Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Markspoiss
HV veteran

|
16.10.2008 23:19:03
dnsi seadmise küsimus? |
|
|
siuke küss siis, et kuidas peaks seadistama masina siis nii, et nett ei käiks läbi serveri vaid tuleb ikka ruuterist oma dnsi pidi vms.... ja panna asi nii tööle et saaksin ka domeeni logida? vbl vähe segasetl seletatud aga loodan, et saate asjale pihta:)
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
17.10.2008 00:18:37
|
|
|
Ilmselt sa küsid midagi muud aga ma aiman. AD puhul peab DNS olema doomeni kontra dns muidu logid sisse terve igaviku.
Aga default gateway on see mida sa tahad muuta ma arvan.
Ühesõnaga DHCP serveris määrad ära gatewayks ruuteri IP ja DNS iks AD oma, thats it.
Muidugi mõistlik oleks sul ka DNS ära konfida. Paljud küll ei soovita seda kuid mina olen tihtipeale DNS-i lihtsalt forwardinud isp DNS-i otsa forwarderiga.
Oli see mida sa küsisid ?
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
1 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markspoiss
HV veteran

|
17.10.2008 01:58:20
|
|
|
põmst jah aga oota sa mõtled, et mul seal serveris dhcp käima lasta ja seal määrata või siis ikka olemasolevas ruuteris? asi jookseb smoothwall 3 peal ja seal dhcp kasutusel juba....
ühesõnaga mõtlen nii et kui server maas näiteks on siis saab netti ikka masinatega:)
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
jj666
Kreisi kasutaja

|
17.10.2008 07:05:07
|
|
|
Olemasolevat ülesehitust võiks ikka natuke tutvustada ka.. kui sa seal smoothwall kolmes dhcp optsioone konfida saad, siis sealt saadki gatewayks panna ruuteri. Kui sul on server, mille peal ad ja dns jooksevad, siis peaks see olema primary dns server. Kui see sul regulaarselt pikali on, puudub ad-l mõte, aga kui sa sel juhul tahad ikkagi netti saada, määrad dhcp optsioonides nt primary dns oma serveri ja secondary dns isp oma, siis võetakse esimese puudumisel teine kasutusele, ja arvutitesse saad sisse logida cachetud ad paroolidega.
|
|
Kommentaarid: 177 loe/lisa |
   |
158 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
17.10.2008 08:36:47
|
|
|
dns forwarder võib ka ruuteris joosta (defaultis jookseb enamasti), siis oleks secondary ruuter
ilma dhcp'ta AD's ei saa, ära üritagi, smoothwallis keera see lihtsalt kinni
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|