praegune kellaaeg 26.06.2025 18:30:26
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
EJohn
HV kasutaja
|
30.08.2008 19:14:46
webindus ja autorikaitse |
|
|
Milliseid materjale ma võin avaldada oma webis ilma autori nõusolekuta kui lisan viite vastavale allikale?
Seadusi, uudiseid, artikleid, õppematerjali, mingeid muid asju...?
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
31.08.2008 01:02:57
|
|
|
eks see oleneb vast ikka allikast ja kuidas on allika juures ära kirjeldatud õiguste kaitse..
näiteks kasutustingimused postimehest: http://www.postimees.ee/300808/uut_postimehes/197762.php väga selgelt ära öeldud, mida ja kuidas sa võid..
_________________ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.
-- G. Carlin |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
EJohn
HV kasutaja
|
01.09.2008 08:37:41
|
|
|
Noh, postimees on jah kirja pannud, kuidas nad autorikaitse seadust tõlgendavad ja enda materjale lubavad kasutada.
Enamasti seda aga tehtud ei ole, on siiski seadused, mis reguleerivad erinevate väljaannete kasutamist.
Ma ka mingit osa sellest seadusest lugesin aga ikka jäi segaseks, ehk keegi teab täpsemalt, mida ma võiks oma webi infomahu suurendamiseks kasutada ja mida mitte...?
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
01.09.2008 16:31:27
|
|
|
Üldine reegel on see, et kui leheküljel pole eraldi kasutustingimusi välja toodud, siis tuleb autori käest luba küsida.
Kui sa tahad vaid mingit väikest lõiku mõnest artiklist tsiteerida, siis see peaks langema sellisesse fair-use kategooriasse, mis puhul pole tarvis luba küsida. Kuid kellegi teise tervete artiklite oma veebis avaldamise puhul peaks siiski luba küsima.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
03.09.2008 14:07:14
|
|
|
EJohn, internetis on info rämpsu juba sedavõrd palju, et sinu katse "oma webi infomahu suurendamiseks" teeb seda veelgi mõttetumaks.
üldiselt loe läbi autorikaitse seadus. Seal on selgelt öeldud, et õppe eesmärkidel ei saa piirata levitamist ja näiteks uudistele autoriõigus üldse ei kehtigi. Mingite lehtede reeglite asemel võta parem seadus oma lähtekohaks.
Ise olen kasutanud viidatud teksti eristamist (jutumärkide vahele, quote stiilis või boldi) ja selle juurde linki algsele lehele.
Kui sul pole enda sõnumit, siis jäta üldse internet solkimata, sest praegu sa tundud pigem mingi "copy-paste tekstid minu lehele ja linke-bännereid kamalugu" projekti algatajana.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|