Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Linux ja sisse ehitatud email märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 19.09.2008 13:03:34 Linux ja sisse ehitatud email vasta tsitaadiga

kas Linux'is on mingi sisse ehitatud email'i teenus(või ilmselt protokollid ja kirja liikumine on palju lihtsam)? Et süsteem saadab mulle kui kasutajale kirju? Või ajan ma midagi sassi? Olen nagu selle kohta kuskilt lugenud, aga otsides antud teema kohta ma mingit infot ei leidnud icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mihkelv
HV kasutaja

sõnum 19.09.2008 13:32:46 vasta tsitaadiga

Linuxis küll pole, kuid mõned distrod panevad ühe või teise MTA kaasa. Debianis näiteks on vaikimisi exim4.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 19.09.2008 13:40:22 Re: Linux ja sisse ehitatud email vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:
kas Linux'is on mingi sisse ehitatud email'i teenus(või ilmselt protokollid ja kirja liikumine on palju lihtsam)? Et süsteem saadab mulle kui kasutajale kirju? Või ajan ma midagi sassi? Olen nagu selle kohta kuskilt lugenud, aga otsides antud teema kohta ma mingit infot ei leidnud icon_rolleyes.gif

Ei Linuxis ei ole sisse ehitatud emaili teenust. Seda tuleb lihtsalt endal juurde lisada.
Küll on aga igas distributsioonis emaili pop3 või imap teenus, millega on mugav kirju mingist serverist alla laadida. (thunderbird, kmail, evolution)
Välja saata saab nende programmidega, kui on oma ISP posti -saatmis -aadress paigaldatud.
Mõningatel linuxi distributsioonidel on ka linuxi süsteemi/konto vaheline email, kuid tavaliselt sinu ip peab olema lahtise postisaatmispordiga, et kiri ka väljaspool sinu arvutit kohale läheb.
Kuid see ei pruugi veel 100% õnnestuda kui ei ole sul oma ip'ga seostatud domeeniaadressi.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 19.09.2008 19:03:13 vasta tsitaadiga

Millisest distrost sa räägid? Serveri orientatsiooniga distrotel ikka vahel pannakse midagi kaasa ka vaikimisi - nagu juba märgitud Debian näiteks. Ja siis saadavad mõned daemonid sulle või roodule küll kirju, kui midagi tähtsat on öelda - ise saad loomulikult seda sättida iga teenuse puhul.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Linux ja sisse ehitatud email
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.