Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Ostakohe ja muu ärieetika märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 15, 16, 17  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Mario.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 03.10.2008 20:11:49 vasta tsitaadiga

Tanel.Jah, mõnes mõttes õige. Lihtsalt mõttevälgatus mis mulle ideaalis meeldiks.

See alla alghinna pakkumine võib mõista kui ostja ostakohet, millega tema on nõus kohe asja ära ostma. Nagu ämmelgas ütles.

viimati muutis Mario. 03.10.2008 20:14:11, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 03.10.2008 20:13:27 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ei kujuta ette, kus asub Võru

vaatan et sul profiilis seda polegi enam mainitud icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
greaper
HV kasutaja
greaper

sõnum 03.10.2008 20:17:43 vasta tsitaadiga

Aga milleks siis yldse panna ostakohe hinda, kui niiehknaa sellest kinni ei peeta?????? Valin kuidas mul mugavam ei ole just eriline vabandus kui oled ostakohe pannud ja siis ise mökutama hakkad et rohkem hinda saada, pange siis kohe ostakohe 10000000 ja vali siis mugavam pakkumine alla selle. Kes solvub see solvub aga loodan et ostakohe möttetusest saadakse aru.
Psychologists usually attribute belief in conspiracy theories to a number of psychopathological conditions such as paranoia, schizotypy, narcissism, and insecure attachment, or to a form of cognitive bias called "illusory pattern perception".
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 03.10.2008 20:24:38 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
..
vaatan et sul profiilis seda polegi enam mainitud icon_rolleyes.gif

ei pidanud vajalikuks- oma äri teemades olen alati maininud kust (ise võin ju asuda võrus aga asi tapal) ning mis viisil asjad kätte saab ning ostupakkumiste juures ka selle, kas eeldan postitust võrru, või veeren ise kohale..
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
X-z
HV kasutaja

sõnum 03.10.2008 20:35:35 vasta tsitaadiga

Mõttetu teema, mõttetu vaidlus. See on nagu Rate et kes kellele ja miks ühe pani...
Normaalne inimene loeb su profiilist nii ehk naa välja et tegemist usaldusväärse inimesega, debiilikutega pole mõtet asju ajada... Saage suureks või minge tööle kui aega nii palju üle...

Mario.
HV Guru

sõnum 03.10.2008 20:37:38 vasta tsitaadiga

Hämmastav mida keegi mõttetuks leiab.
Normaalne inimene ei ütleks selle diskussiooni kohta mõttetu. Tunnen kaasa.
tagasi üles
X-z
HV kasutaja

sõnum 03.10.2008 20:47:23 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:

Tulevad kohe meelde need inimesed kes jooksid adminnidele rate.ee keskonnas nutma kui keegi oli halva hinde pannud ja et miks, ma olen ju nii nummi ometigi?!
Ärieetika ja ostakohe on hoopis erinev jutt sellest mis siin toimub...

Jann1
HV Guru
Jann1

sõnum 03.10.2008 20:58:36 vasta tsitaadiga

X-z, ära võrdle HV-d ratega icon_confused.gif icon_eek.gif
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 128
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 03.10.2008 21:53:50 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:

Tähendab enne võiks teada normaalsuse definitsiooni. kes seda teab võib mulle psi kirjutada, 500kr puhtan käden!
seega ei maksa tõesti rate.ee -lasena kisada et normaalne (ehk norm) ja kui küsida, et misasi see siis on, siis on nagu via klee plee - kokkujooks

waux
HV Guru
waux

sõnum 03.10.2008 22:21:04 vasta tsitaadiga

RCC kirjutas:
MarioA. kirjutas:

Tähendab enne võiks teada normaalsuse definitsiooni. kes seda teab võib mulle psi kirjutada, 500kr puhtan käden!
seega ei maksa tõesti rate.ee -lasena kisada et normaalne (ehk norm) ja kui küsida, et misasi see siis on, siis on nagu via klee plee - kokkujooks

500.- sobib hästi: http://et.wikipedia.org/wiki/Normaalsus
meest sõnast....
Kommentaarid: 611 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 505
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 03.10.2008 22:38:18 vasta tsitaadiga

ei sobi
seal on puudu konkreetne definitsioon
vihje: kinnitasin selle 2004 1 jaan

Mario.
HV Guru

sõnum 03.10.2008 23:24:25 vasta tsitaadiga

RCC kirjutas:
MarioA. kirjutas:

Normaalne inimene on see, kelle ma ei leia käituvad kuidagi nii kuidas mulle ei meeldi.
Olen alati oma arvamustes teistest inimestest sellest lähtunud ja lähtun ka edaspidi.

viimati muutis Mario. 29.07.2013 10:22:06, muudetud 1 kord
tagasi üles
Estnx
HV Guru
Estnx

sõnum 03.10.2008 23:29:45 vasta tsitaadiga

Seda teemat lugedes tuli kuidagi tuttav tunne peale.
Kunagi ühe video müümisel sain samuti minu profiilis ühe ilutseva negatiivse kirja.
Kokku polnud kellekagi midagi leppinud, sain telefoni kõne ühelt HV-kasutajalt.
Kes tegi pakkumise parema, kui teema parim pakkumine ja 10 min oli sell ukse taga.
Tehing tehtud ja sai teema lukku pandud. Hiljem avatasin, et minu profiili oli ilus kingitus jäetud.

Nii hea näha ja lugeda, et kannatanuid kellegi hetke emotsioonidest on veelgi icon_biggrin.gificon_biggrin.gif

wirx
HV Guru
wirx

sõnum 03.10.2008 23:59:01 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas: "teen küll alla "alghinna" pakkumisi.. ja teen siis, kui tunnen, et mulle on seda asja vaja ja pakun sellle hinna, millega sel hetkel oleksin nõus ostma (arvestan uue hinda ning asja väärtust minu jaoks). See on infoks müüjale, et on üks ostja, kelle poole võib ta pöörduda, kui ümber mõtleb."
No aga proovid ehk seda sama süsteemi autoesindustes või kuna PS-i kirjutaja arvas, et siin rohkem pudi-padi müüakse siis näiteks Ordi või Microlink-i pood
90% juhtudest leiaks asi ostja mõne päevaga, kui alghinnast 50% väiksem hind panna nii või naa, seega pole selle infoga suurt miskit teha.
(täiesti aktsepteerin, kui alghinnast pakutakse 5-15% väiksem summa...ehk kellelgi tõesti kiiresti raha vaja ja teeb tehingu ära, aga näiteks 10k alghinnaga eseme eest 5k pakkuda on nagu müüja solvamine

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 04.10.2008 08:51:19 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
....

olen ka kauplustes samamoodi toiminud(teades autoosade ülekatet ning seda, et mõningates lülides pole vahet, kas A,B või Cvaruosa, siis olen pakkunud välja oma hinna, millega oleksin valmis ostma), kuigi neid situatsioone ei saa omavahel kudagimoodi võrrelda.

Samuti väide, et 10k alghinna juures on vale 5k pakkuda.. no piisavalt on siin müüjaid, kes aasta tagasi on vanematelt väljajonninud x-kümmend eeku maksva arvuti(reeglina sisaldab hunnikus ka ebavajalikke lisandeid) ning nüüd proovib hinnasildil ilutsevate numbritega maha müüa. Enamiku jaoks on aasta vanusel arvutil väärtust ainult põhielementidel ning tehaksegi pakkumine, mis jääb neljakohaliseks (enamik arvutab kokku vajalikumate asjade HV-st soetamise hinnad)...

näide oli küll nati välja rebitud, kuid isiklikult loen sellist tegevust aksepteeritavaks.
Loomulikult on mulle vastukarva sellised kodanikud, kes pakuvad postide kirja saamiseks või enese huvitavaks tegemiseks.
tagasi üles
djkiller
HV Guru
djkiller

sõnum 04.10.2008 10:04:16 vasta tsitaadiga

Kuskil kunadi sai korra satutud vene kanali peale ,kus rääkis ,et üks inimene alati kaupleb poodide.Et see pole ju keelatud,ses katet neil plaju pela .Ning iga inimene ei julge,viitsi ega taha nii teha.
Ning aasta peale oli korrliku summa säästnud.

Päris toidupoes ma nii ei teeks, kuid mingi elektroonika või autopoes miks mitte icon_lol.gif
Kommentaarid: 223 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 202
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 04.10.2008 10:10:06 vasta tsitaadiga

... minu kogemus näitab, et alghinda ei ole mõtet panna naeruväärselt väikest, kuna see mõjub natuke liiga demagoogiliselt ja ei jäta müüjast head muljet, kui lõpuks õige hinnaga lajatad. Hind tasub panna nii parajalt väike, et sellise hinnaga ostetaks müüdav kaup veel igal-juhul ära. Selline alghind meelitab reeglina üsna hästi ligi huvilisi, kuna tundub reaalsena, ning seega saab teada, palju on üldse müüdava kauba vastu huvi ning saab pakkumiste järgi kätte selle piiri, kustmaalt huvi vaibuma hakkab. Edasi on juba kerge otsustada, kas jääda kummi venitama, anda kujunenud hinnaga ära või üldse mitte müüa. Loomulikult nõuab sellise alghinna panemine natuke eeltööd aga selle kohta ütleks, et selline ongi äri, kui lähed mütsiga lööma, siis pahatihti lüüakse hoopis sind ...

... mis puutub telefoni teel tehtud pakkumistesse, siis jah, see võib olla teinekord päris operatiivne viis kaubategemiseks, kuid mitte igal juhul ja alati ! Juhul, kui telefoni teel üritatakse mingit postivärki sobitada, siis alati laske teisel poolel endale vajalikud andmed privasse saata veendumaks, et tegemist ikka on selle inimesega, keda telefonitsi väidetakse olevat. Väga paljud petuskeemid kasutavadki ära inimeste läbematust kontrollida teisi isiku tausta ja siis pole ka enam pärast ühtegi juhtlõnga, kust harutama hakata. Sama asi ka mingi asja ostmise puhul, teile võidaks küll kaup kiiresti uksetaha tuua aga kui see osutub hiljem vigaseks, siis pole teil muud pidepunkti inimese leidmiseks, kui vaid kõnekaardi number, mis reeglina ei vasta ...

... need õpetussõnad võivad kogenud äritsejale tunduda elementaarsed, kuid kahjuks leidub ikka ja jälle inimesi, kes ikka libastuvad ...
Kommentaarid: 198 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 163
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 04.10.2008 10:19:32 vasta tsitaadiga

mulle tundub, et mõningatele kodanikele mõjub kainestavalt posti lõpuosas lause" sobimatute pakkumiste korral jätan endale õiguse mitte asja müüa" ja mingeid krooni lõhkiajajaid pole sellie lausega teemades kohanud.
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 04.10.2008 10:26:22 vasta tsitaadiga

... ehk kordamamine olevat ema või miskit:
ceemic kirjutas:
Panen veelkord kaasAHVidele südamele, et olgem äriasjades korrektsed ning pangem oma "nõudmised" üheselt arusaadavalt esimesse posti kirja thumbs_up.gif
Kommentaarid: 198 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 163
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 04.10.2008 10:42:37 vasta tsitaadiga

noh jah. asi hakkabki sealt peale, kus kogu kauplemisega seonduv, objekt, hind ja tingimused kenasti ja arusaadavalt kirja saavad. igasugu arusaamatused tekivad hiljem puuduliku info põhjal omale sobivast üldistamisest, mida proovitakse ka nn protsessile sisse väänata.
nt.
müün usb wi-fi blabla jolkari. raha tahan n krooni, pakkumisi teha teemasse kuni esmaspäeva õhtuni, alates teisipäevast saab parima pakkumise teinud tegelane oma asja kätte kas sellel kellaajal järele tulles, ehk kui jääb sellele ja sellele trajektoorile toon ära.. postiga saaja peab arvestama oma pakkumisele juurde ka postikulu, kuna selle maksab tema. postiga saajalt tahaks kaks kolmandikku rahast ettemaksuna, seadme panen posti peale raha laekumist pangakontole. nb. sobimatute pakkumiste puhul jätan endale õiguse kaupa mitte müüa,
nb2 müün, kuna vahetan parema vastu..
keeruline?

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 04.10.2008 16:17:04 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
...

icon_lol.gif no ei saanud kohe:
Müün ära ühe asja
Hind, täpsem info ja transa kokkuleppel
Kokkuleppele mittejõudmisel ei müü

Point on selles, et tee nii konkreetse tekstiga kuulutus kui tahad, ikkagi jääb sellest väheks ja tuleb täpsustada. Kõrgema EQ-ga inimestel tavaliselt probleeme ei teki- küsitakse kenasti kõik vajalikud tingimused üle ning leitakse mingi kompromiss või loobutakse solvumisteta. Teine asi on nende kodanikega, kes kukuvad olematut hinda nähes endale asju ette kujutama ning saatuse vastutegevus viib meeletute solvumisteni ning enda õigustamiseks leitakse põhjendusi alati
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 04.10.2008 19:15:18 vasta tsitaadiga

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=384339&highlight=
Palun tõsta see teema arvutiasjade müügiteemasse staatusega Vahetada.
See on nõme kui inimesed tahavad ära anda ning siis soovivad midagi vastu, kasvõi paarkümmend krooni. Siis on tegu juba müügi või vahetuse teemaga.
Kui on äa siis ikka äa.
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 04.10.2008 20:03:08 vasta tsitaadiga

Alghind: hind millega ollakse nõus müüma juhul kui paremaid pakkumisi ei tule, olgu või üks kroon. Kes müüb alles sobiva hinna juures, ärge pange alghinda.
Ostakohe: hind millega kuulub asi broneerimisele kui pole muid segavaid asjaolusid (transa, maksetähtaeg, nägu ei meeldi). Kui ootate paremaid pakkumisi siis ärge pange ka OK.

Ärieetikast ostja poolt. Kui otsitakse ühte asja ja pakutakse mitmesse teemasse siis tuleks see ka ära mainida sest muidu võib tekkida kohustus ühe asemel mitu asja osta.

rex
HV Guru
rex

sõnum 04.10.2008 20:33:03 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
Ärieetikast ostja poolt. Kui otsitakse ühte asja ja pakutakse mitmesse teemasse siis tuleks see ka ära mainida sest muidu võib tekkida kohustus ühe asemel mitu asja osta.

Olen ka ise nii mitmesse samalaadsesse teemasse pakkunud ja kui ühes kohas diiliks läinud on, siis teise teemasse "loobun" kirjutanud. Tavaliselt ka "sain mujalt" vms lisanud. Nii et pikalt venitavad müüjad võiks ka selle aspektiga arvestada. See ei ole alt ära hüppamine, kuna kokkulepet ei ole veel sõlmitud.

Samas on mul juhtunud ka nii, et kui ühes teemas diil tehtud, on ka teises teemas müüja minu pakutud hinna peale lõpuks OK öelnud. Sel juhul olen tõesti mõneks hetkeks mitme samalaadse asja omanikuks saanud. 8)
Kommentaarid: 249 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 228
tagasi üles
tige kala
HV veteran
tige kala

sõnum 04.10.2008 21:16:28 vasta tsitaadiga

Isiklikult ei meeldi mulle nn. kiirmüüjad kes panevad madala alghinna, siis keegi pakub natuke rohkem ja kohe läheb asi ka müüki, kui küsin ,et kas on veel alles ja pakuks natuke rohkem, tuleb tekst ,et sai juba kokkulepitud ja paari päeva pärast tullakse järgi. Ei saa aru kas need inimesed on raha peale vihased või mis, saan aru ,et on kokkulepitud aga samas siis võiks müüja oma ostjat teavitada ,et näe pakuti rohkem kas pakud üle. Paaril korral on müüdavat asja ka väga vaja olnud.
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.10.2008 21:19:06 vasta tsitaadiga

tige kala kirjutas:
Isiklikult ei meeldi mulle nn. kiirmüüjad kes panevad madala alghinna, siis keegi pakub natuke rohkem ja kohe läheb asi ka müüki, kui küsin ,et kas on veel alles ja pakuks natuke rohkem, tuleb tekst ,et sai juba kokkulepitud ja paari päeva pärast tullakse järgi. Ei saa aru kas need inimesed on raha peale vihased või mis, saan aru ,et on kokkulepitud aga samas siis võiks müüja oma ostjat teavitada ,et näe pakuti rohkem kas pakud üle. Paaril korral on müüdavat asja ka väga vaja olnud.

sama asi siin juhtunud.
Küsimus küll puudutas ühte antikvariaatset arvutit, mille eest olin nõus üpriski kopsaka summa välja käima, aga kuna teemaalgataja ei suvatsenud foorumit külastada, siis oli ta selle arvuti andnud lihtsalt ära mingile tuttavale.
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 04.10.2008 21:37:30 vasta tsitaadiga

tige kala kirjutas:
saan aru ,et on kokkulepitud aga samas siis võiks müüja oma ostjat teavitada ,et näe pakuti rohkem kas pakud üle. Paaril korral on müüdavat asja ka väga vaja olnud.

Kui kokkulepe on juba olemas, siis oleks müüja poolt väga ebaeetiline nii käituda. Mina ostjana oleksin üsnagi pissed off. Müüjana ei käitu ma ka kunagi nii.
tagasi üles
djkiller
HV Guru
djkiller

sõnum 04.10.2008 21:40:22 vasta tsitaadiga

nu kui sinu nimi või maine pole oluline las lasevad siis käia.

Ise teen küll kõik selleks ,et saaks korralikult müüdud.Isegi siis kui pole hinnaga rahul.See siis minu enda viga jne.
Igatahes meeldib teha äri ja saada pos kommentaar ,kui seda väärt olen.Alati pole nagu raha peal väljas.

Lahe mõnus keskkond see HV.

Aga kasutajad võiks ja kokkulepetest kinni pidada
tagasi üles
tige kala
HV veteran
tige kala

sõnum 04.10.2008 21:59:11 vasta tsitaadiga

Oot ,et ei vaevu isegi teatama ,et kle rohkem pakuti ja tegemist on avatud teemadega ehk pole ära muudetud staatust müüduks.
rex
HV Guru
rex

sõnum 04.10.2008 22:16:31 vasta tsitaadiga

tige kala kirjutas:
Oot ,et ei vaevu isegi teatama ,et kle rohkem pakuti ja tegemist on avatud teemadega ehk pole ära muudetud staatust müüduks.

Millest sa nüüd aru ei saanud? Koma käib muide sõna, mitte tühiku järele!
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 05.10.2008 00:07:55 vasta tsitaadiga

kui sa asjast tõsiselt huvitatud oled siis paku ta eest normaalne hind. mitte, et pakud vähe ja siis nutad, et keegi teine ta endale saab.
müüjal ei ole küll mingit kohustust sinult lisa kerjata kui sa ise asja vastu konkreetset huvi üles ei näita.
ja teemat ei tasu enne reaalset müüki "müüduks" panna. sellest on siin juba enne ka juttu olnud miks.

jutu point oli selles, et inimestega tuleb suhelda.
kui oled tõesti asjast huvitatud siis ütle ja lepi miskit kokku.
ega teine inimene ei pea su mõtteid lugema.
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 05.10.2008 11:41:20 vasta tsitaadiga

Liiga palju on ka laiskvorste, kes lihtsalt ei viitsigi teemat lõpetatuks märkida icon_wink.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
djkiller
HV Guru
djkiller

sõnum 05.10.2008 13:04:26 vasta tsitaadiga

nu siis tuleks neid ka karistada
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 05.10.2008 13:06:37 vasta tsitaadiga

djkiller kirjutas:
nu siis tuleks neid ka karistada
Jah. Samuti tuleks anda kukla peale sellele kes pudeli maha viskab. Ei tohiks jätta asju lohakile.
tagasi üles
smurfer
HV Guru
smurfer

sõnum 05.10.2008 13:27:08 vasta tsitaadiga

tige kala kirjutas:

Aga miks sa kohe ei paku hinda, mille eest müüja asja sulle kohe maha müüks?
Kommentaarid: 351 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 299
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 05.10.2008 13:41:33 vasta tsitaadiga

Ja kui on ikka midagi väga unikaalset, siis ma usun, et saab müüja käest ka juba kokku leppitud ostja kontaktid ja siis juba temaga edasi kaubelda...
tagasi üles
Artur R.
HV veteran
Artur R.

sõnum 05.10.2008 15:14:10 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Liiga palju on ka laiskvorste, kes lihtsalt ei viitsigi teemat lõpetatuks märkida icon_wink.gif
Nende arv võiks küll väheneda. Ju siis mõnel käib see ülejõu teema lõpetamine...
Kommentaarid: 94 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 85
tagasi üles
tige kala
HV veteran
tige kala

sõnum 05.10.2008 15:18:13 vasta tsitaadiga

smurfer kirjutas:
tige kala kirjutas:

Aga miks sa kohe ei paku hinda, mille eest müüja asja sulle kohe maha müüks?

No sellest ma räägingi, et müüja on sellise suhtumisega, et paku kasvõi miljoneid, elusees ei müü seda sulle kuna juba lubati ära võtta jne jne jne. Ja pinda käibki see, et mitte kohe ei tulda järgi vaid sageli on nii, et alles järgmine päev või veelgi hiljem icon_confused.gif Vahetagu siis teema staatus ära ja asi korras. Jätab sellise narrija mulje ,et müün ülisoodsalt aga teie ei saa osta icon_rolleyes.gif

rex
HV Guru
rex

sõnum 05.10.2008 15:52:34 vasta tsitaadiga

tige kala kirjutas:
Jätab sellise narrija mulje ,et müün ülisoodsalt aga teie ei saa osta icon_rolleyes.gif

Hakka heaks ja lahkeks kalaks, siis müüakse sulle ka.
tagasi üles
smurfer
HV Guru
smurfer

sõnum 05.10.2008 17:08:07 vasta tsitaadiga

tige kala kirjutas:
No sellest ma räägingi, et müüja on sellise suhtumisega, et paku kasvõi miljoneid, elusees ei müü seda sulle kuna juba lubati ära võtta jne jne jne. Ja pinda käibki see, et mitte kohe ei tulda järgi vaid sageli on nii, et alles järgmine päev või veelgi hiljem icon_confused.gif Vahetagu siis teema staatus ära ja asi korras. Jätab sellise narrija mulje ,et müün ülisoodsalt aga teie ei saa osta icon_rolleyes.gif

Minuga on sama mure. Kui ma olen kellelegi asja ära lubanud, siis hui sa nii palju pakud (et ma oma nime sinu pärast määrima hakkaks), et ma asja sulle siis müüksin ja selle venna, kellele ma müüa lubasin ilma jätaks icon_exclaim.gif

Kusjuures ma usun, et sa mõtlesid praegu asja veid teistmoodi, kui ma seda su kirjutisest välja loen, aga kirjutatu põhjal tundub, et sul pole just palju "eetikarubriigis" kaasa rääkida... icon_rolleyes.gif
tagasi üles
tige kala
HV veteran
tige kala

sõnum 05.10.2008 19:17:32 vasta tsitaadiga

märgi siis teema staatus müüduks, või kui ei jaksa/julge/taha/oska, siis oma viimasesse posti märgi, et asi on müüdud(ära lubatud) mitte ei jäta niisama laokile teemat.
smurfer
HV Guru
smurfer

sõnum 05.10.2008 20:51:49 vasta tsitaadiga

tige kala kirjutas:
märgi siis teema staatus müüduks, või kui ei jaksa/julge/taha/oska, siis oma viimasesse posti märgi, et asi on müüdud(ära lubatud) mitte ei jäta niisama laokile teemat.

Selle koha pealt olen suga nõus, et kui tehing lõpuni viidud (kola üle antud) siis tuleks teema sulgeda. Isegi mõned korrad komistand "ärimeeste" otsa, kel müügiteema "aktiivne", aga kui asja uurin, siis selgub, et diil ammu tehtud.

Aga kui müük reaalselt tegemata, siis ma ei näe põhjust, miks peaks teema kinni panema - alati saab huvilistele olukorda selgitada.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 27.10.2008 15:36:53 vasta tsitaadiga

"Ostakohe" hinna määramise põhimõttest saan aru - see on maksimaalne võimalik hind, mida müüja üldse loodab saada. Ostja võib sellest madalamat välja pakkuda, aga müüja ei tohi müümisest keelduda ja kõrgemat hinda ootama jääda, kui ostja on "ostakohe" hinnaga nõus. Kauba peab endale saama esimene ostja, kes "ostakohe" hinnaga nõustus. Kõik on selge.

Aga mis siis saab, kui müüja lootus on liiga optimistlik ja toode kedagi ei huvita? Mitte keegi ei tee teema esimese postituse järele oma postitust - see tähendab, et müüjal ei olegi võimalik esialgu määratud hinda allapoole tõmmata, kuna tema ise kohe esimese postituse järele uut postitust teha ei saa ja esimest muuta pole võimalik.
Et esimene post on lukus, sellega olen 100% nõus - võimaldab vältida igasugust segadust ja pettusi. Aga et teema loojal ei ole võimalik teha ka teist postitust esimese, lukus oleva järele, räägib iseenesest vastu nii loogikale kui müügifoorumi enda reeglitele.

Loogikale selles mõttes, et müüjal pole võimalik esialgu oodatud hinda alandada.

Reeglitele selles osas, mis puudutab punkti
tsitaat:

12. Kui kaup on müüdud/vahetatud, muutke pealkiri ja staatus vastavalt ära!
Selleks on esimese teema päises valik "müüdud/vahetatud" vali neist sobiv!
Tulemuseks teema pealkiri "[Müüdud] Fujitsu Siemens AMILO K7600 + wifi adapter".

Lisaks pole võimalik teatada, kui toode enam müügis pole mingil muul põhjusel.

Ühesõnaga peaks teema loojal olema võimalus teha teine postitus esimese järele.
Praegu ei näe ma mingit võimalust moderaatori abita esialgset "ostakohe" hinda alandada.
Mida praeguses olukorras teha? Hakata tüütama moderaatoreid või hoopis loobuda võimalusest HV-s oma arvutit või muud kaupa müüa?

Andke nõu!

tagasi üles
Max Powers

sõnum 27.10.2008 15:37:59 vasta tsitaadiga

tsitaat:

tüütama moderaatoreid

Pead tüütama moderaatoreid.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 27.10.2008 15:50:37 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
tsitaat:

tüütama moderaatoreid

Pead tüütama moderaatoreid.

Selge, aitäh nõuande eest!

See tuleks märkida kindlasti ka reeglitesse, et iga järgmine sama murega müüja seda uuesti üle küsima ei tuleks. Praegune üldine märkus
tsitaat:
Probleemide korral pöörduda administraatorite poole
ei pruugi olla kõigile arusaadavalt kohane minu nimetatud probleemide puhul. Näiteks lisamärkus "Müügiteema sulgemiseks või esimese postituse põhjendatud muutmiseks pöördu moderaatorite poole." väldiks selliseid küsimusi.

Hetkel pean lõpetama, pole rohkem aega.

tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 03.11.2008 16:00:42 vasta tsitaadiga

ma ei tea kas ma olen imelik aga ausalt öeldes hakkavad need tv shop-i laadsed müügiteemade pealkirjad koppa ette viskama.
a'la, et müügiteema pealkiri on "müüa räigelt võimas mängupill" ja teemas olev konf on heal juhul kontorikasti oma.
aga noh.. las lapsed mängivad.
tagasi üles
smurfer
HV Guru
smurfer

sõnum 03.11.2008 16:03:44 vasta tsitaadiga

Winterwind kirjutas:
ma ei tea kas ma olen imelik aga ausalt öeldes hakkavad need tv shop-i laadsed müügiteemade pealkirjad koppa ette viskama.
a'la, et müügiteema pealkiri on "müüa räigelt võimas mängupill" ja teemas olev konf on heal juhul kontorikasti oma.
aga noh.. las lapsed mängivad.

Kui sa seda silmas pead, siis täiesti päri thumbs_up.gif

tsitaat:
M: VÄGA VÕIMAS ARVUTIKOMPLEKT :: Arvutikomplektid (lauaarvutid)
tagasi üles
Artur R.
HV veteran
Artur R.

sõnum 03.11.2008 22:31:30 vasta tsitaadiga

Taolised kirjeldused on tõesti ära tüüdanud. Ja need on igal pool, mitte ainult HV foorumis, thumbs_down.gif
Kommentaarid: 94 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 85
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 15.01.2009 22:20:43 vasta tsitaadiga

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=396875
Täiesti haige teema.
Tüüp müüb "maybe" vigast kaarti.
Kui ostja tahab asja kontrollida või kasvõi tuleks oma kastiga kohale siis müüja ajab iba
ja räägib suurematest ps-i pakkujatest.
Vihjasin sellele ja sain negatiivse. Mis ajast HV-s lampi negatiivseid saab?
Mitte, et nüüdseks juba kolm mulle pandud negatiivset oleks põhjuseta aga noh.
Täiesti haige suhtumine nolkkasutajatelt.

Kui see kaart oleks korras siis poleks ju raske keegi HV kasutaja koos oma arvutiga
korra enda juurde lasta ja asja kontrollida, kui ok siis saaks ju rohkem raha kui vigasena müües või mis?

Lisaks on antud kasutaja KORDUVALT erinevates müügiteemades alla min müügihinna pakkunud
ning muidu täiesti mõttetuid pakkumisi teinud ja teemat solkinud.

Ühesõnaga paluks see viimane mõttetu negatiivne minult küll ära kustutada, seda pole ma küll kuskilt otsast ära teeninud.
Kes ei usu see lugegu viimaseid kommentaare mu profiilis, need on saadud kaubategemisega mitte lampidelt njuubidelt
sitakeeramisena icon_evil.gif
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 15.01.2009 22:23:34 vasta tsitaadiga

püha püss, sa oled juba kaks kommi pärast mind saanud, aga negatiivseid lampi kindlasti ei saa, st lamp negatiivseid ei saa, ikka profiil icon_lol.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Ostakohe ja muu ärieetika mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 15, 16, 17  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.