui teda aastatesse ulatuvate karistustega ähvardada, saates umbmäärast pooljuriidilist teksti lisatakse veel vürtsi ning kenasti saab omale linnukese kirja. Juriidiline isik (suurem firma, korporatsioon) suunab saabunud kirja oma juristidele, kelle vastus on tõenäoliselt midagi stiilis - me saime kuramuse hea suutäie naerda siin osakonnaga...
Tegelikult tuleb siit välja päris tõsine ja suur auk autoriõiguste asjanduse korralduses - reaalselt kellegi loomingu levitamine nii, et autor seda ei taha/soovi on tegelikult väga, väga räme rikkumine, varastada midagi mille tegemine võttis kellelgi võibolla pool elu on minu meelest kordades hullem, kui varastada eile ostetud jalgratas (kuid see on puhtalt minu arvamus!).
Kuid meie keskkonnas (Eesti Vabariigis) puudub tegelikult reaalne järelvalve ja ennetustöö, politseil puuduvad spetsialistid autoriõiguste rikkumiste tuvastamiseks (st. nad on olemas aga nende töökohustuste hulka ei kuulu uute rikkumiste otsimine), autoreid koondavatel organisatsioonidel on aga mingi pettekujutelm, et nemad ongi seadus ja nemad võivad ja tohivad karistada rikkujaid. Kehtib justkui hammas-hamba vastu loogika, kuid Eesti on siiski õigusriik, kus kehtivad seadused, võimude lahususe printsiip jms demokraatlikud riigikorraldused, seega ei saa olla mitte kellelgi, peale riigiaparaadi enda, õigust kedagi süüdi mõista ja karistada (võtkem näide Ühisteenustest ja piletikontrollimisest ja mis selle kohta otsustati).
Mis oleks lahendus? Korralikult reglementeeritud koostöö politsei ja EAKO vahel, ehk siis EAKO võib tegeleda oma "uurimisega", saata viisakas ja korrektses vormis informeerimisi (näiteks kujul, et meie hinnangul pakub teie webileht autoriõigustega kaitstud materjale, meie esindame neid ja neid autoreid, palun esitage oma leping nende autoritega nende materjalide levitamiseks, või selle puudumisel sõlmige leping või eemaldage materjalid), kuid mitte mingieid ähvardusi vangla ja ei tea millega. Juhul kui EAKOga ei suhelda või saadetakse sinna sammusesse on EAKOl õigus esitada kaebus politseisse, kes siis tuginedes ka oma ekspertidele otsustab kas asja kohta algatatakse juurdlus või mitte (autoriõiguste rikkumise osas on küll vist ette nähtud vaid tsiviilvaidlused, kuid sellisel juhul asendub politseiuurimine põhimõtteliselt kohtuvaidlustega - protsess pikeneb veidi). Samuti peaks olema politseil korralik kontakt EAKOga lahendamaks muid, teiste isikute poolt esitatud kaebusi (EAKO'l võiks olla teadmine erinevate autorite esindajate ja nende materjale puudutavate lepingute kohta), st. EAKO-d saaks kaasata välise eksperdina (eeldusel, et nende keskmine ajupotensiaal tõuseb ning nad suudavad hoomata linkimise ja esitamise vahet...).
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
07.11.2008 18:49:09
|
|
|
ref kirjutas: |
Kui tõepoolest on seadused sellised, nagu nemad neid tõlgendavad, tulnuks Elion, Starman ja kõik suuremad teenusepakkujad ammu süüdi mõista, juhtkonnad vangi panna, üüratud kahjutasud välja nõuda lihtsalt nende avalikes FTP serverites levitatava kraami tõttu |
2006 aastal BSA'ga ISP'de avalikest FTP'dest rääkides öeldi mulle sedasi:
tsitaat: |
Kui ISP on teadlik, et tema serveris levitatakse konkreetset teost ebaseaduslikult, siis võib tema tegevust käsitleda õigusrikkumisena kuriteole kaasaaitamisena - aga see kõik on fakti küsimus. Millal lugeda ISP sellest faktist teadlikkuks - vaevalt, et enne see võiks õnnestuda, kui sellest ei ole pädev isik neid teavitanud. Seega see küsimus on väga komplitseeritud ja paraku meil puudub senini ka igasugune kohtupraktika.
Meil on koostööleping suuremate ISP-dega Internetis levitatavate piraatkoopiate tõkestamiseks. Elioniga oleme aastaid teinud tugevat koostööd just hot.ee keskkonnas õigustrikkuvate kodulehekülgede sulgemisega ja see on tänaseks väga suurt vilja kandnud. FTP serverites levib enamasti ebaseaduslikke filme ja muusikat, mille vastu võitlemisega tegeleb Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsioon (www.eako.ee) - tarkvara osa on minimaalne. EAKO tegeleb igapäevaselt filmide ja muusika kustutamisega FTP serveritest. BSA Eesti peamine prioriteet on siiski ärisektor ja seal kasutatava tarkvara legaalsus. Tõsi ka meie oleme lasknud kustutada faile FTP serveritest ja see on kindlasti üks valdkond, mis on meie tähelepanu all, aga kindlasti mitte ei ole see meie peamine tegevus. |
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
08.11.2008 11:14:07
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Kui tõepoolest on seadused sellised, nagu nemad neid tõlgendavad, tulnuks Elion, Starman ja kõik suuremad teenusepakkujad ammu süüdi mõista, juhtkonnad vangi panna, üüratud kahjutasud välja nõuda lihtsalt nende avalikes FTP serverites levitatava kraami tõttu |
2006 aastal BSA'ga ISP'de avalikest FTP'dest rääkides öeldi mulle sedasi:
Kui ISP on teadlik, et tema serveris levitatakse konkreetset teost ebaseaduslikult, siis võib tema tegevust käsitleda õigusrikkumisena kuriteole kaasaaitamisena - aga see kõik on fakti küsimus. Millal lugeda ISP sellest faktist teadlikkuks - vaevalt, et enne see võiks õnnestuda, kui sellest ei ole pädev isik neid teavitanud. Seega see küsimus on väga komplitseeritud ja paraku meil puudub senini ka igasugune kohtupraktika.
Meil on koostööleping suuremate ISP-dega Internetis levitatavate piraatkoopiate tõkestamiseks. Elioniga oleme aastaid teinud tugevat koostööd just hot.ee keskkonnas õigustrikkuvate kodulehekülgede sulgemisega ja see on tänaseks väga suurt vilja kandnud. FTP serverites levib enamasti ebaseaduslikke filme ja muusikat, mille vastu võitlemisega tegeleb Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsioon (www.eako.ee) - tarkvara osa on minimaalne. EAKO tegeleb igapäevaselt filmide ja muusika kustutamisega FTP serveritest. BSA Eesti peamine prioriteet on siiski ärisektor ja seal kasutatava tarkvara legaalsus. Tõsi ka meie oleme lasknud kustutada faile FTP serveritest ja see on kindlasti üks valdkond, mis on meie tähelepanu all, aga kindlasti mitte ei ole see meie peamine tegevus. |
|
Sellise tõlgendusega BSA poolt olen kenasti päri, võibolla oli minust veidi ennatlik tõmmata paralleele BSA ja EAKO tegevuse vahel...
Eelpool minu poolt kirjutatu oli eelkõige ajendatud EAKO "ekspertide" poolt saadetud kirjadest (ning ka siin teemas mainitud EAKO esindajate tõlgendustest seadustele), mis päris selgelt on üpriski oskamatud (ma tean, et ma pole õiguse asjades piisavalt pädev midagi tõlgendama, kuid minu arusaamad siiski on pea jagu üle nende teadmistest).
Mis puudutab konkreetselt vahendamist (linkimine jms, mitte ise mingite muusika/videofailide üleslaadimist, olgu see siis kas YT või niisama kuhugi), siis ma jätkuvalt ei suuda leida eelpool tehtud viiteid ELi kohtulahenditele, samuti keeldub minu mõistus aru saamast, kuidas peaksin enne linkimist veenduma, et materjali tohib jagada, sest kui ma peaksin igal sammul kahtlustama seaduse ja õiguste rikkumist oleks see idiootne, meie õigussüsteem rajaneb heale usule, st. mis pole keelatud on lubatud, kui aga peaksin eeldama, et kogu materjal on ebaseaduslikult jagatud lähtuks see põhimõttest, et mis pole lubatud on keelatud (see on omane mõnele totalitaarsele süsteemile ja minu teada pole meil veel võimuvahetust olnud).
Samuti on siin kenasti ära toodud Youtube'i playeri omapära - ma saan otse playerist otsida uut lugu, ehk siis kui see lugu mille oma lehele üles panin on seal seaduslikult (näiteks sõber teeb bändi ja nende lugu ning sõber ise lubas asja üles panna), siis peale loo lõppu võib kasutaja järgmisena vaadata videot mille levitamiseks mul õigusi polnud ja mina teda takistada ei saa! Kui EAKO seisukoht on see, et mina siiski vastutan siis selle loogika alusel jõuame tagasi selleni, et siis peaks ju ISP ka vastutama (bitid ja baidid läbivad nende süsteemi)...
Ehk siis - siin teemas on paar EAKO seisukohti pooldavat inimest ka sõna võtnud, palun seletagu need mulle, kuidas ma saan vältida YT playeri eripära tõttu võimalikku seaduserikkumist? Kuidas ma peaksin veenduma levitatava sisu seaduslikkuses ? Miks ja kuidas on võrdustatud linkimine sisule ja sisu ise üleslaadimine ? Millest lähtuvalt tehakse hinnanguid, et mingi faili/sisu levitamiseks puuduvad õigused ? Miks arvab EAKO, et füüsiliselt väljaspool Eestit paiknevale materjalile laienevad EV seadused ?
Jah, osadele neile küsimustele oskan ka ise vastata, kuid eelkõige huvitab mind, kas ka EAKO seisukohtade ja meetodite pooldajad seda teha suudavad.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
nn3_
HV kasutaja

|
08.11.2008 17:43:27
|
|
|
nn3_ sa üldse lugesid ka, mida ma enne kirjutasin või?! 1 küsimus sulle. Kas videosid levitab ja esitab YouTube või Muusika.tv?!
Kindlasti tahad vastata, et mõlemad. Prrr. Vale vastus. Videot levitab ja esitab üksnes YouTube. Muusika.tv levitab ja esitab kõigest YouTube'i playerit. |
Mõlemad levitavad ja esitavad. Player ei puutu asjasse, teemaks on sisu. Ja sisu esitamine toimub ka muusika.tv lehel.
Nii et Muusika.tv-le on tehtud ülekohut ja seadusega peaks ta nõudma välja valuraha või kompensatsiooni valesüüdistuse või koguni vaimse vägivalla eest. Noh nt 500 000 krooni. Poleks paha ju. Tõtt öelda, kui muusika.tv leht mulle kuuluks paneks EAKO tõesti kohtusse, sest seaduses pole kusagil mittemingit keeldu YouTube videosid panna oma kodulehele kas äri eesmärgil või mitte äri eesmärgil. |
Peaks, paneks. Ei tasu mingitesse fantaseerimistesse laskuda :)
Vaid vastupidi, YouTube lehel on endal kirjas, et YouTube lubab YouTubes olevaid videosid paigaldada oma kodulehele kas mitteärilisel või koguni ärilisel eesmäril.
YouTube on Your Site
[...] |
|
See on tore, et oskasid YT lehelt leida kõige vähem teemasse puutuvad lõigud ja need siia pasteda. Mis pole autoriõigustega kuidagi seotud.
Et siin teemas paljudele meeldib rõhutada YT vastutust, ja tõsimeeli tahavad uskuda, et YT/Google juristid on nii rumalad, et mingit vastutust lubada, siis http://www.youtube.com/t/terms
Terms of Use
[...]
5. Your Use of Content on the Site
[...]
G. You understand that when using the YouTube Website, you will be exposed to User Submissions from a variety of sources, and that YouTube is not responsible for the accuracy, usefulness, safety, or intellectual property rights of or relating* to such User Submissions. [...]
|
* - minu rõhutus.
Kui jäi veel segaseks midagi, siis soovitan lugeda ka 9. Warranty Disclaimer ja 10. Limitation of Liability, et YT ikka tõesti ei võta vabatahtlikult mingit vastutust. Mitmes kohas on ka rõhutatud, et "local" ja "national" seaduste ees vastutad ise. Kui keegi on endiselt vastupidisel arvamusel, et YT on neile midagi lubanud või garanteerinud autoriõiguste koha pealt, siis võib YT kohtusse anda ja kahjutasu nõuda :) See on tema ja YT vaheline asi. Aga isegi see ei tee sisu kasutamist ikkagi kuidagi seaduslikkumaks kui varem, kui selleks lihtsalt ei olnud õigust algusest peale, eriti kui õiguse puudumisest on ka konkreetselt informeeritud (millest teema alguse saigi).
kuidas ma saan vältida YT playeri eripära tõttu võimalikku seaduserikkumist? |
Kui sellest tekib probleem, siis ei kasuta seda playerit.
Kuidas ma peaksin veenduma levitatava sisu seaduslikkuses ? |
Kui sa ise ei ole sisu autor, siis peab olema autoriga kokkulepe või leping. Kui seda ei ole, siis on levitamine ebaseaduslik ja keelatud. Mulle tundub küll lihtne ja loogiline?
Veel kord:
§ 14. Autori õigus saada autoritasu
(1) Autoril on õigus saada tasu teose kasutamise eest teiste isikute poolt (autoritasu), välja arvatud käesoleva seadusega ettenähtud juhud.
(2) Autoritasu, sealhulgas rendi suurus, selle kogumise ja väljamaksmise kord, määratakse kindlaks autori ja teose kasutaja vahelise kokkuleppega (lepinguga) või autori volitusel autoreid esindava kollektiivse esindamise organisatsiooni või muu isiku ja teose kasutaja vahelise kokkuleppega käesoleva seaduse § 76 3. lõikes ning § 77 3. lõikes sätestatud erisusi arvestades.
(3) Kuni ei ole saavutatud käesoleva paragrahvi 2. lõikes märgitud kokkulepet, on teose kasutamine keelatud*.
|
Miks ja kuidas on võrdustatud linkimine sisule ja sisu ise üleslaadimine ? |
Kuidas näeb välja link ja kuidas see käitub on näha näiteks www.neti.ee lehel. Seal on hästi palju linke. Vajutad peale ja satud teisele lehele, ja seal leiduv sisu on juba selle omaniku, mitte neti.ee mure.
Muusika.tv lehel ei ole linke, seal toimub videote esitamine kohapeal, kasutaja jääb muusika.tv lehele, ükskõik mis tehnilist lahendust või playerit selleks kasutatakse.
Millest lähtuvalt tehakse hinnanguid, et mingi faili/sisu levitamiseks puuduvad õigused ? |
Selle järgi kas oled ise autor või on vastav leping või kokkulepe autoriga ette näidata.
Miks arvab EAKO, et füüsiliselt väljaspool Eestit paiknevale materjalile laienevad EV seadused ? |
Sest nagu näha, ka YT reeglites on kirjas, et ka kohalike seaduste ees vastutad ikka ise.
Muusika.tv ja ISP-de võrdlusest... muusika.tv pakub toimetatud sisu (juba lehe pealkirjas Eesti muusika) st toimetajad on teadlikud sisust (audiovisuaalsed teosed ja nende esitamseks on tarvis autori luba). ISP-d vahendavad lihtsalt baite, nad ei opereeri sisu tasemel, nad ei filtreeri sisu järgi, neisse sisu ei puutu, siin varem oli ka vastav seaduse koht toodud.
Kokkuvõtteks,
sellest, et EAKO on oma kodutöö halvasti teinud...
sellest, et keegi oma lehel midagi kirjutab...
sellest, et keegi on midagi kuskile üles pannud...
sellest, et YT või Vasja Koplis midagi jagab...
... ei teki kellelgi teiste autorite loomingule mingeid varem olematuid õigusi, mida autor ise pole andnud.
Kui on vastuväiteid, siis palun näidata see hetk, millal protsessi käigus need õigused äkki tekivad ja autor kaotab sõnaõiguse.
Mitte et mul sellest teemast suuremat sooja või külma oleks, aga mind lihtsalt hämmastab, kuidas palju mitte kõige rumalamaid inimesi proovib kõigest väest tõestada, kuidas üks hetk tänu mingi tehnilise lahenduse kasutamisele teose looja kaotab õiguse oma töö eest tasu saada (või maksma peab keegi teine, nagu alati). Lihtsalt hämmastav, milline suurejooneline idee :)
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Stemugram
HV kasutaja
|
08.11.2008 18:03:32
|
|
|
nn3_ kirjutas: |
nn3_ sa üldse lugesid ka, mida ma enne kirjutasin või?! 1 küsimus sulle. Kas videosid levitab ja esitab YouTube või Muusika.tv?!
Kindlasti tahad vastata, et mõlemad. Prrr. Vale vastus. Videot levitab ja esitab üksnes YouTube. Muusika.tv levitab ja esitab kõigest YouTube'i playerit. |
Mõlemad levitavad ja esitavad. Player ei puutu asjasse, teemaks on sisu. Ja sisu esitamine toimub ka muusika.tv lehel.
|
Ja sisu esitamine toimub ka Sinu toas, nn3_, kui Sa vaatad mingit videot muusika.tv lehel, sest arvuti monitor asub Sinu toas.
Järelikult oled ka Sina üks nendest kes levitab ja esitab neid videoid.
Lihtne ja loogiline.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
08.11.2008 20:45:57
|
|
|
Tekib tunne, et poolt ja vastu olijad räägivad üksteisest mööda.
nn3_ - keegi ei väidagi, et nagu oleks muusika.tv'l mingeid õigusi, vaid et autoriõiguste rakendumiseni asi üldse ei jõuagi - muusika.tv ei oma, hoia ega näita videot, vaid lingib teisele saidile mis omab/hoiab/näitab videost koopiat (olgugi see linkimine tehniliselt keerukam kui tavaline tekstipõhine hüperlink ja seegi kahtluse all kas tolle teise saidil on vastav luba olemas). Kogu probleem taandub lihtsale küsimusele - kas "linkimine" on sama mis "vahendamine"? "Vahendamine" on selgelt mõistetav termin ja kui "linkimine" on sama siis ei tohiks ka mingit küsimust tekkida kas muusika.tv mingit vastutust (just vastutust, mitte õigusi) omab. Kui ei ole, siis lasub kogu vastutus YTl.
Minu teada ei ole Eesti Vabariigis praegu kehtivates seadustes seda samastamist, kõik mis meil on on "edastamine" mis on väga umbmäärane termin mida tõlgendatakse vastavalt vajadusele. Või on kuskil seadusepundardes olemas "edastamise" täpne definitsioon mille alla ka "linkimise" taoline unikaalne viitamismeetod mahub?
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tupsu
HV Guru

|
08.11.2008 22:00:21
|
|
|
aut6sspets kirjutas: |
Kiri on kirjalik teos AutÕS § 4 lg 3 p 1 alusel. AutÕS § 13 sätestab, et autorile kuulub ainuõigus igal moel ise oma teost kasutada, lubada ja keelata oma teose samaviisilist kasutamist teiste isikute poolt. Kui kirja autor ei ole andnud luba oma kirja levitamiseks, siis järelikult on see mõeldud ainult kirja adressaadile vaatamiseks. Üldsusele kättesaadavaks tegemine on üks autori varalistest õigustest AutÕS § 13, mille kasutamiseks on vaja luba. Kogu kirja ülespanek kusagile foorumisse, rikub igal juhul kirja autori õigusi, kui selleks puudub luba. |
Isik, kellele see kiri on adresseeritud, omab selle kirjavahetuse avaldamiseks täpselt sama palju õigusi, kui kirja autor.
Kirjavahetus ei saa kunagi olla ainult ühepoolne.
Kui kehtiks ülal tsiteeritu , oleks võimalik ka selline absurd, et isegi solvava ja au ja väärikust riivava kikrja autori vastu ei saa kohtusse minna, sest kiri on tema "teos" ja ta pole selle avaldamiseks ega edastamiseks õigusi andnud.
Aga diskussiooni tekitanud näite puhul pole tegu nimetat. Härra isikliku kirjavahetusega ja kirja sisuks isikliku kiindumuse avaldamine . Antud kirjale on ta alla kirjutanud siiski ametiisikuna. (Kirja lugedes tundub küll, et mitte eriti pädevana.)
Sellisel juhul ei saagi kirja netti (foorumisse) riputamata tekitada diskussiooni konkreetses kirjas esitatud lapsuste ja pooltõdede/seaduste omatahtsi tõlgendamiste õigsuse kohta.
Ehk siis enne ametliku kirja välja saatmist soovitan siiski ka enne konsulteerida. Muidu võib üks või teine ametnik korraga väga vaimuvaene välja paista.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
3 :: |
11 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
10.11.2008 01:46:28
|
|
|
Mul on vaid üks küsimus sulle nn3_. Kas sa saad näidata, levitada või esitada videot, mida sul ei ole?!
|
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
10.11.2008 01:54:05
|
|
|
Eks ta sedasi kipub olema. Ma kirjutan vihikulehele, et pangas on raha ja panen selle kuulutuste tahvlile. Nüüd tuleb röövel ja röövib panka. Kas mina olen nüüd siis süüdi??? Kõik teavad ju niigi, et pangas on palju raha.
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
10.11.2008 02:53:54
|
|
|
Aga võibolla peaks hoopis EAKO peale kaebama et nad oma tööd nii viletsalt teevad ja youtube Eesti päritolu kraami täis on
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
10.11.2008 14:50:05
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Aga võibolla peaks hoopis EAKO peale kaebama et nad oma tööd nii viletsalt teevad ja youtube Eesti päritolu kraami täis on  |
Aga see pole teps mitte halb mõte Kuigi neid ei saa milleski otseselt süüdi mõista (nemad pole seadusi rikkunud), küll aga uuriv ajakirjandus või kampaania nende "klientide" teavitamiseks EAKO "kvaliteedi" osas peaks panema nii mõnedki rattad, loodetavasti paremuse, poole liikuma...
Vähemalt võiks siis loota, et EAKO tase paraneb, suhtlus muutud professionaalsemaks ning inimesed pädevamaks.
Ehk siis tegelikult on unistada sellisel sombusel päeval päris hea
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
14.11.2008 11:55:28
|
|
|
Ah ei aita siin ei ussirohi ega püssirohi autoriõiguslased jäävad ikkagi endale kindlaks, et YouTube videot ilma luba küsimata ei tohi oma kodulehele paigaldada. Sakib sajaga, aga mis teha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tupsu
HV Guru

|
20.11.2008 17:57:35
|
|
|
Ah ei aita siin ei ussirohi ega püssirohi autoriõiguslased jäävad ikkagi endale kindlaks, et YouTube videot ilma luba küsimata ei tohi oma kodulehele paigaldada. Sakib sajaga, aga mis teha. |
Siit edasi küsimus. Natuke küll OT. Eesti seaduste järgi on kõik võimalik.
Panga avalduse peale pandi kinni koduleht hot serveris http://www.hot.ee/swedbank/
Samas on ikka väga küsitav, kuidas lehe autor oleks saanud olla kontot avades vastuolus hot kasutajatingimuste või millegi muuga, näiteks konkreetse kaubamärgiga.
Aga kinni pandi ta päevaga
Uus leht on aadressil http://www.hot.ee/rootsipank/ ja ilmselt õigusi enam ei riku.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
11 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
23.11.2008 16:48:02
|
|
|
avastasin täna sellise asja (enda jaoks vähemalt), et selline sait nagu http://portal.ok.ee/video/ - seal on niimoodi, et kui oled registreerunud kasutaja, siis leiad youtube'ist täiesti suvalise video ja siis saad selle sinna nö. lisada ja siis teised saavad embedded playeris vaadata, mis sa lisanud oled. huvitav kas ok.ee kallal siis ei köhita autoriõiguste pärast
edit: okei, ma näen et seda saiti on esimeses postis ka mainitud aga no ikkagi imelik, et selline asi siis veel üleval on ja miks seda kinni ei panda
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
M00t
HV Guru

|
25.11.2008 22:25:39
|
|
|
Youtube on nüüd widescreenis
olen seda juba 100 aastat oodanud
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
G80
HV Guru

|
26.11.2008 00:56:32
|
|
|
lu1de kirjutas: |
Youtube on nüüd widescreenis
olen seda juba 100 aastat oodanud  |
Panin ka tähele, suht hea peaks mainima.
_________________ Ära siia kliki |
|
Kommentaarid: 256 loe/lisa |
   |
2 :: |
210 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
27.11.2008 13:30:04
|
|
|
nn3_, Ma vaidleis selles osas vastu, et sa näed linke ainult tekstina nagu neti.ee-s Linkimine toimub ikkagi mujalt, mis siis et kogu brauserit mujale ei suunata. Võta seda kui raame, sest sisuliselt on tegemist ju sama asjaga. Tahad öelda, et kui videopildi asemel on tekstilink, siis EAKO on rahul Võib ju nende käest alati üle küsida, aga ma kahtlen.
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
27.11.2008 13:58:52
|
|
|
UB kirjutas: |
nn3_, Ma vaidleis selles osas vastu, et sa näed linke ainult tekstina nagu neti.ee-s Linkimine toimub ikkagi mujalt, mis siis et kogu brauserit mujale ei suunata. Võta seda kui raame, sest sisuliselt on tegemist ju sama asjaga. Tahad öelda, et kui videopildi asemel on tekstilink, siis EAKO on rahul Võib ju nende käest alati üle küsida, aga ma kahtlen. |
Vorm (kas embedded player või lihtsalt tekstilink) ei muuda linkimise kui kontseptsiooni mõistet teistsuguseks.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
30.11.2008 16:52:27
|
|
|
Mina arendaks muusika.tv edasi. Kirjuta nt. artistikohta põnevat infot. Vaata ja uuri nt: http://www.idiomag.com
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
pmz
HV vaatleja
|
26.12.2008 10:42:54
Kuidas YouTube oma videosid converdib või kuidas saada sama kvaliteediga videosid? |
|
|
Keegi oskab öelda, kuidas saada kuskil 380 MB mov videost kuskil 20 MB mp4 video, et kvaliteet jääks sama hea nagu Youtubes. Hetkel laen videod youtube'i üles, siis laen sealt alla ja laen enda kodulehe üles. Olen igasugu convertimisprogramme proovinud aga kvaliteet jääb ikkagi sitaks sama suuruse juures võrreldes youtubega. Igasugune soovitus programmide ja nende sättete kohta, kuidas seda saavutada on teretulnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
26.12.2008 11:55:22
|
|
|
knordian knot
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
pmz
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|