Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
WaHur
HV kasutaja
|
28.09.2008 10:02:00
kuidas puhastada suitsetaja arvutit? |
|
|
arvuti sisu meenutab pliidi kohal olevat tõmbekappi. Aastane tolm, mis läbiimbunud pigist, on nii nätske, et tavaline suruõhk suht jõuetu. On miskit kergelt lahustava toimega vahendit mida kasutada võiks?
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
28.09.2008 10:32:51
|
|
|
Ole nüüd, suitsetamine nüüd mingit nätsket kraami küll arvuti sisse ei tekita. Need pisikesed suruõhuballoonid on muidugi jõuetud küll, kasuta korralikku kompressorit ja suruõhku, näiteks mõnes autokummipumpamise punktis. Ja kui see ikka ei aita, siis arvuti pulkadeks ja pesed kasvõi kraani all sooja veega puhtaks, peale seda muidugi peaks suruõhuga vee igast august ja praost ka välja pressima
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
Matrix75
HV veteran

|
28.09.2008 13:55:09
|
|
|
Ise ka olen kohanud arvutit, mis oli aasta aega köögis(niiske), kus veel suitsetati. Isegi kompressori suruõhk ei aidanud enam .
Kraanivesi rikub plaadil olevaid radasid ja kondekate jne. sisse jäädes lühistab neid.
Pigem miski piirituse baasil, aga see võib jälle kahjustada juppe või kaitselakki.
Tasuks küsida mõnest elektroonika poest spets pesu vahendit, mis on just selleks mõeldud.
_________________ €
viimati muutis Matrix75 28.09.2008 14:20:53, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 321 loe/lisa |
   |
241 |
|
tagasi üles |
|
 |
Brom
HV kasutaja

|
28.09.2008 13:59:53
|
|
|
Igas suuremas poes on olemas ka destileeritud vesi.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
rixvilll
HV kasutaja
|
28.09.2008 14:23:00
|
|
|
Mina ise kasutan suruõhk pluss vana hambahari, juba kaks arvutit nii ilusti puhtaks saanud.
_________________ regret all the things i have done wrong... |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
28.09.2008 14:26:07
|
|
|
tsitaat: |
suitsetamine nüüd mingit nätsket kraami küll arvuti sisse ei tekita
|
mul on tuttav, kes popsib piipu kui silent hunterit toksib. aastas kaks korda käin ta kasti läbi uhamas. silmad võtab ka vett jooksma see saast mis sealt lendu läheb kui vussitada.
puhastada on sul reaalselt vaja ainult jahutusi. selleks sobib eelmainitud hambahari hästi.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.09.2008 16:24:00
|
|
|
Olen samuti mitut suitsetaja arvutit kohanud. Ikka äärmiselt hulluks läheb see sisu - mingi paari kümnendiku kuni millimeetrine kleepuv ja kohutavalt haisev pigikiht üle kõigi komponentide - nagu vana piibukonts. Üldjuhul üritan keelduda sellise arvuti remondist ja lisan midagi sellist, et "oma kopsudega tee mida tahad, aga arvutit ei maksa retsida" vms.
Kuna üks selline tõmbekapp kuulub sugulastele, siis seda olen korda-paar puhastanud suruõhuga, aga mitte selle pudeli-õhuga vaid ikka kompressoriga 4-6 atmosfäärise survega, lühikeste õhu"löökidega". Kleepunud tolmu viib sellise matsuga ikka minema, aga väikeste ventikatega peab olema ettevaatlik - nende labad võivad minna koos tolmuga: viuks-plärts ja puhas vuuk...
Vesi sellist pigi tõenäoliselt ei lahusta, vähemalt pärast selle puudutamist käte pealt küll palja veega maha ei tule. Julgeksin soovitada isopropanooli (isopropüülalkohol), mis peaks olema plastkomponentidele ja elektroonikadetailidele ohutu, samas aga hea lahusti. Läheb pagana kulukaks ilmselt see puhastus...
laurx soovitus puhastada ainult jahutused, kui muidu ikka ei saa, oleks nähtavasti kõige otstarbekam - siis võib kasutada ka odavamaid vahendeid nagu (avio)bensiin või piiritus, kui radikad maha võtta ja eraldi puhastada. Tagasi panemiseks peab muidugi termopasta käepärast olema.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
28.09.2008 16:28:18
|
|
|
Dogbert, mina ei pea põhimõtteliselt õigeks seda termopastaga jeblamist. saamatus ja oskamatus vahetamisel on tunduvalt ohtlikum kui 5 kraadi kõrgem temperatuur. saamatus paneb paha pasta sinna koos stock jahutusega, mis on koos protsessoriga paar kuud kuskil konteineris seisnud ja liiga tahkeks läinud, kui see on korraliku vaastu vahetatud, töötab masin sama pastaga aastaid korralikult tingimusel, et jahutust ei liigutata.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|