praegune kellaaeg 19.06.2025 19:19:16
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Aq
HV kasutaja
|
15.11.2008 11:54:41
Logianalüüs: HTTP referer |
|
|
Oma kodulehe statistikat ja logifaile analüüsides hakkas silma imelik nähtus. Nimelt väidab nii Awstats kui ka logid ise, et minu interneti.info võrgulehele (just juurkataloogi) on tehtud päringud aadressilt: http://web.zone.ee/-vhosts-global-pages-/page_under_construction.php
Jah, sellelt lehelt saab kolme sammu abil tõepoolest minu leheni:
1. klõpsates linki Kuidas ma teen oma kodulehekülje?
2. klõpsates linki http://www.neti.ee/cgi-bin/teema/ARVUTID_JA_INTERNET/WWW
3. klõpsates linki interneti.info Kodulehe tegemine. Õpetused, vahendid (HTML, XHTML, CSS)
Millest on tingitud asjaolu, et IE 7 mõned kliendid saadavad mulle niisugused referer'id? Ma tean, et referer'i saab kergesti võltsida ja/või välja lülitada, aga mis eesmärgil sellist "võltsingut" teha???
Samuti näitavad mõned logid seda, et justkui oleks minu lehele tuldud otse neti.ee avalehelt. Samuti - sealt on siiski vaja teha tegelikult üks vahesamm...
On see lihtsalt mingi nali või oskab keegi näha võimalust, kuidas zone.ee error-lehelt saab "hüpata" otse minu võrgulehele??? Teab keegi IE "kõige sügavamaid saladusi"? Või on tegemist mõne sellise lehitsejaga, mis "võltsib teadlikult" ennast IE-ks? Opera?
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
teretalv
HV veteran
|
15.11.2008 12:17:04
|
|
|
milleks refereri võltsitakse ja välja lülitatakse?
_________________ Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
m6mm
HV kasutaja
|
15.11.2008 15:01:03
|
|
|
teretalv, et peita oma tegemisi, et saada accessi kohatadesse, mis valideerivad referreri järgi jne
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aq
HV kasutaja
|
15.11.2008 16:29:35
|
|
|
Jah, lisaks siis veel see, et paljud tahavad "anonüümselt surfata", näiteks Chrome'i vastavad võimalused jne...
Aga siis on teie arvamus siin, et lihtsalt kellegi uurija-puurija "naljaga" tegemist? On keegi teine kah tähele pannud selliseid veidrusi???
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
16.11.2008 16:23:56
|
|
|
See võib olla vabalt ka mõne kolmanda poole vidina lutikas olla. Näiteks päris mitmed tulemüürid võimaldavad refereriga tegeleda. Aga mida nad reaalselt olemasoleva stringi asemele paneb ei tea vist keegi täpselt (ainus mida ise uurinud oli Outpost, mis IIRC referer teksti koha peale tühja kohta ei jätnud vaid promos iseennast).
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|