praegune kellaaeg 20.06.2025 21:51:44
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Eleriin
HV vaatleja
|
05.10.2008 14:51:44
Pildid kodulehel |
|
|
Tere!
Olen mõni aeg veebidisainiga tegelenud ning seoses sellega tekkis mul üks küsimus. Kelle ülesandeks on pildimaterjali muretsemine kodulehele? Alguses olin täiesti veendunud, et kõigil, kes endale kodulehte soovivad, on oma kindel pildimaterjal, mida nad kodulehel kasutada soovivad. Aeg on aga näidanud, et nii see pole ning tellija eeldab, et mina otsin tema kodulehele sobivad pildid. Ta esitab isegi täpsed nõudmised, näiteks peab pilt olema rõõmsatest vanematest, kes mängivad mänguväljakul oma lastega. On küll mõned kohad, kust saab tasuta pilte, kuid sellist pilti ma seal kohe kindlasti ei leia ju. Sellised pildid on tasulised ja nende ostmine käib mulle selgelt üle jõu. ( Näiteks maksin paar kuud tagasi täiesti mõttetult 2000 krooni piltide eest, mida võisin kuu aega kasutada ) Samas annavad kvaliteetsed pildid kodulehe üldmuljele väga palju juurde...
Kas keegi oskab mulle nõu anda? Kuidas teie sellistes olukordades käitute või kuidas käituma peaks?
Suur tänu abi eest
E
|
|
tagasi üles |
|
 |
frygor
Kreisi kasutaja

|
05.10.2008 15:01:54
|
|
|
mina oma klientidelt küsin sellisel juhul, et kui paljud kodulehed on selliste võlts/varastatud piltidega mingit kasu saanud? Kui on mingi suurem firma vms, siis palgaku vastav pildistaja vms, kes on nõus selliseid asju tegema ning viigu mind kokku temaga, et edasi arutada seda asja.
_________________ Hunt kriimsilm 9 ametiga! |
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
05.10.2008 15:17:43
|
|
|
Paned koduka hinnale piltide hinna juurde. istockis saab üsna odavalt pilte. Või siis lased sujuvalt üle nagu enamik teeb.
Punktiir, palun nüüd on sõna sinul igasuguste seaduste ja muude terminite koha pealt.
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
05.10.2008 15:23:15
|
|
|
Õnneks püsib minul kaamera käes ja vajadusel teen kättesaadavatest asjadest ise pildid. Muidugi on see pildistamine siis osa töö hinnast. Kui jätta kõrvale lehe tausta või kujundusse sisse pandud elemendid, siis fotod peaksid alati sisaldama autori nime ja soovitavalt ka selgitavat allkirja. Minu jaoks tähendab selle puudumine ja nimetu töö, et tegelikult on see pilt varastatud. Isegi eesti90.ee ehk riikliku portaali tegijad panid fotograafide blogidest võetud maastiku pildid oma lehele ja selle varguse avastamisel ütlesid, et vaat kui tore ja leidsite, me nüüd küsisime autori käest ka loa, sest ennem oli kujundaja, vastik kurjajuur, selle sinna pannud ja hiljem töö käigus unustanud. Isegi pärast seda on seal pildid ilma autoriteta ja ühe varguse ilmsiks tulekul tekib küsimus, kes on need teadmatuses fotograafid, kelle töid on ära kasutatud ja sinna portaali varastatud. Selle ühe juhtumi ilmsiks tulek oli suur juhus ja mina ei suudaks oma tuhandeid pilte võrrelde kümnete ja sadade tuhandetega internetis ringlevatega, et tuvastada kas mõnel teisel lehel pole neid tervenisti või fragmendina kasutatud. Küll aga saaksin oma piltide käekäiku jälgida pärast nende kajastumist otsingumootorite indeksis. Sellest ka see foto juurde autori nime lisamine.
Mulle isiklikul käivad närvidele kodukeemia reklaamides kasutatud slaavlased (poolakad, rumeenlased) ja kontoris töötavad lääne-eurooplased. Kui leht on Eesti turule, siis olgu ka inimesed siit pärit.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eleriin
HV vaatleja
|
05.10.2008 15:24:42
|
|
|
frygor kirjutas: |
mina oma klientidelt küsin sellisel juhul, et kui paljud kodulehed on selliste võlts/varastatud piltidega mingit kasu saanud? Kui on mingi suurem firma vms, siis palgaku vastav pildistaja vms, kes on nõus selliseid asju tegema ning viigu mind kokku temaga, et edasi arutada seda asja. |
Ühele firmale ma ütlesin midagi taolist ja tema vastas mulle, et ma otsiksin siis mingi sellise pildi, mis ei näeks võlts/varastatud välja...
|
|
tagasi üles |
|
 |
frygor
Kreisi kasutaja

|
05.10.2008 16:24:14
|
|
|
Eleriin kirjutas: |
frygor kirjutas: |
mina oma klientidelt küsin sellisel juhul, et kui paljud kodulehed on selliste võlts/varastatud piltidega mingit kasu saanud? Kui on mingi suurem firma vms, siis palgaku vastav pildistaja vms, kes on nõus selliseid asju tegema ning viigu mind kokku temaga, et edasi arutada seda asja. |
Ühele firmale ma ütlesin midagi taolist ja tema vastas mulle, et ma otsiksin siis mingi sellise pildi, mis ei näeks võlts/varastatud välja... |
kui sa ei taha või ei tegele selliste asjadega, siis võid selle kliendi pikalt saata. üle oma varju ka ei tasuks hüpata. pane oma tingimused paika, muidu klient teeb su tühjaks nagu sääsk.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|