Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
matthew
HV vaatleja
|
18.09.2008 13:03:29
Linksys WUSB54GC kasutamise võimalikkusest Linuxiga |
|
|
Julgen algatada uue teema; lugesin läbi ka eelnenud samateemalised arutlused, aga päris sotti ikka ei saanud. Probleem ongi selle USB pulga töölesaamisega (chipset rt2870). Senised draiverite otsingud ja katsetused (sh. ndiswrapperiga pusimine, mis üldse ei õnnestunud) pole seni vilja kandnud (ilmselt olen lootusetu koba). Alustasin Ubuntuga, hetkel on peal openSUSE, probleem on täpselt sama. Eluisu võtab niimoodi ära, hakka viimaks jälle Windoosa kettaid kapist välja otsima
Olen tänulik asjatundlike soovituste eest (mis liialt keerulised ei oleks:) Pole vist vaja lisada, et minu kogemus Linuxi maailmas piirdub viimase kahe ja poole päevaga....
|
|
tagasi üles |
|
 |
pealuu
HV veteran

|
18.09.2008 13:22:51
|
|
|
võtsin juhuslikult käeulatuses asunud linksysi wusb54gc pulga ja ubuntu 8.04 live cd. torkasin pulga masinale külge ja lasin masina cd pealt käima. ühendasin end oma ap'ga ja seda hetkel kirjutangi koosluse ubuntu+wusb54gc+firefox vahendusel.
mulle tundub, et enam rohkem plug-and-play ei saa olla.
|
|
Kommentaarid: 209 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
168 |
|
tagasi üles |
|
 |
matthew
HV vaatleja
|
18.09.2008 13:30:48
|
|
|
Ma proovin ka 8.04 versiooni, aga erilisi lootusi ei hellita. Raud seab omad piirid. Linuxi katsetustel töötab vana Compaq Armada 700MHz/312MB/9,5GB.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pealuu
HV veteran

|
18.09.2008 13:33:25
|
|
|
nu mul muidugi e4300/2gb masin.
|
|
Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
168 |
|
tagasi üles |
|
 |
matthew
HV vaatleja
|
18.09.2008 13:40:26
|
|
|
Õhtul proovin, kas kannatab vana masina peal Ubuntu 8 normaalselt tööle panna. Ehk peab võibolla mõningaid kelli-vilesid maha keerama. Annan teada oma edust/ebaedust
|
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
18.09.2008 15:12:08
|
|
|
rt2870? On oht, et seda juppi on mitme erineva sisuga. Näiteks rt73 paistab üheks variandiks olevat.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
21.09.2008 21:38:29
|
|
|
Mis puudutab raua nõudmisi siis pole linux mingi windows kus iga järgnev versioon nõuab määratult rohkem ressurssi a la 98 vs xp. Ubuntu 8.04 jookseb samal raual üldiselt sama edukalt või paremini kui 6.06. Sinu masin peaks kenasti hakkama saama. Lisaks on nõrgematele masinatele olemas ka näiteks xubuntu, mille raudvaratoetus on täpselt seesama kui tavalisel ubuntul, kuid kasutatav töölaud kergemakaaluline.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
2 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Medic
HV kasutaja

|
12.12.2008 00:07:02
|
|
|
Ok, ei hakka uut teemat algatama, sest probleem tammub samas paigas..
Olemas SuSe 11.0 ning tööle tahaks panna trendneti USB TEW-424UB seadme. MadWifi ei toeta USB seadmeid ning opensorce drivereid sellisele riistapuule ei näi kah silmapiiril kõõlumas. Hetkel näen alternatiivina vaid ndiswrapper-i kasutamist, kuid install on mul siin juba mitme-tunnise-missiooni käigus algusjärgust vaid niipalju edasi viinud, et saame protsessi käigus lihtsalt veits targemaks Linuxi vallas. Kui mida pole seda see on wifi.. Alustuseks võin ütelda, et SuSe jätab see seade igatahes täiesti külmaks. Peale usb-hiire ei näe lsusb käsk midagi.
See küll otsene probleem pole, kuid tahaks ka üle küsida kas F***ing failisüsteemi ei anna loogilisemaks teha? Täiesti ajuvaba on partitsiooni kui sellise puudumine mida saab ülevaatlikult näha vaid Yasti alt. (harjunud siis windowsi failisüsteemiga) ..või keegi võiks tsip vähemalt selgitada millise vaimuseisundiga peab sellisele "pudrule & kapsale" lähenema..
Parimat,
Medic
_________________ Smoking is the worst way to commit suicide, be more practical & use a gun! |
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
12.12.2008 10:38:17
|
|
|
dmesg -c
wifipulk külge
dmesg
viimane dmesg näitab midagi?
partitsioonid ei puudu, need leiad /dev/-i alt (/dev/sda*, /dev/hda* ). Eeldusel, et tahad ka nendel asuvatele failidele ligi pääseda, on tarvilik need partitsioonid kusagile failisüsteemi haakida. Suse ilmselt paneb need automaagiliselt /mnt või /media alla. Kui näiteks /c: või /d: mingil põhjusel loogilisem tundub, ei keela keegi neid parte ka sinna haakida.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|