praegune kellaaeg 23.06.2025 09:42:33
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kristjan07
HV kasutaja
|
24.09.2008 07:49:31
sülearvuti aku voldid |
|
|
Tere
Tahaks teada, et kui läpakal on aku 14,4V, 4400Ah, aga läppari enda peale on kirjutatud 19V 3,42A siis kas võib olla see normaalne et akulaadja lihtsalt ei lae seda akut? Rumal küsimus aga tahaks vastust, sest mul siin üks läppar millel ei ole kohe kindlasti originaal aku.
PS võibolla on teema olnud aga polnud aega otsida, asjaga kiire.
Ette tänades
_________________ sa pole hea seni, kuni sa teisi paremaks ei tee
 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
24.09.2008 13:02:38
Re: sülearvuti aku voldid |
|
|
Mina saan nii aru, et see 14,4V on aku pinge (LiIon ja 4 purki järjest) ja 19V on siis toiteploki/akulaadija pinge, mis peab välja andma vähemalt 3,42A voolu. Selline kooslus peaks teoreetiliselt töötama küll.
Või kahtlustad, et seal peaks äkki kolme purgiga aku käima?
|
|
tagasi üles |
|
 |
rixvilll
HV kasutaja
|
24.09.2008 17:59:12
|
|
|
Noo kui vaadata puhtalt numbreid, siis see on selline kooslus et see peaks laadima seda akut. Kuna aga sa mainisid et tegu pole originaaliga, siis ei soovita seda akut piinata, kui ei lae, siis ei lae ja jäta asi rahu kuna on palju juhtumeid, kus vuffel aku plahvatab. Muidugi väike tõenäosus on et emaplaadiviga, kuigi seda ei usu hästi.
_________________ regret all the things i have done wrong... |
|
tagasi üles |
|
 |
max199
HV vaatleja
|
13.05.2009 23:44:54
|
|
|
Tere!
Mul ka küsimus pingete kohta. Läpakaks on ACER Aspire 7730 8 kuud vana, enamasti on vooluvõrgus old, akut olen suht vähe kasutand.
Probleem siis selline et aku ei pea enam, heal juhul ehk peab 25 min vastu kuid kui mingi koormus peal on siis läheb 5 min-ga tühjaks. Läpakas nõuab laadijalt 19V ja 4.74A ja laadija vastab sellele andmete järgi, kuid aku on 11,1V 4400mAh. Sai uuena ostetud ja midagi vahetand pole. On see loogiline et aku nii kiiresti( 8 kuuga) kutu on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.05.2009 08:44:19
|
|
|
max199: jah, sellise aja jooksul toimuv aku riknemine on täiesti võimalik, kui Sa selle aku tervise eest piisavalt hoolt ei kandnud
Võimalikud valed käitumisversioonid:
1. Jätsid läpparit ostes tegemata kohustuslikud 2-3 korda "täislaamimis-tühjakslaadimistsüklid". Et aku laetakse töötades täiesti tühjaks, siis laetakse järjest täiesti täis, siis uuesti täiesti tühjaks.
2. Läppari sisetemperatuur on liiga kõrge ja selline kõrge temperatuur võib akule üsna eluohtlik olla.
Nipalju lisan teemasse juurde, et selline kõrgem pinga a 19V versus aku (tüübi) 11-14V on vajalik aku kiirlaadimiseks. Akut saab laadida ka a 12-15V-ga (sõltuvalt tüübist), aga siis pole aku laadimisaeg 4-8 tundi vaid a 24-48 tundi (või ka kauem).
|
|
tagasi üles |
|
 |
max199
HV vaatleja
|
14.05.2009 11:38:31
|
|
|
Jah tegingi algul nii et laadisin tühjaks ja siis jälle täis ja seda korduvalt, esimeste kuude jooksul lasin paar korda nädalas akul ka täitsa tühjaks minna ja laadisin jälle korralikult täis aga usun et olen iga kuu vähemalt paar korda lasknud akul tühjaks minna. Algul sai küll paari nädala jooksul ühte ralli mängu mängitud siis läks läpakas küll kuumaks, kui tavaline väljuva õhu temperatuur oli umbes 50C siis mängides tõusis see kusagile 67C-ni aga peale seda aku funkas normaalselt veel. 3 kuu vanuselt aku töötas ilusti peale seda pole kah läpakas kuuma saand. 7-ndal kuul avastasin et aku ei pea enam. Eile veel proovisin filmi käima panna ja siis tõmbasin juhtme tagant ära ja täislaetud aku kestis täpselt 5 min.
Kui ma nüüd õieti mäletan siis aku laadis ennast uuena täis kuskil 1,5-2 tunniga
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.05.2009 11:51:41
|
|
|
max199: Selles suhtes on küll olemas võimalus, et akule piisas sellest, et üks kord liialt suurt kuumust sai. Selle tulemusena hävis mingi üksik akuelement ja mingi aja jooksul lohistas ka teised akuelemendid endaga kaasa. Nii nagu see alati akuplokkidega on - üks element on kutu ja terve aku on seepeale rivist välja.
Ja kiirlaadimine võibki tihti aega võtta mõned tunnid, siis uhatakse peale maksimaalne pinge ja vool ning sellega saavutatakse kiire laadimine, kuid samas saadakse ka kiiresti vähenev aku aluiga.
Kui mul on õigesti meeles, siis näiteks Dellil saab lausa valida, et kas laed kiiremini või aeglasemalt ja vastavalt sellele siis ka akueluiga kestab.
-------------------------------------------------------
Mul on endal Aceri läppar, mille vanus on a 5 aastat ja selle aku kestab praegugi a 10-15 minutit. Samas - see aku pole saanud ei kõrget kuumust ja on oma standard-laadimistega laetud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|