Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
rixvilll
HV kasutaja
|
07.09.2008 10:58:45
kotermann |
|
|
On siis mul üks läpakas, mille ostsin kasutatult ja pimppisin selle siis konditsiooni. Kõik töötab ideaalselt. Hetkel viibin maal ja arvuti töötab nagu uus. Aga kohe kui linna lähen siis hakkab arvuti jupsima, pilt kaob eest, arvuti kuumeneb liiast, teeb suvaliselt restarte ja ka olen märganud et klaviatuur hakkab jupsima ja ei näita ka et oleks LANi, kuigi teises arvutis töötab ja ka maal töötab minu läpakas LAN. Aga kui maal arvutit kasutan, siis töötab arvuti nagu peab , ükskõik mis asendis ja arvuti on ka täitsa jahe. Teab äkki keegi millega on tegu? Asukoht siis viljandimaa. Sümptomid siis nii aku, kui ka võrgutoitel
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
07.09.2008 11:15:15
|
|
|
Üht varianti oskan välja pakkuda: laadija pinge pole millegipärast stabiilne erinevate võrgupingete korral. Maal, kus on pinge madalam, laetakse aku madalama pingega, samuti töötab otse võtgust madalamal pingel. Linnas kus võrgupinge pn kõrgem, laetakse aku suurema pingeni, samuti on võrgupinge kõrgem, see ajab siis läppari lolliks.
Pean silmas varianti, et maal on pinge 180-200V ja linnas 235-250V. Ning et millegipärast vihkab see läppar seda suuremat pinget, kuumeneb sellega üle ja läheb lolliks.
Peaksid selle masina laiali lammutama ja uurima, et mis üle kuumeneb ning mis põhjusel. Tõenäoliselt on see läppar paksult tolmu täis. Tulemusena liialt kõrged temperatuurid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
07.09.2008 11:20:05
|
|
|
tsitaat: |
180-200V ja linnas 235-250V
|
kahtlen et sellised vahed on.
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
07.09.2008 11:50:35
|
|
|
ufo56: Ma võin Sulle maapiirkondi otsida, kus võrgupinge on üleüldse 160-180V vahel. Nii, et kui ei tea, või kui pole kunagi testriga pingeid mõõtnud, siis pole mõtet siin nägusid teha 8)
Näitena: Olen ise vahetanud maakohtades lauaarvutite toiteplokke küll ja küll, kuna 220-250v võrgus toitevõimust jätkub ning arvuti töötab OK, kuid maal on pinge a 180V-200V ja toide jääb nii lahjaks, et arvutit käima ei suuda vedada.
Ja ega ma asjata iga päev endaga testrit kaasas "ei lohista". Ja üks esmane asi, mida ma tavaliselt kontrollin, on just see et kui kõrge võrgupingega tegemist on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
07.09.2008 12:09:34
|
|
|
No ma ei tea su jutust võib petta ka saad kui oleks 160-180 v kuidas siis normaalselt üldse üks seade töötada saab ? Siis peaks juba pirn laes olema tumedam
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
07.09.2008 12:12:43
|
|
|
Pigem siis mängiks asi maal lolli ju. Ja ma ei ole veel linnas näinud, et 250v pinge august tuleb.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
07.09.2008 12:14:25
|
|
|
MiXeR kirjutas: |
Pigem siis mängiks asi maal lolli ju. Ja ma ei ole veel linnas näinud, et 250v pinge august tuleb. |
tahanteada on käind Aga teema algatajale et arvatavasti on asi muus ikka kui see tahanteada poolt pakutud variant.
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
07.09.2008 12:17:04
|
|
|
Eriti imelikuks teeb sümptom, et akutoitel teeb sama pulli. (mis ühtlasi välistab võrgupinge erinevuse variandi) Võibolla tõesti on linnas toas nii umbne, et hakkab kohe lolli mängima.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
07.09.2008 12:28:51
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
ufo56: Ma võin Sulle maapiirkondi otsida, kus võrgupinge on üleüldse 160-180V vahel. Nii, et kui ei tea, või kui pole kunagi testriga pingeid mõõtnud, siis pole mõtet siin nägusid teha 8)
Näitena: Olen ise vahetanud maakohtades lauaarvutite toiteplokke küll ja küll, kuna 220-250v võrgus toitevõimust jätkub ning arvuti töötab OK, kuid maal on pinge a 180V-200V ja toide jääb nii lahjaks, et arvutit käima ei suuda vedada.
Ja ega ma asjata iga päev endaga testrit kaasas "ei lohista". Ja üks esmane asi, mida ma tavaliselt kontrollin, on just see et kui kõrge võrgupingega tegemist on. |
OT:
Ega sa nüüd üle ei pinguta.
160v ei hakka enam sul asjad töölegi. Inisevad ainult. Pealegi on jaotus võrgul nõue, et pinge ei tohi kõikuda üle -+5%
Kuigi suts kõigub ikka. Aga 160v? Kus sa sellise pinge siis said? Ma elan kah maal, ning pinge on kenasti 228v kuni 230v
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
07.09.2008 12:31:48
|
|
|
Asi on veesoontes. Tõsiselt ka :twisted:
_________________ Remember this day, men, for it will be yours for all time. |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
07.09.2008 12:59:30
|
|
|
Cb4: No minu läppari taga on Compaqi laadija ning sellel on kiri, et 100-240V. Nii, et töötab igal juhul 160V pinge peal
Ja Eesti vooluvõrgus lubatud pinge on 180-250V. 245-250V on näiteks mõõtes otse alajaama lattidelt. Selle tõttu on see pinge kõrge, et pikkade elektriliinide lõpus oleks pinge samuti olemas - seesama 180V. Kuigi vanemate, väga koormatud liinide lõpus on pinge tihti kõikuv 160-180V. Iseasi, mis tehnika sellega läheb tööle, mis mitte.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
 |
rixvilll
HV kasutaja
|
07.09.2008 16:03:59
|
|
|
Pinged mõõtsin täna ära ja linnas andis võrgupingeks keskmiselt 219 volti, kuidagi raske on uskuda et asi voolus. Probleem on tõsine kuna ei taha uut arvutit ka osta. Nojah midagi peab olema mis protsessorile ei meeldi, vahest mõni mikrolaineahi? Miski genereerib prosesagedusel?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
07.09.2008 17:47:59
|
|
|
MIne sõbra juurde(kõrval korterisse/majja)! Kas seal on samamoodi?
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
07.09.2008 18:02:57
|
|
|
vool võib aga ei pea kalama, sõlötub, mis arvutajal veel küljes on. kas see arvutaja maal ilma nt netikaablita ja akutoitel peab ennast korralikult üleval? kui oletatavaid seadmeid külge ühendada ühe kaupa, kas siis midagi millalgi muutub ka? ise olen läbi elanud olukorrad, kus esteks töötas 15" lcd samas toitepistikus korralikult, kui sinna panin 17" monitori, hakkasid teatud savedusega pildist vaevuaimatavad triibud läbi jooksma.. klient hakkas kolm päeva peale vahetamist peavalude järgi kaebama. esimese asjana vahetasin välja arvuti, teise asjana märkasin arvuti ja monitori samasse vargapessa pista. enne tuli monitori toide seinast ja arvuti toide vargapesast, milles oli veel laualamp.. teisel korral oli samalaadne sündroom läpakaga.. LCD ühendamisel hakkas mõlema pilt kalama.. alguses kahtlustasin surevat graafikakaarti ning katsena eelmainitud olukorrale tuginedes panin monitori samasse vargapessa kus oli läpaka laadija.
veidratest voolukeissidest veel: sõbral nõmmel aegajalt tekkis olukord, kus netti ei olnud. ühel hetkel lihtsalt disables riistvara alt võrgukaardi. tegid enable ja asi kohe ilus.. kolmandal korral jagasin vvälja, et tal laua taga jooksid " igaks juhuks natuke pikemad" neti , telefoni jms kaablid ühes puntras. peale pundarde teineteisest mõistlikule kaugusele paigutamist ja vitstega fikseerimist see anomaalia kadus.
teine samalaadne keiss tuttava elioni tehniku praktikast, kus upsitud arvuti restartis iga kord peale uksekella vajutamist. põhjuseks uksekella ja netikaabli jooksmine u 2 meetrit samade klemmide all.. uksekella toitejuhe indutseeris võrgukaablisse mingi parasiitühenduse, mille peale võrgukaart pange pani ja masina restardile saatis..
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
rixvilll
HV kasutaja
|
07.09.2008 20:15:11
|
|
|
Linnas tuleb mul kaabelinternett ja jaam on 30meetrit majast, käisin korra linnas ja oh imet avastus kui suur. Kui mul netijuhet küljes polnud,siis töötas arvuti nagu peab, kohe kui kaabel küljes, hakkasid jamad, uue asjana ei tööta dvd seade ja ekraan hakkab virvendama. nagu et wtf?
|
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
07.09.2008 20:55:21
|
|
|
kõikumised 160-250v on täiesti reaalsed. Maapiirkonnas on see üpris tüüpiline , et selleks, et tagumises otsas söödav 190-200v kohale jõuaks, on esimene ots üles tõstetud.. kui nüüd üks vahepealne naabrimees oma vasktorudest kokkuväänatud elektrikeevitusega adrale initsiaale keevitama hakkab, hüppabki pinge nagu segane. Lisaks tuleb arvestada ka faaside jaotuse erinevusi.
Lisaks tuleb nende pingete kõikumistega meelde lääne telekate müügi algus- esimesed telekad ei tahtnud maapiirkondades sugutigi vastu pidada ja seda seetõttu, et toiteplokid polnud loodud suurt pingekõikumiste tarbeks (telekad olid valgele euroopale mõeldud). Kui hakkasid turule tulema ida regiooni jaoks mõeldud seadmed (<165v), hakkasid asjad paranema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
07.09.2008 20:58:10
|
|
|
kännuämmelg kirjutas: |
kui nüüd üks vahepealne naabrimees oma vasktorudest kokkuväänatud elektrikeevitusega adrale initsiaale keevitama hakkab, hüppabki pinge nagu segane. |
8)
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
07.09.2008 22:41:03
|
|
|
Lisaks veel siia ühe seiga, kuidas ühes majutuses on selline asi, et kui hakkab kõvasti vihma sadama, siis kusagil "midagi juhtub" ( ) ja maanduseklemmides on vool sees. Kui vana monitori ühendasin arvutiga, siis sain korpust katsudes väheke särakat.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
07.09.2008 23:12:39
|
|
|
mehed...seekord räägib tahanteada, täielikku tõde pingete erinevuse kohta....elan maal, liini viimases otsas, pinge ILMA koormuseta sisse tuleval faasil 160V ehk miinimum, millega seadmed otimaalselt töötavad, majas on järel kõik eluks vajalikud asjad ja lambipirn pole sugugi tumedam kui linnas kus kujutan et pinge ikka alates 200V-st
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
tagasi üles |
|
 |
|