|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
kannahanna
HV Guru

|
06.11.2008 17:22:28
|
|
|
Verekeskuses (ädala tänav 2), seal olid õudsalt heasüdamlikud inimesed. Küsisid mitu korda üle, et egas mul paha pole.
Mis sest, et samal päeval paha ei olnud, kuid järgmisel päeval oli ikka üpris sitt olla. Võibolla pole mul organism selle vere andmisega harjunud veel.
Kuid 3. veebruaril lähen ikka uuesti, saab jälle midagi head teha
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Refused
Kreisi kasutaja

|
07.11.2008 11:51:32
|
|
|
Saigi eile käidud ja veregrupp on 0 positiivne.
|
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
92 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 1157 loe/lisa |
   |
4 :: |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Juhan88
HV Guru
|
07.11.2008 21:02:20
|
|
|
| laurx kirjutas: |
+1. vähemalt ma tean kust saab
|
Teeme klubi vä 8)
_________________ Fotoblogi |
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
07.11.2008 21:12:50
|
|
|
"Stabiilne aadrilaskja"...
|
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
07.11.2008 21:41:39
|
|
|
| paljud annavad ühe korra ja siis ehmuvad ära. |
mina ehmusin sellest rahaküsimisest ära
_________________ AHV ei tea, mis AHV teeb |
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tumbuser
Kreisi kasutaja
|
08.11.2008 19:35:10
|
|
|
| naised annavad iga kuu, mis sa oled kehvem vä? |
mina küll mõne tundmata naisega verevennaks vabatahtlikult saada ei taha, ennem kärvan. Pealegi, igasugune pidev jantimine süstalde ja ülekannetega suurendab ohtu saada aids või hepatiit. Kui juhtumisi kaotada kõvasti verd, saab vererõhku tõsta füsioloogilise lahusega, väheste erütrotsüütide puhul aitab hapnikuaparaat, valgeliblede puhul aga puhas keskkond.
Samas sugulasele või heale sõbrale olen valmis andma kõhkemata verd. Politseinikule, kes on saanud raskelt haavata või sõjaväelasele või haavata saanud lapsele.
Aga seda, et minu veri anonüümselt kantakse näiteks end segi kamminud ja siis roolis avarii teinud rullnoksile või politsei käest kuuli saanud retsidivistile või kuskil Tais lõbutsemas käinud p...le, kes oskas sealses lõbumajanduses hepatiidi raskeima vormi hankida --- ja vajab seetõttu kärvamise vältimiseks igakuist veredoosi - seda ma ei taha mitte mingil juhul.
Seepärast ma verekeskust olengi külastanud vaid kaks korda elus, konkreetse üleskutse peale
_________________ "The computer says I need to upgrade my brain to be compatible with the new software."
.
viimati muutis tumbuser 08.11.2008 19:35:48, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
08.11.2008 19:35:16
|
|
|
tumbuser, aga kui sinu verega päästetaks roolijoodiku auto ette jäänud inimene?
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tumbuser
Kreisi kasutaja
|
08.11.2008 19:36:15
|
|
|
| maatriks kirjutas: |
| tumbuser, aga kui sinu verega päästetaks roolijoodiku auto ette jäänud inimene? |
vabalt annan. Aga pean olema kindel. et läheb temale.
_________________ "The computer says I need to upgrade my brain to be compatible with the new software."
. |
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jkddp
HV veteran

|
08.11.2008 19:39:35
|
|
|
tükk aega võtan jälle hoogu, et minna - mingi 3 kuud tagasi kõisin viimati...
_________________ Kui vaja joonistada/saagida/hööveldada midagi, võib alati küsida  |
|
| Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
62 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
08.11.2008 20:08:12
|
|
|
| tumbuser kirjutas: |
| tumbuser, aga kui sinu verega päästetaks roolijoodiku auto ette jäänud inimene? |
vabalt annan. Aga pean olema kindel. et läheb temale. |
Eino, hea suhtumine, et äkki päästetakse vale inimene, see oleks tõesti jama...
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
08.11.2008 21:58:02
|
|
|
| tumbuser kirjutas: |
vabalt annan. Aga pean olema kindel. et läheb temale. |
Eino, hea suhtumine, et äkki päästetakse vale inimene, see oleks tõesti jama...  |
Sa ei saa kellelegi tema suhtumist halvaks panna - verd anda või mitte on meil ikka veel vabatahtlik otsus ja tegevus.
Mul endal on sügavalt poogen, mis minult saadud verega tehakse või tegemata jäetakse (valagu kasvõi kanalisatsiooni). Sai seda üritust võetud pigem kui perioodilist vere kontrolli, sest kui miskit oleks leitud, siis oleksin sellest ka teada saanud.
PS: Niipaljut peaks tänapäeval usaldama, et seal protseduuril sind miski haigusega nakatama ei hakata.
_________________ Folding@home
FAH foorum |
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Veskioja
HV vaatleja
|
17.11.2008 21:04:47
|
|
|
Käisin ka täna andmas, tulemuseks tuli A+.
Rõõmsalt istusin, andsin vere ära ning mitte midagi ei tundnud. Nagu polekski pool liitrit verd kehast välja voolanud. Kõik oli korras, kuni umbes 15 minutit peale andmist. Nimelt bussis seistes minestasin korra ära ning peale seda oli üks paar minutit peatuses istudes pilt ees täiesti must, kuigi hääli kuulsin.
Ma ise kahtlustan, et see oli tingitud liiga vähesest puhkamisest toolis. (kuskil paar minutit istusin seal, kuigi tunne oli kogu protseduuri vältel täpselt samasugune nagu sinna minnes). Hea, et sõber oli kaasas aitamas.
Iseenesest see insident ei morjendanud teps mitte, eks järgmine kord teab paremini ning peale eksamiperioodi võib vabalt uuesti minna.
_________________ To fight and die for the Hell Brigade! |
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Juhan88
HV Guru
|
17.11.2008 21:11:45
|
|
|
Ouch, hea kogemus
Ise lähen sõpradega homme veritsema 8)
_________________ Fotoblogi |
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tarantel
HV veteran

|
17.11.2008 22:04:37
|
|
|
Ise andsin sõjaväes esimest korda verd ja 2 tundi peale vereloovutust pandi meid ümber kasarmu jooksma Tegelikult see ei ole naljakas, aga selline EKV on...
|
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ärihai
HV Guru

|
17.11.2008 22:46:57
|
|
|
ma ikka üritan oma esimese korra ära teha see kuu
_________________ Ütle siis mõtle  |
|
| Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
135 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ojapoiss
Kreisi kasutaja

|
18.11.2008 13:24:45
|
|
|
| tarantel kirjutas: |
Ise andsin sõjaväes esimest korda verd ja 2 tundi peale vereloovutust pandi meid ümber kasarmu jooksma Tegelikult see ei ole naljakas, aga selline EKV on... |
Mul oli sama asi... Viru patis sügis 2003-kevad 2004...
|
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
alec
HV kasutaja

|
18.11.2008 14:20:34
|
|
|
Harjutavad, et juhuks kui haavatakse ei kukuks lihtsalt kokku?
...vaid jõuaks ümber kasarmu joosta
_________________ You win again, gravity!
C-4 can make a dull day fun
there are very few problems that can't be remedied with the proper application of explosives |
|
| Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
19.11.2008 00:07:31
|
|
|
| ojapoiss kirjutas: |
Ise andsin sõjaväes esimest korda verd ja 2 tundi peale vereloovutust pandi meid ümber kasarmu jooksma Tegelikult see ei ole naljakas, aga selline EKV on... |
Mul oli sama asi... Viru patis sügis 2003-kevad 2004... |
Järgmine aasta oli asi parem. 2004 sügis - 2005 kevad. Küsiti, kes verd andma tahavad minna. Keegi ajateeniatest ütles kohe, et pärast siis füüsilist tegevust ei tohi olla. Ei olnud ka, lubati isegi voodis magada päeval esmaspäev oli, ainult pühapäeviti võis muul ajal peale öörahu voodis magada.
_________________ Imperfection is perfect |
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
crypto
Kreisi kasutaja

|
19.11.2008 02:54:40
|
|
|
| Mart352 kirjutas: |
| ainult pühapäeviti võis muul ajal peale öörahu voodis magada. |
_________________ 61. Logistikapataljoni võitleja |
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
19.11.2008 07:49:53
|
|
|
| crypto kirjutas: |
| ainult pühapäeviti võis muul ajal peale öörahu voodis magada. |
 |
no söömas pidi ikka käima. Aga pmst peale hommikusööki võis tagasi magama minna. Lõunaks tuli uuesti üles ajada end ja sauna jaoks ka ning õhtusel rivistusel (loendamisel) pidi ka ikka osalema.
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
19.11.2008 10:18:27
|
|
|
Ise ka ei julge minna, ainult võibolla siis kui Ho Ho ka tuleb, kuna ma jubedalt kardan asju mis torgivad või kuhugi torgatakse nii valus on, olen valule väga tundlik, kuigi tahaks inimestele küll head teha
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
| Kommentaarid: 199 loe/lisa |
   |
166 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
19.11.2008 10:48:49
|
|
|
| seljale ja näkku hakkavad tekkima vereandmise vajalikkust kajastavad indikaatorid. |
mis need on?
_________________ AHV ei tea, mis AHV teeb |
|
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tarantel
HV veteran

|
19.11.2008 10:57:21
|
|
|
| maasikad
|
|
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
19.11.2008 11:28:38
|
|
|
| Flacko, sõrme otsast või katsutisse vere võtmine on kordi valusam. vere andmise juures lisab pinget aeg, et 450 ml jookseb kuni 10 minutit välja.. ise tahan vist lähiajal verekeskusest läbi astuda, seljale ja näkku hakkavad tekkima vereandmise vajalikkust kajastavad indikaatorid. |
sõrme otsast on jah krdi valus, mäletan kui väike olin, ja sõrme otsa taheti teha, ma sain nii pahaseks et lausa ründasina rste et nad seda ei teeks . Olin mingi 4a.
See on suht creepy et nii palju verd võetakse o_O. kas see nõel on mingi megapaks mis sinna torgatakse? Mingites arstisaadetes nägin mingi eriti suur junn topiti kuhugi veeni.
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
| Kommentaarid: 199 loe/lisa |
   |
166 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
19.11.2008 11:40:18
|
|
|
| Flacko kirjutas: |
| See on suht creepy et nii palju verd võetakse o_O. kas see nõel on mingi megapaks mis sinna torgatakse? Mingites arstisaadetes nägin mingi eriti suur junn topiti kuhugi veeni. |
Neid on erinevas suurustes, vb verevõtmiseks on mingi standard värk vmt, igatahes väga suur ta pole. Igatahes kui seda veeni hakatakse panema või üldse süsti tehakse siis lihased ja käsi hoia hästi lõdvalt. Lihaseid pinges hoiad ja end liigutad siis on mitu korda hullem.
Sääse hammustus on siiamaani igasugustest torgetest ja nõelamistest kõge valusam olnud. Hakka või karjuma. Kunagi astusin isegi naela jalga ja seda ka ei mäleta, et valusam oleks olnud.
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
19.11.2008 12:18:18
|
|
|
täna tuli sõnum ja kutsutakse verd andma, kahjuks täna ei saa, homme koolis eksam ja ülehomme seminar, aga arvan et järgmisel nädalal pean sealt ka läbi astuma.
noooh, mul on tegelikult tundlikud veenid ja üldiselt on tunda kui torgatakse, aga ENAMUS inimesi EI TUNNE seda üldse. Kuigipalju oleneb ka sellest kes torgib. Kuna mitmeid aastaid juba antud siis tean ja oskan vahet teha ÜLDISELT ei tasu seda karta ka inimestel kellel nõrgad/tundlikud veenid.
|
|
| Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Veskioja
HV vaatleja
|
19.11.2008 16:12:42
|
|
|
| tsitaat: |
| Neid on erinevas suurustes, vb verevõtmiseks on mingi standard värk vmt, igatahes väga suur ta pole. Igatahes kui seda veeni hakatakse panema või üldse süsti tehakse siis lihased ja käsi hoia hästi lõdvalt. Lihaseid pinges hoiad ja end liigutad siis on mitu korda hullem. |
Huvitav, mul küll kästi käsi rusikasse ajada (pall käes!), kui seda nõela sisse torgati. Valu, kui sellist küll pole, pigem lihtsalt imepisikene torge. Nõel on paras kobakas jah, kuigi minuarust polnud mingit vahet tunda, võrreldes tavalise nõela torkega.
Aga minge ja ärge kartke! Võtke sõbrad kaasa kasvõi moraalseks toeks ja kes teab pärast võib teda isegi vaja minna. (minu näide ).
Jooge, sööge palju enne ja pärast ning kõik on fine.
_________________ To fight and die for the Hell Brigade! |
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ojapoiss
Kreisi kasutaja

|
19.11.2008 16:40:30
|
|
|
Mul oli sama asi... Viru patis sügis 2003-kevad 2004... |
Järgmine aasta oli asi parem. 2004 sügis - 2005 kevad. Küsiti, kes verd andma tahavad minna. Keegi ajateeniatest ütles kohe, et pärast siis füüsilist tegevust ei tohi olla. Ei olnud ka, lubati isegi voodis magada päeval esmaspäev oli, ainult pühapäeviti võis muul ajal peale öörahu voodis magada. |
No meil oli ka, et ei tohi füüsilist teha peale vereandmist... et on ainult klassitunnid jne. aga nh mul õnnestus seal mõnusas soojas klassis natuke tukastama jääda kenasti ja see fikseeriti jaoülema poolt kohe ära ja täisvarustusega ümber pataljoni jooks oligi garanteeritud... paar venda olid veel, kes jäid tukastama klassis või siis tegelesid millegi muuga seega ei olnud väga hullu, et üksi oleks pidanud jooksma ja igav oleks
Aga jah kuna jooksmisharjutuse lõpus veel täisvarustusega pumbata tuli siis nende harjutuste lõppedes kasarmusse tagasi minnes oli küll tõsiseid kahtlusi, kas jõuan kasarmuni või viskab ennem pildi kotti... aga õnneks vedas karmusse välja...
vot selline on meie kaitsevägi
Ja pärast seda oligi kaks kuud asi selline, et kauem püsti seisin siis tahtis pilti taskuse panna... ning sellepärast ka enam kunagi verd andma ei lähe...
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
19.11.2008 16:49:49
|
|
|
| Veskioja kirjutas: |
| Neid on erinevas suurustes, vb verevõtmiseks on mingi standard värk vmt, igatahes väga suur ta pole. Igatahes kui seda veeni hakatakse panema või üldse süsti tehakse siis lihased ja käsi hoia hästi lõdvalt. Lihaseid pinges hoiad ja end liigutad siis on mitu korda hullem. |
Huvitav, mul küll kästi käsi rusikasse ajada (pall käes!), kui seda nõela sisse torgati. Valu, kui sellist küll pole, pigem lihtsalt imepisikene torge. Nõel on paras kobakas jah, kuigi minuarust polnud mingit vahet tunda, võrreldes tavalise nõela torkega.
|
Kindel, et ikka siis kui nõela sisse torgati? Pärast seda kui nõel sees siis pidi jah palli pumpama, et veri paremini jookseks.
Või siis ilmselt ei paistnud su veenid hästi välja Ma olen alati kätt nii lõdvalt hoidnud kui võimalik ja pole kästud midagi muud ka teha.
Ja pärast seda oligi kaks kuud asi selline, et kauem püsti seisin siis tahtis pilti taskuse panna... ning sellepärast ka enam kunagi verd andma ei lähe...  |
Ainult üks kord oli sedasi? Võis vabalt juhus olla. 2 kuud hiljem ei tohiks küll vereandmine midagi mõjutada. Vb oli väljas lihtsalt palav vmt.
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
crypto
Kreisi kasutaja

|
19.11.2008 23:54:32
|
|
|
Eee, vahet pole ju kuidas sa kätt hoiad, nõel läheb veeni ikkagi ju, mitte läbi lihase Ise olen ka kätt rusikas hoidnud, et veen paremini kätte paistaks, st vähendab võimalusi sinikate ja mööda torkamise osas
_________________ 61. Logistikapataljoni võitleja |
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tarantel
HV veteran

|
20.11.2008 13:18:22
|
|
|
Jätame nõela valimise ja augu torkamise ikka arstide tööks, pole mõtet avalikku foorumit sellega koormata
|
|
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
20.11.2008 13:32:44
|
|
|
Olen käinud 4 korda verd andmas. Terviseprobleeme pole pärast seda kunagi tekkinud. Pigem on hiljem parem enesetunne. Nõelaga torkimist ma ei karda, ning pole ka rohkem vaja olnud, kui algul sõrmeotsast mingi proov, ning järmise asjana nõel veeni. Ootan mõned minutid, ning siis võib juba minna. Vere hüübimine on ka tavalisel kiire, saab käe pealt sideme päris ruttu ära võtta.
_________________ Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!
Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha? |
|
| Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ojapoiss
Kreisi kasutaja

|
20.11.2008 15:31:32
|
|
|
Ja pärast seda oligi kaks kuud asi selline, et kauem püsti seisin siis tahtis pilti taskuse panna... ning sellepärast ka enam kunagi verd andma ei lähe...  |
Ainult üks kord oli sedasi? Võis vabalt juhus olla. 2 kuud hiljem ei tohiks küll vereandmine midagi mõjutada. Vb oli väljas lihtsalt palav vmt. |
Ainult ükskord jah ja parem karta kui kahetseda... palav ei saanud olla kuna oli süda talv... no vereandmine vb ei mõjuta aga kõva füüsiline trenn pärast vereandmist võib seda teha küll... igatahes tänu kaitseväele ma verd enam kunagi andma ei lähe...
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
20.11.2008 16:16:31
|
|
|
ise pikalt juba verd andnud ja kogemus näitab et pärast füüsilist teha muudab keha tundlikumaks haiguste suhtes. just külmal ajal soodus köha saada voi kurguvalu.............samal päeval ise ikka füüsilist ei kipu tegema
_________________ dell somm ding mi poi |
|
| Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tumbuser
Kreisi kasutaja
|
20.11.2008 17:41:47
|
|
|
Eino, hea suhtumine, et äkki päästetakse vale inimene, see oleks tõesti jama...  |
kle minu arusaamise järele see vereandmine peab ikka südamest tulema mitte käid konveieril nagu lüpsi lehm ...ja üldse....ära muretse selle päästmise pärast niiväga---küll Jumal taevas omad ära tunneb.
. |
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
20.11.2008 17:43:27
|
|
|
kle minu arusaamise järele see vereandmine peab ikka südamest tulema mitte käid konveieril nagu lüpsi lehm ...ja üldse....ära muretse selle päästmise pärast niiväga---küll Jumal taevas omad ära tunneb.
|
No jah, eks sa siis lohuta ennast selle teadmisega, kui peaksid kunagi verd vajama.
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tumbuser
Kreisi kasutaja
|
20.11.2008 18:04:08
|
|
|
| Max Powers kirjutas: |
|
No jah, eks sa siis lohuta ennast selle teadmisega, kui peaksid kunagi verd vajama. |
Et saada verevennaks mõne tundmatu või naisega? No ei tänan. Mina oma elu küljes niiväga ei ripu, nagu sa arvad. Toite-füsioloogiline lahus ja hapnikumask on piisav asendus vereülekandele ja ellujäämisegarantii kui mõnda sõpra või oma vendi ei juhtu lähedal olema. Ja kui peakski juhtuma et lähen jalad ees, mis siis. Ekslik on see, kes arvab end elavat igavesti. Ei raugaeast leia ta eal seda rahu mis odade antud.
. |
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
20.11.2008 19:01:21
|
|
|
tundmatu või naisega?
|
ja mis selles halba on? kui sa ei taha, ära anna. kui kuskil enast nii vigastama juhtud, et verejooksust tulenevalt mahla vaja juurde on lasta või saad nt aneemia omale kuskilt, võid sure tõenäosusega mult varumahla või preparaate saada. katsu sis hakkama saada.
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tumbuser
Kreisi kasutaja
|
21.11.2008 10:09:15
|
|
|
[quote="laurx"]
ja mis selles halba on? |
Et annan verd kellegi surnuks ja ennast vigaseks sõitnud roolijoodikule?
Mis halba võiks olla selles võimaluses, et näiteks kasutatakse minu antud verd, päästmaks elu mind surnuks ja end katki sõitnud roolijoodikul?
hea küsimus.
. |
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
2korda2
HV kasutaja
|
21.11.2008 11:03:06
|
|
|
tumbuser, sa ilmselgelt ei jaga asja.
Füsioloogilise lahuse ja hapnikumaskiga saad hakkama, kui tegemist on vähese vedelikukaotusega (füsioloogiline lahus EI ASENDA verd või selle komponente!). Teadmiseks - tänapäeval antakse verd suhteliselt harva - enamasti püütakse hakkama saada verekomponentidega (toodetakse doonorverest). Vereülekanne tehakse OLULISE verekaotuse korral. Oman väga isiklikku kogemust 11 kuud tagasi. Tean, et sain 4 ühikut (4x450ml) verd, ülejäänu oli verekomponendid ja füsioloogiline lahus (neid oli kokku märksa rohkem).
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
peab meeldima.
Kreisi kasutaja

|
10.12.2008 12:49:59
|
|
|
Käisin Tartus verd pakkumas. Tulemuseks A+. Kannatas autoga sõita pärast, probleeme ei tekkinud
_________________ Arbeit macht frei. |
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|