praegune kellaaeg 13.07.2025 21:43:48
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
azkar
HV vaatleja
|
12.10.2008 22:15:44
Probleem HP Pavilion dv5 1040 ventilaatoriga. |
|
|
Üldiselt arvuti üle ei kurda, ei kurda ka ülekuumenemise üle, aga probleemiks on just ventilaator mis käib kuidagi vastu korpust seespoolt. Sellest tekib väga kõrge helisagedusega pinin, mis paneb lausa pea valutama. Kindel on see et ta käib kuhugi vastu, sest kui läpaka põhjast ventilaatori kohalt juba õrnalt vajutada, peatab see ventilaatori hoo maha. Phmtl. ventilaator kiilub kinni, kui pisut kõvemini vajutada.
Arvuti on 1 kuu vana, kas on mõtet selle probleemiga garantiisse põõrduda?
Minuarust pole see normaalne, et läpakat süles hoides, ei saa ventilaator arvuti enda raskuse all normaalselt ringi käiia.
Korpus tundub kuidagi liiga pehme- Sõbral on dv6 seeria, ja sellel on korpuse alumine pool palju tugevamast plastikust, ja vajuta kui kõvasti tahad, ventilaatorile see ei mõju.
Andke nõu!
_________________ azkar |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.10.2008 22:58:41
|
|
|
Kõikidel HP-del on liialt pehme korpus, mis igapidi läbi paindub ja siis emaplaati igapidi väänab - küll S-iks, küll kaardu. Nii, et enne HP ostmist oleks võinud ikka lugeda neid tuhandeid skandaale, kuidas HP Paviljonid vastu taevast lendavad. Ja sellel teemal on Sülearvuti foorumis täiesti omaette mammut-teema.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=346923
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
azkar
HV vaatleja
|
13.10.2008 10:02:36
|
|
|
Ei ole see olukord nii hull ka kohe mitte Pole mõtet seda HP nüüd põrgupõhja suruda, olgugi,et see dv6 seeria on pessekukkunud. Loomulikult arvestasin ostmisel nii hp miinustega kui ka plussidega. Koduarvutiks on ta mulle sobilik, koolis pole vaja seda kaasas kanda, see on tobe komme üldiselt tudengitel. Aga no tõesti see ventilaatoriasi tundub konkreetne praak. Teeb sellist vastikut kõrgsageduslikku sihinat. Normaalsetel teistel HP'del pole ma sellist jama tähele pannud.
Ma usun et asja saaks kindlasti parandada, aga ise ma ei taha käsi külge panna, see nulliks garantii ära!
Aga ma loodan et mõni asjalikum inimene märkab seda teemat ja annab konkreetselt nõu, mitte ei hakka siin HP peale oma häda välja valama.
Äkki keegi kes ise on tegelenud Läpakate remondiga, ma lihtsalt ise kardan, et teen ennast vb. lolliks seal service net'is, kui lähen sinna seletama, et kuulake, kuidas ventilaator sihiseb, või midagi.
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.10.2008 10:19:01
|
|
|
azkar: Asi on ju lihtsamast lihtsam. Mida kuumem läppar seest on, seda kiiremini see ventikas ringi vuriseb. Ja mida kiirem rallitamine on, seda rohkem igasuguseid helisid ka kuuled. Ja HP-d on oma tobeda ehituskonstruktsiooni poolest kuumad, mis kuumad Ja siis pole ime, kui ventikas täie kiirusega ringi vudib.
Seega sama värk - vaatasid küll HP häid ja halbu omadusi, kuid seda ei vaadanud kui kuumaks seda tüüpi masin ennast kütab. Nii, et kui vaikust tahad, siis müü see lärmaja mõnele vihavaenlasele maha ja osta masin, mis tõepoolest jahe ja vaikne on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
13.10.2008 10:20:42
|
|
|
nii seletadki. ja näitad, et sinna vajutades jääb vent seisma. azkar, aga sa arvesta sellega, et su rüperaal jääb servicenetti halvimal juhul pooleteiseks kuuks ja selleeest mina nt nõus maksma ei ole. fusi lifeboogil vahetati vent ootetööna kuna olin neile enne helistanud ja oma mure kurtnud. pidin veerand tundi müügisaalis hängima.
tsitaat: |
Pole mõtet seda HP nüüd põrgupõhja suruda
|
on ikka, sest nii paljusid kui ma tean, kes sellise asja omale ostnud on, on pidanud korduvalt ka garantiiga suhtlema, mis meie aladel on suhteliselt nirul tasemel. paviljunn ja amiilu on tehtud täpselt selleks, et saada rumalalt ja ainult numbreid ostvalt kasutajalt raha kätte ning pärast hakata seda surnult sündinud käkikest putitama lootuses, et ta ehk ei lähe enne aastat (loe: garantiiajal) katki.. sõber hetkel maadleb nx6125 ga, millel on emaplaadi suremise tunnnused, ja mille ta ostis arvates, et iseeneselik väljalülitumine on tingitud tühjast akust.. arvesse võttes nende paviljunnide hinda ja võrreldes neid oluliselt parema koostega delli odavotsa (inspironid on alla 9k eegu saada ja neil on korralikult toimiv 3 aastane üleilmne tehasegarantii ) leian mina, et mis iganes paviljunn on way üle makstud kuna tema sisse on prgrameeritud garantiiajal paar kuud garantiiremondis olemine.. delliga suhtlemine on käinud service tag i alusel erinevate masinatega seonduvalt ning kõige pikem remondiperiood on olnud 3 päeva alates helistamisest kuni järele minemiseni. selle remondi jooksul on masinatele ka emaplaadivahetust tehtud.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Tasub kooliks valmistuma hakata. |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.10.2008 11:46:09
|
|
|
laurx: Niipaju täpsustuseks, et Dell kipub juba 5-aastast garantiid kaasa andma 8) Ja tuttavale ostetud Lenovol oli 3-aastane garantii kohe kaasas.
Kuigi - selle Lenovo pealt on näha, et läpparite tootjad ei aja taga enam mitte täielikku haudvaikust, koos kõrge temperatuuriga - vaid hoopis madalamaid temperatuure. Sellel Lenovol hakkab seetõttu ventikas tööle juba a 40 kraadi juures, mitte nii nagu vanasti 60 kraadiga. Asi on kuigivõrd mürarikkam, kuid see-eest olulisemalt jahedam.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
azkar
HV vaatleja
|
13.10.2008 14:27:37
|
|
|
Minu hp temperatuurid on täitsa ok, niisama kõigub 35-40 C aga kui mõnd kõvemagraafikaga mängu mängida siis 60-65, üle 65 pole siiani läinud, niiet ise ma ei karda et üle kuumeneks, minuarust on tempid superpaigas. Muidugi, graafikakaardi tempi millegipärast einäita Ventikas vuhiseb muidu rahulikult, aga KURAT, see et ta kusagile õrnalt vastu koguaeg käib tekitab sellise vastiku sihina! Mõni lollim tavakasutaja ei paneks seda vb tähelegii, sest ilma sihinatta oleks arvuti keskmisest vaiksem.
Sõbra HP dv6 AMD prosega käib juba 2 aastat ilma mingisuguste probleemideta! Palju oleneb ka sellest kuidas ise hoiad! Muidugi kui päevad otsa mängid ja pigistad viimast oma läpakast välja, siis annab see Paviljon kiirelt otsad.
Küsimus järgmine- Kas peaksin otse Service net'i pöörduma, või Elioni esindusse?
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
13.10.2008 14:35:44
|
|
|
elijunn viib ta niikuinii servicenet i. ainuke kohteestis muide, kes nendega tegeleda viitsib.
ja mis näitaja see kaks aastat on? mu käes on hetkel toshiba protege m2000, mis tehti aastal 2002 ja millel on korra tehtud kõvakettavahetus, kuna 1,8" andis saba ning mille aku peab hetkeks ainult 30 minutit. lauanurgal on 2004 aastal tehtud dell i latitude d400 mis toodeti aastal 2004 ja mille ainuke viga on aku,m is enam voolu sisse ei võta, muidu on masin veatu, sõbral on 2002 aasta latitude d400 millel ka aku suremas on kuid mis muidu on ka veatu ja hääletu..
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Tasub kooliks valmistuma hakata. |
|
tagasi üles |
|
 |
azkar
HV vaatleja
|
13.10.2008 14:40:07
|
|
|
Oi jah, ei tahaks arvutit käest ära anda pikaks ajaks, alles sain ju
Aga peab helistama, sest see lisakoormus ventikale võib halvasti lõppeda, ja kus on hõõrdumist seal ka kulumist!
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
13.10.2008 14:44:17
|
|
|
lihtsalt ei lase see hõõrdumine vendil täispöördeid saavutada ja piisavalt jahutada. ajapikku kuhjub sinna tolmu ja sooja ära juhtimine halveneb veelgi. kuna eeldatavasti tekkis probleem korpuse vedelusest, on oht, et korpus paindub veelgi, tekitades komponentides veel suuremaid sisepingeid, lõpuks kuumeneb asi piisavalt üles ja mõni detail(mingite paviljunnidel sulab prose socket plaadi küljest lahti, mingitel kiibistik, mida siis tegijamad mehed kuuma õhu puhuriga tagasi joota üritavad) ja annab saba. end of stoori.
|
tagasi üles |
|
 |
rixvilll
HV kasutaja
|
13.10.2008 15:13:44
|
|
|
laurx kirjutas: |
lihtsalt ei lase see hõõrdumine vendil täispöördeid saavutada ja piisavalt jahutada. ajapikku kuhjub sinna tolmu ja sooja ära juhtimine halveneb veelgi. kuna eeldatavasti tekkis probleem korpuse vedelusest, on oht, et korpus paindub veelgi, tekitades komponentides veel suuremaid sisepingeid, lõpuks kuumeneb asi piisavalt üles ja mõni detail(mingite paviljunnidel sulab prose socket plaadi küljest lahti, mingitel kiibistik, mida siis tegijamad mehed kuuma õhu puhuriga tagasi joota üritavad) ja annab saba. end of stoori. |
Väga kenasti kokkuvõetud HP-de olemus ja vikatimehe sagedase külastamise põhjused. HP-de kohta on vanasõna: kergelt tulnud kergelt läinud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
azkar
HV vaatleja
|
15.09.2010 22:57:32
|
|
|
krt see asi varastati ära!!!
Aga garantiis telliti kogu uus jahutussüsteem, mis oli palju uuem, just välja töödeldud. See oli hea vaikne ja arvuti püsis ka mõistlike temperatuuride piires. Ma ei teeks seda HP' ka nüüd nii rämadelt maha, hea arvuti oli !
Nüüd ostsin uue kasutatud IBM thinkpad'i
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|