Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kfl
HV Guru
|
07.09.2008 16:07:40
Õnnetused tehnikaga, vältimine |
|
|
Ei leidnud üldist teemat, kus oleks juttu kuidas oma tehnikat hoida, et mingeid jamasi ei juhtuks ...
Uut teemat tegema ajendas üks kummaline juhus ja paar viimaseaja õnnetust fotokatega.
IXUS750 asetati lcd alla poole pinnale, mida oli eelnevalt töödeldud vahendiga, mis annab värvile vana-pragulise välimuse, pind oli küll juba kuivanud, kui selle kemikaali aurudest paisus lcd plastik, mis ei mahtunud vist oma pesasse ära ja lõi prao sisse ...
Spoiler 
EOS400D rihm jäi üle lauaääre ripakile, pöörlev tool tõmbas aparaadi maha, obje kõver ...
üks tuttav, analoogse aparaadi omanik andis head nõu, kuidas saab obje uuesti sirgeks keerata
Spoiler 

Duckhead kirjutas: |
kfl kirjutas: |
üks tuttav ...Siia teemasse õpetlike juhtumisi, ärge niisama mula ajage! |
mula või mitte, aga seda värki elfa foorumis registreerimata ei näe  |
tegelikult ta ei soovitanud seda elfa foorumis, vaid ühel üritusel
lingi panin, kuna pean teda fotograafias ja seonduvas teadjaks tüübiks ja ma ei tea tema teisi netipersoone
A85 kukkus koos kotiga, kriimustusi küll korpusele ei tulnud, aga liidetest läks kest veidi nihkesse, overalli teeninduses tehti 150.- eest korda
Siia teemasse õpetlike juhtumisi, ärge niisama mula ajage!
_________________ Müügis: YARIS! ja FOCUS Tel: 1214*5100741*100
viimati muutis kfl 07.09.2008 20:25:58, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
robert!
HV kasutaja
|
07.09.2008 16:27:19
|
|
|
Endal oli kunagi Canoni seep a510, mis oli eriti õnnetu isend. Esiteks, korvpalli korvi alt pildistades, kukkus pall otse obje peale - obje kiilus kinni. Ega midagi-parandusse ja 500.- võrra vaesem. Teiseks, tuttav otsustas esimest obje läätse puhastada ja lükkas kogemata objet liiga tugevasti - obje kiilus kinni. Jälle 500.- võrra vaesem. Kolmandaks, laua ümber jutustades otsustas tuttav pilti teha, pildistasimise lõppedes ei lülitanud ta kaamerat välja ja asetas selle lcd all pool tooli peale. Mina rõõmsalt ja tuimalt istusin loomulikult sellele peale. Obje kiilus kinni ja on seda siia maani, kuna lihtsalt viskas kopa ette see kaamera...
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Duckhead
HV veteran

|
07.09.2008 16:33:11
Re: Õnnetused tehnikaga, vältimine |
|
|
kfl kirjutas: |
üks tuttav
Siia teemasse õpetlike juhtumisi, ärge niisama mula ajage! |
mula või mitte, aga seda värki elfa foorumis registreerimata ei näe
_________________ ÄRA KOORMA PENSIONIKASSAT, SURE ÕIGEAEGSELT!!! |
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
3 :: |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
07.09.2008 18:22:03
|
|
|
Mul terve kastitäis fotokaid.. enamik siis lahtise objektiiviga kukkunud seebikad, milledel objektiivi sisemus taastamatult puder
Lisaks on seal veel mõned sellised isendid, mis "korraks" vihma kätte jäetud ning edasi pildistatud seni, kuni aparaat imelikult käituma hakkas.
Harv pole ka juhus, kus Jaan Tatika vaim kodanikele pähe on löönud ning on oma kalleid aparaate suvaliste laadijatega laadima hakatud.
Loomulikult ei saa ka mainimata jätta seda, et enamik aparaatidest saabub minu juurde alles siis, kui ise või keegi "tuttav elektroonik" on juba asja lahti kruvinud
ahjaa, mis äpardustesse puutub, siis ükskord kukkusin ühe olympose viewfinderit seestpoolt puhastama ning nõrkusehetkel tegin seda piiritusetikuga 8)
teemaalgataja jutu lisaks on täiesti tüüpiline see, et kui objektiiv kõveraks kukutatakse, on esimene liigutus seda tagasi väänata.. olen näinud, et mõnel on isegi õnnestunud 8)
arvutite puhul on tüüpiliseks näpukaks töötava masina "remontimine" (aja kokkuhoiu mõttes sulgumise käigus seadmete lahtikruvimine jms).
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
07.09.2008 23:56:52
|
|
|
Minu eelmine aparaat, HP Photosmart 435 on üsna lapitud - mägiaivari teibi ja superliimiga. Patareiluuk püsib kinni vaid teibi najal. Põhjus - kandsin fotokat taskus ka siis, kui olin LARPi kambas madistamas ja olgugi, et nende relvad on vaid pehmendusega imitatsioonid, tuli lõpuks see õnnetu löök, mis aparaadi kestast isegi mõned killud välja löi. Õnneks sain need killud superliimiga tagasi liimida, teip peale ja praegugi on pill töökorras, elektroonika imekombel kabelimatsu ei saanud.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
08.09.2008 00:02:23
|
|
|
Statiivi jalad polnud korralikult harali. Möödudes riivasin statiivi ning tegigi mu kaamera 1,6 meetri kõrguselt stiilse lennu kuni betoonpõrand selle lõpetas (enne seda jõudsin veel kuulda ühte hoiatavat karjatust seljatagant). 18-55 plastist bajonetikinnitusel murdus paar naga, muu jäi tip-top korda.
Ahjaa... kaameraid lammutades soovitan välgu kondekast näpud eemale hoida... Ühe C770 lammutamisel sain tublid 3 särakat.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
1 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
08.09.2008 06:43:14
|
|
|
Ardo kirjutas: |
Ahjaa... kaameraid lammutades soovitan välgu kondekast näpud eemale hoida... Ühe C770 lammutamisel sain tublid 3 särakat. |
8) kondekas tuleb tühjaks laadida
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priidik199
HV kasutaja

|
08.09.2008 07:37:04
|
|
|
HP Photosmart 7** seep sai kunagi maha loobitud. Kaamera töötas selajal. Juhtus niipalju, et obje läks kõveraks aga tsipa painutades ja jõudu kasutades sai ta õigesse pesse ning sirgeks tagasi. Ei tea kui mõistlik tegu oli. Siiamaani töötab muidu.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
08.09.2008 13:04:40
|
|
|
Mul on selline tunne, et just naisterahvad on meistrid fotokaid pekki keerama ...
mis õpetussõnad peaks lugema, kui nende kätte midagi usaldada?
- fotokat hoia kodus laual, võimalikult kaugel äärest, riiuliservalt võib kass selle maha ajada!
- kui fotokas käekotis, siis veel eraldi oma kotis
- fotokal peab olema randmepael vähemalt ja see peab ka ümber käe olema pildistamisel
- kui akud on nii tühjad, et seebikas oma objet ei jaksa enam sisse tõmmata, siis lülita pildivaatamisreziimile ja proovi sisse/välja lülitada
- peegelkaamera obje kaas peab alati ees olema kui ei pildistata
täiendage!
_________________ Müügis: YARIS! ja FOCUS Tel: 1214*5100741*100 |
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
08.09.2008 13:08:08
|
|
|
Kompakti lahtise objega ei tasu käekotti toppida. Üks selline õnnetu mul siin ninaees vedeleb. E18.
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
09.09.2008 15:35:32
|
|
|
Ärge laske inimestel enda emotsioone kaamerate peal välja elada. Juhtus lugu, kus sõber tahtis teha obje läheduses nägu. Ajas keele suust välja, seda hoo pealt, ning tõmbas nigu niuhti keelega üle 400D kit obje. Pole ka päris parim lahendus objektiivi puhastamiseks.
E: Lisaks veel metsas käiad, Kaitseliit või Kaitsevägi, vahet pole. Kompakt taskus ei tasu roomata. Sõber sai ajateenistuses tänu sellele kompakti displayst lahti.
_________________ Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!
Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha? |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
fic
HV kasutaja

|
09.09.2008 16:44:26
|
|
|
Kunagi sõitsin villisega, ema kõrvalt ütles, et teeb pilti, tegi (pärast tuli välja, et ei teinud). Pärast ütlesin, et pane see kaan objektiivile peale. Vaatan ema poole 4 seki pärast ja klippide alla vajutamise ja peale panemise asemel ta surus peale JÕUGA. (kaameraks oli Nikon Coolpix 5700, millel obje sõitis paar senti välja). See nali sai välgukiirusel lõpetatud, kuid öösel magamaminnes oli õudusttekitav hääl kõrvus, kuidas käib hele ragin ja kõik hammasrattad on siledad.
Siit tarkusetera: Ärge usaldage naissoole, kes tehnikat ei tunne, oma fototehnikat.
_________________ PhotograFICal |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
kart234
HV vaatleja

|
09.09.2008 19:53:58
|
|
|
mina, kui siis naisterahvas, olen veel napilt pääsenud (tänu varjukile mõlemal korral). Korra lendas käest canoni obje (F2,8 24-70mm), see oli kole hetk . Ning samuti ei soovita ronida märgadel kividel koos kaameraga, üks hetk olin siruli maas ja kaamera kruusal (varjuk sai väikse löögi ning kriimud ) ise sain kiviga rindu nii et paar päeva valutas, aga esimene hetk peale kukkumist oli, et kas kaamera on terve
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
09.09.2008 21:07:22
|
|
|
Peaks selle jutu liitma "naljad elust enesest" teemaga
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
kart234
HV vaatleja

|
09.09.2008 21:18:26
|
|
|
tegelt mis selle kukkumise juures veel parem oli see, et kõrval esimese reaktsioonina naisterahvas karjus "Kas ma olen terve?" ja meesterahvas "Kas kaamera on terve?"
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
09.09.2008 21:51:08
|
|
|
Ptüi-ptüi-ptüi üle vasaku õla, aga mul midagi päris kaamera surmaga lõppenut õnneks juhtunud pole. Kõik oli remonditav
Vana Canon G3 käis objega vastu maad, nii et see viltu ees. Õnneks Overall tegi korda. Tol ajal olid kaamerateh hinnad veel sellised, et tasus see 1700 maksta. Nimelt sai ühes koolivõimlas võimlas võrku mängitud ja üks naesterahvas tegi minu kaameraga pilti. Ja mingil hetkel pani selle käest ära enda kõrvale mingi paksemat sorti võimlemis (või kaugushüppe) matile. Ja otse loomulikult suutis mängu käigus pall täpselt kaamera peale kukkuda ja see omakorda siis matilt all. Oleks obje sees olnud poleks vast midagi juhtunud. Nii et siit moraal - kompaktkaamerat ei maksa väljaulatuva objega kuhugi suvalisele nurgale seisma panna.
Ja noh ise on kukkuda ka saanud, ükskord talvel Käsmus mere ääres kolades olid kivid ootamatult kole libedad. Kaamera oli käes loomulikult ja fotokott üle õla. Kaamera jäi terveks, fotokott ka, külg oli kuuaega sinine ja valus. Sest ei saanud ju ometi käsi ette panna, kaamera oleks võinud kannatada saada.
Ja eelmisel aastal oleks endal objektiivivarjukiga peaaegu esimese hamba välja löönud kui mingi künka otsa ronides libastusin ja käed reflektoorseid liigutusi tegid. Paraku oli kaamera ka käes ja objektiiv koos varjukiga osutus ootamatult pikaks.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spacefly
Kreisi kasutaja

|
10.09.2008 13:23:42
|
|
|
Kivisel pangaserval ronides üritasin käigupealt objele ringpola ette kruvida (77mm HMC ehk suht kallis variant). Ei hakanud aga kahjuks keermesse kohe ja nii ta kiviplaadile pauguga maha juppideks prantsataski. Õnneks jäi klaas terveks ja ei tekkinud ka silmaga nähtavaid kriime. Klaas raami sisse tagasi ning vits peale ja oligi jälle korras. Rämedad näpujäljed sai ainult niimoodi pea tutikale filtrile peale. Edaspidi teen vähemalt mõnda aegaseda toimingut hoolikamalt ja pehme pinna kohal.
_________________ Parim tegevus, kui und ei tule, on lambaid ja nende postitusi lugeda. |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jerry
4K külmavana

|
13.09.2008 14:30:59
|
|
|
enne autokrossile minekut mõtlesin,et kas ostan UV filtri ette või mitte nädalavanusele objele.Alguses mõtlesin ,et ostan kõige odavama aga Photopoint'i müüja veenmis oskustele ostsin sellise
autokrossilt saabudes ja objet puhastades avastasin,et filtril oli ikka tõsised kriimud.Eks mõni kivi oli ikka suutnud "õige" suuna leida
kuna pildil ei ole need vaod nähtavaks muutunud siis kasutan seda senikaua kui saab 8)
_________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel |
|
Kommentaarid: 133 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
13.09.2008 15:18:37
|
|
|
Jerry, sa vajad tunduvalt täiuslikumat aparaati (mõtlen täiskaadersensoriga aparaati) ja pilte pead ka maksimumsuuruses vaatama, et neid kriime ära näha, ma arvan...aga muidugi, kui neid liiga palju juba koguneb, siis hakkavad segama ...
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.09.2008 15:19:45
|
|
|
Neid kriime, mis filtril on, ei näegi selle objektiiviga pildistades mitte mingit moodi. Vb ainult siis kuidagimoodi, kui filtrile satub vett nendesse kriimudesse ja päike ka kütab õige nurga alt... Lainurkadel on aga küll tunda filtritel kriimud piltidel... aga need kriimud peavad ikka korralikud olema, mitte lihtsalt pinnal veidi.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
13.09.2008 15:32:53
|
|
|
Piisava tiheduse saavutamise järel võib märgatavaks muutuda läbiva valgusjõu kahanemine ja pilt võib udusemaks kiskuda kah.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
gne
HV kasutaja

|
15.09.2008 22:16:30
|
|
|
Esimeseks: Ärge kunagi kandke oma fotokat kilekotis. Nimelt ei hoia need ju vormi kui neid kuhugi äärele sokutad. Nimelt laadisin autosse asju ja mõlemas käes oli kilekott. Ühes fotokas ja veel miskit nodi teises riided. Asetan mina siis mõlemad kotid enda arust pakiruumi aga näe mõlemad jäid liiga äärele ja hakkasid maha kukkuma. Tubli reageering ja hopsti ongi üks kilekott päästetud...ja loomulikult see kus riided olid. 14-45mm obje kukkus äärega vasta paeplaati ja saabus lõpp temaga teravustamisele. Rahakotile võrdus see -1000 eek ja mulle kuu ilma objeta, mida kusagil Euroopas parandati.
Teiseks: Ärge kunagi andke fotokat, millest vähegi hoolite naisele randa kaasa! Mõned klõpsud lastest ja siis fotokas liivase rätiku alla liiva eest peitu. Liival aga on omad plaanid ja ronib kurask ikka obje liikuvate osade vahele nii, et tunnete veel järgmised pool aastat suumides kuidas liivaterad korralikult obje sisemust kriibivad.
_________________ Põhjaka toit |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
15.09.2008 22:46:19
|
|
|
Siin teeks väikese üldistuse - ärge iial fototehnikat naisterahvaste käsutusse usaldage.
Kompakt veeti randa (tagasitulles obje liiva tõttu enam ei liikunud), peegelkaamera valati siirupiga üle ning seejärel visati vastu köögipõrandat. DSLR topiti korra ka lahtiselt käekotti, tulemuseks katkine ekraaniakaitse...
viimati muutis Ardo 16.09.2008 15:44:57, muudetud 2 korda |
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
kart234
HV vaatleja

|
16.09.2008 15:35:28
|
|
|
Ardo kirjutas: |
Siin teeks väikese üldistuse - ärge iial fototehnikat naisterahvaste käsutusse usaldage. |
Mulle ei meeldi see üldistus
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |