Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Kethmar
Kreisi kasutaja

|
09.09.2008 12:43:21
PDF faili muutmine. |
|
|
Terekest.
Tegin ühe diplomi Photoshopis ning salvestasin selle PDF faili ja PSD failina.
Tekkis nüüd küsimus, et kas kuidagi on võimalik ka photoshopi väliselt selle faili sisu(tekste) muuta.
PDF-is saan küll selekteerida teksti, aga muuta ei saa.
Tänud abi eest!
_________________ Kodulehekülg: http://kethmar.ee/university
Vajad veebilahendust või graafilist abi? Küsi pakkumist. HV Rahvale alati odavamalt. |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
09.09.2008 12:55:29
|
|
|
sama mure siin.
|
|
Kommentaarid: 597 loe/lisa |
   |
1 :: |
494 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
2 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kethmar
Kreisi kasutaja

|
09.09.2008 13:55:42
|
|
|
Ei ma mõtlen, et ma ise saan küll muuta, aga kui diplomi saatsin nüüd nendele, kellel seda vaja on, nad palusid PDF faili. Eks nad siis ise vaatavad seda asja...Igaks juhuks andsin kaasa ka PSD faili.
Vajad veebilahendust või graafilist abi? Küsi pakkumist. HV Rahvale alati odavamalt. |
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
09.09.2008 15:22:22
|
|
|
oot kuidas photoshop fonte saadab? kas sul peab see font ju endal olemas olema eksole, fonte kaasa panna nagu ei tohi, kui sa pole fontide eest nii maksnud, et sul see luba on. illukas konverditakse fondid symboliteks. ehk nad nagu väikesed piktogrammid, teksti saab muuta vaid tähti ümber tõstes
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
09.09.2008 18:26:12
|
|
|
Photoshop eeldab jah, et fondid on arvutis olemas. Muidu pole psd failist mingit tolku. Adobe Acrobat laseb fontide olemasolul ka pdf faili muuta, kuigi ma ise seda varianti eriti ei poolda.
Ma muidugi imestan, et küsimuse esitaja reklaamib ennast "kujundajana" või "kodulehtede tegijana," kuid ei tea sedagi fakti, et pdf laseb fondid faili kaasa panna (salvestamisel või distilleris määrata).
[kirjutajal on soetatud 24,5k maksnud CS2 ja fontide probleeme pole]
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
09.09.2008 20:42:57
|
|
|
no ega cs2 kõiki fonte ei oma.
oot kas sul terve cs2 disainipakk? illukas ps jne?
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kethmar
Kreisi kasutaja

|
09.09.2008 20:44:13
|
|
|
Fondid on kaasas.
Kõik on tehtud nii nagu peab, kuid ma ei tea, miks see ei tööta.
mainiks, et fondiks on verdana
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
09.09.2008 20:48:53
|
|
|
fonte ju ei saa niisama kaasa panna tegelikult. see on selline fondikopiraii värk. aga noh.
oot mis seal nagu ei tööta? ta ei saa teksti muuta?
kõige mõttekam on lihtsalt template teha, mida saab kuskil proges avada ja siis sinna tekst peale, kui kasutaja tahab muuta aga disainiprogesi pole.
kui tal on ps, siis teksti muutmiseks, peab vist teksti layer aktiivne olema. kui merge layers tehtud, siis vist texti muuta ei saa?
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
09.09.2008 20:52:12
|
|
|
Miks te teete kräppi krt. Miks nad pdf- tahtsid, ma oletan, et trükikoda nõudis printimiseks pdf-i? Diplom läheb ju printimiseks? Krdi õppige tegema tehke sahtlisse, krdi kulutage oma kommiraha oma enda visiitkaartide peale, laske üks 1000ne tiraas persse, kui fondid polnud korda seatud või värvid olid valesti võetud ja alles siis kui kõik vea võimalused on selged tehke diplomeid ja asju, mis esindavad klienti. Tõesti, kui ma saaks mingi tiplomi, mis on kole raster, siis mul kaoks igasugune respekt selle andja vastu. Olen jah karm ja tige ja õel, aga tegelt ka ajab närvi kui inimesi pm petetakse.
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kethmar
Kreisi kasutaja

|
09.09.2008 20:55:05
|
|
|
Tanel98, mainiks ära, et seda tööd teen ma tasuta .
Asi läheb Matsalu Loodusfilmide Festivali jaoks, milles ise ürii olen.
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
09.09.2008 21:00:57
|
|
|
just, CS2 Premium. Lisaks ka macromedia studio 8 (Flash, Dreamweaver, fireworks, FlashPaper). Läks kokku üle 42k maksma.
kui sa salvestasid photoshopis pdf faili, kas jätsid ikka linnukese "Preserve Photoshop Editing Capabilities?" Muidugi võib olla, et need teised üritavad seda .pdf faili muuta tavalise acrobat readeriga ja loomulikult siis ei õnnestu.
tanel98: turul võetakse paraku sõbramees tegema või odavaim pakkuja. Olen kohanud isegi firmat, mille kodulehe eest hoolitses selle raamatupidaja. Üldiselt jagan seisukohta, ka mul tekib huultele põlgust väljendav muie selliste murede värv/fondid peale. (Antud teemas mitte isiklikult kellelegi hinnang, vaid üldistatult)

viimati muutis montez 09.09.2008 21:05:13, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
09.09.2008 21:04:12
|
|
|
kus seda nii odavalt saab? see pakk nagu maksis mingi 50K umbes
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
09.09.2008 21:08:29
|
|
|
punktiir kirjutas: |
kus seda nii odavalt saab? see pakk nagu maksis mingi 50K umbes |
praegu on jah CS3 hinnaga 37 saada http://tarkvara.e-pood.ee Mina sain neilt CS2 2006 suvel. Praeguseks maksab ka nafta ca 50 % rohkem kui toona ning ma üldse ei imestaks kui kusagil algaksid hinnad ka numbriga 4xxxx.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
09.09.2008 21:12:48
|
|
|
Kethmar kirjutas: |
Tanel98, mainiks ära, et seda tööd teen ma tasuta .
Asi läheb Matsalu Loodusfilmide Festivali jaoks, milles ise ürii olen. |
Teed tasuta, okei, aga tee ikka korralikult. Tõesti see on lame, aga www.google.com. Õpi asjad selgeks, need tasuta projektid ongi head katsetamiseks, esitad kliendile väikseid ultimaatumeid, et ma teen tasuta kujunduse, aga sina kulla sõber viid selle asja trükki ja prindid korralikult välja. Trükikojas lased sealsetel töötajatel veel asja üle tsekata ja kui midagi mäsa, siis nad kindlasti teavitavad.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
09.09.2008 21:18:15
|
|
|
montez kirjutas: |
punktiir kirjutas: |
kus seda nii odavalt saab? see pakk nagu maksis mingi 50K umbes |
praegu on jah CS3 hinnaga 37 saada http://tarkvara.e-pood.ee Mina sain neilt CS2 2006 suvel. Praeguseks maksab ka nafta ca 50 % rohkem kui toona ning ma üldse ei imestaks kui kusagil algaksid hinnad ka numbriga 4xxxx. |
sa algul kirjasid, et 24,5K ma pole sellise hinnaga näinud
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kethmar
Kreisi kasutaja

|
09.09.2008 21:24:50
|
|
|
Tanel98, kui ma korralikult ei tahaks teha, siis ma praegu ei kirjutagi. Muidugi ma ei küsinud selle eest raha, sest ma pole sellega varem tegelenud ning hetkel ongi asi katsetamiseks. Järgmine kord olen juba targem ja tean paremini, mida teha.
Aga ehk keegi oskab siis aidata veel?
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
09.09.2008 21:30:53
|
|
|
aga mia seal muuta tahetakse?
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kethmar
Kreisi kasutaja

|
09.09.2008 21:49:28
|
|
|
Mm, vajalik oleks muuta nime(kes saab diplomi) ja filmi nime.
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
09.09.2008 22:00:07
|
|
|
no tavaliseltikka võitja kirjutatakse käsitsi peale kes ikka enne oskab diplomeid valmis teha.
ja diplom võib ka nimeta olla, lihtsalt on kirjas mis üritus, mis ala , millal toimus jne
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kethmar
Kreisi kasutaja

|
09.09.2008 22:02:34
|
|
|
Oioioi , KUI ohmu võin ma veel olla...unustasin käsitsi kirjutamise täiesti ära...
Aga ikkagi oleks huvitav teada(kasvõi selle küsimuse puhul, mis privaatsõnumis saatsin) .
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
09.09.2008 22:17:28
|
|
|
Khm, aga kui ei muudakski pdf-i ennast, vaid paneks ta lihtsalt taustaks? Ise olen küll nii teinud - on juhtunud kätte mõned pildina skännitud ja kohe pdf-iks tehtud failid, kus vaja üht-teist muuta või lisada.
Täiesti tasuta on vektorgraafika proge Inkscape, mis seda võimaldab. Lood uue dokumendi, sätid selle mõõdud selliseks nagu vaja, impordid pdf-i, sätid ta koordinaatidele 0:0 ning sead mõõtmed dokumendi mõõtu.
Mingi teksti asendamiseks kata vana tekst tausta värvi ristkülikuga ja kirjuta uus tekst selle peale.
Vahetulemused salvesta Inkscape-i naturaalses svg-formaadis, et neid ka hiljem muuta saaks vajadusel. (svg-faile avab ka näiteks Mozilla Firefox)
Kui on vaja lõpptulemust samuti pdf-ina, siis prindi ta välja pdf-printeriga - PDFCreator näiteks. Igatahes on tulemused väga head tulnud siiani.
Kõik nimetatud vahendid on tasuta ja open source, PDFCreator eestikeelne ja Inkscape on Eesti päritolu SodiPodi (tegelikult peaks kirillitsas seda nime kirjutama) edasiarendus.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 09.09.2008 22:26:44, muudetud 4 korda |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
09.09.2008 22:17:40
|
|
|
Vaata sellist programmi nagu InDesign. tiri trial nagu öeldakse.
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
09.09.2008 22:17:47
|
|
|
acrobat pro + forms
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
10.09.2008 09:59:24
|
|
|
Veel üks tasuta tarkvara variant:
OpenOffice.org Base:
Lood uue andmebaasi, sellesse tabeli vajalike andmeväljadega (nt nimi, perekonnanimi, koht)
Lood uue vormi, kus on olemas vajalikud tekstiboksid andmeväljadega (nt nimi, perekonnanimi, koht)
Sätid vormi taustapildiks oma PSD pildifaili ja nihutad ning vormindad tekstiboksid diplomi kujundusele vastavalt.
Ja ongi olemas. Uusi nimesid saad sisestada OpenOffice.org Base-i kasutades, OpenOffice-ist eksportida saab tulemuse juba pdf-ina.
Loomulikult saab sama töö ära teha ka MS Office Access-i kasutades, kui see olemas on, ainult eksportida pdf-ina ei saa - peab jälle pdf-printerit kasutama.
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |