Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  Mis oli teie esimene arvutimäng ? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 48, 49, 50  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
siimp
Kreisi kasutaja
siimp

sõnum 01.08.2003 17:50:58 vasta tsitaadiga

ei saa garanteerida, et need just esimesed olid, aga
meeles on: supaplex, mingid super mario variandid, stunts, wolf 3d,
mingi talialadega m2ng, prehostorik jnejnejne.

karmid ajad olid icon_biggrin.gif ahjaa, samuti oli ka hot road vms ning sexonix vms. (nime t2pselt ei m2leta)
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 54
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
v2hja
HV Guru
v2hja

sõnum 01.08.2003 18:04:54 vasta tsitaadiga

wolf 3d
starcraft
simtown
need for speed 2 fin
doom2
quake 2
duke nukem 3d
x-wing vs. tie fighter
broken sword 2
quake 1
decent 2

neid sai enamvähem korraga mängitud
enne neid olid ka mõned mängud aga ei mäleta

aga just neid mänge mida ma siia kirjutasin on ULLUT pealtud

x-wing vs. tie fighter -- kas ma olen ainuke kes seda mängu teab

viimati muutis v2hja 02.08.2003 20:01:43, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 60
tagasi üles
Aquarius
HV vaatleja
Aquarius

sõnum 01.08.2003 18:30:47 vasta tsitaadiga

Minu esimene oli Leisure Suit Larry 1. Ja loomulikult ka Ski or Die icon_smile.gif . Mingisugune imelik golfimäng oli ka. Arvuti oli mingisugune Osbourne, vist 386... Hiljem, juba veidi võimsama arvuti peal (486DX2/50MHz icon_eek.gif ) sai päris tõsiselt mängitud ka selliseid klassikalisi teoseid nagu:

Wolf3D
Doom
X-Wing
Wing Commander III ja IV
Bioforge
Grand Prix 2
Stunts
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
mutabor
HV veteran
mutabor

sõnum 01.08.2003 23:37:12 vasta tsitaadiga

krt.. keegi tahab mu zx spectrum ära osta va? icon_biggrin.gif mul kaks tutt uut joystikut kah kaasa anda icon_biggrin.gif
TitaNiuz
HV kasutaja

sõnum 02.08.2003 00:18:46 vasta tsitaadiga

Aquarius kirjutas:
Minu esimene oli Leisure Suit Larry 1. Ja loomulikult ka Ski or Die icon_smile.gif . Mingisugune imelik golfimäng oli ka. Arvuti oli mingisugune Osbourne, vist 386... Hiljem, juba veidi võimsama arvuti peal (486DX2/50MHz icon_eek.gif ) sai päris tõsiselt mängitud ka selliseid klassikalisi teoseid nagu:

Wolf3D
Doom
X-Wing
Wing Commander III ja IV
Bioforge
Grand Prix 2
Stunts

Wing Commander? Kunagi, kui ma olin red alerdi fanaatik, sai sünnaks kõrvale ostetud Wing Commander: Prophecy. aa millised need III ja IV on? Muide hiljuti koristasin riiulit - leidsin wing commander: prophecy mängu ja hakkasin uuesti mängima................ jube hää mäng on tegelt, filmiklippe sitax. Tõsine värk + veel see, et see on seoses filmiga 8) .

Mis aga puutub minu essasse arvutimängu, siis oli see carma 2. icon_smile.gif

ajuNolk
HV veteran
ajuNolk

sõnum 02.08.2003 01:21:32 vasta tsitaadiga

supaplex oli ikka hea ajuderagistamis mäng 386 peal.
Sai kuskil level 70-80 tehtud.
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 121
tagasi üles
Aquarius
HV vaatleja
Aquarius

sõnum 02.08.2003 18:46:44 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Wing Commander? Kunagi, kui ma olin red alerdi fanaatik, sai sünnaks kõrvale ostetud Wing Commander: Prophecy. aa millised need III ja IV on? Muide hiljuti koristasin riiulit - leidsin wing commander: prophecy mängu ja hakkasin uuesti mängima................ jube hää mäng on tegelt, filmiklippe sitax. Tõsine värk + veel see, et see on seoses filmiga .

Mainitud kaks Wing Commanderit olid omal ajal päris tegijad mängud. Kui sinu arvates on Prophecys vinged videod, siis III ja IV meeldiks sulle selles suhtes kindlasti veelgi rohkem. Mõlemas on väga head videod, paljude tuntud näitlejatega (Mark Hamill, Malcolm McDowell, John-Rhys Davies, Tom Wilson, Jason Bernard, Chris Mulkey, John Spencer). III võtab neli CD-d, IV aga tervelt kuus CD-d. IV stoori on ka väga hea, filmiklippide tegemine läks kokku maksma umbes 10 miljonit dollarit. Tegelikult oleks võinud selle mängu videotest selle kinofilmi teha, igatahes parem oleks olnud icon_smile.gif . Samas on mõlema mängu kosmoselahingud suhteliselt nigelad, nagu lihtsalt muuseas juurde lisatud. Kosmoselahingud on Prophecys kindlalt paremad, eriti veel siis, kui Voodoo-kiirendi on. Mäletan, et III ja IV graafika tundus juba siis kehvana, kui neid esimest korda mängisin (1995). Aga puhta filmielamuse poolest on III ja IV kindlasti paremad icon_biggrin.gif

RanGeR
HV vaatleja
RanGeR

sõnum 09.08.2003 10:01:29 vasta tsitaadiga

niih, minu esimene mäng oli F1 1992 aasta mäng minu arvates icon_lol.gif ! Siis arvasin et see mega-köva pela!
MorRAW
Ei ole Guru
MorRAW

sõnum 09.08.2003 14:23:12 vasta tsitaadiga

nuh meenuvad sellised nimed:
stunts - mai kuus sai viimati kummi keritud. Tolle aja kohta oli ülituus külglibisemine. Mitte nagu Lotuses, ikka normaalselt.
Retal - ma siiani lennusimude fänn

Jukul olid kah mingid mängud:
*miski põllupidamine, pidid seal vilja kasvatama ning siis majandama, palju uuesl aastal maha ja palju töölistele annad. Siis oli ilgelt naljaks kui miski 100 matsi ära nälgisid icon_rolleyes.gif
*kõvasti sai ka mingit päris vinget tekstipõhist laevade pommitamist pelatud. Vot see oli alles tuus mäng. Niipea kui oma laev põhja lasti sai monitor jälle tutaka icon_wink.gif
Kommentaarid: 372 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 314
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Nemesis
HV kasutaja

sõnum 09.08.2003 23:35:39 vasta tsitaadiga

Nii las ma meenutan.....
Prehistorik oli vast esimene oma arvutil olnud mäng
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
krr
Kreisi kasutaja
krr

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.08.2003 03:14:07 vasta tsitaadiga

esimese mänguna sai amiga peal kunagi ühte külmunud ussikesega ( icon_biggrin.gif ) mängu pelatud, ja siis veel karate kid 2, defender of the crown (100 x ilusam oli kui ibm variant), sindbad and the throne of falcon, jne. jne.

pc-l alley cat ja paratrooper ilmselt

BT
HV vaatleja
BT

sõnum 11.08.2003 08:19:22 vasta tsitaadiga

Esimene oli civil I thumbs_up.gif
tagasi üles
WaHur
HV kasutaja

sõnum 11.08.2003 08:32:16 vasta tsitaadiga

Juku 5 tollistel flopidel oli eestikeelne (sic!) allveelaeva mäng. Peale teksti a la "kuidas käsite ennast kutsuda, kapten?" ja "kütus on otsas" seal suurt midagi ei juhtunutki...Ma ei ole siiani kindel kas mängijal oli võimalus mängu käiku kuidagi mõjutada...aasta oli vist 1992?

viimati muutis WaHur 17.08.2003 10:36:28, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
tim
HV kasutaja
tim

sõnum 11.08.2003 09:06:28 vasta tsitaadiga

minu esimene oli ühes õuna pildiga icon_wink.gif masinas. Mängu põhimõte oli hiirega seisval pildil suvalises suunas ringi liikuvaid kristalle "süüa", samas hoides eemale erinevatest samamoodi ringi hõljuvatest "pahadest" ja pildi äärtest. Kui kristallid otsas, tuli põgeneda pildi all servas olevasse avasse, et jõuda järgmisesse tasemesse.

Vaat kus oli põnev. Mängida sain seda ühe sugulase laenatud arvuti peal. Täpselt ei teagi mis masin oli, ega mäleta ka aastat icon_neutral.gif. Kõvaketast sel asjandusel polnud (kui ma ei eksi), aga hiir oli olemas, mis oligi selle mängu põhivahendiks (jube halvasti töötas loomulikult). Kui keegi veel teab seda mängu oleks väga tänulik nime eest, või koguni mingi emulaator ja mäng ise?

Järgmine masin oli paari aasta pärast juba endal - zx spectrum 48. Kus oli alles võimas masin 8) palju oli mänge (helikassettidelt laetavad), ei mäletagi nende kõigi nimesid. Loomulikult sai siis ka palju võimsam zx spectrum 128 ostetud, millel oli ka diskettiseade olemas

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
muaddib
HV vaatleja
muaddib

sõnum 11.08.2003 09:32:12 vasta tsitaadiga

ma mängisin u. aastal 1989-1990 Tartu Ülikooli raamatukogu ainukestel pc-del seda mängu, kus tegelane pidi üle jõe saama. Jões olid palgid ja krokodillid ja muud sodi ...
gamer
HV veteran
gamer

sõnum 12.08.2003 10:05:39 vasta tsitaadiga

juku peal mänk Tank
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
Le Inc
HV Guru
Le Inc

sõnum 12.08.2003 14:05:39 vasta tsitaadiga

AGAT - Xonix icon_smile.gif
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
Nimeta
Kreisi kasutaja
Nimeta

sõnum 12.08.2003 16:11:51 vasta tsitaadiga

kagemusha kirjutas:
Super Puckman ja arvutiks Apple II+
Sure ära intelligentne mäng oli! Kõikvõimalikud kloonid, mida hiljem PC-del proovinud olen, on vaid hale vari, kui sedagi...

Seoses sellega tuli mulle ka üks asi meelde. Üks esimesi mänge oli mul ka Apple peal. Arvutiks oli Classic II, mäng oli mingi puzzle, mida ma kunagi kokku ei saanud 8)
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 12.08.2003 20:27:47 vasta tsitaadiga

mäletan mängu Wings of Fury, tosihea 2D lennukiga pidid lennukikandjalt tõusma, oma sihid jms mehed lömaks pommitama...
red baron oli klass ! ma kõige raskema raskusastmega tegin igast trikke, isegi saksa ässad köhisid minu ees.
F19 stealth figther, sama hea, sain vist 40 missioni peal brigaadikindrali auastme, kõige raskemate (realistic landing, elite opponent, conventional war) vaenlastega mängisin, kah köhisid minu ees icon_wink.gif, mul oli crackitud versioon lausa icon_smile.gif
siuke lendurifänn olin
Cycles (accolade motika GP).
GPU ehk grand prix unlimited (vga graafika juba), sai ise radu ehitada, head autod olid, tõesti klass mäng oli tol ajal.
LHX icon_smile.gif voh, helikopteri mäng 5+, kõva klass oli, seal aga kõige raskemaga ma vastu ei saanud.
Gunboat, üks mu lemmikuid, mitmeid kordi tegin läbi, tegu väikse paadiga ja vietnamis jõe peal igast vendade vastu, helikopterid, mehed, paadid jne, tõesti tase oli, nõrgemale (386, 486) arvutile soovitaks kasvõi praegugi, VGA ja 3D oli, TASE thumbs_up.gif, väga raske, nõudis mappide tundmist, relvade valimist jne.
Indiana jones and the fate of Atlantis icon_smile.gif seda vist 10 korda läbi tehtud, siiamaani peas kõik puzzled, isegi oma Athlon Xp peal proovisin
Day of the Tentacle, see juba hiljem proovisin, mingis ajakirjas oli walkthrough, selle abil tegin läbi, muidu pea üldse ei nokkinud, siuksed puzzled olid
samad prehistorikud-princed-supaplexid
Siis mingi mäng, kus pidid jalgrattaga sõitma ja inimestele posti viskama, igast punkte sai täpse viske eest.
Golden Axe oli kõva mäng, tädipojaga kahekesi mängisime, pea alati tegime lõpuni, aga ikka ja jälle proovisime, tema alati mängis conani, mina aga päkapikuga, kusjuures esimesi mänge, kus sai kahekesi co-op mängida, omavahel kakelda ja ka arvutivaenlastega duelli teha..
Test Drive 2 ja 3, 2 oli EGA ja suht juust (see-eest oli RUF Porchse valikus), 3 oli VGA ja vist said sõita corvettega.

dendy telekamängud on mul ka VÄGA paljud läbi tehtud, lemmikud olid duck tales seeria, ja siis mingi popi multika järgi, mingi hiirega jooksed, tõstad kaste ja viskad, krt nime ei mäleta, päris mitu mängu oli seda seeriat, kõik tegin läbi.
ojaa
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
Nova
HV kasutaja
Nova

sõnum 12.08.2003 20:53:04 vasta tsitaadiga

Minu arus üks parimaid saite kust saab 80ndate mänge on
http://www.juegomania.org/beta/index.php
See sait on küll mingite juegode keeles, aga mis tost.
Deem icon_lol.gif see on t6si juegosh. icon_lol.gif ma kyl lahti ei kodeerinud...ei viitsi suvalt k6ikki linke seal proovima ka hakata... icon_lol.gif sa ise muidu orjenteerud seal ?

erick
HV Guru
erick

sõnum 12.08.2003 21:13:10 vasta tsitaadiga

Esimeseks mänguks sai aastal 1990 286-prosega arvutil Paratrooper, 1982 (sic!) a väljalase, koodi pikkus 20 KB. Siis tuli Prince of Persia, Formula GP (see Accolade oma), CD-man (Pac mani ilusam ja värvilisem kloon, mille mängitavus oli originaaliga võrreldes olematu). Esimene tõsine mäng, mis võttis südame alt külmaks, oli Dangerous Dave'i nimeline scroller. See oli oma 3-4 a. enne Doomi, mis on legend. Vot.
Kommentaarid: 105 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 95
tagasi üles
_marek
HV Guru
_marek

sõnum 12.08.2003 21:20:01 vasta tsitaadiga

Ibm-i tolle aja superarvuti peal sai mängitud solitairet
Siis võisin neid kaarte laduda vist 3 tundi järjest icon_razz.gif
aga see oli mingi 10 aastat tagasi...
mingine 7 aastat tagasi sai mängitud duke-nukem 3D-d ja see oli juba mäng icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 118
tagasi üles
Sokimeez
HV kasutaja

sõnum 13.08.2003 13:04:14 vasta tsitaadiga

mutabor kirjutas:
krt.. keegi tahab mu zx spectrum ära osta va? icon_biggrin.gif mul kaks tutt uut joystikut kah kaasa anda icon_biggrin.gif

Ostax küll, vanade aegade mälestusex icon_razz.gif aga mille pealt mänge laeb? helikassetide, or diskettide pealt? ja kas mänge o kah?
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
mutabor
HV veteran
mutabor

sõnum 13.08.2003 13:47:10 vasta tsitaadiga

Sokimeez kirjutas:
mutabor kirjutas:

Ostax küll, vanade aegade mälestusex icon_razz.gif aga mille pealt mänge laeb? helikassetide, or diskettide pealt? ja kas mänge o kah?

hehee, ei, selle ma vist ikka ei taha ära anda. mängud mul kasettidel ja kunagisest 1000'st mängust koosnevast nimekirjast on vist mingi naca yle 100 alles, kuigi ma kahtlen väga et need ka loadida saab, vanad kasettid ikkagi.

daman
Kreisi kasutaja

sõnum 13.08.2003 14:01:24 vasta tsitaadiga

loed ja loed ja siis tuleb selline tunne
et peaks ka oma commodore 64 välja kaevama
kahjuks diskiseade ei tööta

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  Mis oli teie esimene arvutimäng ? mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 48, 49, 50  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.