Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  Probleem uue toitega märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Calitry
HV vaatleja

sõnum 04.11.2008 13:50:49 Probleem uue toitega vasta tsitaadiga

Tere,

Mul on mure, millele ma mujalt vastust ei oska leida.

Vahetasin eile enda arvutil välja prose, mälud ning toite uuemate ja paremate vastu. Kui kõik oli ühendatud, ei võtnud arvuti pilti ette. Peale kahe tunnist kontroll-taas-ühendamist proovisin vana toidet ning sellega läks kõik tööle. Vana võimsus on 500W, uuel aga 850W (by Chieftec). Minu mõistus ja nõu on täielikult otsas...

Palun abi!
Ei tea isegi millist infot peaksin enda raalist siia poetama, andke märku ning laon kõik ette!
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
psydeblo
HV Guru
psydeblo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.11.2008 13:54:01 vasta tsitaadiga

arvuti konf ikka kirja jah.
Kommentaarid: 148 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 135
tagasi üles
Calitry
HV vaatleja

sõnum 04.11.2008 14:31:52 vasta tsitaadiga

Emaplaat: Gigabyte Socket 775 GA-P35-DS3
Protsessor: Intel Core 2 Quad Q6600 2,40 GHz 8MB 1066MHz FSB LGA775
Mälud: 4 x AM1 DDR2 PC2-6400 800MHz 2G
Video: NVIDIA GeForce 8600 GTS
Toide (uus - ei tööta): Chieftec ATX 850W PFC 80+ 140MM FAN
Toide (vana - töötab): Fortron ATX 500W Blue Storm II

Ahja, hetkel kasutan Win XP 32-bitilist versiooni, mis limiteerib mu mälud 3,5 GB piirile. Ei ole kindel, kas see vajalik info kuid siiski mainin.

viimati muutis Calitry 06.11.2008 00:22:38, muudetud 1 kord
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 04.11.2008 14:37:03 vasta tsitaadiga

Calitry: Uus toide võib vajada n-ö "sissetöötamist", et kondensaatorid saavutaksid oma täisväärtuse. Olen ajaloos paari sellist toidet kohanud, mis tahtsid natuke ennem mingi väiksema võimsusega jooksmist.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
100kv
HV kasutaja

sõnum 04.11.2008 14:37:40 vasta tsitaadiga

toitekas surnd võibolla. ciful ikka juhtub tehasest tulevad mitte töötavad asjad.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
Calitry
HV vaatleja

sõnum 04.11.2008 14:45:28 vasta tsitaadiga

tahanteada: Oskad ehk soovitada, kuidas peaksin toimima sissetöötamise puhul?

100kv: Kartsin ka ise sama asja. Aga ennem, kui tagasi poodi jooksen võimaliku vigase toitega, kas peaksin seda testima ka mõnel teisel arvutil?
tagasi üles
100kv
HV kasutaja

sõnum 04.11.2008 15:38:14 vasta tsitaadiga

võid katsetada nii nagu pildil näidatud http://deron.meranda.us/casemod/avocet/water-pump/atx-power-bypass.jpg kui venti käima ei võta siis tipa tapa poodi või teenindusse.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
Calitry
HV vaatleja

sõnum 04.11.2008 15:49:30 vasta tsitaadiga

Hmm, küsimus võib natuke rumal olla aga kas peale toite midagi rohkem ühendatud olema ei pea? Klamber rohelisse ja musta ning toide seina?
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 04.11.2008 16:46:05 vasta tsitaadiga

Calitry: Mingi asi pane koormuseks. Kui muud käepärast pole, siis mingi HDD või CD-seade. Parem oleks muidugi mõni vanem, lahjem emaplaat.
tagasi üles
Calitry
HV vaatleja

sõnum 04.11.2008 17:42:04 vasta tsitaadiga

Ok. Kaua ma peaksin seda tegema või pean ka sealjuures midagi jälgima?
tagasi üles
omgwtf
HV Guru
omgwtf

sõnum 04.11.2008 18:01:52 vasta tsitaadiga

Krt ma pole sellist asja veel kohanud,et toide vajab sissetöötamist icon_lol.gif icon_redface.gif kaste mul käest läbi käinud ikka mitmekümneid ja pole mingit sissetöötamist vajanud icon_idea.gif
variandid on kas Calitry, ühendas valesti midagi või on toide surnud ja punkt icon_rolleyes.gif
Kui mingi kondekas tõesti vajabki nö sissetöötamist siis selle saab ta juba tehases stendis kus iga toide käib enne kui lattu jõuab thumbs_up.gif
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 137
tagasi üles
Oskar.r
HV kasutaja
Oskar.r

sõnum 04.11.2008 18:41:44 vasta tsitaadiga

konde vajab sissetöötamist? icon_lol.gif
Konded peaksid ennast täis laadima küll, aga see toimub maksimaalselt 5-10 sekundi jooksul. (suht suvaliselt pakutud arv, arvestades et põhilised kui miski vajab "pikemat" laadimist on esimesed suured konded, mis peaksid sellisel toiteploki võimsusel juba päris suure mahtuvusega olema. Mul võimendi, mille 4 suurt kondet laevad end üles paari sekundiga (võim tarbib kuni 15A voolu 230V pealt)

Kui võim mingit märku ei anna ka traadiga proovides siis garantiisse. (vb vajab antud toide standardist tugevamat voolu impulsslülitist kui sinu mobo seda pakub, kuid see vähetõenäoline)
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
Calitry
HV vaatleja

sõnum 05.11.2008 13:28:29 vasta tsitaadiga

Sel juhul kõigile üks kokkuvõttev küsimus - kui ma toiteka enda arvutiga ära ühendan, kuidas ma saan aru, kas viga on minu ühendamises või on toide defektne?
tagasi üles
DonNiger
HV Guru
DonNiger

sõnum 05.11.2008 13:41:28 vasta tsitaadiga

Calitry kirjutas:
Sel juhul kõigile üks kokkuvõttev küsimus - kui ma toiteka enda arvutiga ära ühendan, kuidas ma saan aru, kas viga on minu ühendamises või on toide defektne?

Esiteks: ära kuula selle hülge mõla. Kondede sissetöötamisest jne võib ta lastaialastele rääkida. Sina ostsid poest tervikliku toiteploki mis peab töötaba "out of the box". Samuti ignoreeri tema soovitust kasutada vanemat emaplaati - milleks seda jama vaja on.

Kasuta seda traadinippi. Lükka julgelt roheline ja must kokku ning seejärel toiteplokk seina. Kui sul on olemas mingi ventilaator, mis molexi otsast tööle läheb, kasuta seda. Kui ei, siis ühenda oma plaadilugeja toiteplokiga ära (ainult toide) ja lülita toiteplokk sisse. Kui ventilaator tööle hakkab / plaailugeja mürisema vms häält tegema hakkab, siis on toide (99%) korras. Kui ei, siis (99%) p...ses. Esimesel juhul on toide valesti ühendatud; teisel juhul sea sammud poodi tagasi. Ülejäänud 1% puhul on kala kusagil mujal - ka selle protsendi puhul on soovitatav müüja juurde nõu saama minna.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 05.11.2008 14:03:28 vasta tsitaadiga

DonNiger: Ära ise aja udu. Toiteplokkidel on ju selgelt kirjas, et kui suur minimaalne koormus neil "kukil" peab olema 8)
Teiseks - on piisavalt toiteplokke, mille pingekontroll mõõdab pinget ahelas 3,3V ja kui Sa seda ei koorma, siis on igasugused teised pinged täiesti paigast ära. Ja sel juhul saab Sul koormuseks olla emaplaat.

Ja kui kondensaatorid on "formeerumata", siis sel ajal on kohe kindlasti võimalik, saavutatav võimsus väiksem. Ja olen paari sellist toiteplokki ka ise kohanud. Ei käi - väiksema koormusega paariks tunniks jooksma, et kondekad ära formeeruksid ja asi korras.
----------------------------------------------------------
Viimati käest läbi käinud BlueStormiga oli näiteks nii, et väikse koormusega - ainult HDD, olid pinged valed ja "kõikusid" - ei olnud stabiliseeritud. Panin emaplaadi külge, olid kõik pinged paigas.
tagasi üles
DonNiger
HV Guru
DonNiger

sõnum 05.11.2008 15:27:50 vasta tsitaadiga

Esiteks: Chiftec ei ole kvaliteettoide - vähemalt selle mõiste tõelises tähenduses. Ja isegi kui see isend 3,3v pealt midagi mõõdab, võtab toide vähemalt mõneks hetkeks voolu sisse. Enamasti on miinimum tarbimine kuni 50W - minu teada aga mõõdetakse seda kogu tarbimise, mitte ainult ühe väljundi järgi.
Kvaliteeti näitab ka koduleht - peale Active PFC ei loe ma suurt midagi selle isendi kohta välja. PowerGuard vms iganes nimelise kaitse kohta ei jaga ei koduleht ega ka google mingit infot. A PFC nüüd suurte voolukõikumiste puudumisel selles juhtumis mingit rolli ei mängi.

Tarbimises vigu avastavad toiteplokid sisaldav endas ka kõlarit/lede, mis veast ka piiksumise/vilkumisega teada annavad. Ka see toide, mis mul laua peal on, vilgub ja piiksub kui kirjaklambriga talle kallale minna aga voolud saab korraks kätte sellegi poolest. Tean ka seda, et kvaliteetsed mitmeraililised toited mõõdavad tarbimist 3'nda/4'nda jne edasi raili pealt ning tarbimise puudumisel lülitatakse need välja. See aga ei tähenda, et voolusid üldse peale ei anta.

Mingi vanema mamma järgiühendamine ei anna midagi. Kuna tegemist on "vana" mammaga, siis ei saa olla kindel, et see töötab. Tema emaplaat aga on ju terve. Terve emaplaat ja ühendatud komponendid ületavad selle toite miinimum koormuse nõude kohe päris kindlasti. Tegemist on ju üsna viisaka kooslusega, mitte eelajaloolise kunstiväärtusega.

Ka akupatareid on uuest peast väiksema mahtuvusega kui sissetöötanud akud. Aga see ei tähenda, et ma peaksin neid paar nädalat taskus soojendama, et neid tööle saada. Kui need uuest peast laadima ei hakka, siis on kaks võimalust: kas laadija on katki või on akud p....ses. Viimasel juhul viin ma need poodi tagasi.

Tegelikult on selgusetu üks väike nüanss: kas arvuti ei lähe käima (CPU jahuti hakkab tööle, MB tuli läheb põlema, power led läheb põlema) või ei võta komplekt uue toitega üldse voolusid sisse (täiesti pime)?

Calitry
HV vaatleja

sõnum 06.11.2008 00:40:23 vasta tsitaadiga

DonNiger kirjutas:
Tegelikult on selgusetu üks väike nüanss: kas arvuti ei lähe käima (CPU jahuti hakkab tööle, MB tuli läheb põlema, power led läheb põlema) või ei võta komplekt uue toitega üldse voolusid sisse (täiesti pime)?

Kõik ventikad lähevad tööle kuid seda alguse piiksu, kui arvuti käima paned, ei tee. Ja ekraan ei võta pilti ka ette.
tagasi üles
DonNiger
HV Guru
DonNiger

sõnum 06.11.2008 00:51:13 vasta tsitaadiga

kas vendid jäävad tööle või lülitab toide ennast kohe välja?
Calitry
HV vaatleja

sõnum 06.11.2008 17:16:55 vasta tsitaadiga

Jäävad kõik tööle.
tagasi üles
DonNiger
HV Guru
DonNiger

sõnum 06.11.2008 17:44:00 vasta tsitaadiga

Mis mudel see vana on?

Suhteliselt imelik. Viga oleks nagu ühendamata lisapistikus (CPU/VGA lisatoide) või siis elutähtsas komponendis. Koduka leht sellel ...... Kas koos main power (24 pin) on sellel veel lisaks mingeid juhtmeid permanentselt ühendatud või ülejäänud kõik "modular". Esimesel juhul proovi lisajuhtmeid vältides arvuti ära ühendada, teisel juhul vaheta pistikute asukohta. Valesti ühendamine ei tohiks võimalik olla icon_rolleyes.gif

Calitry
HV vaatleja

sõnum 06.11.2008 19:21:08 vasta tsitaadiga

Ma ei ole kindel, kas oskan vana mudeli kohta midagi konkreetset vastata. HV link on aga järgmine - https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Toiteallikad/56650/

Permanentselt on Chieftecil kõik juhtmed olemas ning on võimalus ka modular omadele. Siiani kasutasin vaid permanetseid. Kohe, kui olen 64bitise xp installiga ühel pool, kisun kasti lahti ning proovin juhtmeid uuesti ühendada. Annan kindlasti teada, kuidas edeneb. Lähima paari tunni jooksul siis.
tagasi üles
DonNiger
HV Guru
DonNiger

sõnum 07.11.2008 16:40:30 vasta tsitaadiga

Mingit progressi?
Matrix75
HV veteran
Matrix75

sõnum 10.11.2008 23:17:48 vasta tsitaadiga

Tean milles viga, kuna naaber ostis sama toite.
Jama toide on. thumbs_down.gif . Liiga võimas, koormus liiga väike järel ja rakendub kaitse!
Algul sai komplekt kokku pandud(c2d e4500(u.70w), 2 hdd, dvd-rw, pci video) ja sellega käima ei saanud. Lisasin auto esitule pirni(tarbib alla 4A 12v)[1-2A toide töötas aga kast ellu ei ärganud!] ja siis sai tööle. Hiljem sai pc video vahetatud gf6600gt vastu ja arvuti töötas nüüd ilma pirnita.
Nüüd sai prose vahetatud PentiumD 3,4ghz(u.130w) vastu ja enam mingi valemiga käima ei saa. Ja käima sain jälle pirniga, aga see kord pidin välja otsima selle toitega kaasas olevad lisa juhtme ja lisama pirni V3 ja V4 ahelasse(12v). Nüüd töötab pirniga. Just otsin tollele arvutile miskit ATI hd3850 videot, mis vajab lisa toidet, et koormata v3,v4 ahelat!
''Algul oli arvutil vilets toide, nüüd on toite otsas vilets arvuti'' eusa_wall.gif

viimati muutis Matrix75 11.11.2008 14:04:32, muudetud 4 korda
Kommentaarid: 321 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 241
tagasi üles
Calitry
HV vaatleja

sõnum 10.11.2008 23:53:57 vasta tsitaadiga

Donniger: Anna andeks, et mu vastus sinu küsimusele jäi unarusse.

Matrix75: Sul 100% õigus, asi on kaitses. Vahetasin täna toite välja ning töötab. Uus on HiperPower 880W.

Tänud teile!
tagasi üles
DonNiger
HV Guru
DonNiger

sõnum 11.11.2008 01:05:55 vasta tsitaadiga

Kui 130W ei ole piisav PSU käivitamiseks siis pole selle toitega midagi teha. Tundub, et toide tahab koormust saada mõlema raili peale (4X12v on tegelikult 2X12v: 1 ja 2 ning 3 ja 4 on paaris).
Ei tea, kas see viga on nendel kahel isendil ainult või kehtib see kogu seeria kohta icon_rolleyes.gif thumbs_down.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  Probleem uue toitega mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.