praegune kellaaeg 17.06.2025 18:25:07
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
19.09.2008 13:03:34
Linux ja sisse ehitatud email |
|
|
kas Linux'is on mingi sisse ehitatud email'i teenus(või ilmselt protokollid ja kirja liikumine on palju lihtsam)? Et süsteem saadab mulle kui kasutajale kirju? Või ajan ma midagi sassi? Olen nagu selle kohta kuskilt lugenud, aga otsides antud teema kohta ma mingit infot ei leidnud
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
mihkelv
HV kasutaja
|
19.09.2008 13:32:46
|
|
|
Linuxis küll pole, kuid mõned distrod panevad ühe või teise MTA kaasa. Debianis näiteks on vaikimisi exim4.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
1 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
19.09.2008 13:40:22
Re: Linux ja sisse ehitatud email |
|
|
mightythor kirjutas: |
kas Linux'is on mingi sisse ehitatud email'i teenus(või ilmselt protokollid ja kirja liikumine on palju lihtsam)? Et süsteem saadab mulle kui kasutajale kirju? Või ajan ma midagi sassi? Olen nagu selle kohta kuskilt lugenud, aga otsides antud teema kohta ma mingit infot ei leidnud  |
Ei Linuxis ei ole sisse ehitatud emaili teenust. Seda tuleb lihtsalt endal juurde lisada.
Küll on aga igas distributsioonis emaili pop3 või imap teenus, millega on mugav kirju mingist serverist alla laadida. (thunderbird, kmail, evolution)
Välja saata saab nende programmidega, kui on oma ISP posti -saatmis -aadress paigaldatud.
Mõningatel linuxi distributsioonidel on ka linuxi süsteemi/konto vaheline email, kuid tavaliselt sinu ip peab olema lahtise postisaatmispordiga, et kiri ka väljaspool sinu arvutit kohale läheb.
Kuid see ei pruugi veel 100% õnnestuda kui ei ole sul oma ip'ga seostatud domeeniaadressi.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
19.09.2008 19:03:13
|
|
|
Millisest distrost sa räägid? Serveri orientatsiooniga distrotel ikka vahel pannakse midagi kaasa ka vaikimisi - nagu juba märgitud Debian näiteks. Ja siis saadavad mõned daemonid sulle või roodule küll kirju, kui midagi tähtsat on öelda - ise saad loomulikult seda sättida iga teenuse puhul.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|