Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
one
Piiratud kasutaja

|
15.07.2003 20:18:23
AMD2200??temp?ja mix näitab et duron?? |
|
|
Tere! Ostsin nüüd uue emaplaadi ja prose.
Emaplaat: Msi KT4V
Protsessor: AMD Athlon XP 2200+
ja sjuke asi et mu süsteem näiab nii alguses kui arvuti käima panen et mul on AMD Duron 1,35GHz ja ka Windows XP Pro näitab seda, mis oli mul enne juba kõvaketta peal...Ja prose temp on ka üllatavalt kõrge, kui ei tõsta sagedust siis 60 ja kui tõstan 1,6GHz on 70, ei tea mis teha, prose tempist veel niipalju et jahutus on vasest põhjaga ja up to 2800+, aga alguses kui selle jahutuse karbi lahti võtsin läks vähemalt pool seda valget pastat(või mis ta nüüd on) maha.
krt jäle närvi ajab...PALUN aidake, enam enda mõistus peale ei hakka.

viimati muutis one 27.07.2003 17:04:27, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
15.07.2003 21:49:57
|
|
|
See valge "kreem" on siis tegelikult pasta, mis oma idee järgi peaks tublisti parendama soojuse ülekandumist protsessorilt radika tallale... niiet jah, kui see nüüd tõesti sealt niiöelda välja pudenes, siis tuleb see kiiremas korras uue pastaga asendada - soovitatavalt mõni kvaliteetsemat sorti (täpselt ei oska kahjuks öelda, milline just... = seda ehk oskavad öelda mõned antud teema ulatuses targemad siin)... aga igatahes kindlasti mitte need kilepakendites, mis maksavad seal kusagil 10 kuni 20 krooni... Ise valiks mõne tuntuma firma toodangu seast - hinnaks tavaliselt kusagil 50 kuni 150 krooni, mis ei tähenda, et veelgi kallemaid poleks olemas...
... muide, kui juba selle pasta vahetuse peale jutt läks, siis pastat vahetades, tuleb enne uue pasta pinnale kandmist nii prose kui ka radika tald korralikult (mitte kraapides ja mitte metallesemega või muu taolise kõvemast materjalist esemega - ise kasutasin selleks näiteks tavalist plastikkaarti, mis ei pruugi küll ehk see kõige parem vahend nüüd olla) vanast pastast puhtaks teha. Uus pasta tuleb kanda õhukese kihina (paks kiht hoopis halvendab soojuse edasikandumist radika tallale) ühtlaselt protsessorile (sellele väiksele tumedale [tavaliselt] nelinurksele osale protsessoriplaadi keskosas)...
... selle "Duroni" näitamisega seoses niipalju, et sul võib olla selline asi, et emaplaadil või siis BIOS's on ehk selline koht, kus sul algseks FSB'ks on praegu määratud 133MHz asemel 100MHz... see on väga tõenäoline, kuna normaalolekus oleks 2200+ sageduseks umbes 1800MHz ja FSB'ks 133MHz, mis teeb kordajaks 13.5... ja kui nüüd selle 133MHz asemel on 100MHz, siis tulebki ju prose taktsageduseks 13.5x100MHz=1350MHz ehk siis 1.35GHz... niisiis lappa läbi oma emaplaadi manuaal ja otsi üles koht, kus vägagi tõenäoliselt emaplaadi peal saab selle 100MHz'se FSB jumperi'ga muuta 133MHz'ks...
... ja pärast kõige selle tegemist peaks olukord juba tunduvalt parem olema...
_________________ marmer - minu pere tagasihoidlik kodukas ja
lingikogu ... |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
0 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
traks
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
1 :: |
304 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dumb(_;_)
HV veteran

|
16.07.2003 00:10:58
|
|
|
Kui sa ikka ühe enesest lugu pidava 133se FSB peal jooksva prose FSB 100 peale oled pannud, mis tal siis häbiga muud üle jääb, kui endast Duronina teada anda
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
posthuman
HV Guru

|
16.07.2003 00:13:23
|
|
|
peale prose vahetust tuleb ALATI ccmos ära teha. egas sul see kahe silma vahele jäänud??
kui head pastat tahad,siis võta arcitc silver 3. maxab seal kuskil ~150 kr.
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kalle
HV kasutaja
|
16.07.2003 14:58:08
|
|
|
Mäletan, et sellel emmel jumperit ei ole. Pead ''CPU clock freguency'' ära määrama BIOS ''Frequency/Voltage Control'' menüüst. See on tehase poolt default 100MHz pandud. Pane sealt ''CPU FSB Clock'' 133 MHz peale, kui ei kella siis ''Spread Spectrum'' - disabled, ja ülejäänud settingud ''CPU ratio, CPU Vcore, DDR Voltage, Termination Vol ja AGP Voltage'' pane ''Auto'' peale. Pärast seda ''Save & Exit Setup'' ja siis peaks asi toimima.
Termopasta kohta, et see kas määrid peale seda valget või AS3 mõjutab temperatuuri vast 2-3C. Kontrolli kas radikas on ikka õiget pidi peale pandud. Kui sull pool seda pastat maha läks, siis pole 'ullu' - ega sa ei peagi kogu seda pakki sinna vahele pigistama, määrid ainult õhukese kihi protsessori core peale.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
marx016
HV kasutaja
|
17.07.2003 08:48:34
|
|
|
Temp on sul küll kahtlaselt kõrge. Mul oli samade asjadega alla 50 suvel kuni 55 kraadi. Mis coolerit sa kasutad?.Äkki pistsid cooleri valepidi peale või panid liiga palju termopastat.
   |
2 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
one
Piiratud kasutaja

|
27.07.2003 17:11:40
|
|
|
FSB on 133, aga ikka näitab et duron ja temp on ka nüüd 57-60 kraadi(oli vale korpus, nimelt liiga väike), aga minuarust on ikka temp liiga kõrge, olen kasutand Intel prosesi, ega tea ka nendest AMD norm tempidest midagi erilist, sõbral on XP 2000+ ja tal on ka temp mingi 60, vahepeal viskab tal isegi 64. Uurisin ka enne seda AMD asja kui ostsin ja paljud Inteli "fännid" ütlesid et AMD ongi mingi 60 kraadi koguaeg, aga samas vaidelsid AMD inimesed kõvasti vastu ja ei oskandi nagu seisukohta võtta...Kui palju on teil temp(mõtlen AMD omanikel)??? Ei tea kas peaks veel jahutusi lisama(korpuse taha), et näiteks üks puhub sisse ja teine välja, praegu on prose jahutus ja siis toiteka jahutus, aga nähtavasti ei piisa...
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
27.07.2003 17:17:40
|
|
|
Äkki ongi sul athloni pähe duron peale määritud, selles veendumiseks, mis prose sul kindlalt on loe prose pinnal olevat infi ja uuri netist pilte. Tempid ei tohiks nüüd küll nii kõrged olla.
|
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
4 :: |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
one
Piiratud kasutaja

|
27.07.2003 17:30:46
|
|
|
Ei tohiks olla, minumäletamist mööda vaatasin seda alguses ja sinna oli kirjutatud 2200
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
slimmz
HV vaatleja
|
27.07.2003 18:57:13
|
|
|
mul oli kah taoline jama, aga temp oli ok. ostsin siis axp 2400+, panin ilusti sisse ja kui esimest korda käima lasin siis näitas axp 1700+, miski oli väga sassi lännu, hakkasin siis kohe seda cpu klokkimise asja uurima biosi alt. algul panin siis kohe laxilt fsb 100 pealt 132 peale (rohkem ei saanud), tundus olevat kõik ok näitas koguni 2600+. Järgmisel päeval siis kui masina jälle käima lükkasin ootas mind ees uus üllatus: pilti ette ei tulnud, mobo ainult karjus.. mõtlesin et mida prset, midagi ei saa ju peetis olla, eile ju alles töötas normilt.. siis järgnes see, et ma tegin ccmos ära, võttis jälle pildi ette.. lükkasin jälle fsb 132 peale, nüüd näitas juba et mul on miskine duron 900 mhz. oi plaa kus ajas närvi siis jätsin masina korraks seisma ja kui käima uuesti panin hakkas jälle karjuma ja nüüd ikka jonnis korralikult, ei aidand enam ccmos kah.. võtsin siis mobo manuaali kätte ja vaatasin sealt et tehase default fsb ongi 100, tõstsin jumperi 133 fsb peale võtsin bataka kah miskine pooleks tunniks välja, tegin uuesti ccmos ja kõik oli super , näitas et on ikka axp 2400+.. nüüd on masin juba kaks kuud ilma vigadeta töötanud 8) niiet jah.. üks väike jumper ja nii palju segadust Kokkuvõttes kaks päeva jama miskise jumperi pärast..
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
one
Piiratud kasutaja

|
27.07.2003 21:37:30
|
|
|
Pean häbiks tunnistama et ei tea mida see ccmos tähendab...Oskaks keegi lahti seletada...
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
traks
HV Guru
|
27.07.2003 21:43:06
|
|
|
slimshady02 kirjutas: |
jahutus on vasest põhjaga ja up to 2800+, aga alguses kui selle jahutuse karbi lahti võtsin läks vähemalt pool seda valget pastat(või mis ta nüüd on) maha.
|
mine arvutipoodi ja muretse endale mingi termopasta. siis võta jahuti prose pealt ära, puhasta nii jahutitald kui prose sellest plägast puhtaks, kata uue termopastaga prose pind õhukese kihiga, paigalda jahuti tagasi ja temp on raudselt madalam. pluss veel on võimalik et see duroni-jama kaob ära. mul on kahtlane tunne, et kuna ei ole head kontakti prose ja jahuti vahel siis mingi osa L2 cachest ei funka hetkel
ccmos tähendab clear cmos, ehk siis põmst biosi nullimine.. emaplaadil on selleks kuskil patarei läheduses jumper, mis tuleb teise asendisse mingiks minutiks tõsta.
_________________ The greatest trick the devil ever pulled
was convincing the world glossy widescreen is the way to go. |
|
Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
304 |
|
tagasi üles |
|
 |
one
Piiratud kasutaja

|
27.07.2003 21:48:50
|
|
|
Ok, proovin seda ja selle ccmosi teen ka ära...
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
OskarR89
HV Guru

|
27.07.2003 21:59:22
|
|
|
tsitaat: |
ccmos tähendab clear cmos, ehk siis põmst biosi nullimine.. emaplaadil on selleks kuskil patarei läheduses jumper, mis tuleb teise asendisse mingiks minutiks tõsta.
|
Mitte minutiks vaid vähemalt mul on vaja korraks ümber tõsta
|
|
Kommentaarid: 150 loe/lisa |
   |
137 |
|
tagasi üles |
|
 |
one
Piiratud kasutaja

|
27.07.2003 22:07:59
|
|
|
Mul on tuleb ka ainult korra välja võtta arvatavasti , ma igaks juhuk olen mingi 10 seki oodanud ja siis olen tagasi pannud, pidin tegema kui maal oma 667 Celeroni klokkisin üle...
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
one
Piiratud kasutaja

|
27.07.2003 22:10:11
|
|
|
Aga thanx teile kõigile sellegi poolest, homme proovin korda saada...
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
one
Piiratud kasutaja

|
28.07.2003 18:12:32
|
|
|
Ei saagi nüüd neid soovitusi proovida, aga viisin siin arvuti nädal-kaks tagasi parandusse küll ainult kokkupanemise kohapealt(oili vaja mõned jupid veel panna ja ei olnud aega ise ka kokku panema hakata ning mu CD mapp koos Windows XP-ga oli vahepeal kadunud) ja pärast tõin arvuti ära oli lisatud ka uus korpus, kuna temp oli liiga kõrge, aga temperatuur oli ikka liiga kõrge ning oli veel üks probleem nimelt näitas et on Duron, viisin kasti uuesti parandusse, panid siis parema jahutuse, temp oli siis endise 60(1,35GHz) asemel 57-59(1,8GHz) nii hakkasin juba kastile järele minema kui selgus et heli on nässus, mõtlesin et krt alles sai see emaplaat siit ühe kodaniku käest ostetud ning kas olen tõesti petta saand, privas selgus et temal töötas heli hästi ja et paneb ise korda, ok kuigi olin vahepeal juba helikaardile mõtlemas(mis oli juba tellitud, aga õnneks ei pidanud ikkagi seda ostma), nii siis helistati mulle et seda duroni asja ei saa korda kuna emaplaat on vigane(tuli ikka üllatusena) küsisin et häkki on proses viga aga ei olnud, ok nüüd siis lõpuks saab plaadi garantiise kuna eelmine omanik ei tahtnud kohe tunnistada et plaat on vigane(kuigi tal endal näitas et on ka duron). Ok oleks siis lihtsalt näitand et duron, aga emaplaat ei tundund(või midagi taolist) ära L2 cachi...Selline lugu siis selle asjaga, aga kodainik kelle käest ostsin oli ise ka väga üllatunud ja saadab siis plaadi garantiise...
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
one
Piiratud kasutaja