Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Küsimused/vastused seoses Ubuntu linuxiga vol 2 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 113, 114, 115  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 28.10.2008 20:40:23 vasta tsitaadiga

Huvi pärast küsin et kas keegi on mingi nipiga G15 ekstra G nupud (k)ubuntu all tööle saanud? Olen läbi teinud selle kuid miskipärast ei hakanud funksima. Scancoded tundusid pealtnäha õiged olevat kuid programmideni klahvivajutused ei jõudnud.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 28.10.2008 20:41:04 vasta tsitaadiga

marqs kirjutas:
Seal java-gcj all su zombe ilmselt ongi. Lüli java java-1.5.0-sun peale ümber:
update-alternatives --set java /usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun/jre/bin/java

-e-
--set'ita ei toimi icon_razz.gif

hehe, avastasin ka..
aga googeldades jõudsin enne veel selle variandini, et

update-alternatives --config java
update-alternatives --config javac

ja siis tuleb valikud, et mis kasutada tahan.

Igastahes.. sain tööle müüd.. mingi tank hävitas teist just thumbs_up.gif
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 29.10.2008 00:01:50 vasta tsitaadiga

Nonii linuxi profid, mul natuke abi vaja.

Wifi kaardiks on Intel 3945ABG

Näppisin midagi wifi draiveritega, kuna ei tahtnud ta mul Ad-Hoc võrku teha. Passis tükkaega niisama (network manageris need rohelised täpid põlema ei läinud) ja lõpuks ühendas tavalisse wifi võrku tagasi. Uurisin netist ja soovitati ndiswrapperiga wini draiverid peale panna. Peale selle leidsin kuskilt veel inteli kodukalt nö. special linuxi draiverid, lasin need ka peale. Tegin restardi, ja enam wifit pole. Nagu poleks kaarti küljes.

Alustame siis sellest, et kust ma seda pundart arutama peaksin hakkama, ma väga kõva linuxis nüüd pole, terminal võõras pole, aga koode peast siiski ei tea.

Ja teine asi, kui keegi oskaks mingi lingi anda või õpetada kuidas ma saan Dell 5520 3G/UMTS Broadband kaardi tööle ubuntuga, oleks väga tänulik.

Kasutan siis Ubuntu 8.04

Aa ja viimaseks, ehk mõni viide kuidas ma saan boot manageris ridu vähemaks võtta?, osad mõttetud on seal mis tahaks ära võtta. (pean siis seda silmas kus op. süsteemi saab valida). Ja teiseks, kuidas ma seda silmale vähe ilusamaks saaks teha, praegu on lihtsalt valge tekst mustal taustal.
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 29.10.2008 05:50:58 vasta tsitaadiga

Noh, idee töötavale kaardile netist draivereid tõmmata oli windowsi pidi vigane juba alguses.
Kõige lihtsam/kiirem viis vea parandamiseks on uuesti installida, küll aga mitte nii arendav.
Kui sa tahad muudatused käsitsi ennistada, siis peaksid need tutorialid, mille sa läbi tegid, teistpidi sooritama. Kui sa seda siiski tahad teha, postita siia link, muidu pole meil aimugi, mis toimus.
Ja pärast uurime, kuidas jõuga ad-hoc'i ühenduda, siis saab teada, kas äkki pole NetworkManager'i viga.

Kellelgi ubuntulasel on ka 5520 olnud ja ta on lahenduse leidnud: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/262498

Silmailu jaoks otsi grub theme, ridu võid vähendada vanu kerneleid eemaldades või käsitsi /boot/grub/menu.lst faili näppides.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 29.10.2008 18:36:30 vasta tsitaadiga

mahfiaz kirjutas:
Noh, idee töötavale kaardile netist draivereid tõmmata oli windowsi pidi vigane juba alguses.
Kõige lihtsam/kiirem viis vea parandamiseks on uuesti installida, küll aga mitte nii arendav.
Kui sa tahad muudatused käsitsi ennistada, siis peaksid need tutorialid, mille sa läbi tegid, teistpidi sooritama. Kui sa seda siiski tahad teha, postita siia link, muidu pole meil aimugi, mis toimus.
Ja pärast uurime, kuidas jõuga ad-hoc'i ühenduda, siis saab teada, kas äkki pole NetworkManager'i viga.

Kellelgi ubuntulasel on ka 5520 olnud ja ta on lahenduse leidnud: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/262498

Silmailu jaoks otsi grub theme, ridu võid vähendada vanu kerneleid eemaldades või käsitsi /boot/grub/menu.lst faili näppides.

Jah, idee oli tõesti kehva, nagu ma nüüd aru sain. Nii olen ma pea alati oma probleeme lahendanud, et uuesti install ja korras jälle icon_biggrin.gif Kuid seekord tahaks asja ikkagi korda saada ilma otsast peale alustamta.

sain kuidagi isegi wifi tööle jälle, lasin osa asjadest maha mis ma varem tegin. Mingi kala on veel sees... restricted driversite all on nüüd inteli driver linuxi jaoks, mis ma vist inteli kodukalt alla sikutasin. Seda seal varem ei olnud, kui on kasutuses, on wifi olemas, kui ei ole kasutuses siis wifit pole. ma üritan tutorialid kokku koguda mida läbisin, ja siis vaatab. Vb alustan siiski otsast peale, teinekord tean, et kirjutan üles täpselt mida ma läbisin, et pärast saaks taastada.Sest nüüd hakkas millegipärast mind välja logima, kui avan firefoxi siis viskab displei artifacte täis ja on login screen ees jälle, väga imelik. Eile veel töötas.

GRUB'i sain korda juba jah, ja selle faili leidsin kah kust ridu muuta.

Ja äitäh selle 3g lingi eest, selest on palju kasu thumbs_up.gif

EDIT: Ilmselt praegu ei tee midagi, homme tuleb 8.10 välja kus pidi 3G tunduvalt parem olema, siis lihtsam möllata.
tagasi üles
mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 29.10.2008 20:42:04 vasta tsitaadiga

Kusjuures, kui sa selle inteli draiveri uninstallid (apt-get remove intel-driver-misiganes-pakinimi), ja uuele upgraded, siis üsna tõenäoliselt saad kõigis oma ära muudetud asjadest lahti. Kuigi see pole oluline, tähtis on, et toimib. Ma kujutan ette, et su wifile piisaks, kui sa moodulite automaatlaadimise nimekirja lisad selle inteli draiveri mooduli nime (kui see, mida sa töölesaamiseks teed on 'modprobe intelidraiver').

Aga oota homse-ülehomseni ära, siis saad intrepid'i peale lasta, see on jälle ilus samm edasi.

Ja üks asi veel. Kasuta google ja ubuntuforums abi. Viimases on peaaegu iga teema juba lahkamist leidnud. Ja mis ei ole, on teiste distrote foorumites.
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.10.2008 20:54:03 vasta tsitaadiga

Igaks juhuks võiks pakid eemaldada veel --purge abil (sudo apt-get --purge remove pakinimi). See kustutab ka selle pakiga kaasnenud seadistused, mida sa muuta võisid.
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 29.10.2008 21:14:57 vasta tsitaadiga

mahfiaz kirjutas:
Kusjuures, kui sa selle inteli draiveri uninstallid (apt-get remove intel-driver-misiganes-pakinimi), ja uuele upgraded, siis üsna tõenäoliselt saad kõigis oma ära muudetud asjadest lahti. Kuigi see pole oluline, tähtis on, et toimib. Ma kujutan ette, et su wifile piisaks, kui sa moodulite automaatlaadimise nimekirja lisad selle inteli draiveri mooduli nime (kui see, mida sa töölesaamiseks teed on 'modprobe intelidraiver').

Aga oota homse-ülehomseni ära, siis saad intrepid'i peale lasta, see on jälle ilus samm edasi.

Ja üks asi veel. Kasuta google ja ubuntuforums abi. Viimases on peaaegu iga teema juba lahkamist leidnud. Ja mis ei ole, on teiste distrote foorumites.

Jep, siiani olengi kõik googli ja ubuntu foorumi abiga möllanud. Aga sellist pundart on lihtsam siin arutada kui kuskilt otsast otsida või muukeelselt saidilt küsida.

Kehva on see, et ma täpselt ei mäleta mis ma peale olen pand nüüd. Viimane asi oli siit: http://www.intellinuxwireless.org/?p=iwlwifi
Sealt tõmbasin mingi uuema paketi alla, compile'sin ära ja installisin jne. See ei muutnud midagi, ei hakanud tööle, võibolla sellepärast et ma ennem juba midagi ära rikkusin. Lasin vastavalt juhendile maha ka. (sudo make uninstall oli vist). Praegu ei suuda ma meenutada kust ma selle mingi draiveri sinna sain...
Niiet jah, lihtsam on see variant et ootan 8.10 ära, seal peaks paljud asjad juba libedamalt minema. Tahaks juba ära proovida, aga release candidate'i pole vist mõtet enam peale lasta.

Ja nüüd olen jälle targem, kui midagi peale installin endale. Et jätan vähemalt meelde ja pärast oskan asja maha ka lasta icon_biggrin.gif Noh need muidugi mis paketihalduriga installitud, need ei tekita probleeme, aga just sellised väiksed nüansid, kus mingis failis lisad mingi kirje juurde jälle jne, ja kui välja ei tule siis on lõpuks paras supp koos ning enam ei mäleta kuhu mida kirjutasin.
tagasi üles
mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 29.10.2008 21:30:12 vasta tsitaadiga

Tegelikult on nii, et kui sa RC uuendad, saad täpselt samasuguse süsteemi, nagu oleksid kohe installides saanud. Ja sama on ka hardy pealt upgrademisega. (kui mitte, on tegemist mingisuguse veaga, ja ise tehtud muudatused ei lähe arvesse, aga ka nende arv tõenäoliselt väheneb)
Ja mu masinas on juba suve keskelt hardyl't upgradetud intrepid, pole mingit põhjus plaadilt paigaldada.

Aga ühtlasi ka kõigile üleskutse. Liituge gnome tõlkijatega. Vaadake ringi lehel http://l10n.gnome.org/languages/et ja tõmmake endale po või pot fail alla (pot nimetaga .po failiks). Avage poedit-iga ja tehke paremaks. Valmis fail saatke tõlkemeeskonna juhile (aadressi leiab lingilt) ja küsige tagasisidet. Kui ta aega leiab, vaatab ta need üle. Kui tõlge on piisavalt hästi tehtud, siis on ülimalt võimalik, et see läheb pärast parandusi üles. Aga hea on tõlked enne mitu korda üle lugeda, ning miks mitte ka proovida.
Proovimiseks võid liigutada salvestamisel tekkiva .mo faili kataloogi /usr/share/locale-langpack/et/LC_MESSAGES/, senise faili asemele. Rakenduse käivitamisel peaks see olema kohendatud keelega.
Terminite otsimiseks: http://en.et.open-tran.eu/
tagasi üles
tom1245
HV veteran

sõnum 29.10.2008 21:30:28 vasta tsitaadiga

kubuntu 8.10-ga väga positiivsed kogemused just ralink kiviga USB wifi-pulga toimimise koha pealt. Ei ole enam vaja WPA parooli säilitada kwalletis, knetworkmanager saab ise parooli hoidmisega ilusti hakkama thumbs_up.gif
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 29.10.2008 22:13:15 vasta tsitaadiga

mahfiaz kirjutas:
Tegelikult on nii, et kui sa RC uuendad, saad täpselt samasuguse süsteemi, nagu oleksid kohe installides saanud. Ja sama on ka hardy pealt upgrademisega. (kui mitte, on tegemist mingisuguse veaga, ja ise tehtud muudatused ei lähe arvesse, aga ka nende arv tõenäoliselt väheneb)
Ja mu masinas on juba suve keskelt hardyl't upgradetud intrepid, pole mingit põhjus plaadilt paigaldada.

Aga ühtlasi ka kõigile üleskutse. Liituge gnome tõlkijatega. Vaadake ringi lehel http://l10n.gnome.org/languages/et ja tõmmake endale po või pot fail alla (pot nimetaga .po failiks). Avage poedit-iga ja tehke paremaks. Valmis fail saatke tõlkemeeskonna juhile (aadressi leiab lingilt) ja küsige tagasisidet. Kui ta aega leiab, vaatab ta need üle. Kui tõlge on piisavalt hästi tehtud, siis on ülimalt võimalik, et see läheb pärast parandusi üles. Aga hea on tõlked enne mitu korda üle lugeda, ning miks mitte ka proovida.
Proovimiseks võid liigutada salvestamisel tekkiva .mo faili kataloogi /usr/share/locale-langpack/et/LC_MESSAGES/, senise faili asemele. Rakenduse käivitamisel peaks see olema kohendatud keelega.
Terminite otsimiseks: http://en.et.open-tran.eu/

Väga hea, umbes sellist vastust ma ootasingi icon_smile.gif Hakkan siis alla tõmbama.

Ja peale seda, võibolla proovin seda tõlkimise asja ka siis.
tagasi üles
asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

sõnum 29.10.2008 22:53:54 vasta tsitaadiga

Pärast FrostWire's (LimeWire kloon Linuxile) laulu kuulamist ei tule enam kõrvaklapi august heli. Imelik on, et nüüd mängivad läpaka kõlarid kõike umbes 2x vaiksemalt. Kui kõlarid/klapid ühendan, siis tuleb heli normaalse tugevusega läpakast icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
rbr
HV kasutaja
rbr

sõnum 29.10.2008 23:15:13 vasta tsitaadiga

Kas keegi teadjam virtual drive`ga ubuntu all oskab aidata?Vaja siis et saaks iso faile sööta cd-dvd virtual drive,nagu nt daemon tools,ultraiso või poweriso võimaldavad windowsis my computerisse tekitatud drive`desse.On see üldse võimalik?Mina googelmoogeldades igatahes adekvaatset vastust oma soovile leida ei suutnud icon_redface.gif
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

sõnum 29.10.2008 23:36:32 vasta tsitaadiga

rbr kirjutas:
Kas keegi teadjam virtual drive`ga ubuntu all oskab aidata?Vaja siis et saaks iso faile sööta cd-dvd virtual drive,nagu nt daemon tools,ultraiso või poweriso võimaldavad windowsis my computerisse tekitatud drive`desse.On see üldse võimalik?Mina googelmoogeldades igatahes adekvaatset vastust oma soovile leida ei suutnud icon_redface.gif

AceToneISO thumbs_up.gif
http://www.getdeb.net/app/AcetoneISO
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 30.10.2008 00:49:16 vasta tsitaadiga

rbr, käsitsi on see juba aastakümneid nii käinud: 'sudo mount -o loop /kus/on/fail.iso /kuhu/tarvis/haakida/'
Ubuntu pakihaldurist sõna 'mount' otsides pakuti veel mitut graafilist tööriista, proovida jõudsin gisomount'i ja mountmanager'i.

mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 30.10.2008 01:06:08 vasta tsitaadiga

react, pärast seda, ja võib-olla icon_smile.gif

rbr, intrepidis on iso failidel paremkliki all ava programmiga - "archive mounter", mis käivitab sellise asja:
/usr/lib/gvfs/gvfsd-archive file=%u
tagasi üles
superior
HV Guru

sõnum 30.10.2008 01:12:21 vasta tsitaadiga

Tea, millal seda 8.10't tõmmata saab?
Kommentaarid: 139 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 130
tagasi üles
react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 30.10.2008 05:18:31 vasta tsitaadiga

Release Candidate võid praegu ka tõmmata.

Lasin peale, ja peaks mainima et asi tundub üllatavalt hea. 3G oli "out of the box" töökorras. Lihtsalt pidin valmia operaatori (kusjuures kõik eesti omad olid ilusti listis, maa oli ise valinud) ja juba sain connectida. Wifil töötab nüüd ka AD-hoc vist, võrgu vähemalt läõi, ei jõudnud väga katsetada. Ja vist on mingi roaming funktsioon ka antud, et ala kui wifi kaob ära jääb 3G alles, või kui kaabli ära tõmbad jääb wifi tööle jne. Igatahes väga viis.

Ülejäänud kohta hetkel ei oska öelda. Välise monitoriga midagi kalab. Millegipärast jätab kinnise läpaka monitori käima. Kui peab administrator passwordi panema ja tausta halliks lööb, siis on hall osa ainult läpaka pixlite suurune, ehk siis välise monitori peal vasakul nurgas kastike. Ja natuke on ka paigast ära kell ja kasutajanimi, liiga vasakul, aratavasti hoiab läpaka monitori ääres enda arust.

Pole googeldada jõudnud, ilmselt erilist infi selle kohta veel pole kah. Teen updated ära ja restardi, siis on näha mis edasi saab.

Kokkuvõttes on see release ikka ülihea esmapilgul, kõik töötab, mingit probleemi ei ole, natsa silmale ilusam ka jälle icon_razz.gif Ja huvitavaid funktsioone ka juures.

EDIT: Login screen on kah mingi väikse resoga. Kui sisse ära logib siis läheb normaalseks. Kinnise kaanega käiva monitori sain ka korda.
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 30.10.2008 10:30:47 vasta tsitaadiga

react kirjutas:
EDIT: Login screen on kah mingi väikse resoga.
Proovi xorg.conf failis resolutsioon paika sättida.
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
kevku
HV kasutaja

sõnum 30.10.2008 17:01:27 vasta tsitaadiga

superior kirjutas:
Tea, millal seda 8.10't tõmmata saab?

Nüüd saab http://releases.ubuntu.com/intrepid/
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 30.10.2008 23:03:50 vasta tsitaadiga

riivo21 kirjutas:
react kirjutas:
EDIT: Login screen on kah mingi väikse resoga.
Proovi xorg.conf failis resolutsioon paika sättida.

Installisin ubuntut nii, et väline monitor oli taga kogueg. Täna võtsin välise tagant ära, ja tegin rebooti, nüüd on login screen normaalse resolutsiooniga. Ma muidugi ei tea mis ta siis teeb kui monitori jälle taha panen.

Uus probleem: compiz ei tööta enam peale seda kui ma ta monitori küljest ära võtsin. Tegin vahepeal update'e ka, kuid minumeelest oli see enne update'e katki. Läheb metacityga käima.

compiz --replace ccp & emerald --replace & ütleb:

laur@laur-laptop:~$ compiz --replace ccp & emerald --replace &
[1] 6155
[2] 6156
laur@laur-laptop:~$ Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA:
Checking for texture_from_pixmap: not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (1280x800) to maximum 3D texture size (2048): Passed.
Checking for Software Rasterizer: present.
Software rasterizer detected, abortingaborting and using fallback: /usr/bin/metacity

Graafikakaart on Intel 945GMA. Ubuntu on 8.10.

Ja veel küsimus, et kui mul oli releaes candidate peal, ja nüüd tegin kõik updated ära (seal hulgas oli minumeelest mingi kernel update ka), et kas nüüd ongi siis mul sama versioon mis hetkel lehelt tõmmates? Update manageriga olen kõik uuendused tõmbanud. Või peab midaig veel lisaks tegema?

EDIT: Compiz töötab jälle. Tegin "sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg" ja peale seda toimib. Kuid mind häirib üks asi, mis oli algusest peale 8.10'ga. Nimelt kui panen Compiz settingutest blur windows peale, siis jookseb asi kokku põhimõtteliselt. Kõik aknad mida liigutan lähevad mustaks. Artifacte on kohati. Lõpuks on terve ekraan lihtsalt must ja säbru täis. 8.04 peal seda jama ei olnud, et millest see tulla võib? Katsetasin natuke, ja avastain et kui Focus Blur maha võtta, ja Blur filter pana gaussiani peale mitte 4xBilinear, siis nagu toimib.
tagasi üles
rbr
HV kasutaja
rbr

sõnum 30.10.2008 23:59:21 vasta tsitaadiga

asjameez, kaabakas, Tänud abi eest thumbs_up.gif
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
Fiocchi
HV kasutaja
Fiocchi

sõnum 31.10.2008 19:55:39 vasta tsitaadiga

Kuda 8.10nel hibernate'iga lood on? Kas töötab lõpuks?
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 01.11.2008 11:57:53 vasta tsitaadiga

See sõltub vist rohkem masinast, aga 6910p peal toimib 'otse karbist'.
tagasi üles
UglyOgre
HV kasutaja
UglyOgre

sõnum 02.11.2008 18:19:15 vasta tsitaadiga

selline küsimus, et kas keegi on proovinud ok.ee winklienti winega käima saada?
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 16
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Küsimused/vastused seoses Ubuntu linuxiga vol 2 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 113, 114, 115  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.