Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
cochrane
HV vaatleja

|
16.09.2008 09:44:13
Koordinaatide lisamine pildile GPS-ta |
|
|
Digifotosid sorteerides tuli mõte osadele neist ka mingi täpsem asukoha info lisada. GPS-seadet pole vanemate piltide tegemisel olnud ja ilmselt ei kavatse ka praegu osta, oleks tarvis mingit alternatiivset lahendust. Regio.ee fotodest koostatud kaart võimaldab üsna täpselt asukohad üles otsida ja annab ka ristkoordinaadid.
Küsimus selles, et kuidas leida asukohta nende Regio antud koordinaatide järgi - kas on mingi võimalus neid kusagil otsingusse sisestada ja vastav punkt kohe kaardil leida? Regio kodulehel olev kaart ainult näitab neid, kuid otsida nende järgi ei lase.
Lisaks - kui kindel on, et ma nende koordinaatide järgi ka 10 või 20 aastat hiljem pildi asukoha mingilt kaardilt üles leian? Kas on oht, et süsteemi muudetakse ja uuemad rakendused ei leia enam üles õiget kohta?
_________________ blogi |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
16.09.2008 09:52:24
|
|
|
Jah, on võimalik koordinaadi järgi otsida. Mitmed veebirakendusedki võimaldavad seda. Nt metsaregister.
10-20 aasta jooksul selle süsteemi muutmise oht ei ole suurem, kui tõenäosus, et sellel ajal Eesti riiki enam ei eksisteeri.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
infidel
HV kasutaja

|
16.09.2008 09:54:47
|
|
|
Koordinaatsüsteemid ei kao, neid asendatakse. Eesti ristkoordinaatide süsteemi parameetrid on avalikud ja kõigile kättesaadavad ning sellest tulenevalt pole nende teisendamine probleemiks.
Koordinaatide järgi otsimiseks on üpris hea koht - http://xgis.maaamet.ee
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
17.09.2008 12:07:30
|
|
|
Lisaks xgis-ile võimaldab ka maps.google.com koordinaatide järgi otsimist. Küll jah mitte kõik koordinaatide kujud ei sobi (vist?). Google eeliseks on see, et saad need otsitud punktid ka ära salvesta kaardile kui google konto olemas on. Xgis ainult näitab.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
17.09.2008 15:56:33
|
|
|
Ma vist ei saa probleemile ikka hästi pihta ...
Milline see preagune geotagimise töövoog on, et Regio ja/või xgisi antud koordinaadid vajalikud on?
Ma ise tarbin vaid ühte lokaalset pildihaldamise riista - Digikam. Geosildid (gps long&lat väljad iga pildi exifis) luuakse seal kas piltide aja ja gpx logi sobitamisel VÕI google mapsis õigele kohale klikkides.
Koordinaadid istuvad kenasti iga pildi Exifis ja on seal ka 10 aasta pärast, ole vaid mees ja leia või trei soft, mis selle infoga midagi põnevat peale oskab hakata. Siinkohal ootan pikkisilmi Gallery2 map plugina rekarnatsiooni 8)
Ma ei taha mitte uskuda, et Digikami geosildistamine kui selline midagi ainulaadset on. Ilmselt on featuur kusagilt kopeeritud ja/või vähemalt nii mõndagi teise pildihaldamise tööriista jõudnud.
Esimese hooga jäi ette New Features for Picasa: Geotag a photo
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
17.09.2008 16:11:20
|
|
|
Mina sain aru, et kartus oli, kas tulevikus sellist kaardirakendust veel saadaval on, millel EXIFisse salvestatud Lamberti projektsioonil põhinevad ristkoordinaadid õige koha kätte annavad. Kõik ei ole softitreialid, et ise sellise kaardirakenduse oskaks luua või siis kaardid parajasti kasutatavasse koordinaatide süsteemi ümber oskaks konverteerida. Aga nagu ma mainisin, ei ole kartuseks põhjust.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
17.09.2008 17:10:56
|
|
|
Et edasine vales suunas ei läheks: ma ei oletanud, et keegi peaks endale ise softi treima. Iva oli ikka see sama: tähtsad on andmed ja nende spetsifitseeritud esitus, mitte mõne kindla rakenduse tugi. Kui on nõudlust, küll siis keegi teine ka selle koodipoole eest hoolitseb.
Lihtsalt jäi mulje, et koordinaate hoitakse kusagil mujal, mitte exifis (a 'la Exceli tabelis, failinimes, blogis või paberile lastud pildi tagakülejele trükituna )
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
24.09.2008 21:00:10
|
|
|
ma pole veel proovinud, kuid on mobiil (java toetusega), kus on nutimap/gpstrack/nav4all.
gpstrack salvestab punkte kus oled. saad teha vastavalt soovile liikumisteel punktimärke. hiljem arvutisse vöid faili laadida ja selle kas siis google mapi või geoape kuvada.
minu arust mugav lahendus ja teades, et vaevalt keegi lähemal ajal kordinaadistikku muudab. siis ka 100% kehtiv peaks olema.
eeldab muidugi gps bt olemasolu või siis telefoni sisest.
gpsid ei maksa tegelt enam essugi.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
24.09.2008 21:04:14
|
|
|
kas googlemaps,mis on mobiilile mõeldud,ei näita kordinaate?
OT:keegi võiks lahti seletane need erinevad kordinaatide tähised,oleksin tänulik.
|
|
Kommentaarid: 597 loe/lisa |
   |
494 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
24.09.2008 21:09:55
|
|
|
wfiles kirjutas: |
kas googlemaps,mis on mobiilile mõeldud,ei näita kordinaate?
OT:keegi võiks lahti seletane need erinevad kordinaatide tähised,oleksin tänulik. |
* DMS Degrees:Minutes:Seconds (49°30'02"N, 123°30'30"W) or (49d30m02.5s,-123d30m30.17s)
* DM Degrees:Decimal Minutes (49°30.0', -123°30.0'), (49d30.0m,-123d30.0')
* DD Decimal Degrees (49.5000°,-123.5000°), generally with 4-6 decimal numbers.
http://en.wikipedia.org/wiki/Geographic_coordinate_system inglise keeles...
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
24.09.2008 21:17:22
|
|
|
busse, ja myyd tõlgi ära kah
|
|
   |
494 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
29.09.2008 22:45:46
|
|
|
Tegelikult arendaks seda teemat veidi veel edasi. Geoinfo lisamine piltidele sujus mul kenasti, küll mitte esimesel katsel ja esimese programmiga, aga sai tehtud. Google Earth'is ka kõik kenasti nii nagu peab. Aga sai proovitud nii ja naa, aga mingil mõistlikul kujul Googel Map'i sama asja üle ei saa. Et näiteks kaardil pisipilti, millel klikkides avaneks veidi suurem. Ka tõesti peab hakkama käsitsi ükshaaval ikoone tekitama jms?
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
30.09.2008 00:52:13
|
|
|
Kui Earthis näeb, siis järelikult on KMZ juba olemas?
Google mapile saab otsingusse sööta kml/kmz asukoha (1 näide, ehk autor ei pahanda)
Ja mapsis kaarte luues saab samuti KML/KMZ faile importida.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
30.09.2008 08:33:49
|
|
|
marqs, jah seda ma kõike tegin, et importisin kml/kmz faile jne. Aga mida ei ole, on pisipildid kaardil. Või üldse mingi jälg kaardil, et seal pilt on. Samas loetelu on kõrval olemas. Eks peab veel katsetama, siin arvutis kahjuks neid faile pole, et lihtsalt google maps'ile ette söötmist proovida.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
30.09.2008 08:55:50
|
|
|
wfiles kirjutas: |
busse, ja myyd tõlgi ära kah  |
peaks olema mingi pk geograafia osa. need oska seda täpsemini tölkida, kes meil veel siin pk tasemega rahvas
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
30.09.2008 09:01:55
|
|
|
olen lollim kui 5b
|
|
   |
494 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
08.10.2008 22:39:23
|
|
|
huh, sain lõpuks omal asja tööle. Täitsa huvitavaid võimalusi pakkuv asi see geosildistamine.
link
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |